Endometru, monitorizari, ovulatie, TB - cap.153
Raspunsuri - Pagina 14
smaranditza spune:
iuca, CM este de 28 de zile, destul de regulat. Din cand in cand este si la 30 zile.
Deci, sa inteleg ca in ziua 12-a a avut loc ovulatia? Atunci a fost cea mai scazuta temperatura. Dar de ce stiam eu oare ca trebuie sa creasca? 
Oricum, am
zilnic, ca sa fim siguri.
Dar...nu cred ca s-a prins nimik...
Sau, mai tarziu apar simptomele?
nemary spune:
buna seara fete dragi! am intrat sa va salut si sa vad ce mai faceti.
Lau, multumesc mult ca m-ai trecut
si te astept cat mai repede la odisee.
eu ma simt bine, acum 2 sapt. am fost la prima eco si am vazut samburelul si mi-a spus doctorul ca ii batea si inimioara.
abia astept sa aud vesti bune si de la voi. ma rog la DD sa apara si la voi testul cu II liniute si sa ne anuntati ca sunteti insarcinate. 
Mari
8+Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
L5845 spune:
nemary ce ma bucur ca ti-ai vazut samburelul
!Sarcina usoara in continuare. La mine, probabil ca se mai apana momentul cand voi ajunge la Odisee, desi sper sa nu se amane chiar atat de mult, pentru ca am primit vestea ca trebuie sa recurg la inseminare...deci mai am pana ajung
.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE !
Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli
si 
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!
iuca spune:
Smarandita TB scade in ziua ovulatiei si apoi creste dar cu urmatoarea zi dupa ovulatie si se mentine crescuta pana inaintea venirii uratilor cu o zi-doua-trei. Daca esti
nu mai scade, ramane crescuta. E un semn clar de
daca iti intarzie uratii si TB e mare. 
Cristy dat fiind faptul ca ai un CM atat de scurt nu cred ca e o mare problema marimea folicolului. Cred ca in Z11 erai chiar inainte de ovulatie 
Nemary cred ca esti atat de fericita. Iti doresc si eu sa te bucuri de sarcina ta si apoi de
tau. Va doresc multa sanatate la amandoi 
Lau si eu ma pregatesc de inseminare, sunt optimista, stiu ca natural nu se poate si imi pun toate sperantele in inseminare. Poate ai sa ajungi la odisee chiar mai repede decat crezi. 
Vreau sa va intreb si eu ceva, voi ati mai auzit ca organismul sa produca foliculi, sa creasca si in loc sa se sparga, sa dea inapoi, sa se resoarba?
ptr toate fetele
vrem si noi un
- din august 2005
vio
elly_me spune:
iuca- eu nu prea ma pricep insa cred ca este normal sa se resoarba daca nu se sparg.
Daca nu se resorb raman chisturi si nu este bine.
Sa vedem ce spun si fetele.

Elly
L5845 spune:
iuca, da, este foarte posibil ca foliculii sa nu se sparga si sa devina chisturi daca nu se resorb, sau mai rau, sa se sparga dar sa nu se produca sarcina, ci devin foliculi sparti, care la echo par sarcina extrauterina, din cauza ca apare hemoragie puternica. Mi-a zis asta dr. la care am fost luni, cand am stat mai mult de vorba despre treburile astea. Tu la cine mergi pentru inseminare? Si oare merge sa ceri tu sa ti se faca, sa faci doar tratament de stimulare si inseminarea?
si multa bafta!
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE !
Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli
si 
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!
cristy1977 spune:
buna fetelor, acum am ajuns si eu de la spital
.
sa va spun cum stau: in ziua 13, foliculul meu nu s-a spart, dar a ramas la ac. dimensiune de 25. Tutu mi-a zis sa fac imediat pregnyl (o fiola de 5000), asa ca am fost direct la policlinica si m-am intepat. acum asteptam sa vedem daca se sparge sau nu, iar vineri dimineata mergem din nou la monitorizari.
iuca, si eu stiu ca foliculii cresc si daca nu se sparg, incep sa se micsoreze si sa se resoarba. de altfel asta este si teama mea: ca foliculul meu nu o sa se sparga. dar deocamdata astept ziua de vineri![]()
. te pup si sa dea dummnezeu sa ai noroc la inseminare.
va imbratisez

iuca spune:
elly, lau va multumesc mult pentru raspunsuri.
Inseamna ca e de de bine daca se resorb, m-am mai linistit.
Lau inseminarea vreau sa o fac la dr. Miciner Silvia de la Sabyc (o fac cu donator).
vrem si noi un
- din august 2005
vio
iuca spune:
cristy, exact asa s-a intamplat, a crescut (aparent normal) in z14 era 21/17mm si in z17 scazuse la 17/13mm. Cu stimulare credeti ca se rezolva aceasta problema?
Din cate stiu eu Pregnylul ajuta la spargerea folicului.
vrem si noi un
- din august 2005
vio
cristy1977 spune:
iuca, din cate stiu eu, administrarea pregnylului duce la spargerea folicului (desi am auzit de cazuri in care foliculul tot nu s-a spart). cred ca este insa important sa faci injectia la timp, inainte de incepe sa dea inapoi, cred ca doctorul este cel mai in masura sa te sfatuiasca in acest sens.