Scrierea cu K

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Cumva s-au modificat si regulile de scriere la:
"sa scri=sa scrii"
"sa sti= sa stii"
"uni=unii"

Nu mai sunt sigura decat ca "sa fii" e corect 100%, in rest am vazut foarte multa lume omitand i-urile alea.

Despre kat de kul e sa scrii cu k, nu pot sa spun decat ca probabil ca unii oki se pot obisnui si cu asta...

PS: "tramvaiurile" sunt ale studentilor, nu ale Anei. Si probabil se folosesc pentru acele tramvaie care au mai mult de un vagon, sau poate au ceva aparte care le face sa nu merite pluralul corect..:P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Da folosirea cu frenezie a englezismelor in limba romana nu va deranjeaza? Chiar ma uitam ca la doua fraze, stropiti cite un cuvint in engleza si va dau un exemplu chiar de mai sus, scris de clover " E la fel de cool ca sosetele la sandale. Flausate evident". In ce dictionar romanesc apare cuvintul cool? Sau o fi vreun neologism? Eu cred ca abia asta strica limba si nu faptul ca in graba, cineva a folosit k in scriere. Si culmea, exact persoane care traiesc in Romania folosesc mai abitir englezisme. Ce-ar fi daca persoanele care stiu putina germana, sa bage cite un cuvint nemtesc, alea care stiu spaniola, cite un cuvint spaniol, etc. sa va vad atunci daca mai intelegeti ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Letitia baga tu ochiul la DEX si o sa l vezi pe COOL.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Da cum, e din mosi stramosi in limba romana. Cred ca bunica ta il folosea tare des!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

mie imi place sa scriu cu k, dar il folosesc mai rar decat pe sh si tz. despre acestea din urma pot spune ca ushureaza mult cititul. cel putin mie mi-l ushureaza.
cat despre cuvantul "COOL" el apare intr-adevar in DEX. uitatzi definitzia lui:
COOL s.n. Manier#259; re#355;inut#259;, interiorizat#259; de interpretare în jazul modern. [Pr.: cul] – Cuv.engl.
Sursa: DEX '98 | Trimis#259; de IoanSoleriu, 30 Jul 2004 |

COOL s.n. (Muz.) Manier#259; re#355;inut#259;, interiorizat#259; de interpretare în jazul modern, care, refuzând orice efuziune afectiv#259; sau temperamental#259;, urm#259;re#351;te s#259; realizeze o expresie muzical#259; f#259;r#259; nici o participare afectiv#259;. [Pron. cul. / < engl. cool(jazz), cf. cold – rece].
Sursa: DN | Trimis#259; de LauraGellner, 15 Apr 2006 |

http://dexonline.ro/search.php?cuv=cool

Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Faina definitie dar....neinteligibila!

Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
AM T'EI ANI!!!!!!!!!

Mergi la inceput

NU bunica mea sigur nu folosea cool si mai stiu eu ce. Dar acum nu vrei sa vorbim asa cum bunicii nostri vorbeau?!Lumea evolueaza si noi odata cu ea, nu?

Tu ai zis ca nu este cuvantul in dictionar eu ti am aratat ca este. Nu mai face afirmatii inainte sa le verifici!

Dar bunica ta folosea cuvantul weekend ca am vazut ca tu l folosesti. Si culmea e si el in DEX ( week-end). Citeste mi semnatura!

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

1. cool exista, dar cu o alta semnificatie: COOL s.n. (Muz.) Manier#259; re#355;inut#259;, interiorizat#259; de interpretare în jazul modern, care, refuzând orice efuziune afectiv#259; sau temperamental#259;, urm#259;re#351;te s#259; realizeze o expresie muzical#259; f#259;r#259; nici o participare afectiv#259;. [Pron. cul. / < engl. cool(jazz), cf. cold – rece].
2. Letitia, limbile "traiesc". Din totdeauna s-au imbogatit introducand/asimiland cuvinte din alte limbi. Acum avem de-a face cu englezismele, asa e. S-au infiltrat si vor ramane in limba noastra sub forma originala sau "românizate". Uitam francezismele, germanismele, latinismele, grecismele? Limba romana, ca multe altele, si-a format lexicul imprumutand din alte limbi. Amintesti de germanisme. Cateva exemple: stecher, blit, spalier. Stiu ca prin afirmatia de mai sus Si culmea, exact persoane care traiesc in Romania folosesc mai abitir englezisme. Ce-ar fi daca persoanele care stiu putina germana, sa bage cite un cuvint nemtesc, alea care stiu spaniola, cite un cuvint spaniol, etc. sa va vad atunci daca mai intelegeti ceva. nu ai facut referire la asta, dar germanismele, spaniolismele etc nu au greutatea pe care o au englezismle la ora actuala, dar nu se stie niciodata. Niemals nie sagen!

3. in muzica avem de-a face cu italianisme si nu se scandalizeaza nimeni E un fapt dat si... basta!

4. la subiect: k, tz, sh sunt efectele rapiditatii, lipsei de diacritice, dorinta iesirii din tipare copiata de la adolescenti si ce-o mai fi. Nici mie nu-mi plac, dar uneori tz si sh sunt absolut necesare pentru a evita niste confuzii. In subiecul acesta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97841 fata spunea ca vrea o aventura cu un barbat hot si multe fete creadeau ca vrea ceva cu un tâlhar.

5. Azi eram sexy cu pantofii mei cu high heels. Intrand intr-un restaurant unde se serveste si pizza un barbat hot mi-a facut fotografii cu blitul. Cate cuvinte neromanesti am folosit?

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Annais

Mergi la inceput

Off topic ( aoleu iar am dat o pe engleza) Annais tu esti in poza???

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

pe langa subiect, in loc de off topic: eh, Corinna, nu pot fi si frumoasa si desteapta!

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Annais

Mergi la inceput