Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)
Raspunsuri - Pagina 13
cgaby spune:
amik - povestea ta mi-e cunoscuta!![]()
cam asa face si stef....dar ii dau cu ignor...si intr-un final se potoleste.asta e. nu stiu ce sa zic.
anamaria spune:
am vazut la mom dat emisiunea aia cu dadaca de pe prima (cred). era o fetita care facea super-crize in magazine, trebuia mama sa ii cumpere tot felul de tampenii, oja (cu care desena apoi acasa, pe usi si pereti 

), rujuri, farduri, etc...
era o mica terorista!
in fine, super-nanny a sfatuit-o pe mama sa faca de acasa o lista de cumparaturi, pe care sa i-o citesca si fetitei. sa-i atraga atentia ce anume ii cumpara ei- stiu eu, lapte, iaurt, ciocolata, hainutze, etc. si sa ii spuna ca nu are bani decat pt cumparaturile de pe lista si pt nimic altceva.
daca se comporta frumos la magazin, acasa primea recompensa ceva ce ii facea placere - o poveste, o ciocolatica, un filmuletz de desene, etc.
cel mai important este, cred, sa nu cedezi NICIODATA la insintentze! mai ales la crizele din magazine. copilul intelege ca, daca pana la urma cedezi, asta este strategia pe care va trebui sa o urmeze de fiecare data cand isi doreste ceva ce nu esti dispus sau nu poti sa ii dai!
gaby - multumesc, asa ma gandeam si eu cand am auzti ca bobi nu mai poate intra aici, sper ca sunt bine si ca va reusi sa revina cat mai repede!
pupici, anamaria
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE SA LE FACI?
amik spune:
anamaria, eu nu prea cedez!cu atat mai putin in magazine sau la crize de genul carora v-am vorbit, pentru ca stiu caa sta e o greseala foarte mare.
nu pot sa nu imi pun intrebarea daca oare asa va fi mereu fetita mea?alintata, rasfatata?noi am fost amandoi copii unici la parinti, alintati si noi, cu pofte facute, dar care am stiut totusi de mici sa ne respectam parintii. noi unde gresim?
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
Marox spune:
Amik, iti spun cum a procedat mama cu mine. Eu nu-mi amintesc, e din povestiri. Se pare ca eram foarte rasfatata
si faceam crize in magazin. Maica-mea m-a amenintat ca ma lasa acolo singura, apoi a prins ocazia si s-a ascuns. Bineinteles, avea un ochi pe mine. Din cite am inteles metoda a functionat pt ca m-am speriat asa de tare ca n-am mai indraznit sa fac si sa pretind nimic dupa aceea.
Acu' ce sa-ti spun? Cred ca n-as avea curajul sa fac asta alor mei, dar poate ca tu ai mai mult curaj sau gasesti un moment prielnic.
Ultima data cind Alex a facut scene pt ca nu voia sa-l iau de mina nu m-am sinchisit de plinsete lui, l-am luat de-o aripa si l-am (aproape) tirit dupa mine. Chit ca defilam in fata scolii primare si erau o gramada de parinti care ma cunosteau. Din cauza ca nu vrusese sa mearga mai repede pierdusem autobuzul si trebuia sa-l duc pe jos la gradinita.
Kehleyr spune:
Amik, si noi avem scene din-astea. Nu in magazine, pentru ca acolo am facut ca si Marox - ma duc cu lista si ii spun ca nu cumparam decat ce este pe lista. In general are voie ea sa isi aleaga un singur obiect pe care il cumparam, dar numai unul. Oricum, formula cu "mama nu are bani la ea" la noi a functionat perfect toata toamna ca sa nu cumparam pufuleti/turta dulce/bomboane si altele in parc. Ajunsese sa imi spuna "lasa, mami, ca o sa iti cumpar eu niste bani". Dar revenind la scene, acasa sunt la greu, si zilnice. Mi-a spus si educatoarea ca Stefania are problema asta, cum o contrazici sau ii faci cea mai mica observatie se supara. Si noi am incercat toate metodele, drept sa spun nu am gasit nimic sa functioneze. A venit de la gradinita cu expresii de "nu te mai suport", "m-am suparat pe tine", "nu mai vorbesc cu tine" etc etc. Eu o pun foarte tare si pe seama varstei toata problema asta, la noi mai e si surioara. Un sfat pe care l-am primit de la o doctorita a fost sa nu ii arati ca te face sa suferi - de exemplu cand iti vorbeste urat sa te faci ca nu iti pasa.
Marox, nu cred ca la noi si-ar pune problema cineva de molestare, dar oricum interesant aspect
.
Madic, la noi Stefania a ramas unicul copil care plange dimineata cand e lasata la gradinita. Educatoarea m-a sfatuit sa o duc eu in locul sotzului meu, azi asa am facut, se pare ca e vizibil si pentru straini ca eu sunt aia cu autoritate si taica-su ala cu rasfatul. Dar a plans la fel de mult.
Am senzatia ca pentru fi-mea eu ma transform intr-un zbir si tati este si mai amabil prin contrast. Dar ce sa fac, cineva trebuie sa traseze si niste reguli in casa, desi mi se rupe inima cand ea plange numai dupa tati. Poate o sa se mai remedieze situatia cand mai creste. Si eu ca si Anamaria nu-s pre atare la jocurile de varsta asta, noroc ca se pune taica-su la mintea ei si se lupta, se alearga. Eu astept jocurile mai inteligente cu atlase
.
Magda, ne luasem bilete, de fapt ne rezervasem.
Sambata vreau sa o duc la circ la cel cu elfii, oare se mai gasesc bilete? Eu nu am fost de cand eram copil, am vazut ca sunt vreo 5 categorii de pret, ce imi recomandati? Cat dureaza spectacolul? (asta ca sa stiu daca ma pot duce eu sau trebuie trimis tati).
Romana_74, ce mai faceti? Ce mai face pufulet cu fetele?
Mihaela, voi v-ati mai gandit sa il luati pe Flaviu la voi? Poate-s eu ramasa in urma, dar stiu ca la un moment dat te gandeai sa ii dai la gradi in Bucuresti, dar s-a pierdut ideea pe parcurs.
romana spune:
La multi ani Mihaela si Mihai, Gabriela si Gabriel, chiar daca cu intirziere dar am lipsit motivat. Iar am copiii bolnavi. Tuse siciitoare , noroc ca nu au febra si maninca, iar Cristi nu mai e ca o leguma.
Kehleyr: Si Cristi cind era bebe dormea tot timpul cind era afara la plimbare in carucior. Asa ca nu-ti face probleme. Daca maninca si ia in greutate poti fi sigurta ca ai un copil cuminte care se va face nazdravan ceva mai incolo, iar acum te mai lasa sa sufli si sa te ocupi de sora cea mare.
Si mie mi-a scris Bobi pe mail dar eu intru cam rar si am vazut tirziu mesajul ei. I-am scris dar nu mi-a raspuns. Dar de fapt ce s-a intimplat asa de grav de au exclus-o de pe forum?
Joi am ajuns prea repede la gradi sa-l iau pe Cristi. Copiii inca dormeau ca i-au culcat mai tirziu deoarece in ziua respective au fost la circ. Cristi a vrut sa stea sa manince acolo dupa ce s-a trezit. Am constatat ca nu au timp suficient sa manince sau Cristi maninca mult mai incet decit altii si am impresia ca nu maninca nicioadat destul ca e mereu flamind. El seara cind vine acasa maninca intr-una pina se culca. Joi a stat mult timp pina a mincat trei biscuiti si iaurt, de am murit de cald acolo linga el, venise si bunica lui Luca si l-a dus acasa.
Copiii vostri manica bine la gradinita? Au slabit ori s-au ingrasat? Mie mi se pare o problema faptul ca nu maninca peste zi cit ar trebui. Ce ma sfatuiti? Cristi e si asa fosrte slab pentru virsta si inaltimea lui, are doar 12,5 kg la 100 cm.
Amik: Si Cristi a devenit obraznic si imi intoarce vorba si chiar a inceput sa dea in noi. Nu stiu daca a invatat de la ceilalti copii de la gradi sau i-au venit lui idei din astea. Deocamdata il mai pedepsesc dar nu prea tine si nici nu-l pot lasa sa faca crize de plins deoarece ii deranjeaza pe Alin sau pe Maria cind dorm. De multe ori incerc sa previn si sa anticipez conflictele, dar nu am intotdeauna energia necesara.
Safturi e greu sa-ti dau ca nu sint prea lucida in ultimul timp deoarece sint super obosita si suparata ca mereu racesc toti trei copiii mei. Vineri si azi nu l-am dus pe Cristi la gradi deoarece a inceput sa tuseasca. Si s-au imbolnavit si Alin si Maria. Pentru a mia oara de cind a inceput Cristi gradinita. Oare cit o s-o mai tina asa. In octombrie a fost doar 5 zile la gradinita.
La intrebarile : nu pot sa nu imi pun intrebarea daca oare asa va fi mereu fetita mea?alintata, rasfatata?noi am fost amandoi copii unici la parinti, alintati si noi, cu pofte facute, dar care am stiut totusi de mici sa ne respectam parintii. noi unde gresim?
Poti sa-ti spun ca asa e virsta asta si ca o sa treaca dar trebuie sa fii consecventa in educatie si in mesajele pe care vrei sa i le transmiti.
Marox: “le incurajez pe mamele care mai vor un copil. Eu am fost singura la parinti, poate de aceea mi se pare fantastic sa-i vad pe amindoi. Mai ales acuma cind Julia incepe sa participe din ce in ce mai mult. De exemplu, cind Alex se spala pe dinti Julia il imita (fara pasta c-o inghite) si nici nu stie sa scuipe, dar ridica si ea capul si face "ptiu" inspre chiuveta! Sau cind Alex incepe sa cinte (si mama mama ce fals cinta!!!) incepe si ea sa lalaie si sa danseze...show ga-ran-tat!”
Ai mare drepatate aici. Sa vezi si cind sint trei ca trei pitici si se iau unul dupa celalalt si la bune si la prostioare. Maria care acum are un an si aproape doua luni se comporta ca un copil de doi ani. Modelul ei de comportament e Alin ( care intre noi fie vorba e cel mai zvapaiat dintre toti dar si cel mai dragalas, pina si pediatra e “indragostita” de el). Daca nu s-ar imbolnavi asa de des si ar fi mai mincaciosi ar fi perfect .
In final … Ce facem cu modul in care maninca la gradi copiii nostri? Eu zic ca nu se alimenteaza suficient din diferite motive.
alexandrueduard spune:
romana: Alex nici nu s-a ingrasat, dar mi se pare ca nici nu a slabit la gradinita. Nici eu nu stiu cat mananca. De obicei imi spun educatoarele cand nu i-a placut ceva. Iti dai seama ca nu mananca la fel de bine si mult ca acasa. Stiu ca macar fructele le mananca pe toate, fiindca ii plac. La pranz nu sunt sigura ca se descurca in totalitate, dar il mai ajuta ingrijitoarele. La ciorbita e bine ca ii place fffff mult, dar la felul 2 e destul de mofturos. Intr-o zi au avut spanac, care nu-i place deloc , asa ca a cerut o a doua portie de supa (pe care a si mancat-o).
Nici Alex nu e gras. Are doar 15 kg si putin peste 1 m.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
crisotexa spune:
He, he, vad ca se ingroasa gluma. Au intrat copii nostri in faza de "razvratire". Ca sa stati mai linistite, glumesc
, si noi suntem in stadiul asta. Arunca cu jucariile intr-o veselie, la aproape orice raspunde cu "NU", la gradinitza nu participa la lectii(alearga intr-un a cu un baietel de doua ori cat el - fizic vorbind - de li se spune Tom si Jerry) si multe altele. In cazul nostru lucrurile stau cam asa:
- bona e super intelegatoare cu el, ii explica si ii distrage atentia de la prostioare, cu o rabdare de care nu multi sunt in stare (io in nici un caz). Acu, asta e femeia. Io ma bucur ca ii explica multe chestii, vorbeste corect si il iubeste (ca sa nu mai zic de cat de vrednica este in gospodarie). Ar trebui sa se impuna un pic mai mult insa nu e genul ei. Ma gandeam ca poate m-ar deranja sa vad ca il bruscheaza (cum mai fac eu uneori
).
- tati a schimbat placa. Pentru ca a vazut ca Tudor nu era asa atasat de el (dupa ce ca il vedea relativ putin - in comparatie cu mine care-s acasa non-stop - il mai si certa mereu), a inceput sa fie mult mai intelegator. Relatia lor s-a schimbat mult dupa ce a inceput Petru sa il duca la gradi, in fiecare dimineata. Pot spune totusi, ca se impune in fata lui Tudor, fara prea mare efort.
- eu reusesc sa il determin sa faca ce vreau eu santajandu-l ca ma duc in camera mea si nu mai vorbesc cu el, ca nu ma duc eu sa il pun la somn etc. De cele mai multe ori tine, insa sunt momente cand nu stiu cum sa o mai dau. Trebuie sa recunosc ca i-am mai tras cate una la fund. Cred ca hormonii mei sunt de vina. Ma gandeam ca daca acum imi ies din fire, ce o sa ma fac cand or sa fie doi????
AMIK, da-mi o adresa de email sa iti trimit niste carti interesante despre cresterea copilului.
GABY, ce-i aia Auchan? Ma intereseaza tare mult fun science. Am vazut pe site-ul lor ce fac insa vreau sa stiu unde putem face asta optional (nu in cadrul gradinitei).
ROMANA, poate Cristi are viermisori. Tudor de asta nu a luat in greutate anul trecut (desi ii faceam analizele de copro ca la carte si ii ieseau OK, el era infestat. Greu i-am depistat). Te sfatuiesc sa ii dai tinctura de propolis, pe nemancate dimineata, cate 8 picaturi, astfel: 10 zile ii dai, pauza 14 zile si apoi iar ii dai 10 zile. Rau nu are ce sa-i faca, din contra.
Am comandat pe net o carte intitulata "Imunitatea copilului". Dupa ce o primesc va spun daca e interesanta.
INTREBARE pentru fetele cu 2-3 puiuiti: unde l-ati culcat pe bebele no.2 si cum a reactionat bebele no.1? Tudor acum doarme singur (pe la 6-7 se trezeste si vine si doarme intre noi).
Alinuta, Claudya, Ioana, Aditzu, ce mai faceti???? Poate mai scrieti cate ceva
!!
Calina, burtica ta ce face???
Pupa Crisa
Crisotexa
(29 +)
si Tudor (8 iulie 2003)
cgaby spune:
crisa - auchan e un hipermarket nou deschis in titan. despre fun science stef e foarte incantat. la ei vine la gradi. daca vrei mai multe detalii despre ei, scrie pe pm lui buggy...ea este "patroana" lor!
pupici tuturor mofturosilor si nervosilor!![]()