Copilasi de nov-dec 2004 (128)
Raspunsuri - Pagina 20
roserb spune:
Raluca, iaca si meniul nostru:
La trezire (7 jumate-8)- 250-300 lapte cu o linguritza de Nesquick (vaaai, mananca cacao?- raspuns:DA)
Pe la 9 pe timp de vara si 10 iarna fructe: o banana+o nectarina sau struguri sau pepene,sau altceva(in general 2 fructe)
In parc cred ca ii mai ia bona ceva de rontait (sticksuri
,biscuiti, etc)
La ora 13: pranzul consta ori in supa/ciorba cu muulte legume /(e fan), si carnita, sau snitel cu piure de cartofi
sau chiftelute de pui cu cartofi sau ficatel facut la cuptor cu cartofi sau orez sau ou cu branza de vaci si cartof , sau peste , etc.
Aici suspectez ca mai urmeaza si ceva desert din stocul Biancai, chestie cu care nu sunt neaparat de acord dar nici total impotriva, oricum nefiind acasa la ora aia, nu pot controla 100% situatia.Doar napoilitane nu vreau sa-i dea si inca alte cateva chestii aiurea pe care le mananca Bianca).
La trezire (17) un iaurt (numai cu fructe,deh, nu ne mai place simplu) sau fructe
PE la 7-8 poate mai mananca un sandwich cu almette, cascaval
La 9 bea in pat 300-33- lapte simplu sau cu o lingurita de miere, dupa care , daca nu-i vine somnul instant, ceea ce se intampla rar, mai bea si un pic de ceai.Ceai de care as cam vrea sa scap ( e din cel granulat de la hipp) dar inca nu vad cum, nu bea apa suficienta daca scot ceaiul.
Gata, asta-i . Satisfied?
Apropo, Mamaruta ce mananca?
Roxana&Co
POZE CU PITICII
aime spune:
Hello si de la noi!
Roxana, mey...ii dai cacao, nu-mi vine sa cred....
...of Doamne, ntz, ntz, ntz
...moama, de aceea e asa frumos Mihnea, m-am prins ![]()
Andreeap, mey...tu erai cumva azi pe la 12 in Iasi
prin b-dul Independentei?
Hai, ca ma tin de bancuri, azi, nu?
Deci, va invit la o feile de tort si o
, asa de ziua lui tati
.
Si menu-ul nost': la 5.30-6.00 un bibe de lapte (de "alimentara"
), la 9 cel tarziu (ca altfel facem greva...) out cu branzica si paine/pastrama de pui cu branzica, cascaval si ce-mi mai vine in cap....+ eternul iaurt Muuuuuuu (asa-i zice la Nutriday, de la reclama, normal) sau un castron mare de lapte cu chec sau cozonac inmuiat (desigur)
apoi la 13.00 bo (adica borsulet cu smanatana) cu carnita si legume muuuulte (e fan ca si Mihnea) si felul 2, de obicei tocanita cu vitel, piept de pui, sau ficatel, peste, snitel, etc.
La 16.00 un bibe de lapte (prin somn), apoi cand se trezeste, un Dots (cu ciocolata, ntz, ntz, ntz) sau un Kinder sandvis sau chec simplu, cozo
la 19.00 el papa fructe cu biscuiti
si la somnic la 22.00 lapte cu cereale.
E grelutz de dus in brate, dar la cantar
nu se prea vede...da daca nu sta o clipa locului, doar cand doarme ![]()
Va pupam
aime si
Vladimir
ad_rianna spune:
nu mai stie numeni nimik de miki si alexander?
Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)
roserb spune:
Aime, La multi ani pentru sotz, sa-ti traiasca si sa fiti fericiti si in continuare!
Intrebare-intrebatoareo-tendentioasa: de ce-i mai dai lapticul de la ora 16 (prin somn)?
Miki parca era in vacanta, am mai vorbit la telefon, sunt bine sanatosi, dar ocupati.
Roxana&Co
POZE CU PITICII
aime spune:
quote:
Originally posted by roserb
Intrebare-intrebatoareo-tendentioasa: de ce-i mai dai lapticul de la ora 16 (prin somn)?
dulce si apasat
mariussimiuc spune:
Robert papa cam asa:
-micul dejun,nu avem ora fixa,se trezeste si la 7 si la 8.Azi de exemplu s-a trezit la 10! ![]()
omleta,ou fiert moale,sandvich cu branza sau sunca,lapte cu cacao sau fulgi de cereale.
-gustarica,se serveste inainte de somnicul de pranz
iaurtel,fructe cu cereale instant sau biscuiti
-pranzul,dupa ce se trezeste
ciorbita,felul doi si desert,de preferat ciocolata
-seara inainte de culcare lapte cu cereale instant
Si mai papa si intre mese tot ce prinde:pufarine,pufuleti...
http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc
bits spune:
Onitzo eu cred ca o sa semene cu Ken(prea il iubesc toata ziulica si ma uit la el mult ca mor de dragul lui) dar cred ca va bate in partea lui tati.oricum barbata-miu e hotarat si pt bebe 3
,cica sa vada ce fatza urmeaza!
wow Roseb ii dai cacao?!noi papam si ciocolata si ne mai ia o pauzam boticul in cafeaua mamei cand nu ne vede![]()
sa va spun meniul nostru:9-9.30 o zi out fiert moale cu o felie de paine,ziua urmatoare chec cu suc de portocale ,ziua 3 panita cu branzica topita sau mini pizza.12-13 la pranz supica(150ml) si orez cu garnitura(snitel,hamburger facut in casa,carne cu sos,tocanitza de legume).16-16.30 ciocolata sau pop-corn(mare fan),biscuitei de orez,putin suculet.ora 19 spagetti,orez+carnita.ora 21.30 cel tarziu un bibe de 240ml lapte.
18,KEN(1nov 2004)
aime spune:
quote:
Originally posted by bits
oricum barbata-miu e hotarat si pt bebe 3,cica sa vada ce fatza urmeaza!

quote:
wow Roseb ii dai cacao?!noi papam si ciocolata si ne mai ia o pauzam boticul in cafeaua mamei cand nu ne vede
mey, mey, mey...ntz, ntz, ntz....cioco, cafea

gata, fug la treaba

bits spune:
acu vazui ca nu se intelege prea bine faza cu cafeaua,isi baga boticul fetelor in ceasca mamei cand aceasta ia o pauza![]()
18,KEN(1nov 2004)
raluca.gabriela spune:
Ehe, Maria se uita intai in ceasca de cafea sa vada daca e cu lapte. Daca e, ridica un deget si intreaba: unu? si daca e cu da, baga repede tot pumnul si apoi il suge satisfacuta...
S-a intamplat insa sa imi las grabita juma de ceasca pe masuta, in drum spre birou si sa ma sune mama livida sa ma intrebe cata cafea mai era in ceasca, intrucat domnisoara a uitat sa intrebe unu, doi
...
La capitolul "tampenii", Maria mananca cu mare drag floricele, vata de zahar (asta e de la mare...), un varf de cioco (cu asta mama a invatat-o, alta mare fana de cioco fina...) sau alune ori naut...
Am aflat cu surprindere de la un medic in care am f mare incredere (nu, nu Culcer si nici Oetker
) ca alimente gen alune, cioco sunt recomandate copiilor anemici, in cantitati ff mici. Mici, adica Maria mananca, pe saptamana, 3-4 alune
..
La capitolul "good food" Maria mananca asa:
8-8.30 - 250 de lapte cu cereale
11.30 - fructe cu branza de vaci sau biscu (la mare rang e piersica si, mai nou, pepenele galben
. La mare mi-a facut o figura de am intrat in pamant 
: eram in curte la gazda, taiam pepenele si nici prin cap nu mi-a trecut ca va manca, intrucat anul trecut voma doar de la miros
. A fost asa nerabdatoare si pofticioasa, ca s-a suit [e scaun si si-a bagat literalmente capul in jumatatea de pepene, muscand cu tot cu coaja
...)
15.30-16 - pranzul: supa cu galuste si NEAPARAT morcov, pe care il culege singura din farfurie sau ciorbita de carne cu de toate, plus smantana si ou, ca sa impusc toti iepurii sau pasta de ficat cu piure fiert in lapte (o chestie odioasa pe care numai mama i-o face pe gustul ei si pe care o linge in 5 min
) sau paste cu cascaval si carnita sau ou (ei, da, PRAJIT, aruncati cu rosii, na!
) cu cascaval si sunca (asta ne salveaza in zilele mofturoase). Mai nou, a dat si ea cu gustul de carne, pe care o prefera friptura in sos sau fiarta si rumenita in teflon. Ieri, de ex, a plans cu lacrimi sa ii dau din puiul fiert pt supa...
Ma straduiesc sa ii dau doua feluri, cand e disponibila si, dupa vreo juma de ora, are desert (kinder milche sau biscu cu cioco sau ceva "interzis"
)
18.30 - banana (daca suntem in parc) sau iaurt cu fructe sau spuma de lapte de la milli sau un toaster cu cascaval si sunca daca n-a mancat bine la pranz sau budinca de vanilie cu migdale (cred ca si asta e "tampenie", nu?
)
seara, la 22, bea iarasi 250 de lapte cu cereale.
Am intrebat daca sunt in urma, are in continuare 5 mese desi altii ca ea au doar 4, bea in continuare cu bibe lapte de 2 ori, desi altii mananca mancare si la mesele alea si nu mananca orice mancare de pranz, ca oamenii "normali"
. In plus, marele meu of e ca nu mananca legume proaspete dar compenseaza din greu cu fructele
.
Si, la final, o alta peripetie culinara: a fost la strabunici o saptamana fara scaunul de masa si manca mai greu, ca atare mama o ducea in curtea cu animale si mai dadea si la caine/pisica cate ceva, asa, de exemplu bun
. E, astazi in bucatarie dupa ce mesteca carnea o scuipa intre scaun si masa, asa ca am tipat la ea: Maria, de ce faci asta?!!? si ea, senina: pisa! hami! papa! 

POZELE MAMARUTZEI
mamica de Mamaruta