Cancer la san - niciodata nu e prea devreme
Raspunsuri - Pagina 28
lilach spune:
Ma bucur ca v-am gasit si am avut cu cine sa-mi impart nedumeririle insa sint DEZAMAGITA siDECEPTIONATA de aceasta comunitate.
Sa-mi fie invatatura de minte ...
idoina spune:
Mai,mai,mai,usor mai cedezi,Lilach!
Acum serios,te inteleg...poate ca nimeni nu ti-a raspuns pentru ca nu ne-ai cerut niciun raspuns.Eu personal am citit de 2 ori postarea ta si in afara nedumeririlor pe care le ai privitor la diagnostic,nu prea vad ce te framanta!Tot ce trebuie sa faci este sa te programezi la o biopsie,si inca repede.Nimic nu-ti va confirma sau spulbera temerile mai repede!
Abia atunci vei sti ce ai de facut mai departe.Nu mai amana,mergi la medic cu rezultatele mamografiei si ...pe cai!
Totul are o rezolvare,vezi cazul meu!
Aaaa,si inca ceva:destinde-te,zambeste,psihicul tau poate face uneori mai mult decat medicina!
Sper ca ti-a trecut supararea pe noi!Pupici!
idoina
rodicaosoian spune:
lilach,hai si nu mai fi suparat,uite aici de la mine
sa sti ca nu este usor sa iti dai nici macar cu parerea in aceste cazuri
idoina,ma bucur ca ai revenit cu cate un raspuns,cum te mai simnti?
unde este Adriana,dar ralu pisi?sper ca sant bine si ca totul decurge ok
va pup pe toate si va doresc mult multa sanatate
Alina spune:
Lilach,
Iti tin pumnii sa fie bine la control!
Doina,Pisi se celorlalte doamne le doresc sanatate maxima!
Alina
Graviduta spune:
Salut! Imi puteti recomanda si mie un ecograf bun in Bucuresti pt eco mamara? Iosup o face astfel de ecografii? Multumesc.
Diversificarea
adrianaene03 spune:
buna fetelor, nu am mai intrat de mult pe forum, scuze, dar m-a deranjat atitudinea Crissei (parca) si a lui Xio , de fapt polemica lor nejustificata, subiectul era postat de cineva care chiar se confrunta cu aceasta problema si nu de cineva care povesteste ce i s-a intimplat altcuiva si trebuiau sa respecte acest lucru; despre nemultumiri si atitudini negative sa posteze alt subiect. Nu vreau sa ma supar si sa va supar asa ca sa va spun despre mine; ma simt fffff bine, am facut 5 cure de cito. si pe 22 nov. o am pe ultima, a fost si usor dar si greu, m-a incurajat Doina cu care vorbesc mereu la telefon si in general gandirea pozitiva cu toate ca in spital nu sunt toate "roz" , au fost si situatii mai neplacute, completez tratamentul cu suplimente nutritive, fac miscare si am destula activitate cu cei doi copilasi si astept cu nerabdare sa termin chimio. pt. ca apoi sa fac si radioterapia.
Va multumesc celor care isi faceau griji pt. mine, astept incurajarile voastre si va doresc sanatate multa
lilach spune:
Multumesc celor care mi-au raspuns chiar si cu intirziere...ce sa-i faci macar atit am invatat pina la aproape 42 de ani ca nu e bine sa te superi sau sa tii supararea.
Da idoina...la ora aceea chiar am cedat...cu toate rezultatele in fata mea...fara nici un raspuns concret, sotul cu lucrul in Romania si eu cu 3 copii...sa fi fost relax??
Acum ma simt ceva mai bine...duminca viitoare merg la chirurg cu rezultatele si probabil ca voi stii ceva mai mult.
Oricum mi-am propus sa fiu tare dar poate stiti si voi cele care a-ti trecut prin asta ca nu e deloc usor. Si cind am scris m-am gindit ca...poate voi primi citeva cuvinte de incurajare...
Ada_S spune:
Salut fetelor
Azi am intrat pt prima data la acest subiect si va marturisesc ca am avut rabdare sa stau 2 ore sa citesc cele 28 de pg de raspunsuri postate.
Imi pare foarte rau pt toate fetele care s-au intalnit cu aceasta boala crunta si sper sa treaca toate cu bine peste ele.
Ce pot sa spun e ca si eu m-am intalnit cu aceasta boala, nu am facut-o eu ci mama mea dar pe perioada operatiei a chimioterapiei am fost non stop langa ea si stiu ce inseamna, doar cat timp a fost internata pt raze nu am stat cu ea.
Ce pot sa va spun e faptul ca eu am fost ffffff multumita de medici de felul cum s-au purtat cu mama si de tratamentul pe care l-a urmat tot cu ajutorul medicilor.
Trebuie sa va precizez ca mama a facut un cancer invaziv gr III B si s-au extirpat 22 de ganglioni aflati toti in metastaza si mai era ceva dar nu mai retin ce anume.
Deoarece spre finalul povestii a degenerat totul intr-o mica cearta intre xio si cris trebuie sa mentionez ca ii dau dreptate lui xio dar o inteleg perfect si pe cris, deoarece si eu am trecut oarecum (mama mea nu a fost asa de grav bolnava)prin ce a trecut ea.
La inceput cu internarea mamei la Instit oncologic I Chiricuta din CJ eram foarte sceptica si imi era f frica sa nu ii faca ceva rau mamei.Eu am avut norocul sa stau langa ea(pe scaun ce-i drept) pe toata perioada internarii inclusiv noaptea. Partea proasta a fost faptul ca toate femeile care erau acolo operate prima sau a 2-a sau a 3-a oara m-au bombardat cu tot felul de chesti babesti care la ora actuala stiu ca nu sunt bune de nimic.In salonul mamei era una care era l-a a 4-a operatie si era foarte experimentata ea m-a speriat de era sa mor.
Uffffffff sunt atatea de pove ca nu stiu cum sa fac sa nu fie nici prea lunga povestea.
Deci, a doua zi au dus-o pe mama la operatie la o ora dupa operatie ma intreaba tanti cea experimentata: De cat timp e mami ta in operatie? la care ii raspund ca de 1 ora si ea face o fata ciudata....
Dupa inca o jumate iar ma intreaba si ii spun ca de 1ora si 30 de min la care imi spune.........ooooooooo e bai atunci.
Si asa pana deja au trecut 4 ore mami nicaieri la care ea incepe , poi ` pe mine cand m-au operat prima data nu a durat numai o ora......ca precis e grav si restul..........
Eu am tras asa o sperietura ca nu eram buna de nimic, nu ma puteam oprii din plans.
Tot aceasi tanti dintr-un satuc din Maramures m-a invatat tot felul de prosti pana intr-o zi cand mi-am pus intrebarea: Poi daca tanti asta face totul perfect si nu mananca aia si ia aia de ce face recidiva si e la a 4-a operatie si de fiecare data o ia de la capat cu chimio si raze dupa care pretinde ca s-a vindecat de la leacurile ei si nu de la tratamentul din spital.
Ce pot sa spun e faptul ca atunci am inceput sa ma documentez cum am stiut si am ajuns in faza ca stiam inainte ce trebuie medicii sa ii faca si totul a decurs perfect.Mama e bine a mai avut o mica interventie la celalalt san dar nu a fost o tumora maligna.
Din pacate de multe ori din cauza durerii pricinuite de aceasta boala si din cauza frustrarii date de faptul ca uneori e incurabila e foarte greu sa nu gasim un vinovat in toata povestea asta.
Ca sa fiu inpartiala trebuie sa mentionez ca si eu am avut parte de medici excroci care nu vroiau decat banii dar asta nu inseamna ca generalizez si ca incep sa atac singurul tratament care s-a dovedit bun in unele situatii. DEOCAMDATA STIINTA DOAR ATAT A EVOLUAT, LA UNII FOLOSESTE LA ALTII NU!!!
Pt fetele care trec prin clipe grele vreau sa le spun ca psihicul e foarte important si sa incerce sa reziste pt ca vor reusi cu siguranta.
Ada_S spune:
Am uitat sa spun ca inainte sa iesim din spital am primit pe langa invitatia peste 3 sapt la chimio si un tratament naturist.
Si toti din spital de la medici la asistente ni-l tot repetau intruna si cand mergeam la chimioterapie inainte sa ii puna perfuzia asistenta isi mai spunea odata textul pe care il repeta zilnic de sute de ori la cat de multe paciente erau pe acolo si cand termina intreba daca avem nelamuriri si pe perioada perfuziei le puteai intreba ce vroiai.
Inca si acum imi rasuna in cap vocea ei.........
Pot sa vi le spun si voua:
Pt anemie si intarirea sistemului imunitar va rog mult sa cumparati sirop de catina, beti din el cel putin de 3 ori pe zi in forma in care este sau diluat cu apa.
Pe operatie e f bine sa va ungeti cu alifie de galbenele, atentie alifie si nu creme cosmetice, deoarece cicatrizeaza f frumos si sunt antiseptice.
Evitati grasimile animale, daca nu puteti sa renuntati la ele incercati sa va faceti un obicei de a manca o cantitate mica pe luna de preferat duminica cand deobicei este si alta mancare care va tenteaza si atunci renuntati la grasimi mai usor.
Chiar daca vi se spune sa nu renuntati sub nici o forma la carne.E important modul de preparare al carnii, numai pe gratar(fara ulei vegetal) sau fiarta.
Mancati cat mai multe legume si beti multe sucuri naturale, dar nu numai din fructe si din legume si din frunze, ex. frunze de patrunjel.
Evitati produsele care contin E-uri.
Mancati cat mai natural.
Cele trei NU-uri pt tot restul vietii:
Fara plaja deoarece din cauza radiatiilor ajuta la recidiva.
Fara bai termale din acelasi motiv.
Si fara vit B ( doua din ele dar nu mai stiu care, maine o sun pe mami si va zic exact), deoarece favorizeaza cresterea tumorilor.
[red]Si ceva f important ce tot acolo spuneau si accentuau:
Pt mamele care au fete, obisnuiti-le de mici sa manance cate un morcov crud pe zi deoarece sunt studii care atesta ca impiedica cancerul de san.[/red]
Sper ca nu am reusit sa va plictisesc dar eu stiu ca atunci in acele momente au fost sfaturi foarte pretioase pe care le-am urmat cu strictete si le mai urmam si acum.
Sa auzim de bine.
doinabita spune:
Liliach, imi pare rau incercarea prin care treci.Puterea de a lupta si curajul e in NOI!Cei trei copii , trebuie sa te faca sa lupti!Uite-te la mine!Am 46 ani, si inca lupt!!!Credinta te va face sa fie totul bine!O sa vezi ca duminica la control nu va fi nimic rau.Eu sunt alaturi de tine, ma rog cu toata puterea sa fie bine!!!Hai fruntea sus!!!Viata e o lupta!!!trebuie sa iesim invingatori!!!
Doina Bita