Copilasi de mai 2003 (39)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Doina, frunzele de vita nu mai sunt proaspete de mult chiar daca sunt inca verzi. Ele se folosesc cand rasar la inceputul verii, alea crude dar suficient de mari. Aste de acuma sunt atzoase rau mai, poate doar de impachetat si de dat gust dar nu le-ai putea manca.

Ange si eu coc de doua zile la vinete si ardei pt pus la congelator. Sunt multumita ca am provizii pentru salata de vinete si zacusca si acum ma gandesc la alte conserve. Urmatoarea etapa, vreau sa pun niste fasole pastai tot la congelator, ardei sau gogosari tocati la robot pentru ciorbe, niste ardei de umplut la iarna si cu asta o sa fac un seartar de legume congelate. Apoi niste castraveti in saramura ca se pun foarte usor si sunt foarte buni, niste borcane mai mici cu castraveti bulgaresti (in otet cu miere), si niet gogosari, dar nu multe muraturi din astea ca le arunc la primavara iar. Primavara mereu zi ca nu mai pun si pana toamna iar ma razgandesc.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Am scris in wk un mesaj de un km pe care l-am pierdut evident. Asa ca revin in graba.

Parpalak mama sunt iar la cura de slabire...asa ca ...stau rau de tot cu sf-urile.

Daiopri nu sunt tinerica deloc dar daca medicul m-a mai pasuit un an sper sa am timp sa il conving si pe tati in legatura cu bb2. Dar cred ca o sa incep sa ma rog sa raman pur si simplu :)))

Carrie concediu placut si spor la bb2.

Danad tinem pumnii cu gradinita. Poate e o perioada si ii va trece Ilincai. Pai mai daca sentimentul ala de care vorbesti, cand pleaca ultimul copil, e mai rau...zau ca ma opresc din facut copii :))

Fetelor va admir pentru harnicie. Eu am constatat ca tata pune niste castraveti superbi la murat asa ca l-am declarat sef. Si numai cu niste vinete mi-am facut de lucru ca tare ne plac. In rest parca ziua are din ce in ce mai putine ore ca nu imi ajung deloc. Si cand ma gandesc ca vine iarna...
Va pup

Mergi la inceput

Dorian: sunt baiat mare...ma duc la gradinita
mami: pai da ...ar trebui sa fii si baiat cuminte de acum
Dorian: asta e parerea ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

HEEII!!

Revin si eu dupa o pauza cam maricica ...Am avut o vara foarte incarcata , cu multe drumuri , alergaturi ... Ii mutam pe socrii de la Tulcea la Constanta si a fost foarte crunt pt mine sa le caut o casuta prin apropiere de mine , sa le vind casa de la Tulcea ...Toata alergatura a fost facuta fara taticul nostru asa ca eu una deaja am obosit rau ...Si Inca nu am terminat ...))) Speram ca saptamina aceasta sa se finalizeze toate si sa ii si mutam pe socrii!

Dana imi cer scuze ca nu am putut sa te mai sun dar ma revansez eu ...)))

Alina v ... SA VA TRAIASCA FETITELE!!! SUPERBE!!!

Fetele care ati fost pe la mare imi pare rau ca nu m-ati sunat si pe mine ..((( Eu una am intrat mai rar pe forum din cauza timpului limitat asa ca nu am mai stiut de periodele in care ati fost pe-aici ...! Dar poate la anul...)))

Noi am inceput gradinita de doua saptamini si vreau sa va spun ca Francesca e foarte incintata ...Simbata si duminica mi-a plins ca vrea la GRADI!!! Noi am inscris-o la o gradinita cu predare in engleza ...Cambridge si deoacamdata sint foarte multumita ...Am tott testat si alte gradinite dar dupa gusturile noastre am zis ca asta se apropie cel mai mult!

O sa incerc sa pun si ceva poze !

Sper sa am si eu timp sa scriu mai multe dupa ce ii stabilesc pe socrii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

si noi am (re)inceput gradinitza. Anaïs e deja veterana, intra in al doilea an de gradi! Este intr-o grupa de mici cu medii (8 mici si 20 de medii) si au o broasca tzestoasa in clasa si 2 calculatoare.
La mare a fost super fain (nu te-am sunat lumy, ca n-am fost la C-ta ci la Spania). Fetele s-au balacit toata ziulica si s-au facut tuciurii. Acu o concureaza pe vecina lor al carei tata e antilez si mama frantzuzoaica.

Cu numaratul stam foarte prost: unu, doi, trei si aici se rupe firu: ba e opt, ba e paispe, ba e douazeci... Literele nici vorba sa le recunoasca. In schimb, la relatzii interumane e neintrecuta. lipici, nu alta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

buna
si noi am inceput luni gradi.
primele zile au fost o surpriza totala. gabi nu a plans, dimpotriva e nerabdatoare sa intre in clasa dimineata. in prima zi a avut o altercatie cu o fetita s-au impins, a cazut si a plans rau. pe la 1 cand se duceau parintii sa ia unii copii m-am dus si eu sa vad ce face. mi-a zis educatoarea ca a plans, a mancat felul 1 si felul 2 (pilaf ca ii place)si era urcata intr-un patut astepta sa se culce.
cand am luat-o la 4 era cu ochii rosii, dormise putin si o sculase cu greu educatoarea, iar cand ne-am dus sa o luam eu si tati, se uita prin noi. parca nici nu ne cunostea. pana acasa nu a zis nimic. asta ne-a impresionat ca nu stiu de ce nu s-a bucurat ca o luam acasa. s-a mai intamplat si altora?
ieri a fost totul OK, nu a mai plans deloc, a mancat felul 1, pireul nu ii place si nu a mancat.
la 4 a luat-o bunica. dupa ce la 1 am fost impreuna sa o luam, sa ii arat unde e sala, etc., nu a vrut sa vina acasa zicand ca doarme cu copiii.ok.
la 4 se duce soacra sa o ia aceasi dezamagire. parca nu o mai cunoaste, a inceput sa planga ca nu a venit mama sa o ia.
soacra mea este f. exagerata. eu nu pun mare pret pe spusele ei. era suparata ca gabi nu s-a bucurat cand a vazut-o, ca educatoarea i-a spus ca nu vorbeste, ca e tacuta ca odoare burtica fiindca probabil nu a mancat nimic.
burtica o doare de cateva saptamani si ma gandesc la un examen coproparazitologic.
apoi nu cred ca educatoarea mintea ca a mancat fiindca altor parinti le spune ca nu a mancat, a vomat. plus coiuncidenta, pilaful ii place si mi-a zis ca l-a mancat cu pofta, pireul nu si mi-a zis ca nu l-a mancat.
azi era deja racita cu temperatura, nas si toate alea si am oprit-o acasa cu soacra mea, spre bucuria ei.
acum incearca sa il convinga pe sot sa se duca sa o ia la pranz.
asta ma enerveaza rau. tot timpul spune ca face cum vrem noi dar de fapt daca nu facem ca ea se supara, zice, plange il impresioneaza pe sot si ajungem tot acolo.
si imi spune ca nu e normal ca gabi sa nu planga ca vrea acasa ca toti copii plang. nici macar dimineata nu plange? eu sunt multumita ca nu plange altfel mi s-ar fi rupt sufletul. si mai cunosc copii care vor din prima la gradi.
daca plangea zicea ca sunt dura si chinui copilul, il imbolnavesc ca il las sa planga, asa... nu e normal.

va pup,
monica

Mergi la inceput

Monica draga mea ba e normal. Uite al meu e un alt exemplu care merge cu placere la gradinita, care nu a plans deloc nici acolo, nici cand sa plece de acolo. E adevarat ca sta doar cateva ore dimineata si masa de pranz o ia acasa si tot acasa doarme. Deci el deocamdata percepe mersul la gradinita ca o noua activitate de facut dimineata ca sa nu se plictiseasca. Sunt curioasa cat l-o tine entuziasmul asta si daca nu se vor schimba lucrurile pe parcurs.
Prietenul sau a plans intr-o zi si el era tare mirat de ce plange Paul.
Asa ca depinde de copil. Toate reactiile sunt normale pentru ca fiecare copil are propria personalitate.
Ce nu e normal, dar cred ca deja stii asta, este reactia soacrei tale care pentru tine este un stres in plus. Eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu sotul din dotare si el sa isi tempereze mama.

Olo mama stai linistita ca nici noi nu am ajuns la ecuatii. Ba al meu tot jumate romana jumate chineza veche vorbeste. Am observat la el la venirea din concediu o perioada de "rusinare" chiar cand ne intalneam cu persoane cunoscute. Acum vad ca i-a trecut.

Lumy tare rau mi-a parut ca nu ne-am gasit la mare dar in primele zile au venit niste amici din Bucuresti cu piticania lor iar apoi am racit crunt. Las ca poate ne vedem la anul ...ca daca tot m-o tine cu apucatul de bb2 sa vad fetita blonda cu ochi albastri inainte :)))

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

felicitari copilasilor pt. gradi si gospodinelor pt. conservele de iarna

parpa,dar nu sunt mai frunze de vita la borcane la voi?iti trimit eu de aici ce sa te chinui?!

lumy,am fost la mare in vara si am uitat sa te sun doamneeee nu pot sa cred

olo,unde la Spania ati fost in vacanta?

monica,cum se simte copila?a trecut raceala?merge din nou la gradi?

dana,vrei sa mergi la munca?

pup la voi.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna mamici!
Ange, chiar daca nu vreau nu am motiv sa mai stau acasa.
Sa va spun ce am patit azi cu Ilinca. Era din ce in ce mai enervanta si obraznica si am dus-o sa o pun la colt dupa usa la dormitor. Bineinteles ca nu a vrut si s-a zbatut si a tot impins si batut in usa pana am observat ca e plina de sange pe spate si umeri. M-am uitat la ea si am descoperit o crestatura in pielea capului. Va dati seama ce ne-am speriat cand am vazut atat sange... Am spalat-o si i-am oprit sangerarea, am schimbat-o de hainele alea si i-am dat drumul din mana. Am observat atunci ca nu se tine pe picioare si ca-si pierde echilibrul. Asta m-a speriat mai tare si am urcat-o in masina si am fugit la spital. Acolo am povestit ca si-a pierdut echilibrul si au zis sa-i faca o tomografie. Nu a iesit nimic la tomograf si am trecut la pus copca si vaccinat impotriva tetanosului.
A stat fata mea nemiscata cat i-a spalat si cusut rana si la vaccin la fel de intrasem iar la idei ca o avea ceva si la cap.. totusi.
Acum suntem bandajati la cap si cu parul ras pe cativa centimetri. Luni iar nu mergem la gradinita si nu am fost nici ieri ca am fost la Baby expo sa ne luam hainute si ghetute. Luni ne-a chemat la un control iar joi scoatem firul.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

buna,
da de azi mergem din nou la gradi. dar de data asta e....
nu stiu ce s-a intamplat. am fost si vineri si am luat-o f. bine. vesela, vioaie, am fost la leagane, mi-a spus ca a plans cand s-a culcat ca i-a fost dor de mami...
dimineata, ne sculam, ne imbracam, mergem cantand pana acolo, pe umerii lui tati, intram ne schimbam si imi spune serioasa ca azi nu merge in clasa ei cu iepuras. iepurasul roz este o jucarie de la gradi pe car a pus ochii din prima zi, a avut si o altercatie cu o fetita din cauza lui. mai ne uitam pe la alte clase, ii arat ca sunt copii mari, caRE fac lectii nu se joaca, ne intoarcem intram si...
doamna ii da un servetel sa se steraga, pe mine ma expediaza...
am mai stat pe la usa, am auzit-o plangand si acum sunt la servici si nu pot sa ma concentrez la nimic. nici macar sa ma adun, sa mananc ceva, ma tot uit la ceas sa ma invoiesc sa ma duc s-o iau.

ce putea sa se intample sa vrea la gradi, dar nu in clasa ei?
nu s-o fi jucat cu iepurasul roz? sa ii iau eu unul? pentru acasa sa se sature de el.
doamnele educatoare am impresia ca sunt una mai blanda, una mai "dura". sa inceapa deja sa simta acest lucru. saptamana asta este d-na mai "dura" dimineata.

e tare greu sa ii lasi plangand acolo.
va pup.
monica

Mergi la inceput