Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

Iata-ma-s si eu ca dupa hibernare! Mai greu cu scrisul, in schimb stau mai bine la citit.

Despre noi, numai de bine: prin primavara vom fi 4! Sint in 16 saptamani, da, stiu, n-am zis nimic atita amar de vreme... Drept este ca am asteptat sa trec peste niste analize, sa trec peste primele 3 luni, poate din superstitie, poate din dorinta de a sti ca toate sint in regula cu bebe, si cum toate sint bine, am iesit la interval ca sa zic asa.

A fost o surpriza mare, noi trambitam in stinga si-n dreapta, cam cu jumatate de gura ce-i drept, ca incercam, ca tare ne-am dori inca un bebe, dar nu eram total hotariti, asa ca pina sa ne decidem noi ce si cum, ne-a luat-o bebe inainte. Asa ca acum il asteptam sa apara pe undeva prin mai. Inca nu stim ce e, eu mi-as dori o fetita, Adi ar vrea un baietel, Alex vrea ceva intre daca s-ar putea, pina la urma am decis ca ce-o fi o fi, sanatos sa fie, e mai mult decit binevenit.

Alex a reactionat nesperat de bine la primirea vestii, de unde pina la momentul cu pricina isi dorea si nu prea o surioara/fratioara, primul lucru pe care l-a facut a fost sa mearga la dulapiorul ei cu biberoane/canite/farfuriute si tot ceea ce tine de vesela ei, le-a ordonat, a pus deoparte biberoanele pentru "baby sister" si a declarat solemn ca ea e fetita mare, nu mai bea din biberon, va bea doar din canita. E-adevarat ca mie personal mi-a trebuit multa munca de lamurire in privinta renuntarii la biberon, dar n-am fortat-o, am incercat s-o determin sa renunte singura la el, si iata ca a gasit singurica cel mai potrivit moment.

Am crezut ca-mi va fi greu cu sarcina si cu Alex, dar spre bucuria mea, toate merg tare bine. Am avut zile mai chinuite in primele 3 luni, cu greturi, ameteli, oboseala mare, dar am avut si am parte de atita intelegere din partea ei cum nici nu speram. Are multa grija de mine, asa in felul ei, daca ma simt rau sau sint mai obosita, ii spun ca am nevoie de putin timp sa-mi revin, si repede-repede da fuguta la ea in camera, imi aduce o pernuta si o paturica, le aranjeaza sa-mi fie bine, ma mangaie asa parinteste pe cap, si-mi spune :"hai, sa vezi ca trece, uite, Alex e aici cu tine, si sa vezi ce bine o sa fie! hai ca trece!"
Dimineata dupa ce o las la gradinita, imi spune: "sa fii cuminte si sa ai grija de baby-sister!" E cam nedumerita ea despre ce face si cum a ajuns bebe in burtica mea, dar pina acum prea multe intrebari "complicate" nu ne-a adresat, asa ca inca incercam sa pregatim un raspuns cit mai plauzibil pentru ea, fara sa implicam berze si alte zburatoare in poveste.
E-adevarat, e inca mica, si poate ca acele intrebari de care noi ne temem oarecum nici nu vor veni prea curind.

Am incercat pe cit posibil sa evit sa pun pe seama bebelusului starile mele de rau/oboseala in fata ei, faptul ca nu o mai pot lua cu atita usurinta in brate, nu mai pot alerga cu ea in parc, sau catara dupa ea pe tobogane. N-as vrea sa asocieze "neputinta" mea de a ma implica in jocurile ei ca altadata, cu bebe din burtica, desi sint convinsa ca intelege intr-un fel cauza pentru care mama incepe sa se rotunjeasca, mama maninca mai mult ca de obicei, gafaie ca o mamaie la 80 de ani dupa ce pur si simplu da cu matura in bucatarie. Deocamdata ne rezumam la activitati care-mi permit mobilitate, desi nu sint inca nici la jumatatea sarcinii, dar am luat-o treptat, n-as vrea ca schimbarile sa apara pentru ea dintr-o data.

Cu gradinita merge bine, s-a acomodat tare repede, are deja afinitati si "antipatii" printre colegi, cu alte cuvinte omuletul isi manifesta personalitatea. In general imi povesteste ce a facut la scoala, dar are o imaginatie bogata si ii place teribil sa construiasca diverse scenarii mai mult sau mai putin potrivite subiectului relatat. Dar o vad ca se aprinde intr-un fel de monolog al ei si-i place teribil sa fie ascultata si sa lege ulterior dialoguri pe seama celor povestite. Si mi-e drag de mor sa stau la povesti cu ea, chiar daca de multe ori conversatiile noastre nu prea au noima, sarim de la una la alta, dar sint pur si simplu fascinata de cit de repede au crescut puiutii pe care mai ieri ii invatam sa faca primii pasi, si cite pot oferi fara un efort prea mare.

Am citit din urma ca sint ceva copilasi bolnaviori, e sezonul si cam trebuie sa ne asteptam la asa ceva, plus bucuriile pe care le aduc acasa de la gradinita....

Saptamina viitoare avem si noi serbare de Craciun, am mari emotii sa-mi vad gagalicea pe scena cintind colinde. De scoala sint multumita, invata multe, chiar daca merge doar 2 zile pe saptamaina, si spun asta pentru ca fata de septembrie vocabularul ei este mult mai bogat (e adevarat ca pe partea de engleza), stapineste mult mai bine culorile si in general ustensilele care necesita folosirea degetelelor, e mai sociabila, mai indrazneata, pe scurt, e schimbata. Dar in bine.

Vrem sa plecam intr-o vacanta la munte, sa ne bucuram putin de zapada pe care aici n-o avem, si sper ca pina de Craciun sa reusim sa facem si treaba asta.

Multa sanatate burticilor (Gio si Crisa in special ma gindesc la voi si ma rog sa fie bine), Andra, cred ca vom fi iar colege de generatie, ai grija de tine si de bebe.

va pup pe toate si sa auzim numai de bine!

Alina si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Alina: felicitari, sa fie intr-un ceas bun si sa fiti cu totii sanatosi. Sarcina usoara si ai grija de tine si de restul familiei.
Gaby: sanatate multa lui Stef. A facut febra?

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

felicitari, alinuta!!!!!!! sarcina usoara si bebe sanatos, ca frumos o sa fie SIGUR!!

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Felicitari Alina. Sa ai un bebe sanatos si mincacios.

Sanatate copiilor bolnavi.

Ai mei sint mai bine, dar Alin s Maria au o tuse suparatoare asa ca inca nu l-am dus pe Cristi la gradi. Astept saptamina asat sa vad daca si-a revenit complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

neatza.
alina - felicitari! sa fie intr-un ceas bun..si sa fie sanatos..indiferent de sex!
stef a facut putin febra azi noapte, acum e relativ bine...adica e destul de moale, si mai tuseste din cand in cand...of...credeam ca am scapat pe anul asta, dar se pare ca nu!
pupici si multa sanatate tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Ce veste buna,
felicitari Alinutza!!!!!Sarcina usoara!

Andra, cand afli ce e bb, apropo?

Naspa cu copiii raciti, ca stiu ca circula un virus urat. la Taisia la gradi behaie toti; ea mai cu muci, tot o tine asa de o sapt. Sper sa ramana la asta.

Va pupam

30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Alinuta; felicitari! Sarcina usoara si inca un bb superb!

Gio: "30+"! Sa dea Dumnezeu sa mai astepte bb cel putin pana la Craciun!

Nicol: sa ai grija sa nu dai concomitent Eurespal si Sinupret!

Noi ne-am intors aseara de la munte. Am avut 4 zile super, cu mult soare. Dupa-amiaza o lasam pana si pe Alexia fara geaca, atat era de cald! Copiii s-au si bronzat! Cu Alexia am in continuare aceeasi problema cu kk( fetele pt sugestii! Incerc de azi cu bicicleta) Pe Vladut nu-l voi duce nici sapt. asta la gradi, caci am sunat-o aseara pe educatoare si mi-a zis ca, in grupa lui, doar 3-4 copilasi n-au facut inca o viroza care e la "moda"(febra, pneumonie) si mi-a spus ca mai bine il mai tin acasa. Nu stiu daca procedez tocmai bine insa, pe termen scurt, consider ca asta e o solutie echitabila.

Refacere rapida copilasilor bolnaviori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Dragele mele,
In sfarsit am iar net. Dupa nesfarsite promisiuni de la cei care trebuiau sa-mi repare laptopul iaca s-a intamplta minunea...

Burtica e bine insa doctorul nu a vrut sa discutam de nastere si alte alea, p-robabil ca sa nu-mi fac griji de sarbatori. La eco ma duc abia pe 3 ianuarie... Prin burtica e "agitatie" si ma mir pentru a mia oara cum de cresc minunile astea in burticile noastre.

Tudor e bolnavior. A inceput de vineri seara cu febra si tuse si de duminica ii dau antibiotic. Era din ce in ce mai rau. Abia astept sa inceapa iar gradinitza ca tare bine ne e si lui si mie. O mare binefacere. Saptamana asta, cand am stat cu el numai in casa, a fost chinuitoare. Am inceput sa am ganduri ca nu o sa ma descurc cu doi copii, am fost super nervoasa, mi se pare ca m-as duce la serviciu a doua zi dupa ce nasc si alte nasparlitati. Cred ca toti hormonii mei si-au dat mana sa ma dispere.

La gradi, Tudor a inceput sa fie "mai" ascultator. Am fost si noi la sedinta cu parintii sa vorbim de serbarea de Craciun. Nu cred ca Tudor o sa fie in stare sa zica o poezie sau sa interpreteze vreun rol.

I-am luat lui Tudor din Cora un birouas din plastic (bancuta cu birou legate intre ele), super-fain, de care e tare incantat. E locul lui de "studiu". Studentul lui mama....

Va recomand doua carti faine:
- Surprize de Craciun (decoratiuni, felicitari si retete pentru Craciun) - editura RAO. Este faina pentru multi ani de acum incolo.
- Intre parinte si copil de dr. Haim Ginott (ghid de comunicare) - editura Humanitas.

Mai citesc din urma si revin. Oricum citind intr-o mare diagonala am vazut ca Alinuta e burticoasa relativ avansata. FELICITARI!!!!

Gio, la o burtica mai mare !!!

Pupa Crisa hormonala

Crisotexa (31 +) si Tudor (8 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Alinaaaa, felicitari si sarcina usoara!, nu zici tu nimic mult timp dar si cand apari..

Fetelor, si Razvan e racit, m-au sunat azi de la gradi sa ma duc sa-l iau ca se plange de ureche ca-l doare, asa ca m-am dus si direct la doctor ne-am oprit, cica infectie la ureche, oare de ce nu ma mir, si ne-a dat si noua antibiotic, naspa...era si culmea dupa ce o tinea cu niste muci de saptamani de zile si mai si tusea..
cu ocazia asta am vazut si eu cum doarme la gradinita...pe jos efectiv , au doar niste chestii de alea pe care dorm, cum sunt alea de la gimnastica aerobica si ii inveleste cu niste paturici, asta e tot, dar macar era intuneric bezna si toata lumea dormea, deci cand zic educatoarele ca doarme, chiar doarme.

sanatate copiilor bolnaviori si burtici cat mai mari!
va pup

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare dragi mamici,

pe aici a fost o iarna teribila zilele astea. Au fost vreo -30 de grade cu vant - care se simt ca sub -40. Partea proasta este ca noi tocmai nu aveam carnet de soferi pentru ca andrei luase examenul dar nu primise carnetul asa ca a trebuit sa facem fata fara masina. Luni, cand a fost cel mai rau, au chiulit copiii pentru ca am refuzat sa-i scoatem din casa fie si alea cinci minute de la noi pana la scoala. Eu m-am enervat cu transportul in comun care merge prost si in zilele normale dar cand ninge sau e frig se duce pe copca de tot. Si ca sa gasesc si ceva mai bun la Bucuresti decat aici - strazile se curata din joi in paispe asa ca se busesc masinile intr-o veselie. Azi se incalzise pana pe la -12 grade si, culmea adaptarii, mi se parea cald si imi venea sa-mi scot fesul :).

D'a mirarea e ca noi nu am tras inca nici o raceala - sper sa o tinem tot asa. Avem in schimb probleme cu pielea - aici e foarte uscat si nu stiu cu ce creme sa ne mai dam.

Apropo de tuse, bronsite si compania - eu de doi ani le-am dat copiilor un sirop din plante Sinupret - e foarte bun dar scump al naibii si are un gust oribil. Cand am plecat am cumparat o sticluta dar am uitat-o acasa si aici nu este. Pentru chestii mai serioase le dadeam Eurespal si mai mereu Ketof - ca avem o gena alergica si rinitele alergice se tineau lant. Nu stiu cum dar aici nu am avut nevoie.

Don'soara Ana se adapteaza frumusel - deja ne vorbeste intr-o limba "macaronica" - o frumusete de combinatie de romana si engleza. Nici nu stiu daca sa o opresc sau sa o incurajez. Maine avem consultatie cu invatatoarea - ne-au venit "notele" de pana acum si avem de discutat pe marginea lor. Nu sunt prea grozave dar nu pot cere prea mult de la ea pana nu stie engleza ca lumea. recunosc, insa, ca mi-a fost greu sa le accept dupa ce eram obisnuita sa mi se spuna ca e cu un an inainta generatiei ei. Mai vedem la anul.

Pana la urma nu le-am facut vaccinul antigripal - sper sa nu imi para rau pe urma.

La Matei la gradinita au facut bradul deja. Aici au luat-o razna cu Craciunul, peste tot numai colinde si decoratiuni. Acum doua saptamani a fost parada lui Mos Craciun in oras - frumusel dar destul de scurt. Sper sa se incalzeasca in week-end sa mergem si noi la schi. nu cam fii mari schiori dar macar sa vedem si noi mult laudatele partii.

Andra, tu le aveai cu bloguril - zi si mie unde sa-mi gazduiesc unul, ca am scris ceva povesti si nu stiu unde sa le pun.

pe curand,
madishor de la pol

Life is a journey. Wear comfortable shoes.

Mergi la inceput