Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)
Raspunsuri - Pagina 16
cgaby spune:
magda - la stef in grupa sunt copii de la 2 ani jumate. peste 3 ani nu sunt decat 5. avand in vedere ca ei sunt 14 in grupa....
pupici multi.
bibi spune:
Mama, mor de ciuda ca nu pot tine pasul cu voi, mai ales acum cand ma simt mai guresa.
Si acum ma simt vinovata fata de Daniela(asociata mea) care e in camera de consiliu cu un client, si eu, ca o nesimtita, pretinzand ca lucrez, arunc de fapt un ochi la voi.
Aseara incepusem sa scriu ceva, asa telegrafic si cand sa dau send bag de seama ca reteaua nu mai mergea. am salvat in calc cu gandul sa trimit azi, dar acum exact la acel calc lucreaza inginerul de sistem ca avem si asa ceva
.
FUG
romana spune:
Cristi si Alin dorm in aceeasi camera, iar Maria cu noi in camera. Mai avem o camera unde se joaca si maninca deoarece e cu perete comun cu bucataria si acel perete e ca un bar ( peste ceva timp va trebui sa inchidem cumva sa zidim ca sa avem o camera normala). Pe Maria am preferat sa o tin linga mine deoarece si acum mai suge si se trezeste noaptea. De vreo doua saptamini i-am dat jos gratiile de la patut si cind doarme il lipesc de patul nostru deoarece al ei e pe rotile si e usor de miscat. A trebuit sa i le dam jos deoarece facea un circ cind o puneam in patut de ziceai ca e la inchisoare. Acum se urca cu placere in pat.
Iar baietii... desi dorm in camera separata ne mai trezim cu ei dimineata in pat cu noi si de citeva ori nici nu am simtit cind au venit.
In privinta alimentatiei lui Cristi. El maninca singur dar dureaza iar la gradi nu au timp sa stea cu ei o ora la masa deoarece dupa ce termina cei mici vin cei de la grupele mai mari in sala de mese. Asa ca eu cred ca maninca doua trei linguri de supa si un pic din felul doi. Ce sa facem ? Ei sint inca mici si nu au dexteritate. Ma gindeam sa rog educatoarele sa-l puna la masa intr-un colt si sa-l lase sa manince pina termina, sa nu-l ridice de la masa cu ceilalti copii.
Alin nu prea maninca singur cu tacimurile , el e mai lenes. In schimb Maria e cea mai ambitioasa . Deja vrea sa manince singura cu lingurita si se descurca destul de bine. Am de gind sa o las sa invete deoarece nu stiu ce va fi la anul cind ma duc la servici, poate o dau la gradi.
Va pup si aveti grija de voi. Mai ales burticile.
bibi spune:
Pt. ca inca nu pot pleca de la birou o sa incerc sa va povestesc cate ceva despre noi.
So...pe 4 noiembrie ac, zi mare in familia goran-manolache
primul eveniment..cununia religioasa...ei Andra, ma vezi mireasa? Da credincioasa?
Atee au ba, in rochie regulamentara sau nu, am purces spre biserica dupa ce in prealabil:
- am cautat disperata in Unirea un compleu deschis la culoare ca doar la etatea, statutul si tonajul meu era de-a dreptul penibil sa ma infatisez in fata lui Dumnezeu, ca de consort nu mai zic
, in rochie cu crinolina si voal pe fata. Gasit compleu, cica masura 44, as, era greseara
fug iar
madic spune:
Neata fetele,
BIBI - plina de surprize ca intotdeauna. Hai, nu ne mai fierbe
si fa-ne relatarea completa a evenimentului, plus pozeeeeee.
Felicitari!
Asteptam......
Andra_ spune:
Buna fetele,
Bibi - si tu, Brutus?!...
Kehleyr - sa stii ca nici eu nu l-am invatat pe Luca sa manince singur inainte de gradi, nu ca n-am fi incercat si eu si bunicile din dotare, dar el e un puturos (auto)declarat, asa ca refuza cu indirjire sa puna mina pe tacimuri. Si acum imi scriu educatoarele ca prefera uneori sa stea nemincat decit sa puna mina sa manince singur, dar de bine, de rau, a invatat ca n-a avut incotro si acum maninca...depinde si de ce e de mincare, si de cit ii e de foame desigur
. Eu de-aia sint si happy cu gradinita: ca l-au invatat sa manince singur (si nu numai de asta)
Principala mea problema sau temere din ultima vreme cu Luca e ca e puturos si lipsit de ambitie, si cum ma recunosc bine in ambele probleme, ma tot gindesc cum sa fac sa schimb ceva la el macar. Faza cu mincarea e doar una, dar cam asa face si cu imbracatul, chiar si cu joaca: zice "nu pot!" si renunta fara sa-si bata capul deloc
. Tot incerc sa-l motivez si sa-i spun: hai ca poti, esti baiat mare/destept si reusesti singur, dar n-am mare succes. Si pe deasupra se si enerveaza cind nu-i iese si tropaie din picioare & tot tacimul. Vad alti copii care se ambitioneaza sa faca totul singuri, iar el nici gind, ba daca se poate sa ii slujim noi non-stop e perfect. Totusi de cind cu gradinita e mai bine si din punctul asta de vedere, ca acolo chiar il lasa sa faca ce trebuie singur, ca acasa bunicile erau cei mai devotati servitori ai lui
, dar inca mai avem de lucrat. Poate am gresit si eu ca de-a lungul timpului am preferat sa-i dau eu sa minince ca sa nu se murdareasca, sa-l imbrac eu ca sa nu pierdem timpul
.
In rest sa va spun ca eu sint bine, fusei finally ieri la medic (Anca, recomandat de o colega, mi s-a parut ok, aveti ceva info?) si mi-am luat si analizele, ca sa descopar ca rubella si citomegalovirus le-am avut, am anticorpi, aseara comparind cu analizele de la Luca le-am regasit...deci puteam mersi-bine sa nu le mai fac deloc, dar deh! mintea de pe urma. In rest toate bune cu analizele, acum ma macina alta intrebare: sa fac sau nu triplu test? Voi facurati, mamele de 2006?
pup u,
Andra
amarantina spune:
Andra, eu n-am facut triplu test desi medicul mi-a spus sa-l fac. Referitor la "nu pot" si David a avut perioada asta acum 6 luni dar a depasit-o si a dat in extrema cealalta, in care insista sa faca totul singurel, acum "nu pot" s-a transformat in "yo, yoooo fac".
Bibi felicitari! Dar de ce te-ai hotarat tocmai acum sa bifezi actiunea?
David a inceput cu violentele, ieri a zgariat un copil la gradi. Din cate am inteles nu el a inceput - celalalt l-ar fi zgariat primul si David a replicat. Cert e ca zgarietura de pe fatza lui David era micutza si a disparut pana azi dimineata, pe cand zagrieturile de pe fatza celuilalt copil erau tare urate.
In acelasi ton: ma pune tot timpul sa ne jucam de-a politia, inventeaza tot felul de scenarii care se termina in acelasi fel: vine politia, aresteaza pe toata lumea si ii duce la puscarie. Nu stiu de unde le scoate, pentru ca la tv eu nu-l las deloc sa se uite. Ne uitam cand si cand la dvd la Lion King sau Nemo. E drept ca a intrat in contact cu politisti de 2 ori: o data era in parc cu ta-su si cu cainele iar cainele a intrat in apa de la fantanile arteziene, la un moment dat a aparut un politist care le-a cerut sa scoata cainele din apa ca altfel le da amenda. Al doilea incident a fost in trafic cand pe ta-su l-a oprit un politist pentru control acte. Dar de la intamplarile astea pana la scenariile pe care le face e cale lunga!
Si ca sa inchei: azi cand a plecat la gradi mi-a repetat (incepuse de aseara) ca o sa-l bata pe copilul care l-a zgariat si a tinut-o tot asa in ciuda incercarilor mele de a-l convinge sa nu loveasca pe nimeni.
Pupici la toata lumea
David 10.06.2003
Irena 10.09.2006
romana spune:
Andra: Nu te necaji asa de tare cu "lenea" lui Luca. Cineva trebuie sa fie director pe lumea asta si doar n-or fi aia harnici si muncitori. ![]()
Bibi: Casa de piatra si copii cuminti si frumosi ca si voi. ( eventual si o fetita)
Azi a mers Cristi la gradi . Sper sa nu fie doar pentru azi si miine.
Burticile ce mai fac?
madic spune:
Mesaj de la Bobi:
Buna fetele,
mi-e dor de voi… nu o sa imi mai fac cont aici, nu are rost, fazele au fost de rahat. Sufar dupa voi, dar sa stiti ca va citesc zilnic!
Sper ca Madic sa nu fie luata in colimator dupa urma postului astuia.
Andi este foarte bine. A mai avut o amigdalita nasoala acum o luna, exact dupa ziua in care va spuneam sa evitati antibioticul pe cat puteti… noi am luat augmentin
, am bagat la greu miere cu propolis, vad ca deocamdata nu mai are absolute nimic! (poate ma laud iar de-aiurea…)
Mi-a aratat educatoarea paginutele lui colorate, coloreaza foarte bine. I-am promis ca o sa mai iau si eu de pe net desene sa le duc la gradi sa coloreze.
Incet-incet gradi asta devine din ce in ce mai misto, sunt multumita tare. Le-au schimbat dulapioarele si patuturile de moda veche, cu din alea noi vesel colorate, si paturi rabatabile pe perete, mancarea e buna, e intre casa si servici, (10 min si de una si de alta), educatoarele sunt calme si ok, si… si…. si… sunt 15 copii in grupa maximorum!
Madishor – ma bucur ca dai vesti
Magdone – lucrurile curg destul de snur, huh?
Andra – pupici pe burtici
Crisa – unde e tudor cel cumintel, mai? Sa antreneaza cu ceilalti, hehe… si noua ne mai zice andi ”uratule” – la fel si mie si lui tat-su
, de la noi si-o mai ia peste gurita, acum vad ca i-a trecut…
Pupici pe burtici cumintici!
Bychi – pupici vitejilor sunt tare draguti, Tibi parca e totusi mai frumos(hihi)
Dana – ma bucur ca ii merge bine Sofiei. Sa stii ca si andi mai venea murdarel pe chilotei, dar acum vine din ce in ce mai rar. Acolo se sterge singurel ca l-am si vazut, acasa tot pe mine ma cheama… si eu ma duc ca mi-e dor de funduletzul lui…
In schimb la mancare l-am lasat de mic si a si vrut sa manance singurel, cum a mers la cresa nu a mai vrut castronase si lingurite, vrea tacamuri normale ca ale noastre. Eu as zice s-o lasi pe Stefi indiferent de dezastrul pe care il produce. Insa poate vrea sa ii dati voi, asa cere atentie, nush’ ce sa zic…
Gio, iti tin pumnii si multa sanatate
Bibi felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa fie intr-un ceas bun, sa traiti fericiti pana la adanci batraneti! Aveam impresia ca am ramas sg din grup fara cununie religioasa… in afara de Andra of course
Si sa iti traiasca si micul crestin Ianis si sa fiti sanatosi si voiosi cu totii!
Ce frumos e afara… poate ne vedem intr-un parc in we?
Am fost la alba ca zapada, la teatru. Lui andi i-a placut atat de tare ca mi-a facut crize, ca mai vrea, trebuiau sa se intoarca actorii sa mai njoace odata piesa ptr el… credea ca e ca la tv, cand daca mai cere un desen in reluare il mai punem odata.
Va recomand piesa e super, cu cantecele si papusele, foarte placuta!
Voi ati inceput sa faceti activitati de casa cu piticii? Eu ma mai inspir de aici: www.teteamodeler.com , probabil ca il stiti.
Noi mai luam vit D, asa ne-a recomandat dr.
Va pupic muuuult pe toate 

.
Bobi si Andi