Bebei cu alergii (4)
Raspunsuri - Pagina 24
Ramona J spune:
De aia m-am mirat, imi amintesc ca spuneai anul trecut ca nu ii dau mincare speciala. E bine ca ai gasit gradinita asta.
Eu traiesc in capitalism salbatic, am avut trei luni dupa ce l-am nascut pe Alexandru. Dar cele mai multe mamici au sase saptamini sau chiar mai putin. Eu am stat maximum posibil, desi in ultima luna nici n-am primit vreun ban. Daca aveam posibilitatea sa stau mai mult acasa poate nu renuntam la job.
Ma bucur ca Dominic e mai bine. Asta e, mai asteptati un pic.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Pepsi spune:
fetelor am citi pe net ca exista 2 tipuri de alergii IgE dependente care pot fi usor diagnosticate cu un test cutantat, la care alergie manifestarile sint imediate. si sint alergiile non IgE dependente care au manifestari tirzii(diaree, voma, eczema, constipatie) si care nu pot fi testate cu teste cutanate. si ca exista un fel de pach(se vinde in franta) ca sa poti diagnostica aceasta alergie nonIgE dependente. principiul este sa pui in contact o picatura de lapte cu pielea timp de 48h, si lectura se face 24 h dupa ce ai luat jos patchul. voi ati auzit asa ceva?ati folosit asa ceva?ii zice diallerttest.http://diallertest.com/home-produit.htm
ramona, bubele inca sint pe el, i-am dat doar 2 zile benadryl, inca le mai are nu au trecut de tot, si azi i-am dat sandwici cu cascaval(ca m-a vazut mincind) si iar a aparut bubite noi 
, ca-mi zicea o prietena ca poate face o boala a copilariei si nu are legatura cu alergia, si mi-a placut sa cred asta, dar se pare ca inca tre sa mai asteptam, si dupa ce am citit ce-am scris mai sus, la ce sa testez IgE-ul, ca poate nu iese nimic, si el e totusi alergic!am sa merg totusi la medic cu el sa nu ramina cu urme cumva.....de la bubite/buboaie. imi pare rau ca acolo nu e mai mult concediu ptr ca sa stai cu bebe, aici era 3 luni apoi 6 luni, acuma 11 luni, si atita ma rog sa creasca la 2 ani.....numa bine la pitici
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Ramona J spune:
Stiu ca sint mai multe variante de testare IgE, am citit despre ele mai demult dar chiar ca nu tin minte. La Alexandru am facut doar test de singe.
Dupa ce am vorbit cu mai multi medici si am tot citit pe net, prin carti si pe unde am putut - am inteles ca practic poate fi alergic la orice! Nici nu exista teste pentru toate alergiile posibile. Asa ca am scos laptele si in acelasi timp am evitat alti alergeni (praf, fum de tigara/locuri poluate, polen), atit cit s-a putut. Mai ales ca sistemul lui imunitar era mult slabit pentru ca alergia la lapte a fost nediagnosticata mult timp. Am fost atenta la el si am observat la ce incepuse sa mai reactioneze si am eliminat chestiile respective (ex: tartrazina; la fum, afumaturi si alte alea am ajuns cind am vazut ca tartrazina e carbune si am facut conexiunea cu chestiile astea). E munca de chinez batrin sa le pui pe toate cap la cap dar a meritat efortul.
Nu stiu ce voi face dupa ce mai creste si Anuta. Dupa o intrerupere atit de lunga cred ca nu va fi usor sa gasesc ceva de lucru. Deocamdata mai am timp de gindire, mai am niste ani de stat cu ea.
Pepsi spune:
ca bine zici ramona, munca de chinez batrin, ca daca punem info ce le stim toate cap la cap scriem o carte......best seller!
bubele lui dominic au disparut prin minune, la fel cum au si aparut! nu mai e nici urma pe el, si nu i=am dat nimic, am facut pauza citeva zile! acuma, i-am dat din nou, dar numai 1 singur tip de produs slab in gras, si ieri pireu cu juma lapte soia juma vaca! inca nu are NICI un semn....brinza o dau de 2-3 zile.
ramona, medicul mi-a zis ca alergia lui finnd non ige dependenta fac degeaba testele, si asa am citit si eu. ce virsta are ana, ca am uitat
, si eu am stat cu dominic 6 luni peste concediu, dar mi se pare si asa putin, avea numa 1 an jumate cind l-am dat la gradi!lasa ca vei face cev a cursuri de punere la nivel si te vei integra din nou!daca sotul va cistiga mai bine la anul si eu as mai sta inca 1 an acasa chit ca-mi pierd jobul, dar ptr moment salarul lui nu ajunge.....
albumele de familie
Mirabelac spune:
Salutare la toata lumea!
V-am gasit destul de tarziu, sper din suflet sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi.
Piticul meu are dermatita atopica (dupa spusele pediatrei si a 2 dermatologi). Pana acum l-am tratat cu hidrocortizon-Locoid Lipocream, cand are puseu si cu creme hidratante Trixera, Atoderm si Atolys si cu antialergic Zyrtec. Nici unul din ele nu a dat vreun rezultat bun, la inceput hidrocortizonul mai ameliora, acum are un puseu de vreo luna si nu mai trece cu nimic.
Nu stiu incotro s-o apuc, nu sunt multumita nici de pediatra nici de cei 2 dermatologi in privinta diagnosticului si a tratamentelor, initial mi s-a spus ca pana la 1 an nu se fac teste pt alergii, bb are acusi un an si nu stiu de unde sa incep si ce sa fac in privinta asa, sfatuiti-ma, va rog. N-am avut timp sa citesc mare lucru din urma dar promit ca o s-o fac, poate ma luminez.
Deocamdata as vrea sa merg la un alergolog, sapt asta mi-am facut programare, sper sa gasesc o cauza pt. aceste bubite care le are pe maini si pe fata, asa le-a avut de pe la 3 sapt., mai dispar si reapar, fara sa fie cauzate de ceva anume. Mentionez ca alaptez in continuare si de cateva zile l-am trecut pe bb pe lapte de vaca, nu mai vrea formula care i-o dau completare. Cineva mi-a spus ca e posibil sa fie la lactoza, la bebeii vostri cum s-a manifestat?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre!
*****************************************Mirabela, mamik de pitik www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)
Ramona J spune:
Citind in urma poate gasesti informatii care ti se potrivesc. Eu cred ca nu e o idee buna sa treci copilul pe lapte de vaca.
Ai alaptat exclusiv? A primit vreodata formula? Fetele au scris pe alocuri despre diverse variante pentru copii alergici. Cauta formula hidrolizata (nu partial).
As exclude intoleranta la lactoza, e prea rar intilnita la copii atit de mici.
Ca regula generala evita alimentele cu potential alergic (lactate, oua, rosii, capsuni, fructe de padure etc.
Eliminati pe cit posibil praful din camera copilului, nu fumati, tineti animalutele afara din casa.
Sint reguli de baza de care e bine sa tii cont, avind in vedere ca multi copii cu DA dezvolta alergii sau astm. E bine sa feriti copilul de alergeni. Fii foarte atenta de cite ori primeste un aliment nou si poate ca e cazul sa reevaluezi unele pe care le-a primit deja. In special laptele de vaca, nu ai spus ce mai primeste in rest.
Sper sa aveti noroc de un alergolog bun, multa sanatate.
Pepsi spune:
ramona, un mare la multi ani ptr prislea tau in devenire barbat, chiar daca cu intirzirere!sa fie sanatos si sa aibe noroc in viata!
fetelor, i-am mai dat lui dominic produse cu lapte si nu mai vad reactii, poate asa cite o bubita ce se pare ca numa eu o vad(sotul nu le vede), dar ii dau produsele de lapte ca si cum as diversifica, adica dam un produs si stam 2-3 zile sa vedem ceva!(ii plac la nebunie iaurtelele mici de la yaplaai, alea de copii), mie imi vine sa pling la fiecare produs ce il maninca si nu vad reactii
mirabelac, alergia la lapte e cea mai responsabila probabil la copii sub 1 an, eu, as elimina de tot din alimentatia puiului laptele si derivatii timp de 3-4 saptamini, si daca vezi o ameliorare atunci continui. cel mai sigur e sa faci testele, sa vezi, din pacate de multe ori nu afli la ce e alergic!eu am vazut pe pielea mea(adica a puiului) ca degeaba dau cu hidrocortizon ca pina n-am eliminat cauza alergia, DA a fost mereu prezenta!
da, ce faceti fetelor nu mai e nimeni in afara de mine si ramona?hai unde sinteti?gama, pisicuta, nastasika, eryteea?
albumele de familie
Ramona J spune:
Multumesc pentru urari. E dragut ca ai spus prislea, asa il alintam cit era mic. Alexandru a fost un nume ales cam in ultima clipa si nu ne puteam obisnui sa-i spunem asa.
Bine ca merge cu lactatele, deocamdata tine-le cit mai rarut, mai ales ca au inceput scolile, vine sezonul rece etc.
Chiar asa, nu stiu ce e cu fetele astea. Cred ca lumea s-a distrat, a fost in vacante. Alexandru e deja intr-a doua saptamina de scoala.
eryteea spune:
Va salut "chinezi batrini",Ca bine ai mai zis Ramona.
Eu deabia m-am intors din concediu de doua zile,am fost in Ro si Ingrid s-a comportat destul de bine ,a acceptat mincarea din Ro si chiar s-a ingrasat vreo 2 kilograme.Noi mergem in continuare cu dieta stricta pe care o avem chiar daca eu as vrea sa-i diversific un pic mincarea ,printesa mea nu accepta nici in ruptul capului un gust nou .Chiar ieri am luat pizza si de obicei ea mai maninca coaja de pe margine si ieri i-am dat o bucatica in care era un pic de suc de rosii(cit un virf de ac) si mi-a dat-o inapoi facindu-si greata.Nu reusesc sa o fac sa manince alceva decit ciorba ,supa si pireu,orice ii dau nou se retrage speriata si incepe sa-si faca greata ca si cum ar vomita.Acum stind acasa mi-am dat seama ca atunci cind alearga si transpira un pic ,imediat ii apar bubite care la baie ii trec imediat.In rest sintem binisor doar ca ,cam stranuta din cind in cind ,inclusiv cind se uita la soare.Cit de curind trebuie sa repetam si noi testele sa vedem cum mai stam cu valorile .
Pepsi ma bucur enorm de mult ca poti sa-i dai produse lactate ,sincer ma bucur mult.
Ramona ce sa-ti spun decit multa sanatate la pitici si tie "chinez batrin" ca tu esti mai mult cu sfaturile decit cu intrebarile.
Mirabelac nu uita sa eviti tu din alimentatia ta produsele alergene ca altfel poti sa-i faci tratamentele de pe lume ca bubitele tot ii apar (ex sint eu ,pina nu am eliminat din alimentatia mea produsele la care era alergica nu am scapat de DA)....asta daca e vorba de alimente.
Numai bine "CHINEZI BATRINI " ca mi-a placut tare.
Ingrid amore di mama
Ramona J spune:
Bine v-ati intors din Romania si pe DC. Esti o draguta, ma simt ca Mama Leone printre alergici.
Alexandru merge la liceu miine-poimiine si eu scriu la Clubul Scutecelor!
Ma bucur ca Ingrid a pus in greutate, era si mai bine daca reuseai sa-i diversifici meniul putin. Dar unii copii asa sint.
Stii ce mai facem noi? Mincam fara sa-i invitam si pe copii. In plus, las ca din intimplare pe o farfurie bucatele din mincarea respectiva. La Alexandru nu merge intotdeauna dar Anuta e pofticioasa si vine si maninca singura. Daca ii ofer sigur zice ca nu vrea (e EXTREM de incapatinata).
Sau daca maninca vreunul dintre ei ceva, de obicei si celalalt devine mai dispus sa guste macar. Poate aveti prieteni, vecini cu copii care sa vina pe la voi si sa manince.
Anuta o admira mai nou pe vecina noastra Autumn. E mai mare, are cinci ani... ehe! Asa ca eu ii povestesc cum Autumn maninca singura, Autumn maninca tot felul de chestii etc. De aia e mare si merge la scoala. Plus ca doarme si la prinz si seara...![]()
Daca ai norocul sa gaseasca si Ingrid un idol, ii poti da orice!
Sper sa aveti vesti bune la teste.