Prichindei martie-aprilie 2005 (102)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

andira, thx!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Rrox, Caramella - chiar voi ati tuns fetele?
Si eu as vrea sa o tund pe Irina, desi sotul imi spune sa-i las carliontii in pace, dar e prea cald, intr-adevar...
In weekend vreau sa o iau pe aici, sa vad cum ne descurcam.

Mamici, am nevoie de un sfat: azi a fost al doilea episod cand Nati a varsat in jet tot ce a mancat. Prima data a fost acum 3 zile, seara, la culcare. Am zis atunci ca poate e de la cat am zgaltait-o eu, ca n-am manevrat-o cu grija.
Azi insa, iar. A varsat asa mult, nici nu stiu unde a intrat atat laptic in stomacul ei.
Am sunat imediat dr, avea insa tel inchis, asa ca am sunat-o pe asistenta. Temperatura i-am luat-o imediat, are 37,5, adica nu are.
Asistenta mi-a spus ca poate pt ca a mancat repede, a inghitit aer, si de aici episodul asta. Sa o urmaresc in continuare.
Cert e ca sunt ingrijorata. Daca repeta, ma duc cu ea la spital, ca mai vine si weekendul.

Ati avut episoade de-astea, cand erau mititei?

Irina, piticul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Am observat acuma ca scrisesem ca atunci cand am fost mica eram distrata si ca parintii nu au avut timp sa se ocupe de mine.
Si am uitat sa scriu: ca am recuperat intre timp si ca mi-a fost f greu, pt ca am inceput sa ma ordonez si sa ma "maturizes" singura. Mi-ar fi prins bine un ajutor!

andira, din pacate habar nu am ce sa-ti spun. Radu a varsat o singura data, mancase ca haplea, desi nu era flamand si ....Avea vreo 2 luni.

rrox, vrem poze cu vechii carlionti si cu Ioana tunsa.
Esti libera azi de ai apicat sa o tunzi?

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rp spune:

Scriu repede, cit isi "stringe" Mara hainutele.

Andira, eu stiu ca in cazul a trei varsaturi succesive e motiv de ingrijorare. Cu Mara am patit asa de trei ori, de doua din cauza de hapaiala si odata ca m-a enervat tare socrela si i-am transmis starea de agitatie.Va .

Andrruzza, ceva similar e si la noi. Dupa mai bine de 2 sapt. de regim tot kk moale facea, de-am zis ca ies niste "balauri" la analize. Coprocultura a iesit bine, in schimb urocultura e proasta. Iar are infectie cu E coli. Ii dam acum Zinnat, concomitent am inceput sa-i reintroduc alimente "normale", si am observat ca a inceput sa faca kk normal. Poate ca-i face bine antibioticul si la intestine, nu stiu ce sa zic. Spre rusinea mea, nu mai stiu cum se numeste pediatra de la Medicover, dar la recomandarea Roxanei (Rrox) am fost, deci e aceeasi persoana. Mi-a placut de ea, e tinara si relaxata ,mi-a inspirat incredere.

Gegea, va doresc sa va faceti bine cit mai repede.

Marutza, iubirea noastra

roxana si marutza (22.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Andira, eu stiu ca la varsta asa mica poate fi reflux. Noi am aplicat salteluta putin inclinata, mai ridicata spre cap. Regurgita dupa fiecare masa, o moasa m-a invatat sa o tin pe umar mai sus sa se sprihine oarecum pe stomacel, asa regurgiteaza tot si scade riscul varsaturilor, aaa, si eu la inceput o culcam pe o parte -cica e cel mai sigur. mititicii sa nu fie nimic, sa pape bine in continuare si sa nu mai vomite. Pupam si Irina si mamica.

Daria super sfatul dat lui Nino, l-am salvat si eu in caz de nevoie

Rox, pe cand poze cu tunsulica? Despre activitati eu deja am o idee despre ce mi-as dori sa urmeze Bia cand va fi mai maricica 3-4 ani. Balet, vioara, si un sport- cred ca tenis. Dupa 1 an sau 2 va trebui sa aleaga o activitate sau maxim 2 cu care sa continue, iar mai tarziu cand scoala ii va ocupa din ce in ce mai mult timp va trebui sa se decida la o singura activitate extrascolara. Mariucai ce i-ar place sa faca?

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Astazi sparg norma de participare

Ligia nu sunt libera, dar am venit mai tarziu, pe la 12 la serviciu fiindca trebuie sa stau pana diseara la 8. Asa ca am prins momentul sa-i scurtez carliontii Ioanei

Rp Cred ca la dr. Oros ai fost cu Mara, scuze, te-am incurcat cu Andira Ce sa fac daca aveti acelasi nume si fetite frumoase amandoua?

An-k Nu stiu cat de valabile sunt planurile facute in avans de parinti despre ce o sa faca copilul. Eu cred ca trebuie sa-i placa ei, nu neaparat parintilor. Iar baletul cere foarte mult efort si un copil ambitios si rabdator si vioara cere talent (ureche muzicala). Nu te supara pe mine ca fac remarci d-astea. Sper ca Bia sa-ti semene atat de mult incat sa fie atrasa de aceleasi lucruri ca si tine! Mariucai ii place teatrul si sahul. Si m-am cam hotarat s-o duc la sah, desi anul trecut am ezitat fiindca e o activitate statica. Dar anul asta m-am documentat mai bine si cred ca ar ajuta-o mult din mai multe puncte de vedere.

Andira regurgitarile in jet ocazionale nu inseamna mai mult decat ca Nati a mancat ca haplea prea mult, a inghitit aer si stomacelul n-a putut duce atata si s-a aparat si el cum a putut. Daca se repeta succesiv trebuie sa mergi la medic, daca nu, nu. Bate-o cat mai bine sa elimine tot aerul. -ici multi micutei!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Andira: eu il tineam pe David dupa ce minca 10-15 min in sus adica dormea cu capul in sus sprijinit de mine,dupa ce ii scoteam aerul. citisem intr-o revista. si nu mai varsa. si ridicata salteluta bineinteles ca e un sfat foarte bun. cam atit, daca se repeta episoadele f des trebuie consultat medicul.
pupici de la David fetelor tale!

la picnic cu colegii mamei
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Andruzza si noi avem episoade din astea;avem chiar si cate 3 scaune/zi;dr.a spus ca este de la dinti si sub gingie se vede clar conturul maselelor;mi-a spus sa nu o pun la nici un regim ci doar sa o urmaresc;
Daria se vede ca lucrezi cu copii!Super sfaturi ai dat;
Nino iti tin pumnii!
Mamacita cum stai cu raceala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Sa mai scriem de noi: gata sau data cum zice David, a plecat tati si am ramas cam dezorientati. parca nu stim ce trebuie sa mai facem.
azi a fost o caldura infernala in iasi. si vroia numai afara, l-am lasat dar eram eu frinta mai mult decit el si nu vrea sa stea cu sapca pe cap. se joaca singur, pot sta linistita sa ma bronzez, pina ma trezesc cu un pumn de nisip turnat pe spate! si s-a lipit tot de mine ca eram transpirata! cum sa ma dezbrac de maieu ca la vecini erau muncitori? a fost amuzant. cred ca de-abia acum incep sotiile! mai ales baietii.
dupa ce am petrecut timp frumos impruna cu tati(desi a fost vremea cea mai urita) acum imi vine greu sa ma urnesc.
ce am mai facut? i-am scos laptele la biberon de dimineata(la ora6) si inlocuit cu ceai. ori coincidenta ori asta era motivul dar dimineata si in restul zilei maninca.... de toate! vrea sa guste din toate si ii dau. am scos laptele de la 6 AM dar i-l dau la prinz ca desert cind adoarme. are o forta fantastica duce sticle de un litru in fiecare mina pline pe o distanta destul de mare. ii place tot ce implica tras, impins, carat, sapat, scormonit in pamint. nu le are cu lego alte jucarii.nici macr nu se uita cind ii explic cum se face cubul, cum se baga figurile... am zis ca e clar: nu o sa ii placa cartea!zice papa la papa dar si la apa.
gata va las cu povestiri din astea naive...pa pa

la picnic cu colegii mamei
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Teo,multumesc de intrebare,a trecut la ambii raceala,bagam plaja la greu.Azi m-a tarat in mare pana cand ii ajungeau valurile la gatut,il izbeau in fata,era tare incantat:radea si se lingeaL-am dat in hamac- adora,in leagane si balansoare de tot soiul,cam tot ce au montat pe plaja am testat,pana si unui pitic cu ochelari de soare[de ipsos]a incercat sa-i scoata slapii si,nereusind,l-a calaritSapa si rama prin nisip;azi i-am scos si pampers-ul- slip,ca ii tinea ud,deci rece,si a fost tare rusinat,spre deliciul celor din jurSunt multe si haioase de povestit,dar nu mai am timp,din pacateOricum,lipsim din cauza de distractie
andira,fetele te-au sfatuit bine:eructat corect,dormit pe o parte,eventual salteluta ridicata,daca se repeta des fenomenul,si adresat dr.la 3 varsaturi succesive si masive.
daria,hi,hi,stiam eu pe cine mizez la psihologie
andruzza,la noi e frecvent scaunul putin moale[a,btw,spanacul nu constipa],dar atat timp cat nu e apos,nu e mai frecvent de 3/zi[functie si de cat si ce mananca],copilul n-are alte semne,e ok.scaunul moale si urat mirositor dupa iaurt e normal,se dezvolta fermentatie si o anume parte a florei bacteriene intestinale saprofite[adica "bune"},deci nu te speria si nu-i scoate iaurtul,e foarte sanatos.Nu zic sa nu-i faci control,asta tu simti mai bine,ca mama,e greu de sfatuit de la distanta,dar ti-am dat si eu niste amanunte despre kaki al nostru
rrox si caramella,pupam proaspat abandonatele de carlionti
caramella,deci chiar nu cred ca trebuie sa te sperii:agitatie si insomnii are si Alex de cand il stiu,si nu are nici un traumatism cranian,chiar n-a cazut niciodata in cap.Bafta si sanatate!
zuzunaki,impinge,impinge!Sau o fi cezarizata deja?!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput