Endometru, monitorizari, ovulatie, TB - cap.153

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

Nu ai pentru ce iuca, la mine cam toate sunt date peste cap, incepand de la prolactina, estradiol,FSH,LH si pana la tiroida, la care mi-a gasit tiroidita cronica si acum fac tratament 2 luni sa vedem cum se prezinta. Bafta multa si tie la medic si sa dea DD sa iti implinesti cat mai repede visul de a deveni mamica.

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE !
Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli si
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Iti multumesc mult pentru urari, sper din tot sufletul sa iti dea Domnul mult doritul bebe. Imi pare rau ca atatea analize sunt date peste cap, dar poate se va rezolva intr-un fel. Citisem mai demult pe forum despre tine ca asteptai uratii, ca nu venisera cam de multisor. Acum e mai bine?

vrem si noi un - din august 2005
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

Pai ce sa zic, de venit au venit luna trecuta, fara nici un fel de tratament, dar dupa o pauza de cam un an (ultimul CM a fost in 20 mai 2006), poate totusi a venit ca am luat 3 luni Maca+BU, nu stiu.Ceea ce m-a facut sa ajung la medic mai repede decat mi-am propus a fost faptul ca am avut un CM lung adica m-a tinut vreo 7 zile, fata de 3 cum era de obicei cand venea.Asa am apucat de mi-am facut analizele pentru ziua 21 si cele de tiroida. Dupa cum am mai zis, sa vedem ce va fii azi.Sa speram ca nu doar noi ci toate fetele care isi doresc un bb , sa ni se implineasca dorinta. si numai bine.

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE !
Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli si
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Iuca - mie mi s-au parut ok analizele tale.
Initial si eu am crezut ca estradiolul este mic - insa dupa aceea am vazut ca ai facut analizele in Z2 parca- deci este ok.
Dr.mi-a spus ca estradiol-ul trebuie sa fie cel putin 150 in z14.

Fa-ti estradiol-ul si in Z14 sa vezi cum iti iese- nu este ff scump 20-30RON.

Din cate am inteles de la dr. -fara estradiol nu exista ovulatie.
Aceasta este problema mea, pe langa multe altele.

Lau-
trateaza-le rand pe rand si ai rabdare ca se va intampla si noi.

Orice este posibil.
A facut Iliasca copil la 57 ani parca ; si nu facem noi???
Eu de aceea m-am dus la marinescu

Sunt ff increzatoare.

O seara buna.

Elly

Mergi la inceput

Elly multumesc pentru raspuns. Am sa fac estradiolul si in faza ovulatorie.
Lau iti tin doresc multa sanatate si sper sa fii mamica cat mai repede.
V-am zis ca luna asta am facut monitorizare a ecografiei:
Z 10 - 11/9mm
z 12 - 16/13mm
z 14 - 21/17mm, endometrul 12mm
z 17 - 17/13mm, endometrul 12mm (ieri)
Aveti idee de ce foliculul meu nu s-a spart si a inceput sa se micsoreze? Dr mi-a zis ca se resoarbe si concluzia ei a fost: ovulatie absenta.
Credeti ca are legatura acest lucru cu estradiolul cam mic?

vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Fetelor, care aveti mai multa experienta, va rog sa ma luminati si pe mine:

Z9 - TB 36,7
Z10 - TB 36,7-8 (era intre 7 si 8,exact la jumatate)
Z11 -TB 36,8
Z12 -TB 36,7
Z13 -TB 36,7-8
Z14 -TB 36,7-8
Z15-TB 36,8
Z16 -TB 36,8

Acum este prima luna cand imi masor TB, dar din cate stiam trebuia sa fie o crestere in apropierea ovulatiei, si mai ales in ziua de dupa. Ori la mine...tot o apa si-un pamant
Oare s-ar putea sa nu fi avut inca loc ovulatia?
Insa, acum doua zile m-au durut foarte tare sanii, si am avut lichidul acela ca albusul de ou.

Sunt derutata, pentru ca oarecum simptomele ovulatiei le-am avut, dar temperatura imi arata altceva.

Ce parere aveti?
Multumesc!

Mergi la inceput

Smarandita ce lungime are CM tau?
In ziua ovulatiei,de obicei, dar nu obligatoriu, TB are valoarea cea mai scazuta. Daca ovulatia a avut loc, in ziua imediat urmatoare trebuie sa creasca temperatura, brusc si deodata cu cel putin 0.2 grade si sa se mentina crescuta si in urmatoarele zile.in mod normal ea incepe sa creasca progresiv in fiecare zi, cu 0.1 sau 0.2 grade. acesta e cel mai important aspect. sa se mentina crescuta, nu conteaza valoare, sa stea sus.

vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna fetelor, nu ma mai scris pana acum la acest subiect intrucat abia de luna aceasta am inceput monitorizarile, deci sunt novice in domeniu
ieri am fost la monitorizari si am avut urmatoarele valori:
z11: OD - 25,2, endometrul 11,7.
aveti idee, foliculul nu este cam mare?

va pup si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati zice cate ceva.

Mergi la inceput

cristy mie mi se pare f mare. esti sigura ca e vorba de marimea folicului si nu de marimea ovarului? Mai caut si eu. Ce lungime are CM tau? Si la mine e prima data cand fac monitorizare ecografica a ovulatiei, TB in schimb o iau de un an. Dupa TB si teste de ovulatie eu credeam ca ovulez, dar la ecografie am descoperit ca foliculul a crescut pana la un anumit nivel (21/17mm) si apoi a inceput sa scada, nu s-a spart.
Eu iti doresc multa bafta si sa vina bebe cat mai repede

vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

iuca, si mie mi se pare ciudat de mare, chiar daca nu am mai facut pana acum monitorizari, am mai auzit si eu pe la alte fete, si parca nu am auzit de astfel de dimensiuni. si de auzit, am auzit bine, este vorba de folicul, mai mult de atat mi-a dat si o hartiuta acasa pe care scrie valorile la fiecare monitorizare:
ziua 8: OD - 18,6; endo: 11,3
ziua 11: OD 25,2; endo: 11,6
cm-ul meu este de 24 zile, iar mensruatia tine 6 zile, este foarte regulat, dar si foarte dureros si abundent. in urma laparoscopiei am fost diagnosticata cu endometrioza, grad 3 si sindromul ovarelor micropolichistice. asa ca am numai "vesti bune".
sper din tot sufletul sa ovulez, si sa nu ma trezesc cumva luna asta cu vreun chist (inainte de op. doctorita anterioara mi-a zis ca nu ovulam, asa ca stau cu inima cat un purice).
si eu te pup si iti doresc ca bebe-ul mult dorit sa vina cat mai repede.

maine dimineata ma duc la monitorizari din nou si va spun care mai e situatia

pup toatele fetele

Mergi la inceput