Bebei cu alergii (4)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

ramona, i-am dat o cana mica de lapte vaca ieri seara, NICI o manifestare, azi dimineata putin cascaval, dupa 5 ore mi-a stranutat asa de 10 ori, apoi nimic, mai pe dupa-masa i-am dat putin iaurt vaca cu fructe, nimic.....stii ce simt!? ma plimb pe strada rizind, cintind, am un rinjet asa....cum spuneai nu-mi vine sa cred ca dupa 3 ani de chin ma pot relaxa si eu!!!acuma e ca el gusta cu frica, ca zice da are lapte de vaca, ii zic, da are da stii ca ieri la spital ti-au facut testele(saracutu la a doua tura a stat singur la intepat pe scaun ca un baiat mare si nici n-a plins, ca eu eram cu david in brate....ca m-am dus singura )si-mi zice, vai mami mie imi place la spital, si-mi place laptele de vaca,e bun. si ce crezi am fost si am cumparat 5-6 feluri de brinza, numa brinza aveam in carucior la magazin mi-e frica inca sa ma bucur de tot, dar oricum ma bucur enorm, astept sa nu fie o bomba intirziata citeva saptamini! david e un dulce, suge si doarme, il alaptez exclusiv bineinteles, totusi consum produse lactate (mai ales acum cu dominic), dar la cel mai mic semn intrerup lactatele! e tare cuminte david, ma gindesc ca poate dominic a fost asa de la alergie! dar david e super linistit!merg cu ei doi singura si la cumparaturi, la spital, dominic e tare cuminte, asculta, mai face el prostii, dar in mare e super! david e un bebe tare calm!

poohy, e greu pe net, ai vazut ca din pozele ce mi le-ai trimis eu credeam ca Manu are dermatita atopica, ca semana mult cu ce a avut dominic, dar medicul zicea ca nu e!un lucru e clar cu dermatita caldura face mai rau ca si bine! imi aduc aminte la dominic si baile i le faceam aproape reci, si nu statea mult, nu statea la mai mult de 20C, nu-l infofoleam, etc. formula de lapte de care zice ramona e una speciala, care are proteina de vaca sparta in bucati, nu stiu daca tu dinaia ii dai!e f rea la gust(cel putin mie nu-mi placea, si dominc a preferat soia) si nu se gaseste peste tot, cel putin aici o gasesti doar in anuminte locuri, si anumite firme o fac, si bineinteles e scumpa!merci mult ptr dominic, nici nu-ti dai seama ce inseamna ptr noi......

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by poohy

Merci mult Ramona! Imi dau seama ca diagnostic nu se poate pune pe net, nu pot doctorii cand o vad d'apai pe net.
Tocmai asta ziceam - Manu bea formula hipoalergenica de la inceput. Si bubitele par sa ii fi trecut si a 2-a oara - mai este numai semi-rosie in obrajori... Sper sa ii treaca de tot

Pepsi, ma bucur mult pentru Dominic Sa ii fi trecut alergia si si Davidutz sa nu aiba nici o problema cu ea

Anca de Manu
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
asa cresc eu

Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Sa stii ca nici Alexandru nu a facut nu stiu ce bubite. Avea obrajii usor rosii (citeodata) si nu avea bubite, oricum nimic grav.
Scuze, nu cunosc variantele de formula din Romania, de aia am intrebat ce fel i-ai dat. Aici sint diferite.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adunapurici

Buna, fetelor.
Poate sa imi recomande si mie cineva ( parca herra vorbea, la un moment dat) un homeopat de incredere in Bucuresti?
Multumesc si numai bine,

BaLaurelu'

Eu am incercat citiva - fara succes.

Mergi la inceput

Pepsi, stiu cum e cu laptele asta! Daca eu si acum ma mir citeodata ca pot sa-i dau lactate!
Desi a fost OK cind le-am inceput, eu tot m-am temut si mult timp ii dadeam doar de vreo doua ori pe saptamina. Cum spui tu, am asteptat sa vad daca apar reactii tardive. Mai ales ca manifestarile lui cam astea fusesera. Ca daca facea soc anafilactic, sau apareau bubite sau ceva semne in decurs de citeva ore - imi dadeam si eu seama.
Asa ca am trait in continuare cu frica in sin. Abia dupa citeva luni m-am linistit, cind am vazut ca n-au mai aparut racelile repetate.
Stiu ce zici, si Anuta a fost un copil mult mai linistit. Ma rog, intr-un fel... Ca de fapt ea e mult mai activa. Dar cind doarme - doarme! Nici nu stiu cum sa explic - e altfel. Sint convinsa si eu ca mi-a fost atit de greu cu Alexandru (si lui - mai greu decit mie presupun), din cauza nenorocitei de alergii.
Sa vezi cit de repede creste David! Eu nu stiu cind a trecut timpul, parca Anuta nici n-a fost bebe! Al doilea copil e si mai dornic el sa creasca... vrea sa-l imite pe cel mare.
E o mare bucurie. Ai mei se mai si cearta, dar chiar si atunci sint draguti. Dar cind ii vad ca se iubesc, se cauta, se joaca impreuna (in ciuda diferentei de virsta), sint atit de bucuroasa!
Deci... mai planuiesti unul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Lya, s-ar putea sa fie vorba de alergie la baietelul tau. Faptul ca spui ca are bubitele astea si ca a fost mai mult racit in ultimele luni - cam seamana a alergie.
La copiii mici cred ca predomina alergiile alimentare. Ai putea sa incerci sa scoti alimentele cu potential alergic din alimentatie si apoi sa le reintroduci pe rind (cam ca si cind introduci alimente noi la bebe), urmarind reactiile.
Ca si teste poti face IgE. IgE total indica daca exista teren alergic, apoi se face IgE specific (pentru fiecare tip de aliment, polenuri etc.). Medicul va sti sa te sfatuiasca la ce anume sa testezi (lapte, ou, praf, polen specific zonei in care locuiti etc.)
Din descrierea ta ar putea fi o alergie alimentara, poate chiar combinata cu alergie la praf. Copilul stranuta dimineata? Cum doarme, se trezeste, e agitat?
Nu stiu daca sinteti fumatori, dar daca are manifestari respiratorii sigur ati face bine sa evitati fumul de tigara, afumaturi (ma refer la alimente), carne sau legume la gratar (in special la carbune sau lemn), si locuri cu poluare intensa.
Daca mergeti la teste IgE e bine sa nu dai copilului tratament antialergic pentru ca influenteaza rezultatul.
Sper sa-i dati de capat, sint pacatoase alergiile astea.

Ramona,esti tare draguta!Mersi de rapsuns.
Alimente cu potential alergic nu-i dau.....poate doar banana.Nici peste n-a primit inca(i-am dat intr-un timp ulei de peste),ii gatesc fara prajeli,de afumaturi nu se pune problema,la gratar doar din acela de aragaz,dar cel mai mult ii dau fiert.
De stranutat nu stranuta dimineata,am observat de ceva vreme ca de la soare stranuta(cand da ochii cu el)
De fumat,n-am fumat niciodata,la noi in casa si la cine mergem in vizite nu se fumeaza.....of,dar in parcuri tre sa fug de ei,am facut de cateva ori atente pe niste cucoane care fumau langa groapa cu nisip,sau altadata stateam pe-o banca cu prietena mea(amandoua cu fete de 4 ani,mai erau si baiatul meu de 1 an si prietena cu unul de 4 luni ,dupa noi s-a asezat o "doamna"si si-a aprins tigara,imediat am facut-o atenta.Nu suport oamenii care se pun langa tine si-si aprind tigara,daca vad pe cineva fumand il ocolesc.....mi-am spus si io of-ul cu fumatorii astia.
Tratament antialergic nu i-am dat inca,dar stiam chestia ca nu se da inainte cu 10 zile.
Luni ii fac testele cutanate sa vad ce iese si neaparat tre sa ma interesez sa-i fac teste de sange.
De locuri poluate ce sa zic,le ocolesc,prefer sa merg in parcuri mari cu pomi multi,fug cat pot de parcuri de langa sosele dar cand nu se poate nu se poate si se stie ca Bucurestiul e ff pouat.

Pepsi,ma bucur mult pt Davidutz....dragul de el!Banuiesc ce fericire simti,te-am citit de multe ori .
Felicitari si pt Dominic,si eu am 2 si m-am regasit in fericirea ta de mama cu 2 copii,la fel umblu si eu cu ei peste tot.....si al 2-lea creste multt mai repede,bucura-te din plin de perioada asta de bebeluseala(pe care o ador)

Mergi la inceput

ramona, asa e, uite ca mi-a stranutat azi, poate m-am bucurat prea repede! cum spui stau sa mai vad, ii mai dau asa cite putin cind si cum, si vom vedea, oricum sintem pe calea cea buna nu?vai ce frumos ca se joaca piticii tai impreuna, bravo, of, as vrea sa ramina david bebe......da, mai vreau unul,stii din cauza sarcinii pierdute il vreau tot ca si pe primii doi, ca vad ca mi-a purtat noroc!deci sa ramin la anul in august-septembrie, dar apoi imi zic ca david e inca prea mic, si-l alaptez.....vom vedea in functie de situatie,mi-e frica sa ramin in alta luna.....e asa ca o superstitie, si daca astept sa aibe david 2 ani poate e prea mare diferenta intre dominic si ultimul.....dar vom vedea in functie de cum vor evolua treburile cert este ca-l vreau sigur pe al treilea(mai tre sa-l conving pe sot....)

albumele de familie

Mergi la inceput

Pepsi, nu stiu povestea ta. Daca ai pierdut o sarcina (era inaintata?) si apoi ai dus o sarcina la capat fara probleme eu cred ca a fost o intimplare.
Sa stii ca intre Alexandru si Anuta sint cinci ani jumate diferenta. Cu toate astea el adora sa se joace cu ea. E drept ca nu e usor intotdeauna, mai ales ca programul ei e diferit (somn la prinz), dar fiecare familie isi gaseste ritmul si cumva le rezolvi pe toate.
Din cite imi amintesc eu Dominic facea foarte urit la lapte - deci oricum problemele lui sint cel pe cale de disparitie. Daca observi ceva neobisnuit mai lasa-l cu laptele, sau incearca sa-i dai rar si putin. Oricum, e clar ca-i trece!

Lya, sper sa-i dati de capat cind faceti testele. Presupun ca e totusi ceva alimentar daca zici ca nu stranuta dimineata si nu sint probleme cu somnul.
Sotul meu si ambii copii stranuta cind dau cu ochii de soare. Noi ne si distram pe chestia asta, cum iesim afara astept sa vad in ce ordine stranuta!

Numai bine fetelor, sa aveti un weekend frumos!

Mergi la inceput

Noi ne oprim la doi copii. Eu am oarecare regrete, mi-am dorit dintotdeauna sa am trei sau patru copii. Sotul nu mai vrea nicicum si stiu ca are dreptate cu argumentele lui. Oricum, sint cam batrina si cu spatele in pioneze - nu stiu cum as mai duce o sarcina. Adevarul e ca a fost greu cu Anuta. La Alexandru zburdam! Sa nu mai vorbim ca am facut colectie de kg la fiecare sarcina si nu m-am invrednicit sa scap de ele. Daca mai adaug si peste cele de acum... explodez!

Mergi la inceput

ramona, sarcina era de 12s, si apoi l-am avut pe david, si medicul zice ca a fost o intimplare, dar cine stie daca nu mi se intimpla din nou....da, dominic avea alergie severa, cu soc anafilactic, azi a mincat putina pizza, si inghetata(atit de fericit era) si nu a mai stranutat! cum zici, nu-l bombardez acuma, ii las si pauza!dar sint atit de fericita, stii la ce ma refer! mai kg in plus am si eu destule, la sarcina cu david a fost super am luat 15, am dat jos 10, dar problema e ca mai am de la dominic, deci in total am 15 kg in plus,dar astept sa treaca 6 luni de alaptat exclusiv si incep putin cite putin regim....e clar ca mai vreau cel putin un copil, daca ar stii sotul ca in visul meu cel mai secret vreau 4 s-ar calugari! dar de 3 tot il conving eu, desi el tot zicea si azi cind plingea david ca el nu mai vrea altul....logica zice ca e greu, dar si cind va fi frumos.....
scuze fetelor ca am fost putin of topic

albumele de familie

Mergi la inceput

Imi pare rau ca ai patit asa ceva. Sint sigura ca a fost o intimplare. Altfel cum ai avea astazi doi baietei atit de frumosi?
Aoleu, mama eroina! Esti tare, il lamuresti tu pe sotul tau pina la urma.

Eu zic ca s-a rezolvat cu alergiile. Cred ca si bietul Dominic e fericit. Alexandru ma tot certa cind ii dadeam lactate la inceput, trebuia sa-i explic de fiecare data ca nu mai e alergic.

Mergi la inceput