Copilasi de iunie-iulie 2003 (77)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu m-am cam enervat ieri cand am luat-o de la gradi pentru ca era murdara de kk pe chilotei, dar tare de tot . Ma astept si eu sa ii lase singuri la WC, dar parca totusi ar trebui supravegheati si sa ii stearga un adult macar la kk. Pe de alta parte fi-mea e in perioada in care vrea sa faca totul singura la baie, sa se suie, sa se stearga, sa traga apa... eu care-s maniaca de microbi suport cu greu .

Bychi, uite la TCM nu m-am gandit sa ma uit. Oricum, la mine orice investitie de genul asta, haine mai importante, se amortizeaza cu copilul nr. 2, ca fiind nascute la 10 zile distanta...

Madic, si eu ii dau sa manance si acasa, dar incep sa ma intreb daca fac bine. Poate copilul daca stie ca oricum il asteapta masa acasa, chiar ca nu mai mananca la gradi.

Crisa, sa fie cat mai multi pe mai departe si cat mai fericiti si plini de intelegere .

Eu m-am cam socat la gradinita de aspectul imbracaminte. Stiti ca noi suntem la o gradi de stat, dar destul de cu pretentii. Vreau sa va spun ca ieri am vazut o fetita (taaaare dulcica de altfel) din grupa lui fi-mea care era imbracata din cap pana in picioare cu haine de la Zara (ca doar le stiu ). Nu ca eu nu i-as lua lui fi-mea haine de acolo sau as tine-o cu chestii rapciugoase, dar la gradinita nu o trimit cu cojocel cu broderie si cizme de piele intoarsa si fusta de velur cu volane si altele - plus doua papusi Barbie. Nu stiu, mie mi se pare de bun simt sa te mai uiti si ce isi permit ceilalti copii si sa nu vrei tu sa epatezi cu al tau. Dar poate exagerez.

Este posibil sa fie vreo problema cu un copil care doarme mult? Ma refer la Sofia. Ma uit prin parc cand mai ies cu mamicile, toti sunt maia gitati si mai treji decat ea. Ea cum da cu nasul de aer cum adoarme. Si in casa, sta treaza 1-2 ore in perioada de masa si numai seara mai mult, 3-4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Zic si eu La multi ani Gabrielelor si Mihaelelor si tuturor celor ce poata numele astea!
Mihaela, voi ce mai faceti, v-ati gasit unde sa stati pana la urma?

Am petrecut si noi un pic aseara, pe al meu sot il cheama Gabriel, ne-am facut si noi niste prieteni aici, o familie venita de curand din Romania, si pe el il cheama Mihai. A fost frumos, am ras, ne-am amintit de unde am plecat fiecare ...

Crisa, merci, sa stii ca n-as zice nu dar acum mi-am facut provizia pe anul asta, asa ca o las mai moale cu cheltuielile . M-am lamurit de fapt cam unde trebuie sa ma duc sa gasesc incaltaminte de calitate.

Dana, sa stii ca nici aioci nu se omoara nimeni sa-i stearga pe copii, eu il gasesc tot timpul ope razvan cu hainele scoase din pantaloni, tricoul atarnand pe afara, semn clar ca singur se descurca la baie, nu cred ca avem ce face, plus ca eu ii dau in fiecare zi alt rand de haine ca nu stiu ce face dar e plin de pete, ba de vopsea, ba de mancare, ba de nu stiu ce si apropo de faza aia cu hainele Zara, cred ca numai pe acolo se practica asa ceva, sa zic, aici toata lumea cat mai naspa imbracat daca se poate glumesc si eu, dar cam asa e

Astazi am avut si eu evaluarea dupa 3 luni de servici si mi-a marit salariul sunt bucuroasa, desi nu m-am aratat cine stie ce in fata sefului, saracul ce-o fi crezand, oricum mi-a placut mult cum se discuta aici, mi-a aratat o hartie in care a bifat performantele mele referitoare la job, de la 1 la 5, si in concluzie a fost ca e multumit de mine si ca sa o tin tot asa .

fetelor va tin pumnii cu sarcina!! si eu astept sa nasca sora mea, mai are vreo 2 sau 3 saptamani si gata, vedem si noi beblusul, care s-ar putea sa fie si baietel, dupa ultimile controale, nu mai suntem siguri ca e fetita.

Andra ce mai face nepotica ta, cum se descurca cumnata?

va pup

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Magdone, m-am gandit la tine azi dimineata ca era o stire cum ca se inaspresc conditiile de emigrare in Canada, de-acum nu mai vor programatori (parca asta e sotzul tau, nu?), ci soferi si brutari. Daca mai stateati un pic va reprofilati .

Noi mergem duminica la Jack si vrejul de fasole, daca mai vine cineva ne vedem pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

DANA: noi mergem maine, la alt spectacol. V-ati luat bilete deja? Ca e coada mare in ziua spectacolului.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

neatza.
dana - eu am fost cu stef la jack si vrejul de fasole, dar n-a rezistat...s-a plictisit si a trebuit sa plecam acasa..inceputul e cam nasol.
pupici tuturor.weekend placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

Asa cum va spuneam acum cateva zile, am avut o noua sedinta cu parintii, la care ne-au cerut bani pt Mos Craciun - Mos Nicolae si am mai vorbit una-alta.

Am adus si eu in discutie faptul ca Mariuca a inceput sa planga, desi la inceput a mers la gradi fara probleme si am descoporit ca unul din motive ar fi acela ca la fie-mea lucrurile trebuie sa se rezolve in modul in care vrea ea, ceea ce pt mine nu e o noutate , dar poate reprezenta unul dintre motivele respingerii ideii de gradinita.
Acum parca e mai bine, azi dimineata mi-a spus pe drum doar mami, poate o sa plang putin, dar ma linistesc . Pe mine ma doboara cu poate am sa plang, poate dau afara (ce-a mancat, daca i-am dat cumva o lingurita in plus) - cum reuseste sa le faca la comanda, nu stiu.
In rest, la capitolul invatat stam bine, mi-a zis intr-o zi ca au aplaudat-o toti copiii ca a raspuns prima se ingalbenesc si cad la intrebarea educatoarei "ce fac frunzele toamna?", si era tare mandra de ea.

Dana - eu am incercat sa le "ung" nitel si pe ingrijitoare, bucatarese pe-acolo, cam tot din aceleasi motive, acum ii las Mariucai dimineata mai mult timp si cel mai des rezolvam problema acasa.

Altfel, vom avea un w-e tare agitat, cu multe drumuri, dar trece si asta.

V-am pupat, w-e placut.

Madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Kehleyr, nu mai stiu in ce revista de pe aici am citit ca e foarte recomandabil ca cc copilul sa stie sa se stearga la poponet cind merge la gradinita. Pt ca au existat acuzatii de pedofilie (heiii, nu dati cu pietre ca eu doar relatez!!!) si ingrijitoarele nu mai ating copiii la organele genitale.

La capitolul noutati se inscrie vestea ca vom veni in vacanta de Craciun la Bucuresti. A fost o hotarire foarte spectaculoasa, un coleg mi-a dat adresa unui site de preturi comparate la companiile aeriene, de curiozitate ne-am uitat, ne-a placut si am cumparat! Vom pleca pe 23 dec si ne vom intoarce pe 1 ian. Sa vezi distractie cu dusul la aeroport!

Alex e bine, ii place in continuare la gradinita, dar tot nu vrea sa vorbeasca. Am avut ocazia sa-l vad cu alti copii, in clasa sau la coborirea din autobuz, era asa cuminte si mititel, de fiecare data mi-au dat lacrimile .

Eu le incurajez pe mamele care mai vor un copil. Eu am fost singura la parinti, poate de aceea mi se pare fantastic sa-i vad pe amindoi. Mai ales acuma cind Julia incepe sa participe din ce in ce mai mult. De exemplu, cind Alex se spala pe dinti Julia il imita (fara pasta c-o inghite) si nici nu stie sa scuipe, dar ridica si ea capul si face "ptiu" inspre chiuveta! Sau cind Alex incepe sa cinte (si mama mama ce fals cinta!!!) incepe si ea sa lalaie si sa danseze...show ga-ran-tat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor!

iaca cu maaare greutate reusesc sa incep sa scriu si eu cate ceva...
oricum sunt pe fuga, trebuie sa plec, dar sper sa reusesc sa scriu cat de cat!

pe la scarbici tot agitatie nebuna, plus ca m-am apucat de o sumedenie de lucruri deodata... asta pusa cap la cap cu anii de lenevie crunta (2 copii+ 1 servici anterior care nu ma solicita practic deloc...

noi suntem bine, va mulumesc la toate care l-ati felicitat pe tudor pt ziua lui! i-am dus la gradi de ziua lui 2 cutii de bomboane, una pt grupa lui (cea mica) si una pt grupa lui frate-sau (pregatitoare) - unde sta in fiecare dimineata pana la micul dejun, plus inca nu stiu cate vizite peste zi! ieri il intrebam pe care doamna o iubeste mai mult: pe mariana sau pe georgeta (astea-s educatoarele lui) si el mi-a zis ca pe nici una! 'eu le iubesc pe doamna carmen si pe d-na luminita! (educ. lui bogdan ). ma bucur ca il lasa totusi sa stea la grupa lui B, el e destul de intelegator si in felul asta nu ii este asa de dificil sa accepte gradinitza... anyway, in curand ma astept sa inceapa sa citeasca si sa scrie, deja numara foarte bine si cateva litere/ cifre le recunoaste...

ca sa nu ma lungesc cat o zi de post, sa incerc sa ma bag in seama si eu la cateva subiecte pe care le-ati discutat aici... desi recunosc, cam tardiv....

eu am un job cu program 8-16, sunt relativ rare ocaziile cand stau peste program (in general, ca in perioada asta, parca v-am mai zis, avem o caravana de promovare si de 2 ori pe saptamana calatoresc si ajung spre 7-8 seara acasa, destul de zombie...). in general vorbind, deci, de obicei ii iau eu pe baieti de la gradi, daca e frumos mai stam prin parc, sau ne plimbam prin oras. ajungem acasa pe la 6-7, facem masa de seara, ei se mai joaca sau coloreaza sau vad desene. de jucat cu ei nu dau in gropi, pur sdi simplu nu am rabdare. norocul meu ca recupereaza tati, si mai rar, in we, facem toti puzzle, sau coloram/ pictam. apoi ar fi masa, eventual, baia, culcarea si aici ritualul: rugaciunea+ 2-3 poezioare scurte, ne pupam, ne mangaiem, si gata...

Andra - sa stii ca si noua ne da dr tot augmentin daca au otita, este adevarat ca este foarte puternic dar este si foarte bun! eu am grija sa il ia dupa ce mananca, oricum tudor face deranjuament la stomacel dupa tratament... dar isi revine repede!

Magda - si ai mei au / au avut polipi amandoi. pe bogdan l-am operat la 4 ani, pe tudor inca nu, stiu ca are si el, pt ca am fost anul trecut cu amandoi la orl la control, la budimex. fusesera raciti rau. dr orl ne-a zis ca daca raceste grav si face tratament cu antibiotic mai mult de 2, max 3 ori/ sezon rece e bine sa venim in vara sa scoatem polipii. totusi am avut noroc, nu a racit decat o data nasol, iar otita nu a avut decat cand era BB. riscul cel mare la racelile astea grave, mai ales la cei care au polipi, este ca secretiile nazale foarte lungi ca durata ajung si in urechi si le afecteaza timpanul/ auzul...

Madic, Crisa - eu l-am invatat pe bogdan sa incerce sa nu faca kk la gradi, sa se tina pana ajunge acasa. de obicei el face dupaamiza/ seara. asta bineinteles daca nu are vreo problema presanta si urgenta... daca face la gradi, insa, si el e murdarel pe chilotzei.

si nu in ultimul rand, imi pare si mie tare rau ca bobi este moderata, sper sa revina cat mai repede alaturi de noi!

apropos', fetelor, am primit un mail de la una din voi (cred) acum vreo 2-3 saptamani. stiu sigur ca era cineva cu "B" dar nu mai stiu exact cine: bobi, bychi?! imi zicea ca ar vrea sa discute ceva cu mine si m-a rugat sa-i dau mailul meu... i l-am dat, dar nu am mai primit nimic... inca o data, daca cumva s-a intamplat vreo eroare si nu am raspuns la mailul resp asa cum cred ca am facut-o si cu doream, oricare din voi care aveti nevoie de ceva, orice, imi puteti scrie chiar si aici pe DC un PM, primesc avertizarea si in cuitia de mail. si daca totusi nu raspund repede, insistati! repet, imi paree rau ca nu am reusit sa luam legatura cu cea care m-a catat (si mai rau imi pare ca nu am retinut nici macar nickul corect ) si sper sa reusesc sa ma revansez...

pe toate, pe toti bebicii, copilasii mai mari, burtici si tatici!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE SA LE FACI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna.
anamaria - cea care te-a cautat era bobi..m-a cautat si pe mine..vroia sa spuna ca nu mai e pe forum, ca ei sunt bine..etc.
azi am fost la auchan la un spectacol dat de fun science. a fost super...
pupam pe toata lumea si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

voi aveti pribleme de comportament: copilul da in voi? va spune "esti urata!" cand nu ii faceti ce vrea? tipa? face crize de nervi cu tipete si dat din picioare?

din ce incerc sa o "educ" imi dau seama ca ma depaseste situatia. nu stiu cum sa o mai iau. cu binele si vorba dulce ma ignora, cu bataia o doare fix in pix, cu pedeapsa si time-out-ul e crima pentru ca urla ingrozitor cand o duc in dormitor si din ce incerc sa o conving sa se calmeze ca sa poata iesi de acolo, mai rau face. uneori am impresia ca e atat de inteligenta si afurisita incat ii place sa ma tortureze...

mai nou a inceput sa faca si crize urate in magazine daca nu ii iau ce doreste. nu am cedat la insistente si planset, dar ma pune in posturi foarte jenante!

ce carti sa citesc???ce sfaturi imi dati?
copiii vostri fac la fel? sau doar a mea e asa???

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput