Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 12
Raspunsuri - Pagina 14
corine_zuzu spune:
Dragele mele, spuneti-mi ce sa fac ca de cateva zile Viviana mea are niste crize de plans ca nu mai stiu cum s-o iau si ce sa-i fac. Singurul remediu e sa o tin in brate sau sa o las sa patruleze cat e casa de lunga. Cum o pun in tarc e din nou cu ochii in lacrimi si tipa si plange cu suspine, lucruri pe care ea, care era cea mai cuminte nu le facea. Ma tem sa nu-si fi schimbat naravu ca e tare incapatanata. Totusi cred ca o doare ceva dupa felul in care plange. Probabil dau sa-i iasa dintii, desi inca n-am simtit nimic. Asta e singura explicatie pe care o gasesc. Noroc ca Andrinel e cuminte, ca altfel . . . Colac peste pupaza Viviana a si facut o bronsita, ii si curge nasu, tuseste, ce mai, toate-s pe capul ei, si mai ales pe al meu, ca nu mai am nici o liniste. Ce ziceti? Ce-i de facut? Oricum nu ma pot plange ca pana acum am avut niste copii f. cuminti.Nu mi-au mai facut asa ceva decat poate o data, cand au fost bolnaviori si, mai mici.Voi, cele cu pitici mai maricei, ce faceti sau ce ati facut cu ei in momentul in care au inceput sa umble si au refuzat sa mai stea in tarc? Totusi nu putem sa stam toata ziua sa-i pazim sau sa-i tinem intr-o camera in care sa nu existe pericole. Eu una nu am o astfel de camera si nici nu pot sa-mi mut lucrurile ca sa le las cale libera. Peste tot avem cate ceva "interzis". Voi incerca oricum sa le pun la adapost. Cu Viviana mai am o problema: tot ce gaseste pe jos baga in gurita: firmituri, scame si orice altceva. Prima data le studiaza cu degetelul aratator, apoi, tzup, in gura cu ele, de nici nu apuc sa ma dumiresc ce face. Am patit-o de cateva ori cu chestii mai maricele, cu care era sa se inece; o data s-a si inecat.Cu baietii n-am avut astfel de probleme. Ce sa-i faci, fetele-s mai curioase.
Am sa fac o pauza ca mi s-a trezit baietelul.Va pup. Vorbim mai tarziu.
Laura25 spune:
Lavinia da, eu era cea cu sora la mare. La ea am fost si anul trecut. Ai niste copii extraordinari, sa fii mandra de ei! Andrei o sa fie un frate mai mare model. Il si vad peste vreo 14-15 ani, cautand gemenii seara sa-i aduca acasa, spionand iubitii Teei, facand politie printre prietenii lui Gabriel .
pussi ai si ales nume! Frumos. Numai vezi sa mai ai niste nume de rezerva in caz ca ai vreo surpriza cu sexul unuia din ei . Cum suporti caldurile astea? Incearca sa gasesti umbra, sa te hidratezi bine, bine si sa nu iesi afara decat dimineata devreme si seara.
corina ai mei nu au stat niciodata in tarc (nu am avut tarc). Nici in patuturi nu prea stateau, mai ales dupa ce au inceput sa mishune (in 4 labe, sau pe picioarele lor). Eu am facut casa cat de sigura am putut pt ei si i-am lasat in voie peste tot. Au avut restrictie un timp in baie pt ca am acolo ligheanul cu nisipul pisicii si vasul ei de mancare. Asta a tinut pana a ajuns Rares la clanta si a invatat sa deschida toate usile( nu-ti spun cum imi venea sa-i spal cu sapun si in gura cand i=am gasit intr-o zi in mijlocul baii, facand un mix din nisipul si mancarea pisicii, pe jos. Binenteles ca bagasera si in gura). E de asemeni inevitabil sa bage tot ce gasesc in gura la varsta asta. Si poti sa zic "nu" pana ragusesti, tot o sa o faca. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci e sa pui in dulapuri care se inchid bine si pe rafturi cat mai sus (unde nu ajung) lucrurile periculoase pt ei. Nu poti sta non-stop la 50cm in spatele lor si daca Doamne fereste li se intampla ceva rau pt ca ai lasat ceva periculos la indemana lor, nu o sa ti-o poti ierta poate niciodata. Si ar fi mare pacat. Eu cred ca merita efortul de a face niste schimbari prin casa pt siguranta lor. Oricum nu-i poti tine legati de pat sau in tarc pana la 3-4 ani cand invata exact ce au voie si ce nu.
Sper ca nu te superi pe mine ca ti-am tinut atata teorie, eu ti-am spus cum am facut eu. Eu ii las fara grija si imi vad de treaba, oricunde ar fi in casa, pt ca stiu ca cel mult pot cadea un pic (dar nu de sus).
De asemeni, cred ca e foarte normal sa fie maraita si mofturoasa Viviana daca zici ca e bolnavioara. Daca o mai supara si vreun dintzuc, da-ti seama ca nu ii e usor deloc. Pupi dulci de la noi. Sanatate la copii si putere multa tie. Si rabdare ... cat de multa poti!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
gab___ spune:
buna fetelor ce mai faceti? eu ma tot gandesc la mady_er oare ce mai face?
in rest ce sa zic mare caldura nu stim pe unde sa ne ascundem de ea si in casa nu stiu unde sa ne punem sa ne fie mai racoare. azi am fost in parc si pana la 5 nu am ajuns acasa, dar eram moarta de oboseala si ma durea capul de la caldura.
robertei ii dau 3 masele iar rebecai una , in general sunt f cuminti si se joaca mult impreuna dar mi-e frica de masele.
va lasa ca ma ia somnul ///va pupam
gab
AdinaF spune:
Buna fetelor! ma mai tineti mminte? noi am fost plecati in Romania 10 zile pt botez si abia ieri am revenit.
am avut 2 copilasi cumintzi ca 2 ingerashi. n-au avut probleme nici cu calatoria desi am condus 21 de ore pana acasa - cu pauzele de rigoare.
cand o sa am timp o sa postez cateva poze cu botezul.
Cristina, si noi am fost in apropiere de Cluj, mai precis Dej - eu acolo sunt nascuta, dar am studiat in Cluj si iubesc orasul asta.
promit ca mai scriu, dar acum cad pe mine de somn - desi nu din cauza reclama - reclama mascata lor fiindca ei sunt cuminti si n-o necajesc pe mama noaptea.
O noapte linistita va doresc tuturor!
Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)
dandanella spune:
buna fetelor
Laura25-multumesc pentru sfat ma batea si pe mine gandul la aceasta varianta dar parca imi este greu sa iauhotararea asta se spune ca alaptatul este al doilea cordon ombilical,dar am sa fac asta curand.
Elen-centura cred ca este un moft burta oricum se retrage dar mai incet.La prima sarcina am purtat centura si nu mai puteam trai fara ea eram dependenta cand o scoteam aveam sezatia ca imi curg intestinele,la gemeni nu am purtat nimic si nu am ramas cu burta dar in schimb muschi abdominali mi s-au departat sivreau sa-ma operez apropo a facut cineva abdominoplastie?vreau si eu detalii va rog Pussi e super caruciorul sper sa fie si practic usor de manuit mamaana-numai bucurii si fericire in casa noua ainia -eu am si un baietel de 11 ani pe care il cheama tot Andrei care pentru fratii lui este cea mai mare minune tot ce face el fac si ei poate ca eu ma chinui sa le explic sa le arat si nu sunt atenti daca le arata Andrei sunt foarte receptivi Corina-ai mei nu au stat in tarc pentru ca nu au vrut in patut foarte putin i-am lasat sa mearga dea buselea in camera lor iar acum pentru ca merg in toata casa in schimb atentie mare la dulapuri la mine unu tinea usa dulapului si celalalt scotea ce era inauntru si atentie la degetele va pup pe toate scuze daca am mai sarit dintre voi dar sa stiti ca va citesc pe toate pupici si pentru cei mari si pentru cei mici.
pussi spune:
laura multumim e greu cu caldura, aerul conditionat nu-l suport, plimbari..m-am smecherit...merg in Mall, Real si acolo ma plimb pe racoare Si sa pricep ca trebuie sa mut lucrurile in casa la o anumita inaltime, o fac si pe asta, daca-i mai simplu!
corine_zuzupt Viviana, sa n-o mai doara dintisorii!
ainiainca mai studiez piata caruciorelor..in TM nu gasesc nimicsi ti-ai revenit foarte bine dupa nastere, dar iti cer sfaturile cand va fi cazul
elyannemultumim ca ne-ai trecut pe listuta cu caruciore cu tot
mamaanafelicitari pt. casa, s-o satapaniti sanatosi si sa traiti fericiti in ea!
lauracatu nu pot sa vad pozele!
PUSSI 15+ CONSTANTIN & ANA
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
Laura25 spune:
dandanella eu zic sa nu-i intarci daca nu esti pregatita si nu esti convinsa ca asta vrei. Incearca doar sa le scoti suptul de noapte. Da-le doar seara la culcare si dimineata. Asa te pregatesti si tu pt momentul intarcarii, ca iti scade lactatia si nu o sa ai probleme mari cu sanii cand renunti de tot la alaptat. Se obisnuiesc si ei mai usor cu intarcatul, nu le tai brusc ratia de tot.
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
anail spune:
LAURA iti multumesc pt sfat si vreau sa-ti spun ca m-ai cinvins sa aman divesificarea....deci papica doar peste o luna buna.....am eu ce am cu laptele praf...cred ca gelozia m-a orbit ...in mintea mea era doar laptic de la mama,insa nu vreau sa-i vad infometati...asa ca seara le dau o masa de lapte si apoi dorm mama mama
Mäi AINIA pai asa barbatel sa tot ai ....sa-ti cumpere perdeluta..... si inca ce frumoasa..zau...da iti mai fac un compliment...arati tare bine dupa bb-i
ADINA Si ELIANA nici nu se vede pe voi ca ati nascut ...asa bine aratati.Bravo voua!!!
ADINA v-am vazut pozele si tare scumpi sunt puiutii tai...se vede pe ei ca sunt cuminti
ELIANA eu tot astept sa mai pui ceva poze sa vad cum mai
cresteti
Salut pe toata lumea!!!
Liana mamica lui Elias si Simon
http://community.webshots.com/user/lianafain
elyanne spune:
Of... n-am timp prea mult... nu din cauza copiilor... am de lucru.
Maine pleaca mandra cu tac'su la tara si raman singura cu baietii ... 2 zile ... imi fac de cap Nu mai ma streseaza nici sotu, nici soacra, nici terorista... Ma descur io cu astia doi... ii pun la punct daca fac figuri.
lauracatu spune:
acuma sper sa se vada pozele ca m-am cam chinuit
am facut pagina pe flickr.com, ca aia de la kodak nu ma lasa fac publica pagina
of
fug la bebei, acuma, la o luna jumate au 3800 Rares si 3450 Cezar, io zic ca e bine
pupici si incerc sa va citesc