Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)
Raspunsuri - Pagina 15
madishor spune:
Salutare dragi mamici!
Azi am castigat premiul pentru prostie locala: m-am dus la servici desi era zi libera. M-am trezit ca nu e nimeni in firma si ca la bucatarie e un afis (care e acolo de cand am inceput lucrul) pe care scrie toate sarbatorile din an si ca azi era una. Asa ca am plecat spre casa plina de idei minunate de dus in parc si la bazin, dar dupa ce am coborat din tren am constatat ca bate un vant rece de mi-au trecut ideile si m-am dus la magazin sa cumpar mancare - bleah.
Mateiul pare facut ca si sora-sa pentru dusul la gradinita - daca vreau sa il amenint cu ceva ii spun "vezi ca daca faci cutare chestie nu te mai duc la gradinita" si baiatul se conformeaza. Sper sa tina. Nici agresiv nu a mai fost dupa ce s-a invatat cu lumea pe acolo iar de mancat se pare ca mananca bine deoarece a facut niste falcute si mai dolofane.
Crisa - noi am culcat copiii in camere diferite la inceput, ca ne era frica de idei nepotrivite din partea Anei. Acum vreo doua saptamani am auzit de o poveste cu un fratior care si-a tarat surioara pe scarile blocului in jos cu gandul sa o lase acolo, doar doar o lua-o careva. (Surioara e bine mersi si de-o seama cu noi acum:), dar povestea a ramas).
La noi tati e cel mai popular in perioada asta. Eu sunt aia reaua care ii pune sa stranga jucariile de pe jos. El ii duce dimineata la scoala/gradinita si pe el il dragalesc baietii mai cu spor. Ca sa fiu sincera nu stiu cum reuseste sa spele, imbrace si hraneasca gasca dimineata si sa ajunga si la scoala la timp.
Altfel la mine la servici pare destul de misto (dar nu pot sa ma dau pe net decat in pauza de masa), am ochit ceva magazine de pantofi destul de frumosi - mi-as fii cumparat si in Ro de la ei - ma imbrac serios, ca e musai si ma enervez din pricina transportului in comun de tot rahatul. Una din chestiile misto pe aici e ca lumea lucreaza dimineata devreme si sparge usa la ora de plecare, asa ca poti ajunge acasa la o ora decenta si sa mai faci tot felul de lucruri.
pe curand, ca vrea dom' Matei sa scrie si el
madishor
de la matei: kmggbh7jmnn g
Life is a journey. Wear comfortable shoes.
madishor spune:
Tot io cu 2 intrebari:
1. le faceti vaccin antigripal anul asta? Eu nu stiu ce sa fac.
2. Vitamina D le mai dati?
Life is a journey. Wear comfortable shoes.
cgaby spune:
madishor - eu nu ii fac antigripal anul asta si nici vit d nu-i mai dau....na!!!! zic si eu numai nu!![]()
amik - eu stiu etp din gruul gfs...se ocupa cu lenjerie...![]()
pupici.
amik spune:
dr mi-a recomandat sa ii fac vaccin antigripal, dar cum ea e mai mereu racita...ii dau imunoastimulatoare, aka Luivac, care are tot felul de germeni-tulpini-nebunii in el...
cgaby, al nostru-i de IT.
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
crisotexa spune:
Ce fain ca avem vesti de la tine, Madishor
. Vad ca v-ati descurcat bine. Bafta multa pe mai departe. Acu' daca ti=-ai gasit si pantofi, lumea e a ta
. Eu i-am facut vaccin antigripal lui Tudor, pentru prima data. Incerc sa apar cat pot burtica. Nu a avut deloc reactii adverse. I-am vaccinat si pe Petru si bona
.
AMIK, ti-am trimis emailul.
GABY, poate ajunge si Petru cu Tudor la Auchan in weekendul asta. Vad ca ii au si sambata si duminica, intre 11 si 14, pe Profesorii Trazniti. Mai naspa e ca avem si petrecere si am rezervat si bilete la Tandarica. Daca renunt la ele, va anunt. Poate mai sunt amatori de ultim moment.
ANDRA, cu placere. Bine ca e OK pliul nucal. Scrie si tu la semnatura cate saptamani ai, sa reperam burtica, poate ne mai vin idei...
BIBI, cred ca ai adormit tu inaintea copiilor
. Asteptam povestiri copioase, in stilul tau inconfundabil, insa ghinion!!!!
Cu gradinitza, nu-s prea multumita. Si aveam referinte bune despre educatoare... Oricum e greu sa ai luna de pe cer la 26 de copii in grupa.... Nu ma refer la mancare, dormit si alte alea. As fi vrut sa fie mai deschise vis-a-vis de lectiile pe care le fac cu copii. Am aflat (de la asistenta) ca el nu participa deloc la lectii. E adevarat ca e printre cei mai mici insa ma asteptam sa-mi spuna asta si mai ales sa se impuna in fata lui. Mi-e sa nu se obisnuiasc in felul asta. Anul asta continuam asa insa de la anul musai sa schimb gradinitza. Mai naspa e ca nu am gasit cine stie ce oferte in sectorul 4 si sa umbli dimineata in alte parti ale orasului e criminal. Copii vostri cum participa la lectii, la gradinitza?
E adevarat ca Tudor e plin de energie, pentru ca nu mai pot sa ies cu el seara (la locuri de joaca, la prieteni etc). Probabil ca scapa la gradinitza, la joaca, ca vacuta la iarba. El se duce cu drag acolo insa....
Astept pareri.
Pupa Crisa
Crisotexa
(29 +)
si Tudor (8 iulie 2003)
madic spune:
Neata fetele,
Am inceput o noua saptamana de gradi, de data asta fara probleme
, sper sa fi depasit momentul bazaiala si sa revina la sentimente mai bune.
Altfel, sunt tare mandra ca fie-mea ia numai FB la activitati, deja i-am lipit o coala pe usa de la camera ei, unde colectionam bulinele rosii cu FB, ca s-o motivez o data in plus. Noua nu ne da caiet cu activitatile saptamanale, in schimb acestea sunt expuse pe un panou langa clasa lor, impreuna cu fisele de notare, ca sa vedem fiecare (si prin comparatie) ce-a "produs" odorul din dotare.
Astazi vine la ei in gradi teatrul de papusi si de dimineata nici nu mai avea rabdare s-o imbrac, sa fuga in clasa. Astept relatarea dupa-amiaza
, pt ca la teatru eu n-am dus-o niciodata.
Legat de raspunsuri / rasfat, la noi e la ordinea zilei: de ce tipi la mine, nu mai vorbesc cu tine, nu vreau eu asa, lasa-ma-n pace, pleaca, asa vreau eu, am zis acum
si altele similare, pe care cred ca nu mai e cazul sa le insir.
De rezolvat, nici eu nu prea stiu cum sa rezolv problema asta, ca la noi nici time-out nu prea tine, ca mai rau urla in camera ei, pe care de altfel trebuie s-o incui cu cheia ca sa stea acolo,altfel, in secunda urmatoare, a si iesit.
Mai repede tine metoda "m-am suparat pe tine si nu mai vorbesc cu tine pana nu te potolesti", dar depinde si de situatie.
Sper sa depasim aceasta faza cat mai curand si incerc sa-mi pastrez, atat cat pot, calmul, desi Mariuca a reusit s-o scoata din pepeni si pe buni in w-e asta, deci orice e posibil.
Si la noi tati e cel mai calm in perioada asta (de fapt el asa e tot timpul, eu sunt aia mai colerica), dar si la Mariuca functioneaza, ca si la Alex si Julia, metoda cu nu mai vorbesc cu tine ca esti rea, vreau la tati, urmata invariabil de mamiiii, tati m-a batut (nu va imaginati cine-stie-ce, la ea si o palmuta la fund e mare tragedie...).
Madishor - bine ca ne mai dai un semn de viata, chiar si in ziua ta libera-lucratoare
, ca tare ne lipsesc povestirile tale. Nici eu nu-i fac antigripal clasic, dar luam toti trei antigripal homeopat (Bychi
), am facut o cura de catina cu miere si am sa incerc si minimartienii, sa vad daca au vreun efect. Oricum, noi dupa viroza nasoala pe care ne-a adus-o la toti, n-am mai avut probleme cu racelile, sper s-o tinem tot asa.
Cam atat deocamdata, ca e cazul sa ma apuc de munca
. V-am pupat.
Madi
Andra_ spune:
Buna fetele,
ouau, ce animatie la noi in gasca
Madic - la noi nu exista notatie ptr fiecare copil in functie de activitate, asa ca nu pot decit sa presupun ca Luca e continuare foarte inteligent si face totul FB
...Saptamina trecuta dupa circ educatoarea l-a laudat bunicii ca a fost singurul care a pus intrebari, deh! are nelamuriri epistemologice. Apropo de circ, Magda parca Alex va merge: nu-ti face mari iluzii, spectacolul nu e cine stie ce ptr copii, au doar citeva numere de dresura cu lei + tigri, si cai, in rest am inteles de la o colega care a fost cu fetita ca e mai apropae de o piesa de teatru, in nici un caz ptr copii asa mici. Noroc ca la mijlocul lui decembrie se schimba, sper sa intre ceva mai interesant. Asta n-are nici clownii, ca l-am intrebat si eu pe Luca...ce circ e asta fara clown?!?
Madishor - vezi ca pe 25 decembrie e Craciunul, sa-ti pui memo la telefon sa nu cumva sa o patesti din nou cu serviciul
Vreau si eu job unde sa sparg usa la fix, aici tot nu reusesc, astept insa sa-mi mai creasca burta (si proportional si nesimtirea) ca sa-mi permit s-o fac fara stres. Last but not least: cumpara si tu citeva perechi de pantofi frumosi si trimite-i lui Magdone, mi se rupe sufletul de cite ori casc si eu gura la incaltarile de toamna super de pe aici si ma gindesc la ea ![]()
Crisa - bai problema cu culcatul copiilor o am si eu, ca realmente nu am unde sa-l culc pe nr.2 decit in camera cu Luca, m-am gindit ca eventual peste vara il pot cantona temporar in sufragerie, ca e cald si bine, dar din toamna sigur vor sta impreuna. Daca nu vom reusi sa ne mutam, ceea ce sincer pare acum taaaare greu si improbabil, la ce preturi sint la case. DPN sau nr. de saptamini m-am gindit sa-mi pun la anul, ca DPN-ul se tot schimba, iar nr. de saptamini e mic si ca atare deprimant cind il citesc si ma gindesc ca mai am de doua ori pe-atit. Acum chiar n-as putea sa incep, ca sint in sapt. 13
Vestea buna e ca nu se vede, ba chiar in ultima saptamina 3 prietene in anturaje diferite m-au intrebat daca am slabit (ceea ce nu cred, totusi burta a crescut un pic, fata de cit era oricum nu e fr. sesizabil
)
Azi s-a trezit Luca si s-a pus pe plins, ca nu vrea la gradinita
L-am intrebat de ce, si mi-a zis ca l-a zgiriat Yanick si de-aia...Yanick asta e omul negru, la propriu si la figurat
, i-am zis sa nu se joace cu el daca nu-i place, dar care credeti ca e problema?!?... Ca vrea sa se joace cu el ![]()
pup u,
Andra
cgaby spune:
buna.
noi la gradi nu avem caiet, dar vb mai mereu cu educatoarele si la sf saptamanii ne dau fisele cu ce au facut in sapt respectiva...in rest, sunt afisate la panou. ce sa zic??? stef e printre cei mai mari ce varsta de la el din grupa...si asta se cunoaste. nu ca-i al meu, dar e cel mai destept!![]()
vb cel mai bine, participa la activitati...nu au probleme cu el. e foarte cuminte..acasa isi scoate parleala!![]()
pupare tuturor si multa sanatate.
Kehleyr spune:
Crisa - la noi Sofia oarme cu noi in camera, desi nu-s prea incantata de solutia asta. Dar nu am avut incotro, o data pentru ca ea se trezeste noaptea sa manance si nu as fi vrut sa ii stric somnul Stefaniei si a doua oara pentru ca nu este loc la Stefania in camera de pat normal + pat de bebe. Eu intentionam ca pe la iarna sa le fac paturi suprapuse, dar Sofia nu si-a scos masa de noapte, Stefania cade inca din pat, Sofia mi se pare prea mica etc etc asa ca ramane pentru la vara.
Romana - nici Stefi nu mananca la gradinita. Este si vina mea ca nu am invatat-o dinainte sa manance singura, si acolo nu poate sta nimeni de fiecare copil in parte. Am inteles ca pana si copanul de pui li-l dau intreg, cum sa stie un copil de 3 ani sa manance de pe el?... Eu incerc sa o las tot mai mult sa manance singura, inclusiv la ciorba, desi este un dezastru. Si o iau seara cu noi la masa si mananca doua feluri zdravene, ceea ce nu facea inainte. Iar cu viroza cu tusea ne luptam si noi, trece de la unul la altul. Deja m-am obisnuit cu ideea ca asa o ducem pana la primavara.
Azi am fost cu Sofia la control la doctor. Are dimensiunile unui copil de 6 luni. Mi-a recomandat sa incep cu sucurile de fructe. Pediatra cealalta imi spusese sa incerc cu cereale. Cred ca totusi incerc suc intai...
alexandrueduard spune:
Gaby: daca e cel mai mare ce varsta au ceilalti? Cred ca Stef era deja de grupa mijlocie, mai ales ca el avea deja un an de cand il duci.
La noi la gradinita , la inceput, ii bagase pe cei de la grupa mica si cu copilasi de 2 ani, 2 ani si un pic, dar au vazut ca cei mici nu erau deloc atenti, deranjau, se ridicau de la masute, nu aveau rabdare sa participe la activitati, asa ca au facut o grupa mini pentru ei. Iar la grupa mica au ramas cei de peste 3 anisori.
Si acum sa incerc si eu sa-l "laud" putin: si el e un razvratit si de multe ori nu ma inteleg cu el deloc. Cred ca e de vina si faptul ca are prea multa energie neconsumata. Cand era cald ieseam foarte mult timp afara, cu bicicleta, minge etc, asa ca in casa era mult prea obosit. La gradinita nu prea fac activitati fizice si afara ii scoate destul de rar, de cand e frig.
Educatoarele imi zic ca e cuminte (ma rog, cat se poate), e atent, raspunde la intrebari(uneori si neintrebat).
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’