Scrierea cu K

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

E! lasa ca mai sunt si exceptii.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

ultimul off topic: a fost o gluma afirmatia mea, ca si poza cea sexy. normal ca exista frumusete+inteligenta in 1.

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Annais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

anglicizarea" este un fenomen lingvistic international, nu numai local..fenomen rezultat din evolutia limbii engleze ca cea mai vorbita limba la nivel mondial..se constata mai multe modalitati de influenta:

- neologismele necesare (pt. care nu exista sinonime in romana)- descoperiri tehnice, stiintifice, sportive etc..(computer, laptop, etc)

- inlocuirea unor termeni analitici cu altii mai la indemana (vezi "week-end" versus "sfarsit de saptamana")

- moda lingvistica (cea blamata mai sus)- expresii preluate in special de tineri in limbajul familiar, vorbit (ok, cool, fresh), o tendinta de stergere a diferentelor nationale si sociale..de.."globalizare".
Reactia de respingere impotriva "englezismelor" s-a manifestat mai intai la francezi, renumiti pt. dorinta lor de a-si conserva cultura si limba. Tentativa de a interzice prin lege anglicismele s-a soldat cu esec. Ca de altfel la noi "legea Pruteanu".
Fenomenul nu poate fi stopat, oricat l-ati dezaproba, e natural, viu, spontan..si oarecum efemer, doar proba timpului va decide cate din expresii vor ramane si cate vor disparea..

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Copii frumosi, bucurati-va cat mai puteti de aceste tendinte..... peste 20-30 de ani, cand la moda va fi chineza, veti jindui dupa un “cool”..... si va veti aduce aminte de cuvintele mele profetice

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mai scrierea cu k e parfum, vorba cuiva... ia cititi comentariile de la dansez pt tine de pe situl protv-ului (ma rog, unel mesaje), sa vedeti acolo ce distraktie...
un exemplu:

"Bv tutur0r`..se vede ca muncitzi` sji datzi t0t` ce putetzi pt visele v0astre`! Exista` sji 0amneni buni in Lumea` asta` vad`;> ..`! PErechea` mea preferata` ..Lojik` e ANdreea` ( DE mika fana a ei ) sji Petris0r` ..oradean ca mine`..:D"
ati priceput>?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

in ceea ce priveste "limbajul sms" sau "limbajul chat" problema e asemanatoare..adica sunt fenomene de amploare internationala (lol, brb, :-), :-(, sunt forme - ca n-ai cum sa le zici cuvinte, nu? - de comunicare inteligibile oriunde in lume..bine, de catre cei "initiati")..un fel de "esperanto" al lumii virtuale..

parerea mea e ca ele sunt produse ale unei ere moderne, o era a vitezei, a comunicarii, au evoluat natural, din dorinta de a transmite cat mai multa informatie cu cat mai putine caractere..probabil ca si dintr-un pic de teribilism, dar inofensiv..sunt niste conventii, ele nu au pretentia de a inlocui limba literara..

de aceea, eu nu cred sincer ca folosirea lui "k" in loc de "ca" ar putea pune in pericol in vreun fel limba romana..

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sa aud si eu pe cineva vorbind despre computere in limbajul bunicii!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCan spune:

quote:
Initial creeata de AnaGN

Stiu ca una dintre regulile formului este sa nu corectam limba.
Poate ca sunt sau nu 100% de acord cu ea, dar daca am ales sa fiu aici, trebuie sa ma supun.

Insa parerea mea este ca ar trebuie sa scrie cu C atunci cand e C si nu cu K.
Nu am vrut sa atrag atentia celor care o fac. Pe unul dintre topicuri, cineva a atras atentia si persoana s-a conformat,fara sa se supere.
Stiu ca teribilismul e mare, dar e cam greu sa citesti tot cu K.
Voi ce parere aveti?

Gdziiiii, asta da subiect pliktisitor! Si totusi a strans niskaiva raspunsuri. :)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramonika

mai scrierea cu k e parfum, vorba cuiva... ia cititi comentariile de la dansez pt tine de pe situl protv-ului (ma rog, unel mesaje), sa vedeti acolo ce distraktie...
un exemplu:

"Bv tutur0r`..se vede ca muncitzi` sji datzi t0t` ce putetzi pt visele v0astre`! Exista` sji 0amneni buni in Lumea` asta` vad`;> ..`! PErechea` mea preferata` ..Lojik` e ANdreea` ( DE mika fana a ei ) sji Petris0r` ..oradean ca mine`..:D"
ati priceput>?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

...sau..."Ejti un fraier dak ai km 25 years, intri pe main shi nu jtii c wtf scriu yo aci. So, k s intzeleaga tot omu, shi ct mai rpd kum se vb pe chat, luatz de aci nishte egz :D"

si un dialog: "Allexz_555> hai q vb de pe nick normal ca sa fiu ca voi :)
Allexz_555> lol
Allexz_555> asa
Allexz_555> bv
Allexz_555> :)
Andu_555> mai spart
Magduta_555> :)
Allexz_555> :))))))
Allexz_555> paul si u erai acu cateva zile jos tare :P
Andu_555> mai sa nu faca asta ca e periculos"

si..pentru voi, un
Mic dictionar

AFK (Away From Keyboard) - Plecat putin de la computer
AKA (Also Known As) - Cunoscut si sub numele ...
ASAP (As Soon As Possible) - Cat se poate de repede
BAK (Back At Keyboard) - Iti scriu cand ma intorc
BRB (Be Right Back) - Vin imediat
C-YA (see you) - Ne mai vedem
RE - (re-hi, re-hello) - Salut inca o data (pentru situatia in care ai "cazut" de pe chat)
WB (Welcome Back) - Bine te-am regasit
LOL (Laughing Out Loud) - Mor de ras
ROTFL (Rolling On the Floor Laughing) - Ma tavalesc pe jos de atata ras
IMHO (In My Humble Opinion) - Dupa umila mea opinie
IMNSHO (In My Not-So Humble Opinion) - Dupa ne-umila mea opinie
IMO (In My Opinion) - In opinia mea
IRL (In Real Life) - In viata de zi cu zi
J/ K (Just Kidding) - Glumeam doar
NM (Nevermind) - Nu mai conteaza
OTOH (On The Other Hand) - Pe de alta parte
TTYL (Talk To You Later) - Vorbim mai tarziu
WTG (Way To Go) - Bravo

Prescurtari romanesti

bv: bravo
ms, mc : mersi
adik: adica
tre: trebuie
k: ca, ok, ch
dp: de pe
shi: si
dc: de ce?
sh: s
tz: t
bah, mah, wa: ba, ma, uai
kkt
mere: merge
knd: cand
p: pe
dap: da
s: sa
tst: taste, tastez
nuj: nu stiu

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

quote:
Initial creeata de AnaGN

Stiu ca una dintre regulile formului este sa nu corectam limba.
Poate ca sunt sau nu 100% de acord cu ea, dar daca am ales sa fiu aici, trebuie sa ma supun.

Insa parerea mea este ca ar trebuie sa scrie cu C atunci cand e C si nu cu K.
Nu am vrut sa atrag atentia celor care o fac. Pe unul dintre topicuri, cineva a atras atentia si persoana s-a conformat,fara sa se supere.
Stiu ca teribilismul e mare, dar e cam greu sa citesti tot cu K.
Voi ce parere aveti?

Tre' sa fie tare plictisitor in jurul tau daca ai deschis un astfel de subiect.
Sigur nu vei intilni niciodata intr-o carte k in loc de c, insa limbajul calculatorului e limbajul calculatorului.

Ile si Vivian (07.03.2006)

Mergi la inceput