Copilasi de mai 2003 (39)
Raspunsuri - Pagina 7
ange spune:
vaiii Dana!!!imi pare rau pt. ilinca ![]()
cum se simte?
cred ca ai tras o spaima?!!!
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
parpalak spune:
monjum, asa e, e greu sa-i lasi plingind acolo, dar poti sa fii convinsa ca ei uita imediat si se distreaza de minune. Nu cred ca s-a intimplat nimic special la gradi de sa vrea in alta clasa, pur si simplu e curioasa ce se intimpla in alte clase. E greu sa-i lasi plingind, da'i greu si sa-i lasi rizind, asa ca nici cum nu-i bine. E greu sa-i lasi si-asta e. Mai bine ai grija de tine, ia ceva vitamine, ca nu stiu cum rezisti sub tirul de acuzatii si reprosuri. Copilul are nevoie de o mama calma si cu nervii tari (uite cine vorbeste
)...
ange, mama, sigur c-avem, ba avem si sarmalute gata facute, da' voiam sa ma joc de-a gospodina iscusita, mai ales ca am reusit sa culeg si juma de galeata de struguri din vita proprie. Din pacate sint d-aia cu simburi mari si coaja groasa, asa ca or sa mearga direct la facut must. E posibil sa se fi facut mai dulci oleaca daca-i lasam un pic mai mult pe vita, dar mi-era ca iar ii maninca pasarile, cum mi-au facut cu ciresele in primavara, asa ca.. asta e.. Acu ma uit cu drag la cele 5 mere si ma intreb cind o fi vremea sa le culeg ![]()
dana d, noi avem abonament la capse-n cap, ca tot veni vorba, cam acu ar fi vremea anuala de spart capu'..
Stai linistita, ca-i mai greu pina se obisnuiesc si incepe sa le placa la urgenta.. ![]()
Aalina, cum mai e la gradi?
Noua ne-a zis ca daca nu ascultam mai bine la ora de gimnastica nu ne mai primeste, asa ca mai avem o sansa azi cind mi-au zis sa stau pe linga el. Daca nu si nu, ne da banii inapoi sau intram intr-un program de copii cu parinti, sa vedem la ce ore gasim si daca putem.
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
monjum06 spune:
buna seara
parpalk, multam pentru suport.
e din ce in ce mai rau.
ieri am luat-o la 4 cu ochii vineti de plans. educatoarea mi-a spus ca dimineata a plans fara oprire, nu a mancat nimic , a dormit cam 1 ora si cand a venit primul parinte a inceput iar sa planga.
dupa ce am plecat din clasa, am schimbat-o si-a revenit si parca ar mai fi stat. am fost prin parc, am mancat snadvishuri, banane iaurt.
dimineata a inceput de acasa ca sa stim o treaba. azi a zis ca nu doarme acolo. i-am promis ca vin si-o iau la pranz. am lasat-o plangand si suspinand, am gasit-o la fel la ora 1. a sarit pe mine cand m-a vazut. nu dorm aici! am iesit din clasa si a incepur sa rada, sa imi spuna ca a mancat ciorba. mi-a spus si ingrijitoarea ca azi a mancat ciorba si desert dar orice i-au facut nu s-a oprit din plans. nu o mai intereseaza jucarii, iepure roz, nimic. vine mama, vine mama.
in rest, totul e bine ne jucam, cantam macar nu mai e trista. dar nici nu se mai dezlipeste de mine. nici la baie. m-am dus 5 minute pana la mama si a urlat cu taica-su la fel ca la gradi.
maine mai trebuie sa plec undeva dimineata si o lasam cu mama. acum o saptamana stateau foarte bine. acum ma ameninta deja ca sta cu mine.
sambata am examen si ramane cu taica-su. mi- groaza.
am slabit in 5 zile de gradinita 3 kg. orice cura tineam nu reuseam performanta.
sper sa ne revenim de saptamana viitoare
va pup
Daiopri spune:
Buna la toata lumea,
Noi suntem binisor, numai ce ma bucuram ca peste vara nu a racit asa de mult, si iata iar am inceput cu racelile. Drept pentru care nu il duc diseara la inot, ca nu stiu daca nu de acolo i se trage.
Mai avem o saptamana si terminam si seria asta de cursuri, si probabil ca o sa facem o pauza, ca tare imi este frica de racelile astea. Acuma racela in sine nu m-ar deranja, dar mereu tuseste.
Sambata am fost la ziua unui baietel si a fost tare multumit mai ales ca a fost si prietena lui acolo. Iar sambata asta are invitatie de la o colega de la gradinita. Tare m-am mai amuzat cand am vazut. Dar am nevoie de ceva ajutor de la Parpa, DanaMario, Ange cam cum se procedeaza… Ca e prima noastra iesire la cineva necunoscut si canadian.
Bunicul mai are putin si pleaca, si tocmai acum la sfarsit au resit si ei sa mai faca progrese. La invatat sa zica “eu am 3 ani” si sa isi zica si numele nu “La”, desi cand se refera la ceva al lui zice tot “La”.
Pe zi ce trece vorbeste si mai mult si tare e dragalas. Eu nu pot sa ma mai plang ca e obraznicut, caci parca as putea spune ca e chiar cumincior.
Dana_d cred ca tare te-ai mai speriat. Cum mai e acum?
Vaz ca toata lumea e ocupata, dar tin sa reamintesc mamicilor bizi ca mai asteptam vesti de la ele.
Parpa, si al meu topaie pe la cursul d einot si il fura peisajul, da nun e-au zis ca ne dau afara. Nu e atras Paul? Cam ce fac acolo?
Noi sper sa ajungem in vacanta in tarile calde pe la sfarsitul lui noiembrie. Dar pana atunci mai vorbim.
Aalina, unde erau pozele alea?
Mona, nu poate sa o duca altcineva? Ca vad la prietenii mei, el ducea fata la gradi si pana la urma se obisnuise si nu mai facea scandal.
Dupa ce a dus-o ea, acuma iar face scandal. Cert e ca e tare greu daca nici copilul nu renunta usor. Chiar sa planga toata ziua…
Nu ai putea sa stai cu ea cate putin, desi eu sunt de parere ca nu e bine asa. Dar daca ea pune atata suflet…
Va tinem pumnii sa fie bine.
Numai bine tuturor.
dana d spune:
Buna mamici!
Mona imi pare rau de suferintele voastre, la al doilea nu mai suferi atat, o sa vezi. Si eu am trecut prin asta cu Alexa. O lasam urland si plecam si eu plangand la serviciu. Acuma doar ma supar si mi-e rusine de doamnele elea ca ilinca e cu adevarat isterica uneori dimineata. Noroc ca nu prea des. Mai greu e sa o scol si sa o imbrac. Odata plecate de acasa ii mai trece, ne mai intalnim pe strada cu copii care merg tot la gradinita chiar daca nu la a noastra (avem una chiar langa bloc). Acolo odata ajunsa e bucuroasa sa-si vada colegii si abia apuc sa-i schimb incaltamintea ca a si fugit in clasa. Greseala mea a fost cand m-am dus dupa ea si am mai stat sa casc gura pe acolo ca dupa ce i-a trecut nerabdarea de a-si revedea colegii si jucariile a vrut sa merga inapoi acasa ca tot eram inca acolo. Asa ca de atunci o sterg si eu repede dupa ce ma salut cu domnisoara.
Cu capul spart suntem bine, singurul inconvenient e ca nu am putut sa-i fac baie la cap. maine mergem sa scoatem firul si gata. Doina, sper sa nu devina o obisnuinta, nu mai cobi si tu. Cred ca daca se mai intampla odata divortez, asta e efectul cel mai puternic al intamplarilor de genul asta.
De azi suntem intr-o mica vacanta data de astia cu francofonia lor. Au inchis scolile si gradinite si cica toate institutiile de stat ca sa descongestioneze Bucurestiul unde oricum vor fi multe sosele inchise. Nu stiu cum o si ajuns sotul la serviciu azi...
Fetele mele
parpalak spune:
monjum, la voi se pare ca e puternica "separation anxiety" - da-i o cautare pe google, gasesti strategii de rezolvare..
dana d, nu cobesc, mai, fac si eu haz de necaz. Eu nu divortez, dar poate fac infarct.. In orice caz, nici divortul, nici infarctul nu-s solutii bune de prevenit accidentele, care aia e, se mai intimpla..
Daiopri, la copii acasa n-am fost, dar te orientezi tu la fata locului..
Noi ieri am fost sa-l luam pe tati de la dentist, si dupa ce si-a luat si tati masina din parcarea garii ne-am indreptat spre casa cu doua masini, tati in frunte. La un stop se baga o duba intre noi. Paul.. "run, tati, run! a big car is coming!!!"..
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
Aalina spune:
Danad banuies ca ai tras o spaima mama...Sanatate maxima!
Parpalak ce productii record ai :)) Cu gradinita mergem bine. E tot incantat. Am ramas surprinsa sa il aud spunand poezii stiind cat m-am chinuit eu sa il invat si cat de putina rabdare avea. L-am avut cateva zile acasa pe motiv de muci si pentru ca mama trebuia sa faca ceva tratament. A fost tare bine. Ma surprinde ca e cuminte si cooperant. Parca nu sunt invatata cu el asa :))) Cica la gradinita isi cere voie cand vrea sa faca ceva. Nu stiu ce e cu el :)))))
Voua va dorim sa va tina aia la gimnastica :)))
Monjum tinem pumnii sa treceti peste perioada de adaptare. Cred ca tare greu este. Nu poti incerca sa o duca altcineva?
Daiopri aici http://community.webshots.com/user/aalinador
Pup
monjum06 spune:
multumesc de incurajari.
intr-adevar citind pe net depsre separation anxiety, nu numai ca aflu niste lucruri, dar ma regasesc foarte mult eu in ele. mai ales treaba cu sentimentul de vinovatie pentru timpul petrecut la servici sau in alta parte.
dar am inceput serviciul de 1 an si 1/2 aproape si a stat cu sotul, mama, soacra, socrul. ba am mai fost si in delegatii cate 3-4 nopti si nu au fost probleme.
acum nu ma vrea decat pe mine.
cu taica-su a plans aseara, cu maica-mea astazi la fel, cu greu s-a linistit....
nu stiu cat sa mai incerc cu gradinita.
ideea cu dusul de catre altcineva este f. buna. dar sa vad cine. sotu' zice ca ii e frica, soacra-mea s-ar duce pana la poarta si dupa ce eu plec la servici s-ar intoarce, iar mama.. nu stiu daca ar lasa-o plangand. si ca sa mizez doar ca ea nu va mai plange deloc...
maine mai facem niste cumparaturi de gradi.
si tot vorbim si povestim...
nu stiu cat sa mai incerc, sa nu ii faca vreun rau atata plans.
dar pana luni e vacanta.
asa ca va pup pe toate si multa sanatate.
oLo spune:
primele doo saptamani e mai greu la gradinitza. mie mi-i mila mai mult de educatori ca tre sa suporte 20-30 de plansete in cor in primele doo saptamani. P'orma nu ne mai da copilu pupici cand il lasam la gradi. Uita de noi in secunda doi!
dana d spune:
Mai la noi a fost invers, Ilinca s-a dus cu placere si nerabdare primene doua saptamani cat a tinut farmecul noului. Apoi si-a dat seama ca acolo nu e si mama si e singura si parasita si au inceput urletele si marea dragoste de mama. Ma iubeste de cateva saptamana incoace cum nu m-a iubit niciodata. ba ma si intreaba mereu daca o iubesc, parca se se asigure.
Fetele mele