Prichindei martie-aprilie 2005 (102)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Daria, cum zice francezul, sint "bouche bée" de admiratie in fata cuvintelor pe care le stie Brien! Pai, asa cum judicios a zis Andrruzza, Brien are un vocabular de copil de 2 ani, si stiu ce zic ca acu' 6 luni Alex nu spunea atit de multe cuvinte. Frumoase pozele de la nunta!

Anca Micaela, si Ema e foarte avansata la capitolul vorbire, daca face deja mici propozitii. Iar fraza ei denota si simt de observatie, ea a vazut ce ai tu, mama, si cum tata e pe acealsi rang, trebuie sa aiba si el, nu?

Mamacita si Oanamaria_luiza, pot sa va spun ce a mers la noi in privinta somnului: Alex s-a linistit cind i-am pus patul la noi in camera. Stiu ca pediatrii actuali nu recomanda, stiu ca 99% din parinti nu accepta aceasta solutie, dar la noi a mers, de atunci avem nopti linistite. Probabil nu merge la toti copiii, daca unuia ii e sete sau foame si daca doarme in pat cu parintii si tot o sa se trezeasca. Oanamaria, ca-i e frica de intuneric am descoperit-o prin tatonari, incercind sa eliminam toate celelalte cauze. A durat un timp linistea, apoi a inceput din nou sa se scoale urlind, i-am mutat patul, iar acuma, cu noi in camera doarme pe intuneric si nu se scoala. Dovada ca nu toti copiii sint la fel o am in exemplu familial: Julia, spre deosebire de frate-sau, doarme dusa toata noaptea (bat in lemn sa nu se schimbe!!!). A, si inca ceva, Mamacita, de ce nu-i lasati o jucarie de plus cu el in pat? De atasat sentimental, ca sa-l plimbe peste tot cu el, nu cred ca e inca momentul, dar poate ca il linisteste sa simta un obiect familiar linga el.

CatXO, felicitari pentru micuta Daria! Sa creasca mare si frumoasa si sa fie cuminte! Daca Alexia e mai agitata si mai nervoasa si face scene cred ca e pe de-o parte ca sa va atraga atentia (de, nu mai e singurul centru de interes al parintilor...a aparut o surioara) si pe de alta parte pt ca vrea si ea sa se impuna, se pregateste perioada teribilista si negativista de la 2 ani.

Danuta-t, felicitari pentru progresele lui Mihai! Da, asa este, daca ii vede pe ceilalti copii la cresa, in special daca sint mai mari, vrea sa-i imite. Si cu atit mai bine, zic eu. Juliei n-aveam de gind sa-i facem cunostinta cu olita pina la 18 luni, dar nu ne-am gindit ca-l vede pe Alex, ne vede pe noi cum il aplaudam si ne bucuram cind "produce" cite ceva si consecinta e ca vrea si ea pe olita. Uneori chiar face.

Rrox,
te inteleg ca esti fericita cind o vezi pe Mariuca rasfoind cartea. Mai ales ca la virsta lor imaginile rapide de publicitate ii atrag in mod considerabil.

Ligia, din cite am vazut in jur la copiii de aceeasi virsta cu Alex, intr-adevar, fetele se dezvolta mai repede decit baietii, in special limbaj, mers, olita, sint "mature" mai repede. Dar bineinteles, nu e o regula, uita-te la Brien al Dariei, cit de avansat este in vorbire!

Cenia, am vazut pozele, frumosului de David! Nu te stresa pentru olita, are destul timp!

Va pup, noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Hop si noi... A trecut, sper, ce a fost mai greu, din toate punctele de vedere. De ieri a inceput sa aiba pofta de mancare, spre mare noastra bucurie, numai ca e tare necajita (dar e remediabil)... am intarcat-o... Nu mai aveam incotro, medicul mi-a zis sa nu-i mai dau san pana nu trece toata furtuna si mi s-a parut ca e momentul mai mult decat potrivit sa pun capat acestei perioade minunate in care am alaptat cu atat dragoste, momente in care am vazut atata bucurie, atata voiosie si atata prilej de alint in acesti doi ochisori dragalasi. Ideea e ca deja incepusem (nevoit) un intarcat progresiv (e drept, in pasi destul de mari, dar asta era singura varianta in situatia data). Daria nu adormea decat dupa nelipsitele tandreturi la san, asa ca a fost destul de chinuitor in primele 2 dati cand am lasat-o sa adorma singurica... Povetele si experienta Mameicita m-au ajutat nespus, la fel cum m-au ajutat si vorbele lui rrox care imi aminteau ca am fetita mare care nu mai are nevie sa fie alaptata. Asadar, zic ca s-a acomodat destul de repede, mai ales ca era asa indragostita de supt si privesc numai partea buna a lucrurilor (care e majoritara si care are la loc de cinste faptul ca s-a invatat sa bea apa/ceai ffff. bine din canita, canita care pana acum nu era decat o jucarie in plus pentru ea...).
O vad parca cu alti ochi, parca mai mare, independenta asta a ei ma da gata (of... soi de posesiva ce sunt...).
In alta ordine de idei, examenul coproparazitologic a iesit bine, dar il voi repeta, pentru linistea noastra desavarsita, mai ales ca avem o nunta de la care nu vrem sa lipsim.
Suntem inca la regim si vom mai fi inca o perioada, dar important e ca suntem pe drumul bun.
Va multumesc inca o data tuturor pentru suport si sfaturi!

cenia, e tare scump David tuns, ce mai, cavaler de cavaler... iar piscina e tare faina... Deja a plecat tati?

andruzza, ma bucur ca v-ati linistit si voi!

daria, impresionant vocabular are Brien! Bravo!

nati, toate te iubim si asteptam mereu vesti de la tine, cum sa te uitam? multi minunii din burtica!

EDIT: cenia, noi dormim fara ezitari cu geamul deschis, e singura varianta sa putem respira peste noapte; de fapt, nici nu se simte suficient, atata e de cald. La fel am procedat si anul trecut si a fost ok.
Se poate ca temperatura lui David sa fie pe fondul faptului ca e prea cald si poate nu bea destule lichide.

Geani si Daria (03.04.05)

Daria, carliontata dragalasa

Varsta Dariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

gegea, ma bucur tare ca sunteti mai bine. Felicitari pentru ca ai reusit sa treci peste momentul ablactare. Si bravo carliontatei ca bea din canitza!

mamanati, ma bucur ca ne-ai dat un semn si ca esti bine. Micuta jucausha o sa creasca mare chiar daca e cu 2 s mai micutza!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Sa va scriu si eu repede ceva,stiti de ce,ca inca n-am rezolvat problema si am 5 min pe laptop.Marox,multam'de sfaturi,jucarie are in pat de cateva luni,n-am incercat decat o data cu patul la noi si a fost dezastru,n-am dormit nici unul.Astept in continuare sugestii,poate e ceva ce n-am incercat,ca am innebunit.Azi noapte,intre 2 si 5,din 10 in 10 min s-a trezit,fara semne de durere sau boala,sete etc,doar ca..."ma-ma,ma-ma"
gegea,felicitari si ma bucur ca am putut sa va ajut.
Nati,ce bine ca ne mai dai vesti,va pupam,sa fie bine si Constanta nu se muta,aici e si va asteapta cand sunteti pregatiti.
teo,ne-au invadat,dar mai stim si alte locuri
V-am citit,dar din pacate n-am cum sa raspund,astept sa-mi repare calcu
Pupici multi!
Nici o veste de la zuzu?
Daria,nu mi l-ai aratat pe Brien,dar am vazut doi nuntasi retrosi fericiti.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Computerul meu de acasa iar incepe sa faca probleme. Nu-i prieste caldura asa ca se inchide. tocmai reciteam mesajul inainte de al trimite.
Asa ca reiau din ce mai imi aduc aminte:

Andruzzo, da de cand limita la 20 pagini. Parca era doar 10. E doar pt clubul nostru, sau e regula pe toate forumurile ?

Oana, nu cred ca trebuie sa disperi din cauza cartii. Incearca sa-i arati doar poze. Mihai adora sa-mi arate poze si sa-i spun ce reprezinta, sau invers, ii cer sa-mi gaseasca un anumit obiect si facem bravo. Nu are rabdare inca sa-i citesc.

Daria, ca de obicei, Brien e la mare inaltime. Impresionant vocabular mai are.

Ne-am intalnit aseara in parc cu Alicia si Caramella. Ca sa va tin un pic pe jar, va spun doar atat: Alicia e de-a dreptul superba in noua ei postura de tunsulica. Si are o figura asa de finuta si delicata. sorry, Caramella, nu m-am putut abtine sa n-o laud un picut pe printesa ta. Sper ca adormit mai bine noaptea asta.

Am primit aspiratorul nazal, si cum iar avem mucisori l-am probat. Si sunt foarte multumita. Aseara n-am scos chiar tot, dar azi dimineata am incercat din nou, ca se cam inneca in ei, si a iesit o armata intreaga la apel in recipient. Si azi nici n-a mai plans, doar a tusit un pic, evident deranjat de mucii care i-am scos cred chiar din gat. Suntem la al treilea tratament, dar avand si aspiratorul, sper sa razbim de data asta.
E clar ca i-a fost mai bine dupa operatiune, pentru ca azi-noapte nu i-am auzit deloc respiratia (adica fornaiala), a dormit cu gura inchisa si nu s-a trezit deloc noaptea asta. Doamne ajuta.

Si am pus poze noi - albumul de mai & iunie 2006

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Cenia, ce bine ca ai intrebat. Incepea si pe mine sa ma preocupe asta, pentru ca noi dormin toti 3 in camera, geamul e deschis complet (un canat) pana spre ora 5 dimineata cand incepe galagia pe strada. Mihai doarme doar intr-un maieu sau tricou tip body si un cearceaf care ii acopera doar picorusele (unul sau doua). Aerul nu bate direct pe el, iar usa este inchisa (mai tinem deschis si-n bucatarie si-n sufragerie). Aseara in parc, mai multe mamici imi spuneau ca ele nu tin geamul deschis in camera copilului, dar mie mi se pare extraordinar de cald, si parca prefer sa nu-mi transpire.
In plus, nu as vrea sa-l obisnuiesc cu geamurile inchise, ca apoi la orice adiere sau curent sa-mi raceasca. Oare statul in curent este chestie de obisnuinta ?

Mergi la inceput

M-am lamurit cu noua limita.
Am sters invitatia si capitolul nou.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cenia in mod normal, cand Ioana doarme singurica la ea in camera nu ii deschid geamul fiindca nu se incalzeste chiar atat de tare. Ea doarme in body cu maneca scurta si pantalonasi, dezvelita. Cand o iau la noi in camera (cin noptile cand se trezeste) deschid geamul si inchid aerul conditionat. N-am avut probleme.

Mamanati ma bucur mult ca ne mai scrii! si ca micuta este bine. Iti doresc sa-l astepte pe tati, sa se nasca usor si sa fie sanatoasa! multi!

Marox despre Ioana era vorba, cu preferatul cartii in locul reclamelor

Daria felicitari lui Brien! Ce mai vorbaret!

Mamacita, Marox nu este deloc prea devreme pentru un animalut de plus preferat si plimbat peste tot. Ioana are un astfel de animalut, un ursulet de care e indragostita Mariuca nu a avut la nici o varsta, asa ca eu cred ca depinde de la pitic la pitic.

Gegea Felicitari! Ma bucur ca te-au ajutat putin si cuvintele mele si ma bucur ca Daria se simte bine acum.

Anca Micaela daca Ema chiar a stiut ce intreaba, inseamna ca ai o fetita foarte inteligenta! Serios. Asta e intrebare cam de doi ani. prospetei tunsulici!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oanamaria Ioana incepe sa planga daca ne musca sau ne trage de par si strigam Auuu!!! Si ea arata toate partile corpului si la ea si la altcinava, ba chiar si la jucarii

Danuta nu-ti face probleme, ti-am zis doar ca stiu ca n-ai avut decat intentii bune

CatXo Ne apropiem incet, incet de perioada de tantrum-uri. E oarecum normal sa se arunce pe jos si sa urle cand nu i se face pe plac. Cred ca in cazul Alexiei totul e amplificat si de gelozie pe micuta surioara. Ioana e extrem de geloasa in ultimul timp pe Mariuca. Nu accepta in nici un fel sa o vada pe Mariuca la mine in brate, chiar daca o iau si pe ea in acelasi timp. Fuge si se arunca pe jos si plange. Vine si o impinge pe Mariuca. Dupa ce se da jos de la mine din brate nu mai e nici o problema. Incearca sa-i acorzi mai mult timp doar Alexiei, poate o sa se simta mai sigura si se mai tempereaza. Nu e la varsta la care sa poata accepta ca mama nu e numai a ei. si multa rabdare!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

acum m-am intors de la primirea biletelor la mare. Am facut cerere prin bugetari/invatamant si am prins exact in perioada dorita,in eforie nord. Sunt dor 2 stele,dar e mult mai ieftin decat daca am fi platit integral. Asta e. Ne multumim si cu atat.si suintem bucurosi ca am prins din prima(adica e prima cerere pe acre o fac in 8 ani)
Cu zuzu am vorbit aseara. I-au dat drumul din spital,acum nu mai e nici un pericol, bebica e "la tremen" si asteapta linistita,acasa,sa-i vina sorocul
Fetelor,multumim de laude. Brien intr-adevar vorbeste exagerat de mult si multe,in schimb....cred ca e singurul dintre copilasi care inca nu merge singur. Sta atarnat numai de varful degetului meu...dar singur nu vrea in ruptul capului. Asa ca...am impresia ca peste tot,adica la fiecare prunc,exista o directie preponderent mai dezvoltata.

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput