Scrierea cu K

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

www.amazon.com/ttfn-ttyl-Two-Pack-Amazon-com-Shoppers/dp/0810988291/ref=sr_1_8/103-7094168-9041434?ie=UTF8&s=books&qid=1176342299&sr=1-8" target="_blank">Uite, never say never. Carti! or sa le zic krti?

Mai are una, ii zice l8r, adi(k)ca later.

www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

quote:
Originally posted by AnaGN
Marina, nu cred sunt lucruri marunte. Sa vezi ca pana si limba ta se duce de rapa, nu mi se pare un lucru marunt. Limba, limbajul si chiar si ortografia nu sunt lucruri marunte. Cand studenti in anul trei iti scriu tramvaiurile si nu au nici o problema... cum pot sa zic eu ca e vreo chestie ciudata k-ul asta, nu?
Referitor la kk, pot sa zic ca si eu il mai folosesc uneori pe net, dar tot din sentimete pudice (ale altora). Nu exista cuvant urat sau vulgar, ci folosirea lui de catre vorbitori il face asa.
Si pana la urma, viata nu e facuta din lucruri marunte? Credeti ca mai redescoperim noi atomul?

Daca tot s-a ajuns la atomi si la mofturi (pentru ca asa-mi par), tu ce zici?!? Pluralul de tramvai e cel folosit de tine mai sus?

Hai sa nu mai facem pe grozavii, sa fim noi fara cusur si pe urma, poate, sa avem pretentie si de la ceilalti.

Anca, sa ma bata daca inteleg ce vrei sa zici cu pluralul? Poti sa fii mai precisa?

Multumesc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by vilma

Cumva s-au modificat si regulile de scriere la:
"sa scri=sa scrii"
"sa sti= sa stii"
"uni=unii"

Nu mai sunt sigura decat ca "sa fii" e corect 100%, in rest am vazut foarte multa lume omitand i-urile alea.

Despre kat de kul e sa scrii cu k, nu pot sa spun decat ca probabil ca unii oki se pot obisnui si cu asta...

PS: "tramvaiurile" sunt ale studentilor, nu ale Anei. Si probabil se folosesc pentru acele tramvaie care au mai mult de un vagon, sau poate au ceva aparte care le face sa nu merite pluralul corect..:P

Buna, daca inteleg eu bine, intrebarea era daca se scrie cu un I sau cu II?
In fine, corect e asa:

Tu sa scrii, Tu sa nu scri
Tu sa stii, Tu sa nu sti
Tu sa fii, TU sa nu fi.
Cand are negatie dispare al doilea i, nu se mai adauga desinenta.

Si asa mai departe.

Si bineinteles UNII.

Si NU nostriI si asa mai departe (astea le-am descoperit mai noi pe alt site)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Letitia1

Da folosirea cu frenezie a englezismelor in limba romana nu va deranjeaza? Chiar ma uitam ca la doua fraze, stropiti cite un cuvint in engleza si va dau un exemplu chiar de mai sus, scris de clover " E la fel de cool ca sosetele la sandale. Flausate evident". In ce dictionar romanesc apare cuvintul cool? Sau o fi vreun neologism? Eu cred ca abia asta strica limba si nu faptul ca in graba, cineva a folosit k in scriere. Si culmea, exact persoane care traiesc in Romania folosesc mai abitir englezisme. Ce-ar fi daca persoanele care stiu putina germana, sa bage cite un cuvint nemtesc, alea care stiu spaniola, cite un cuvint spaniol, etc. sa va vad atunci daca mai intelegeti ceva.

I agree ca sa zic asa. Letitia
Tu daca tot stai acolo nu ti se intampla sa mai bagi cante un anglicism in limbaj?
Mie mi se intampla, dar incerc sa le scot cat pot de mult. Ma oripileaza de ex traducerea romaneasca de la Windows si de la programele MS office care sunt facute cu fundul. Dar asta e numai un exemplu.

Sa vezi tu ce e in revistele de afaceri din Romanica! Unul care nu stie engleza nu are nici cea mai mica sansa sa inteleaga ceva.
Dupa cum am mai zis, nu e normal sa zicem "chifteluta prajita pe ambele parti intr-o chifla) ca sa nu folosim hamburger (cam asta era definitia propusa de Pruteanu) sau gat-legau pentru cravata (cum ziceau cei din Scoala Ardeleana pe la 1900 si inainte), dar nici cum s-a ajuns acum....
Insa... c'est la vie (ca sa introduc si ceva in franceza)

Mergi la inceput

Nu vreau sa fiu artagoasa:

dar putem vorbi de anglicisme, germanisme, frantuzisme, latinisme, grecisme - adica asa se scriu acesti termeni.

Limba e vie, dar a imprumuta gratuit nu mi se pare normal.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DARAEL

Copii frumosi, bucurati-va cat mai puteti de aceste tendinte..... peste 20-30 de ani, cand la moda va fi chineza, veti jindui dupa un “cool”..... si va veti aduce aminte de cuvintele mele profetice

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Darael, teoretic s-ar putea sa ai drepate, practic insa mai greu

Chineza e atat de grea, cu cele 4 tonuri ale ei, incat va fi ffff greu sa influenteze limbile indo-europene.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by corinadana

Sa aud si eu pe cineva vorbind despre computere in limbajul bunicii!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Corinadana, semnatura ta e foarte faina, dar parca nu o prea aplici
Nu a zis nimeni sa nu se imprumute atunci cand e vorba de o realitate noua pentru care nu exista cuvant in limba tinta, dar de la a vorbi despre computere pana la a imprumuta doar ca sa fii la moda e o mare diferenta.

De ex a fost introdus hacker, pentru ca e cam greu sa spui "persoana care obtine acces neautorizat la informatiile dintr-un calculator" (de ex).
Cum au fost introduse si telefon, telegraf, radio etc la vremea lor. Dar asta e alta situatie, nu?

Mergi la inceput

[/quote]
Tre' sa fie tare plictisitor in jurul tau daca ai deschis un astfel de subiect.
Sigur nu vei intilni niciodata intr-o carte k in loc de c, insa limbajul calculatorului e limbajul calculatorului.
[/quote]

Uite asa suntem noi romanii, ne place sa fim mai altfel, sa ii judecam pe ceilalti....

De unde stii tu cat de plictisitor e in jurul meu?
Poate ca am si o obsesie cu scrierea corecta, nu????
Sa incerc sa ma tratez?

Doamne, cat de prosti erau profesorii nostri cand ne scadeau nota daca greseam ortografia... Ce plictisiti erau sa se ocupe de chestia asta, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Ana, nu vrei sa fii artagoasa, dar esti artagoasa.

Ce am vrut sa zic? Ca pluralul de la tramvai e tramvaie nu tramvaiuri(asa cum ai scris tu).

Oricum, regulamentul scrie sa combatem idei si nu persoane, de aceea nu vreau sa intru in nicio polemica cu tine.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Anca Wish

Ana, nu vrei sa fii artagoasa, dar esti artagoasa.

Ce am vrut sa zic? Ca pluralul de la tramvai e tramvaie nu tramvaiuri(asa cum ai scris tu).

Oricum, regulamentul scrie sa combatem idei si nu persoane, de aceea nu vreau sa intru in nicio polemica cu tine.

Normal ca trebuie sa combatem idei, mai ales cand nu cunoastem persoanele (in cele mai multe cazuri).
Dupa cum a scris o alta 'colega' de forum, eu am zis ca tramvaiurile este o forma intalnita in lucrarile studentilor, nu am folosit eu forma aia. Era un citat.
Si nu sunt artagoasa. La vreo cateva mesaje dupa al tau am vazut ca altcineva a semnalat ca nu am zis eu ca acea forma era corecta, ci ca doar exemplificam cu un caz real

Asa ca nu te mai supara

Mergi la inceput