Copilasi de nov-dec 2004 (128)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

quote:
Originally posted by Corina75

Daniela parca vorbesti de Andrei...

Onitza, cum sa ma supar...sa stii ca si doctorita a spus chestia asta cand avea Andrei vreo cateva luni....si mie mi se pare ca ochisorul drept cam fuge...trebuie sa mergem la oftalmologie...of stiu....ce exercitii tre sa faci, poate tu stii mai bine...
Pediatra nea- zis ca pe la 2 ani ar trebui sa mergem la consultatie, si cu celelalte hibe pe care le avem de rezolvat, uite ca am neglijat-o pe asta...

Corina si Andrei (24.11.2004)

Iubita, m-am uitat de o suta de ori la poza asta. Nu mai stiu ce sa mai zic, pentru ca se pare totusi ca el are pozitia capului un pic spre dreapta, iar el priveste spre stanga, ma gandesc ca de-aia e posibil sa fi iesit ochisorii asa!!! sper din suflet sa nu fie asa! pai , ca exercitii, ii luam o jucarie care ii placea, si o duceam prin fata lui , cand in stanga, cand in dreapta si vedeam care ochisor " ii fuge". SI l-am mai masat un pic pe langa ochi, cam atat. Eu m-am luptat cu asta toata viata,ma poti intreba orice. Un sfat ce ti-l dau prieteneste si te invat din greselile mele este urmatorul: la strabism , este foarte important, cand ii vei pune primii ochelari, SA II POARTE!!!!!! daca va fi un copil cu fitze cum am fost eu si complexat ca rad copiii de mine, vei avea adevarate probleme cu el: ai mei au avut multe de tras cu mine: ma duceam la scoala, si ii bagam in banca nu ii purtam si ii uitam la scoala..ooof, cate batai mi-amluat pe tema asta, binemeritate! la gradinita, nu prea ma impotriveam ca stia educatoarea, nu o puteam fraieri si mi-a prins bine acea perioada cand i-am purtat ca se mai retrasese, nu mai era asa vizibil. Cand ai sa vii o data pe la mine, chiar te invit, iti arat o poza cu mine la gradinita cnad aveam strabism, groazniiiiiiiiiiiiiic!! mi se vede albul ochiului drept foarte bine, irisul deja era dus spre nas cu totul....in fine, deci, de la scoala in colo, pana m-am maritat ( si mi-am dat seama ca nu trebuie sa ma rusinez cu ochelari de baiatul pe care il iubiam ca el ma place oricum, )nu i-am mai purtat, decat cand imi faceam lectiile, adica mult prea putin s-a vazut, aveam din nou probleme, erau vizibile, in fine, acum ma pot concetra sa nu mi se vada..si asta datorita operatie cu laser. DAr, am o prietena buna, cu care am copilarit, si ea i-a purtat TOT TIMPUL, se obisnuise foarte tare cu ei, incat ea nu mai avea strabism , i se corectase cu purtatul ochelarului. S-a operat si ea, cu un an inaintea mea, la acelasi medic de exceptie, D-nul doc Mihai Pop, de la Clinica de CHirurgie Oftalmologica cu sediul in Cotroceni, si acum chiar nu mai are nici o problema!!!

PUpicei

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eveline

Si eu as vrea sa stiu ce exercitii se pot face pentru asa ceva.....am senzatia ca si Biei ii fuge un ochisor...dar numai uneori asa ca nu sunt sigura...acum mi se pare acum nu....si (cuscritzo...ca sa nu ne oprim cu asemanarile) bineanteles ca dreptul.... Mie mi-e frica deoarece are soacra-mea si nu stiu daca nu se mosteneste.....

Ana si Bianca-iubita

IUbita, ca sa vezi ce departe poate sa sara chestia cu mostenitul! parintii mei nu au avut probleme cu ochii, acum tata, mai nou, dar areo varsta si de-aia! eu nu il stiu in neam decat pe fratele mamei mele cu ochelari si nici asta nu stiu cand si-a pus ochelari, adic anu stiu daca a fost congenital. stii ce ? o sun in seara asta..sunt curioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Aaa.. pai si Alex are strabism.. In principiu am inteles ca dupa 3 ani se poate corecta. O sa incerc si eu cu exercitii si daca nu merge, iar ajungem la cutit .
In rest, ne inscriem si noi in clubul pampers/suzeta ca membri fondatori, nu de alta, dar eu nici macar nu mai incerc sa-l pun pe olita pentru ca arde!! Probabil ca e data cu clor ceva, cum il pun cum se zvarcoleste si urla
Fetelor, multumesc mult pentru gandurile bune si incurajari. Mai ales tu Andreea n-ai facut sa zambesc pentru ca imi dau seama ca intr-adevar treci prin aceleasi experiente ca si mine avand in vedere ca sotul e departe :-) Diferenta e ca noi am hotarat sa ne vedem fiecare de drumul lui si sa facem in asa fel incat copilul sa nu sufere. Daca e sa vad un lucru bun in chestia asta este ca Alex e destul de mic si nu isi da el seama foarte bine ce se intampla. Daca era mai mare, era mult mai dificil pentru ca probabil ar fi fost si mai obisnuit cu tatal lui :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Da, fetelor, nu sunteti singurele care spun ca si odorul lor reactioneaza la fel. Dar cat parcuiesc eu cu junioru' e liniste si pace, adica colegii de generatie par muuult mai pasnici, numa' al meu se crizeaza. Si mai vorbareti.
In plus, la un moment dat, in grupul lor de scutecari (vreo 6 bucati) aud ca se tot vorbeste de pipi la iarba si nu era nici unul cu pampers. Asta a fost momentul in care am demarat operatiunea olita. Dar daca merge in ritmul in care am inceput cred c-o sa-l insor cu pampersul pe el!

Onitza, am citit mai devreme despre imunizarea cu Lantingen. Noi l-am luat dar inca nu i-am facut-o, ca-l tot suspectez de rosu in gat. Orl-ista care ne-a recomandat lantingenul ne-a spus ca trebuie sa fie perfect sanatos cand ii fac imunizarea. N-am prea mare incredere in ea (poveste lunga) si inca nu am fost la alt orl-ist. Am inteles eu bine si se poate da chiar la copilul bolnavior daca n-are febra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuminitaB spune:

Dragele mele, iata-ne si pe noi cu vesti despre Tudorica. Cred ca suntem singurii care la varsta asta nu avem nici macar olita in casa. Vorba Paxelei, lenea e mare. A mea, bineinteles. Eu stiu ca la Cristi m-am chinuit cu el de pe la 9-10 luni si am scapat definitiv de pampers la 2 ani jumate. De data asta am hotarat sa las copilul sa-mi dea un semn ca e pregatit pentru operatiunea "olita". Si pana acum nu mi-a dat. Nici macar nu il deranjeaza daca face si nu il schimb imediat. Noroc ca peste doua saptamani vine maica-mea si mi-a promis ca imi aduce olita din Romania (de parca aici nu ar fi), si zice ca se apuca ea de dezvatat copilul de pampers. Eu abia astept!

Despre vorbit ce sa va zic, bolboroseste multe pe limba lui. Ceva inteligibil: suc, papuca (papucii), apte (lapte), pusa (putza), apa, ade (arde). Oricum, vad ca incerca sa imite mai multe cuvinte pe care i le spunem noi dar nu le tine minte. De exemplu aseara ne uitam intr-o carte cu animale si i-am aratat un strutz. A incercat sa zica si el, a iesit un " sssutz". Ma distreaza cum il spune pe S, lung si suierat.
In rest suntem bine, o asteptam toti pe buni cu sufletul la gura si facem ultimele pregatiri. Va sta 6 luni la noi si vrem sa se simta ca acasa.

Va pup pe toate si pe copilasii poznasi!
O poza cu Tudor care mie-mi place mult de tot.

LuminitaB
mami lui Tudor 2.12.2004 si a lui Cri 24.12.1998

Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul.

pozele noastre

Mergi la inceput

DANIELLA, eu i-am facut lui Paul tratamentul cu Lantigen B cand tusea si curgeau mucisorii!! da, important e sa nu aiba febra!! da-i cu incredere, nu va pati nimik!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Fetele, am sosit si noi bronzacei, veseli, alintati cat 100 de copii si cam cu fitze la mancare de vreo 2 zile si de atunci spalam, aranjam...inca n-am terminat.
Am reusit sa citesc din urma, pe toate si ma bucur nespus ptr Try si bebe mic si ptr Paxela, Bits. Sa dea Domnul numai bine.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

aime bine ati venit

Alexa si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc, Onitza, incepem de maine sa ne imunizam. Conform prospectului, ca de-aia e scris.

LuminitzaB, e o superbitate Tudor al tau. Imi vine sa pup ecranul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

luminita bine ai revenit!!! pai ai tinut atata timp ascuns de ochii nostri minunatia ta de baiat. nu-mi vine sa cred ce frumusetze de copil!!! e poza numai buna de pusa pe coperta vreunei reviste pt. copii
roserb, bits, daniella m-ati fact sa rad cu lacrimi ...doamne ce copii inventivi !!!! tudor al meu nu si-a folosit-o dar la cate-i trec mai nou prin cap[ nu se stie ce ma mai asteapta. bianca e foarte contrariata de fiecare data cand ii las in poponetzul gol: imi arata "pipirica" ei si zice "ata-ata"...apoi cu degetul spre a lui tudor...de data asta intrebator: "ATA-ATA???" mor de ras nu alta, ce sa-i mai explic

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput