Prichindei martie-aprilie 2005 (102)
Raspunsuri - Pagina 24
ligia13 spune:
Hello hello!
A intervenit ceva de dim si nu am apucat sa va spun ce am patit aseara cu Raduc.
La ora 7 aseara l-a adus tati de la bunica. Arata clar a copil bolnav. Era incalzit (dar nu avea febra) , era morocanos tare , plingea incet si constant si nu s-a miscat din bratele mele, respira greu, avea ochii rosi si bulbucati si scotea mereu limba. Am crezut ca e deshidratat, i-am dat apa, a baut cu inghitituri ffff mici si se ineca f des. L-am schimbat, si-a mai revenit, am incercat sa-i dau un bibe cu lapte si a refuzat.
Apoi a iceput sa stea pe burta si cu fundul in sus si apoi sa se lase pe burta cu toata greutatea, una din manevrele de joace preferate inainte de nani!
S-a dat de cateva ori asha , si tot tusea, ca si cum ar avea ceva in gat. La un mom dat a vomat pe perna, l-am ridicat si a mai vomat si pe jos destul.
L-am spalat cu apa, l-am maimgaiat, i-a trecut sperietura si a redevenit alt om. Deja avea chef de joaca.
Tati a curatat pe unde vomase si zice : hai sa vezi ce a vomat. Era un mucus alb galbui, dar in el erau doua bucati mari de mar, una de marimea unei boabe de strugure , cam cat 3 boabe de mazare, enorma si una cam cat o mazare.
Sun repede la socrela sa aflu daca are ceva sa-mi spuna. Imi spune ca inainte sa ajunga tati acolo, socr-meu i-a dat sa muste din marul lui de cateva ori si ca la un mom s-a inecat. L-a scuturat cu capul in jos si au iesit 2 bucatele de mar si copilul si-a revenit, dar nu si-au dat seama ca ar mai putea avea mar.
Nu stiu unde se blocase bucata de mar, dar numai dupa ce s-a linistit Radu mi-am dat seama ce se putea intimpla si m-a luat cu tremurat.
Cam asta a fost intimplarea zilei!
Va pup ca mai am de lucru!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
oanamaria_luiza spune:
Doamne Ligia, bine ca s-a terminat cu bine! Si Rares musca din marul nostru, efectiv nu ne lasa sa mancam pana nu-i dam si lui sa muste, bucati destul de mari pe care le molfaie apoi. Slava Domnului, noua nu ni s-a intamplat pana acum nimic...am sa incerc si eu sa fiu mai precauta.
Daria distractie si odihna placuta la mare!
Geani, tare mult ma bucur ca sunteti bine acum si felicitari pentru intarcare!
Marox, Rares doarme cu noi in camera. Nu are un animalut cu care sa doarma, dar am sa incerc...
Cand se plangea Zuzu de caldura am dormit si noi cu geamul deschis dar in camera cealalta si apoi usa deschisa intre camere. Ieri au fost 19°, azi la fel...noi stam la parter si e destul de racoare, pe mine ma ia frigul cateodata si-mi pun ceva cu maneca lunga. Maine aterizam si noi in tara, sunt absolut terifiata de cele 32° prezise pentru Iasi. Noi, ca noi, dar nu stiu cum va reactiona Rares la asa schimbare brusca de temperatura.
Danuta, nu stiu daca statul in curent e chestie de obisnuinta. Eu sunt sensibila, ma doare capul imediat. Dar mi-a fost tare greu sa le explic colegilor mei chestia asta...cica nu te doare capul de la curent, sau nu racesti daca stai in curent cu parul ud sau transpirat...astea se intampla numai daca te-ai molipsit cu vreun virus. Asta mi-au zis ei, eu am ramas cam interzisa dar nu comentez prea mult ca sunt prea multe pareri diferite...
Deci Rox, Ioana plange la AU? Asa cum am zis pentru Rares e una din distractiile favorite. hhhmmm, te pui cu ei?
Cenia inteleg ca si mandrul tau se trezeste la 1, la 3...
Oana si Rares(14.04.2005)
poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
rrox3 spune:
Uff Ligia ... Bine ca s-a terminat cu bine si Raduc s-a descurcat singurel sa scape de necaz 
In general daca tuseste fara sa fie racit trebuie sa banuiesti ca s-a inecat cu ceva si sa incerci sa il ajuti.
In rest, educa-l pe bunic sa nu-i mai dea sa muste, fiindca nu poti controla marirea bucatilor si sa nu-i mai dea din marul lui, fiindca nu e nevoie sa-si imparta microbii. Daca marul avea si coaja, e evident ca d-aia s-a inecat Raduc cu el.
Nu mai tremura (desi si eu as face la fel, recunosc) si vezi partea buna a lucrurilor: s-a terminat cu bine si va fi invatatura de minte pentru bunici, care vor fi mai atenti ce-i dau sa manance. Adica intamplarea asta ar trebui sa-l protejeze pe viitor.
multi!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
rrox3 spune:
Hmm... eu acum vad ca ne-au retrogradat... iar sunt membru matur si mi-au disparut din stelute...
poze cu noi
oanamaria_luiza spune:
Acum sa va zic si cum a fost la noi aseara.
A ajuns de la cresa pe la 18:40. Arata vioi. De obicei mananca un iaurt cu cereale pe la 19. Mi s-a parut ca-i era foame si am zis sa-i dau mai devreme cu 10 min. Il pun in scaunel si ma indrept cu canita si lingurita. Intre timp il intrebam daca vrea sa manance si plescaia nerabdator din buze (adica da). Cand sa-i dau incepe sa planga si dai si plangi, si plangi. Il scoatem din scaunel, in brate nu vroia, il punem pe canapea, se da jos pe covor si plangi, si plangi, si tavaleala, si dat capul pe spate, etc. L-am lasat vreo 10 min apoi m-am asezat la vreun metru de el si am inceput sa construiesc cu cuburile lui, sa ma joc cu elefantul si cu formele. A inceput sa-mi dea atentie si sa se potoleasca. Se ridica in fundulet se uita la mine si rade, eu zambesc si apoi se arunca pe spate cu capusorul de covor. Taica'su, desi era aprope de el, in spate nu reuseste sa-l prinda...si iar pune-te pe plans, urlat, tipat. A adormit la 19:30, a dormit 1 ora. S-a trezit si a luat-o de la capat. Am zis ca sa-i facem baita ca asta-i place tare mult ca tot nu vroia sa manance. A plans si la baie. Apoi a baut un biberon de lapte si s-a jucat pana la 22:30 cand l-am pus in patut. A adormit in 15 min. Eu dupa el in 5 min. S-a trezit la 1:40 dar n-a mai plans, doar scancit si a adormit la loc pe la 2:10. S-a mai trezit o data dar nu m-am dus la el ca numai se foia si a adormit singur la loc. La 6 din nou si apoi definitiv la 7:30.
Uite si de la noi povestea zilei.
Eu va las acum. Plec mai devreme de la serviciu ca n-am impachetat nimic si maine la 8 plecam de acasa. A venit vacanta!!!
Sper sa mai scriu ceva si din Ro!
Va pupam!
Oana si Rares(14.04.2005)
poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
ligia13 spune:
Oana , vacanta placuta, sa va odihniti si sa va distrati in acelasi timp. Te asteptam cu impresii de vacantza!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ligia13 spune:
rrox, asha sper si eu ca aceasta intimplare va fi invatare de minte pt bunici, ca parca isi facusera de cap. Chiar duminica am avut o cearta cu soacra-mea ca ii dadea bucati de para prea mari dupa parerea mea. Adevarat ca para era ff moale.
Eu sunt f stresata cu inecatul.
Marul lu bunicu nu avea coaja, dar Radu e haplea, mushca bucata mare si asta nu e tot, nu inghite si deja cerseste urmatoare inghititura .
Eu stiu ca e mare cersetor dar asta nu inseamna ca tre sa-i dea chiar orice.
Am vazut si eu ca au schimbat sistemul de puncte. Cand am scris al 1000-lea mesaj vroia sa ma laud ca am avansat si am avut surpriza sa observ ca nu avansasem deloc![]()
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
danuta_t spune:
Ligia, bine ca ati scapat. Dar ar merita bunicii o sapuneala ca nu ti-au spus de dinainte ce s-a intamplat.
Oana, vacanta placuta in Ro, sa fie vremea suportabila la Iasi.
Cenia, l-am admirat pe David la picnic. Da' ce obrajiori rosii are, se vede ca i-a priit.
Daria, am vazut pozele. Eleganta foc.
Mamanati, sarcina usoara in continuare. Sa fie piticuta sanatoasa si sa-ti bucure viata. Un picut de rabdare si o sa faci cunostinta cu ea.
In ceea ce privesc animalutul de plus preferat, inclin si eu sa cred ca Rrox, depinde de copil. Mihai a avut in patut inca din prima lui noapte acasa un magarus de plus. Pe la 3 luni il tinea de picioruse si il tot zvarlea de colo-colo pana adormea. Dar n-a durat mai mult de 2 saptamani. Apoi nici nu l-a mai bagat in seama. Pana si gratiile patului erau mai interesante. La 9 luni a primit un tigrisor asa ca l-am expulzat pe magarus dar tot degeaba. Acum i-am adus din delegatie un iepuras de 46 cm care sta cu el in pat, chiar il invelesc si pe el, dar cred ca tot degeaba. I-l mai dau in timpul zilei dar il strange de gat si apoi il arunca. Poate functioneaza mai bine daca de mic il inveti sa adoarma singur, direct cu animalutul.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
rrox3 spune:
Iar sparg norma la mesaje ![]()
Am mai putina treaba la serviciu...
Oanamaria vacanta placuta!
- ici micului plangacios!
Danuta nu prea conteaza ce animalut i se ofera piticului, ideea e ca si-l alege singur. Noi avem o gramada si ai Ioanei si ai Mariucai, ei bine, Ioanei i-au placut mereu ursii. Asa ca i-am cumparat ei unul nou-nout de dimensiune medie, sa-l poata lua usor in brate, moale si pufos sa-l dragaleasca si lavabil in masina de spalat, e clar de ce. A fost un real succes, nu se mai desparte de el
Jucarelele pufose speciale pentru bebelusi, frumos colorate, nu le-a bagat niciodata in seama, desi i le tot puneam in patut.
tuturor!
poze cu noi
cenia spune:
Din nou avem probleme: are temperatura si cu antitermicele nu le pot conrotrola. Ii fac frectie cu otet si spirt. ii mai scade. la dr am fost cica are rosu in git. nu cred! nu are muci, nu tuseste, de fiecare data imi spune orice medic acelasi lucru, suspectez ca ar avea o pigmentatie mai rosiatica. acum nu stiu, ii dau tratamentul paracetamol,1/4 pilula, biseptol 1/2 pastila dar nu am ampucat sa i-o dau ca a adormit fara sa manince,nici ceai , nimic.are 38.la ora 23 ar trebui sa ii dau antitermicul. nu am voie sirop,ci doar pilule ca e suspecta o diaree a facut apos si mirositor. deja ma doare capul!
va las, merci pt raspunsurile cu geamul deschis noaptea, la noi e mai racoare spre dimineata ca avem padure aproape.
la picnic cu colegii mamei
niste poze