Cancer la san - niciodata nu e prea devreme
Raspunsuri - Pagina 29
idoina spune:
Hello fetelor!
Sper ca sunteti cu toate bine!
Lilach,ma bucur ca ai ajuns la sentimente mai bune.ai sa vezi ca totul va fi bine.Care duminica esti programata,MAINE???Iti tin pumnii sa fie in regula si sa scapi de stress.Si ca sa nu te mai gandesti la toate prostiile,pana atunci iti dau tema:citeste 20 bancuri,impreuna cu puii tai.RAZI!
Celorlalte fete,sa ne gasim cu bine pe aici!
idoina
b.nica spune:
Eu ce sa fac:am toate matusile,inclusiv mama(sora lor)cu cancer mamar;ma feresc de lovituri dar nu totdeauna reusesc;am sa-mi fac analizele genetice si probabil ca am sa aleg sa-mi trag niste sani de xxl cu silicoane.
adevarul este ca sunt atat de fatalista incat ma tem ca daca nu am sani raul ar putea sa se exprime in alt loc.
voi ce ziceti?da sunt medic, dar sunt om pe care numai Dumnezeu il poate ajuta.
didi-anda spune:
buna fetelor!
am o mare mare problema <cel putin pt mine asa este> si sper sa ma ajutati cu un sfat. acum 4 zile, cand faceam dus,m-am palpat sanii si-am simtit ceva tare,putin dureros,iar sanii imi erau putin umflati.m-am speriat tare si 2 zile am plans intr-una...am primit o trimitere de la doctorul de familie catre spitalul de oncologie,dar inca nu mi-am facut programare...am 24 de ani si imi este tare tare frica....numai ganduri rele si negre am in cap....
cand am zis ca sun sa-mi fac programare,am citit pe net ca inainte de menstruatie <marti ar trebui sa-mi vina> se poate sa ai simtomele astea. vreau sa zic ca nu simt tot timpul ~ceva~. ce ma sfatuiti sa fac? sa astept sa-mi treaca menstruatia si sa merg dup-aia? mi-i tare frica de doctori...mi-i se face rau numai de la mirosurile de-acolo si de frica...sa nu mai zic cum fac daca vad un ac sau altceva....
imi cer scuze daca m-am lungit prea mult si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da sfaturi,sa ma pot hotari ce sa fac....
multa sanatate tuturor!
uta_ciun spune:
didi-anda, am sa-ti raspund eu acum, pt ca exact asa am descoperit si eu un nodul, la dus, dureros, tare, putin rosu...diferenta e ca eram poate la vreo 2 zile dupa ciclu...
trebuie sa megi la doctor, o sa te palpeze si vezi ce iti spune sa faci mai departe, daca zice sa vedem, cere sa ti se faca ecografie( nu ai spus ce virsat ai, eu aveam aproape 28 cind am descoperit si mi s-a spus ca la femeile tinere ecografia este mai concludenta si usor de facut decit mamografia din causa densitatii sanului)...pe urme in fucntie de dimensiune, tip, isotric familial se decide daca trebuie sau nu biopsie
al meu nodul e mic, ca acuma am si uitat cit e, si merg din 6 in 6 luni la ecografie si apoi la chirug...mi s-a spus ca trebuie sa-l urmaresc asa timp de 2 ani si daca nu se modifica, pe urma mai rar....eu acuma nu-l mai simt deloc, dar la ecograii apare ca e tot acolo si de aceeasi dimensiune
deci, nu trebuie sa te sperii....mergi la medic si investigheaza, orice ar fi e mai bine sa stii din timp
sanatate multa,
uta_ciun
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
didi-anda spune:
uta_ciun iti multumesc ca mi-ai raspuns. astept sa-mi treaca ciclul si merg la doctor.asa m-am gandit si eu...ca ma palpeaza,iar daca li-i se pare ceva suspect,imi vor face ecografie.
uta_ciun spune:
draga didi, tu cere ecografie la ambii sani si daca lor nu li se pare suspect..pt linistea ta
uta_ciun
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
Ada_S spune:
Draga didi, orice se intampla sa nu cumva sa nu mergi la medic si daca nu esti multumita de diagnostic pt linistea ta te sfatuiesc sa incerci si la alti medici.
Sa sti ca stiu prin ce treci, la varsta de 20 de ani am simtit si eu pt prima data o tumora la sanul stang, aceasta tumora in decurs de 2 luni si-a triplat volumul a ajuns cat o jumatate de mar si era tare ca piatra.La vremea respectiva mama mea avea un nodul in sanul drept de aprox 10 ani, pana la urma ea a facut cancer mamar la sanul drept acum 3 ani, forma avansata,si nodulul din sanul stang e inca acolo si nu are nimic il are de 20 de ani si nu s-a cancerizat.
Atat eu cat si mama suntem bine, periodic merg la control dar am intze ca am risc crescut ca sa dezv si eu un cancer mamar.
In afara de un tratament medicamentos si ceva unguent nu am facut nimic alceva.
Foarte important sa mergi la medic, la unul bun!!!!
Ada_S spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Eu ce sa fac:am toate matusile,inclusiv mama(sora lor)cu cancer mamar;ma feresc de lovituri dar nu totdeauna reusesc;am sa-mi fac analizele genetice si probabil ca am sa aleg sa-mi trag niste sani de xxl cu silicoane.
adevarul este ca sunt atat de fatalista incat ma tem ca daca nu am sani raul ar putea sa se exprime in alt loc.
voi ce ziceti?da sunt medic, dar sunt om pe care numai Dumnezeu il poate ajuta.
Te gandesti la mastectomia profilactica(extirparea chirurgicala preventiva a sanilor cu reconstructie)?Sa sti ca si pe mine ma bate gandul dar inca nu am gasit un loc in tara unde sa se faca asa ceva, asta nu inseamna ca nu este....
Cat despre testele genetice am auzit ca sunt foarte foarte scumpe.
Daca ti le permiti e ok, dar nici astea nu te pot linistii in totalitate.
didi-anda spune:
fetelor, va multumesc pt raspunsuri. inca n-am ajuns la doctor,dar dupa ce-mi trece ciclul,sigur ma duc. ma gandeam ca poate fi si de la anticonceptionale,c-am luat iar,dupa o pauza de 6 ani,in care n-am luat nimic.
chiar daca mai dureaza pana ma duc la doctor, dupa ce merg,am sa va scriu.
va pup pe toate si va doresc multa sanatate tuturor!
lilach spune:
V-am ramas datoare cu un raspuns.
Astazi am fost la chirurg...nu a fost prea multumita de ceea ce a vazut si mi-a facut inca o data trimire la ultrasound si la punctie(nu sint sigura ca asa ii spune in romaneste).Vrea neaparat sa mi se scoata de acolo lichid ca sa vada daca e vorbade cancer sau nu.
Nu sint deloc linistita si stau ca pe ghimpi...insa incerc sa nu transmit copiiilor mei nimic cel putin deocamdata.