Scrierea cu K

Scrierea cu K | Autor: AnaGN

Link direct la acest mesaj

Stiu ca una dintre regulile formului este sa nu corectam limba.
Poate ca sunt sau nu 100% de acord cu ea, dar daca am ales sa fiu aici, trebuie sa ma supun.

Insa parerea mea este ca ar trebuie sa scrie cu C atunci cand e C si nu cu K.
Nu am vrut sa atrag atentia celor care o fac. Pe unul dintre topicuri, cineva a atras atentia si persoana s-a conformat,fara sa se supere.
Stiu ca teribilismul e mare, dar e cam greu sa citesti tot cu K.
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

e mai "kul"

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

cred ca se poate scrie k in loc de ca, e mai scurt, tastezi mai repede

Croco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

Sper sa nu ma blagosloveasca nimeni in a 3-a zi de Paste, dar nici unul dintre motive nu mi se pare ok
1. Ca e mai kul, nu cred - mi se pare teribilism de adolescent/tanar.
2. ca scri mai repede in loc de CA - k - iar nu cred, pentru ca daca am face un test ati vedea ca cei care scriu de cand se stiu normal ar scrie ffff greu cu k. - iar in legatura cu K in loc de ca, sa zicem ca ar mai avea un oarece sens. Insa eu subliniam faptul ca acum K apare la C simplu, nu la ca.

Din pacate daca noi ne pocim pana si limba, cum sa vrem sa mai avem ceva al nostru:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

astept cu interes sa sa oripileze cineva si lipsa diacriticelor...

PS: saracul k e inofensiv... bine ca nu vezi 3 in loc de e, @ in loc de a si alte chestii, pardon, kestii codate... @d|k k0d@t3

( nu stiu eu corespondentul pentru restul literelor... da' este cite unul !!)

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Sie u scriu k in loc de ca dar asta din cauza de rapiditate nu ca e mai¨kul¨.Am incercat sa evit pentru ca am primit un frumos PM de l aun membru pentru a-m rectifica scrierea.Incerc sa respect dar eu cred ca sunt alte greseli mult mai importante decat K-ul.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

vreau sa zic ca am glumit in primul mesaj, ma rog, am incercat sa fiu un pic ironica (iertare Elise) , nimic nu ma zgaraie mai mult pe retina decat acest "k" pus unde nu trebuie....ba nu...mint, cel mai mult ma irita lipsa cratimei, pe locul doi e nevinovatul "k"

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pe mine ma irita dezacordurile si frazele kilometrice fara nici un semn de punctuatie. Cu k00L n-am nimic. Ba chiar imi place.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Mie nu mi se pare kul k-ul, ci obositor si enervant. Da' oi fi io depasita, asa ca m-am abtinut pana acum, mai ales ca probabil si io enervez uneori.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zenon spune:

" ca si"

ma irita, ma enerveaza, ma calca pe nervi, nu reusesc sa pricep cum de a intrat asa de usor in uz, mai ales la oameni care considera despre ei ca stiu sa scrie si sa citeasca. Bag seama ca e totul mult mai de suprafata. Tristul adevar: se scrie prost in limba romana, dezvoltarea comunicarii scrise pe forumuri, chatrui, bloguri etc. a dovedit ca cultul popor roman schioapata rau in materie de scris. Cind mai vad si "i-mi", "i-ti", "aceeasi oameni" si "aceiasi femeie" (forme gresite. cautati in gramatica de a saptea a opta) si primesc scuze de genul: am fost la olimpiada dar am facut patru copii si am uitat, trag concluzia ca oamenii aceia invatau romaneste numai pentru concurs. In rest, Dumnezeu cu mila.
O alta concluzie: in cazul unui baby-boom romanesc ajungem la analfabetism daca femeile mai uita niste reguli gramaticale la fiecare copil.
Cinic, nu? Pai la asa raspunsuri....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu cred ca lumea s-a obisnuit asa de la sms-uri. ca acolo scrii cu K doar ca sa mai economisesti o litera din cuvant sa scrii mai mult...

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput