Endometru, monitorizari, ovulatie, TB - cap.153
Raspunsuri - Pagina 7
gabi_ducu spune:
Buna,
Am si eu o intrebare pentru fetele care folosesc teste de ovulatie. Mi-am facut acum 10 minute testul si a aparut 2 liniute, cand trebuie sa prestezi ?
Va rog sa-mi raspundeti daca puteti.
Merci
VA pup si mult succes la toate.
Ruxandrada spune:
Dragele mele,
Tocmai m-am intors de la eco si ma grabesc sa va scriu. Sunt in z19, foliculul de pe ovarul drept s-a spart, a ramas cel de pe stangul, care e, asa cum scrie in fisa de observatie, de 4/5cm (???????). Endometrul e de 8mm, si se observa lichid Douglas.Doctorita mi-a spus ca am ovulat, probabil, in z16-17. Problema e ca eu am prestat in z13, 14 si 18( vineri seara a fost banchetul claselor a XII-a, iar sambata am plecat cu totii la munte), asa ca mi-e teama sa nu fi ratat momentul. Dar sper ca ovulul a fost "de treaba" si a trait pana cand a fost "inhatat". Vineri am remarcat si prezenta mucusului, care a fost mai intai apos, dupa care mai vascos.
Voi ce credeti? Sunt dezorientata, fiindca eu mi-am facut teste de ovulatie saptamana trecuta din 3 in 3 zile, si au fost toate negative.
si va doresc o saptamana usoara!
R
R
claudinna spune:
dana, felicitari pentru bebelush, sa-ti creasca mare si sanatos!!
speram si noi ca intr-o zi sa putem simti bucuria de a ne tine copilasii in bratze:))
eu abia astept aceste momente!
http://tt.lilypie.com/FLgTp3.png ianuarie 2007
felicia_ spune:
Gabi_Ducu, a doua liniuta era la fel de intensa ca si cea de control? Daca da, probabil ca vei ovula in noaptea asta sau maine, eu zic sa
deseara, si maine seara, sa fit siguri!
Ruxandrada
daca ai facut testul de ov doar la 3 zile, e f probabil sa fi ratat momentul, cica e pozitiv pt scurt timp, fetele faceau zilnic, de prin z 12, chiar si 2 pe zi... ti pumnii sa fi rezistat gigeii din z14 sau sa fi fost mai rezistent "outul" tau... nu se stie niciodata!
poze
gabi_ducu spune:
Buna Felicia,
Da a 2-a liniuta era la fel de intensa ca prima. Imi fac de cateva zile testul de ovulatie si ieri dupa cateva minute a 2-a liniuta s-a facut pala.
Astazi in schimb dupa cateva secunde ambele liniute s-au colorat la fel.
Am mai citit ca e bine sa-ti faci si spalaturi cu bicarbont inainte. Si sa stai in pat dupa "prestare" cateva minute. Nu-i asa?
Te pup si merci de raspuns
noname spune:
Buna fetelor! Ce mai faceti mey voi? Eu iar sunt cazuta in butoi
![]()
Am fost astazi la doctor (ziua 12) si am un folicul de 18/16 dupa tratament cu menogon, 2 pe zi din ziua 5.
L-am intrebat de ce dupa decorticarea aia nu mi-au venit uratzii singuri si a trebuit sa iau duphaston , si mi-a raspuns : daca ovarele tale nu au functionat pana acum , ca sa fiu sincer cu tine nu o sa functioneze niciodata.
Dar mi-a dat totusi sa fac pregnyl de 5.000 maine dimineata.
Voi ce credeti? Am vreo sansa, sau incerc si eu asa sa ma aflu in treaba?
Pupicei
elly_me spune:
noname- eu prea ma pricep, dar nu inteleg cum e posibil sa-ti spuna "ca sa fiu sincer cu tine nu o sa functioneze niciodata"
De ce ti-a dar pregnyl-ul???
Sa-l intrebi.

Elly
noname spune:
Ellynu stiu sigur, dar cred ca ovarele mele nu functioneaza ca sa faca foliculi....cred....nu stiu sigur nici eu , de aceea vreau sa aflu si parerea fetelor, eu oricum sunt foarte supi si nu stiu ce sa mai fac.

Sper sa ma ajutati
Va rog din suflet
Ruxandrada spune:
Felicia,
sa dea Dumnezeu sa fie ca tine si sa se fi intalnit cumva! Nu stiu daca foliculul de pe ovarul stang se va mai sparge, ca , in cazul asta(fericit!) ar mai exista o sansa... Oricum, trebuie sa-ti marturisesc ca ma impresionezi si cred cu tarie ca unui suflet ca al tau Dumnezeu ii va darui cu certitudine ceva pe masura!
Noname, ai luat cumva anticonceptionale vreme indelungata? Eu am facut greseala asta , vreme de 11 ani, iar medicul mi-a spus ca administrarea indelungata de contraceptive poate diminua functia ovariana, mergand pana la atrofierea (stafidirea) ovarelor.Exista insa organisme care se adapteaza usor la noua situatie , iar ovarele incep sa functioneze foarte repede dupa intreruperea anticonceptionalelor.Daca nu, exista posibilitatea ca functia lor sa fie afectata de o deficienta hormonala care, in timp, se remediaza. In orice situatie ,insa,gandeste pozitiv, fruntea sus, ca cineva, acolo sus, ne iubeste pe toate!
R
elly_me spune:
noname- doctorul ar trebui sa stie daca ovarele tale produc sau nu foliculi
Nu este normal sa-ti dea pregnyl daca nu ai foliculi.
Ai facut monitorizare??
La ce doctor te duci??
Ai mare grija sa nu "dai in altele".
Daca ovarele tale nu produc foliculi eu cred ca exista un tratament pentru aceasta problema.
Mai documenteaza-te si pune-i mai multe intrebari dr. cand te duci la el.

Elly