Bebei cu alergii (4)
Raspunsuri - Pagina 23
Ramona J spune:
Pentru Pisicuta si daca mai e cineva cu celiachie - am cumparat un tort de la IKEA, se numeste Almondy, e fara gluten. Chestia e ca are lapte, oua, alune, deci nu merge daca sint alte alergii. Tortul e foarte bun, eu il cumpar de mult timp dar abia acum am observat ca e fara gluten.
Parca am vazut ca IKEA a deschis magazin in Romania, asa ca m-am gindit ca il au si acolo la vinzare. Are 400g, aici costa $6.99 plus taxe. Cum in Romania TVA este inclus in pret, poate costa ceva mai mult.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
pisicuta si matei spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Pentru Pisicuta si daca mai e cineva cu celiachie - am cumparat un tort de la IKEA, se numeste Almondy, e fara gluten. Chestia e ca are lapte, oua, alune, deci nu merge daca sint alte alergii. Tortul e foarte bun, eu il cumpar de mult timp dar abia acum am observat ca e fara gluten.
Parca am vazut ca IKEA a deschis magazin in Romania, asa ca m-am gindit ca il au si acolo la vinzare. Are 400g, aici costa $6.99 plus taxe. Cum in Romania TVA este inclus in pret, poate costa ceva mai mult.
Multummesc Ramona,esti tare draguta
.Intr-adevar Ikea este si in Ro de ceva vreme,dar nu am trecut niciodata ca este cam departe.Si de altfel nici nu stiam ca au si mancare, dar o sa tragem o tura ca poate mai au si alte produse specifice pt cei cu alergii Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Raionul cu alimente nu e nu stiu ce, ofera citeva alimente specific suedeze. Imi place sa cumpar de acolo biscuiti Anna, care ii pot gasi cam peste tot dar la ei sint proaspeti si se simte diferenta.
Nu merg special pentru alimente acolo, dar cind avem drum ne oprim sigur pentru tortul asta si pentru biscuiti. A, si mai cumpar un gem fara chimicale. In rest mai incerc una-alta, dar astea le luam mereu. Tortul ala e chiar foarte gustos, au trei variante. Am mai luat o varianta noua (cu rhubarb), nu m-am uitat daca si asta o fi fara gluten. Nici nu l-am gustat inca, sper sa fie bun.
Pepsi spune:
ramona, pofta mare la mincat tort sa aveti!si eu iau produse de la ei, buletele, mustarul, biscuitii cu ghimbir, ciocolata,
fetelor m-am bucurat putin cam repede cu dominic, ca i-au aparut niste bubite ca muscaturile de tintari(asta am crezut la inceput), nu stiu ce sa fac, sa nu-i mai dau produse cu lapte? azi am incercat sa evit tot, dar tare repede s-a obisnuit cu gustul(nici nu ma asteptam ) si se pare ca-i place, si cere, il mai pacalesc eu, dar acuma ce sa-i zic, cind i-am zis ca are voie sa manince ca au zis la spital!nu stiu ce sa fac, de stranutat nu mai stranuta!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Ramona J spune:
Multumim, am luat trei! Primul e pe terminate, celelalte doua sint la congelator. Am luat si "o lada" (asa seamana) maricica de oatmeal cookies, sint foarte gustoase. Luam si noi si ciocolata. Biscuiti cumpar mai multe modele, imi plac cei cu portocale dar acum nu aveau din aia.
Poate ca lactatele au avut un efect cumulativ, nu stiu ce sa zic. Clar e o imbunatatire, dar poate ca nu a trecut cu totul alergia. Ori continui sa-i dai si vezi daca bubitele sint doar o coincidenta, ori bati in retragere pentru inca o vreme. Parca au mai iesit bine analizele si el totusi reactiona la lactate, nu? Si lui Alexandru i-a trecut cind era mai maricel, poate ca e prea repede. E greu s-o intorci acum si sa scoti din nou lactatele, mai ales ca i-ai spus ca e OK.
Pepsi spune:
da ramona, e greu, ca i=am spus ca-i voie acuma ii zic ca nu-i voie, nu mai stie ce sa creada, are doar 3 ani! simt asa ca as face o pauza, sa vad daca trec bubitele, ca nu-mi plac deloc cum arata! asa e a fost efect cumulativ, testele cutanate au iesit bine si in ianuarie 2007 si acuma in august! ultima data mi-au spus ca poate nu se mai vede alergia la nivelul pielii, si sa daca vad manifestari sa-l duc sa-i faca IgE specific la lapte din singe, dar ma gindesc oare sa-l mai chinui cind eu vad clar ca i-am dat produse de lapte si el mi-a faut bube?!partea buna e ca nu se scarpina, dar arata urit, ca niste piscaturi de tintari, dar macar nu mai stranuta!am sa evit produsele lactate o perioada sa vad daca trec, cind eram mica faceam urticarie de la oua, si de la peste in conserva..... si noua ne plac tot biscuitii aia de la Ikea cu portocale, mie imi mai plac cei cu capucino, si dominic cei simpli
albumele de familie
Ramona J spune:
Eu zic ca daca scoti iarasi laptele si vezi ca dispari bubitele nu are rost sa mai intepi copilul pentru IgE. Lasa sa treaca inca sase luni si testeaza-l dupa aia. Eu la lapte am facut de fiecare data testul asta. Cind a iesit bine intr-adevar nu a mai avut simptome dupa ce a mincat lactate. Dar nu stiu daca e valabil pentru toti copiii, ca ai vazut cum e cu alergiile astea, cite tipuri de manifestari sint.
Imi pare rau ca trebuie sa le scoti din nou. Repet, e clar ca e mai bine si eu cred ca o sa-i treaca. La trei ani ar fi fost cam devreme, mi se pare ca Alexandru trecuse de patru ani cind i-au iesit bine testele.
Pepsi spune:
merci mult de raspuns ramona, si rindul trecut m-ai ajutat si m-ai sfatuit bine, si acuma am sa fac la fel, i-am scos deja laptele si tot ce e am trecut la vechiul regim! chiar am fost azi la gradi sa vad meniul, vor face ptr el special! asta e, mai bine asteptam! asa vom face mai stam citeva luni, ca nu are rost sa-l intep acuma, zicea dr ca tare rar testele de piele dau gres, dar ca mai dau gres! asa ca ....mai astept si pe urma sau ii dau din nou produse lapte si vad ce si cum, sau il duc la teste! acuma i-am dat benardil, ca incepusera sa fie tare urite bubele si sa-l scarpine, si cum zicea sotul arata ca si dermatita lui cind era la inceput!incepeau sa fie ca niste placi rosii!ei lasa ca am asteptat atita, acuma mult nu mai e, si sintem oricum pe drumul cel bun!te pup
albumele de familie
Ramona J spune:
Numai bine, imi pare rau ca aveti dezamagirea asta. Ce bine ca ai gasit gradinita care tine cont de alergia lui!
Pepsi spune:
merci ramona, intelegi prin ce trec.....i-am dat benadril si vad ca se retrag petele,si bineinteles fara lapte.....da, sint super fericita de gradinita, au bucatareasa acolo si am fost ieri sa vorbesc cu ele, sa vedem meniul, si vor face totul spcial ptr el, merge doar 2 zile pina la anul in iunie, ca sint eu in maternitate!au mare bunavointa, ca la aia unde a mers inainte ii duceam totul de acasa si-mi luau si tarif intreg si nici cea mai mica bataie de cap nu aveau, as fi putu sa-i reclam acuma si sa-mi recuperez din bani!
albumele de familie