Endometru, monitorizari, ovulatie, TB - cap.153
Raspunsuri - Pagina 6
CHOWPERSA spune:
Mi-am rupt putin din timpul liber sa va citesc,sa vad ce mai faceti si sa va urez succes.Nu dati inapoi niciodata fiinca pana la urma toate veti reusi sa aveti ceea ce va doriti si eu sunt cel mai bun exemplu.Am nascut pe 05.05.2007 minunea ce se numeste ALEX-GABRIEL pe care l-am asteptat mai bine de 10 ani.SUNT FERICITA !!! Va urez inca odata sa vi se indeplineasca dorintele si sa aveti speranta.
DANNA
nemary spune:
dana, felicitari! sa-ti traiasaca
sa fie sanatos si sa creasca mare.
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
liana.berbec spune:
Buna dimineata,
Poate ma puteti ajuta si pe mine in legatura cu ovulatia. Luna acesta in paralel cu masurarea temperaturii bazale am facut si test de ovulatie. Vineri seara am avut un test de ovulatie pozitiv. Conform prospectului ar fi trebuit sa ovulez in maxim 48 de ore. Temperatura a scazut de la 36.6 la 36.4 abia in dimineata asta. Probabil ca mane va crestea. Este posibil ca ovulatia sa aiba loc la 3 zile dupa pozitivarea testului?
Multumesc.
elly_me spune:
Claudinna - si la mine graficul TB arata tot ca un fierastrau. Asa ca am renuntat sa-mi maiiau TB si imi fac teste de ovulatie.
nemary - FELICITARI inca o data
Azi sunt fff somnoroasa - sunt in Z19
Mi-am decalat Utrogestanul ca pe 13.06 am programare la dr si sa nu ma invadeza rusii chiar atunci.

Elly
bubulina1 spune:
liana.berbec, am folosit metoda temperaturii bazale cam un an de zile. Cand am facut si monitorizare ecografica, am observat ca temperatura bazala urca cam la 3 zile dupa ovulatie. Explicatia pe care am gasit-o este ca atunci creste cantitatea de progesteron. Nu poti deci depista momentul ovulatiei cu ajutorul temperaturii bazale, te ajuta doar sa te asiguri ca ai ovulat.
Bubulina
Speranta moare ultima!
liana.berbec spune:
bubulina, ai folosit cumva si teste de ovulatie? E prima data cand folosesc. Monitorizare ecografica unde faci? Ca daca nu raman insarcinata luna asta as vrea sa incerc sa fac si eu.
Daca spui ca ai facut monitorizare ai remarcat daca ovulezi mereu cam in aceeasi zi a lunii, aproximativ?
bubulina1 spune:
quote:
Originally posted by liana.berbec
bubulina, ai folosit cumva si teste de ovulatie? E prima data cand folosesc. Monitorizare ecografica unde faci? Ca daca nu raman insarcinata luna asta as vrea sa incerc sa fac si eu.
Daca spui ca ai facut monitorizare ai remarcat daca ovulezi mereu cam in aceeasi zi a lunii, aproximativ?
Am incercat sa folosesc teste de ovulatie, dar nu au avut rezultat la mine, respectiv la eco am vazut ca ovulam, iar testele nu au fost pozitive, cel mult slab pozitive.
Momentan fac monitorizare la Giulesti, dar am fost si la alte cabinete. Poti face ecografii din 2 in 2 zile incepand cu ziua a 10-a a ciclului pana cand se constata spargerea foliculului. Daca faci eco timp de 3 luni, deja ajungi sa-ti dai seama in ce zi sau zile te poti astepta la ovulatie, ajungi deja deja sa corelezi anumite simptome cu momentul ovulatiei. Bafta multa si succes!
Bubulina
Speranta moare ultima!
felicia20 spune:
quote:
Originally posted by felicia_
felicia20,banuiesc ca daca nu ti-a zis nimic, a fost ok, intreaba totusi.. endometrul (mucoasa uterina)e la fel de important, ar fi bine sa aiba peste 8 mm in ziua ovulatiei, pt ca ovulul fecundat sa aiba "culcus" bun pt a se fixa.
"De multe ori pierdem micile bucurii, asteptand marea fericire..." (Pearl S Buck)
felicia_, multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns. Deci mucoasa uterina este endrometrul? Atunci inseamna ca la mine a fost OK, pentru ca la eco mi-a aratat pe ecran mucoasa care era ingrosata, pregatita pentru ovulatie. Deci cred ca era OK din punctul dr. de vedere, dimensiunea exacta nu mi-a spus-o, doar atat - ca urmeaza sa ovulez.

http://tt.lilypie.com/Eragp3.png
felicia_ spune:
Felicia20, daca ti-a zis ca mucoasa e pregatita pt ovulatie, inseamna ca e ok.
Danna, felicitari! Te cred ca esti fericita! Sa-ti traiasca flacaul, sa fie sanatos si cuminte!
Bubulina1
poze