Prichindei martie-aprilie 2005 (102)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Daria doarme de vreo 30 de minute, a luat cu chiu cu vai medicamentele si a mai rontait paine prajita si grisine, orezul cu morcov nu l-a acceptat in continuare si nu am fortat-o tocmai pentru a evita o eventuala voma, cum patisem deja la amiaza.
Nu a mai facut deloc kaki, doar pipi (destul de mult si des) si e in continuare fara febra, fara rosu in gat, vioaie si zambareata.
Se pare ca Hidrasec-ul face minuni, nici cu Biotics nu a reactionat similar.
Doctorita ei mi-a zis ca Smecta nu se administreaza in paralel cu ce i-am dat eu, ci la anumite intervale. Si nu ne-a dat unda verde decat la orez, morcov fiert, grisine si paine prajita, iar in rest, muuuuulte-muuuulte lichide. Nu sunt foarte incantata de cate lichide a consumat, dar ma gandesc ca facand pipi asa mult, exista un anumit grad de hidratare care e ok (sau nu???).
Acum sincera sa fiu, imi este frica ca de indata ca termin administrarea de Hidrasec, sa o luam de la capat......dar sper din toata inima ca nu.

andruzza, wow... atatea saptamani de regim... dragul de Rares Referitor la intoleranta la gluten, mi s-ar parea diagnosticul extrem totusi, privind problema din perspectiva faptului ca au papat deja grau/orz/secara etc. in diferitele combinatii de cereale nelipsite la masa de seara/dimineata.

nino of, saracii de voi... Tot greul ramane pe bunica care va trebui in cele din urma sa gaseasca solutia care sa va scoata din impas. Noi plecam de-acasa si ii facem pa-pa Dariei, ne face si ea, dar adevarul e ca noi locuim cu mama de la nasterea ei; e o figura intalnita zilnic si pe care de multe ori o prefera (NU si acum cand e bolnavioara), pentru ca mai mereu e in schimbare de "decor".
Nu stiu ce altceva sa mai zic inafara de ce au zis si fetele, dar sunt convinsa ca veti razbate.

si noapte buna si sper sa vin cu vesti bune!

Geani si Daria (03.04.05)

Daria, carliontata dragalasa

Varsta Dariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara mamici
Pupici la pitici.

Noi santem in saptamana in care Dora este la bunici.
Nu va pot spune cat de rau este fara ea.Abia asteptam s0o vedem maine.

ninocikap , Dora s-a obisnuit repede cu bunicii. Mai intati am adus0o pe bunica la noi 2 saptamani,dupa care am plecat impreuna la ei.
Cand santem si noi si bunicii ,nu vrea sa stea dacat cu noi. Cand este numai cu ei,nici nu0si mai aduce aminte de noi.
Acum ne spune "papa" cand plecam la Bucuresti. Si parintii mei sant la 70 km de Bucuresti.

Dar nu putem sa stam prea multa fara ea.
Nu stiu cat este de bine c-o plimbam de colo colo.
Sper sa nu0i facem rau c-o tineo o saptamana la Bucuresti,o saptamana la bunici.

Multa bafta.

Multa sanatate bolnaviorilor.

Pupici

Ionela si Dora

Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE NOI CU DORA-1 anisoooooor
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Mai face putin scandal la baie,dar ii trece repede.
De o saptamana merge singura in picioare si pe afara.
Pana acum mergea decat prin casa,Afara ii era frica.
Azi am aflat ca fuge dupa mige.

Pupici

Ionela si Dora

Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE NOI CU DORA-1 anisoooooor
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

ionela, chiar ma intrebam ce mai faceti! Felicitari mergaretei in orice spatiu.
Cu nebuna aia de bona ati mai facut ceva?

Asta seara era asha cald afara , ca am iesit sa conducem pe cineva si am intrat si in parc (v-am spus parca , suntem cam la 10 m de parc). PAi ce urlete a scos cand l-am dat jos de pe leagan! Apoi a cules pietricele si s-a potolit. Dar sa vezi plins cand am coborat bordura din parc in alee. L-am adus in urlete pana in casa, nu am reusit sa-l potolesc. L-am abandonat langa bordura si i-am spus ca il las acolo, nici nu m-a bagat in seama. Era preocupat cum sa urce inapoi in parc! In casa , a venit si statea in hol si pligea nervos , ne mai certa, dar din hol de langa usha! Ufff, se pare ca au inceput "distractiile". Se plangea socrela ca e din ce in ce mai incapatanat, dar nu credeam ca-i chiar asha! Cu mine nu prea se manifesta "violent" pana acum!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

gegea, eu sambata merg cu el sa-i fac un set de analize si am zis ca daca tot ii recolteaza, atunci sa-i faca si analiza asta, nu cred sa aiba intoleranta la gluten. O sa-i fac si o ecografie abbdominala, la fel, pentru linistea mea. Ce ma ingrijoreaza pe mine este faptul ca mai scapa cate un cachi moale in conditiile in care el consuma zilnic cereale de orez, morcov fiert, banana, alimente care constipa. Sper sa nu aiba nimic, asa cum zice una din pediatre "o fi de la dinti dragaaa, l-ai innebunit cu atatea analize":))Va pupam, sa va treaca repede!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici!
Nino si eu sunt de parere cu fetele. Noi am avut experiente neplacute cu Maria si spitalul. Si la internarea de la 1 luna jum si la cea de la 9 luni si a reactionat la fel, adica nu placut. De cate ori mergeam la spital si vedea oameni in halat alb, in primul moment plangea,apoi daca vedea ca nu-i fac nimic incepea sa se joace cu ei. Chiar si la 4 luni, cand nu poti sa-ti inchipui ca poate sa-si aduca aminte de internarea de la 1 luna jum! Dupa prima internare in loc sa rada in somn, incepuse sa planga! Sfatul meu este sa nu il duci acolo si sa incerci sa il iei cu binisorul si fiecare mic pas pe care il faci va fi inspre binele lui. Si eu am procedat ca Mamacita, cand plec imi iau la revedere si ii spun sa fie cuminte si ca vin repede. Iar mama intotdeauna ii gasea ceva de joaca interesant, astfel incat sa nu o mai intereseze ca eu plec. Iar in ce priveste datul de sfaturi si indicatii sunt convinsa ca tot un psiholog specializat pt copii este cel mai indicat.
Andrruzza incearca sa vezi cealalta fata a monedei! Faptul ca s-a dus si a stat cu cineva strain si a fost atat de incantat nu poate fi decat un lucru bun! Sincer eu sunt tare incantata atunci cand Maria vb si rade cu toata lumea.
Gegea incearca totusi sa ii dai lapte HN, e f bun si are chiar si fructe. Noi am avut f multe probleme cu diareea. A avut chiar intoleranta la laptele obisnuit si am folosit cateva luni numai lapte HN si l-a tolerat f bine si e f hranitor in momentele astea. Iar regimul in cazurile astea tine intr-adevar inca 2-3 zile dupa ce se reglementeaza scaunele.
Rrox ai asa de multa dreptate in legatura cu parintii care nu inteleg ce se intamppla cu copii lor si refuza sa ia masuri. Eu am o experienta neplacuta si o amaraciune in sensul asta. Fina mea are acum aproape 5 ani si acum 1 an intr-un final mama ei s-a hotarat sa mearga cu ea la control. Abia atunci a acceptat ca fata ei are probleme. Diagnosticul mi-a confirmat banuielile sumbre: hiperkinetism si intarziere mentala, la aproape 4 ani era la nivelul unui copil de 1,5 ani! Acum dupa numai 1 an de mers mai mult sporadic decat serios, si in urma unui tratament medicamentos aproape ca nu o recunosc de cate ori ne intalnim. A facut progrese uimitoare, si in principal datorate faptului ca mama ei i-a acordat atentie si sprijin. Sincer eu te apreciez pt faptul ca te interesezi de Mariuca si incerci sa faci tot ce-i mai bine pt ea! Avem multe de invatat de la tine!
Mamacita chiar m-am hotarat sa merg la un control, mi-am facut programare pt luni. Am stat de vb cu o cunostinta care este psiholog si lucreaza destul de mult cu copii si m-a sfatuit sa facem controlul, dupa simptomele pe care le are, mai bine un control in plus decat o problema nestiuta.

Acum va pupam si revenim curand!

Betilina si Mariuca (25.02.2005)
http://community.webshots.com/user/betinacio/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

nino draga mea,asa cum ti-am spus si pe mess, sunt intr-o viteza nebuna(plecam la nunta verisoarei mele,in Sibiu si mai avem mullllllllte de pregatit).
Am citit cat de mult am apucat.
In nici un caz nu l-as duce la spital. In primul rand ca nu e problema de neurologie, mai apoi la spital,numai cu bunica,situatia se va inrautati dramatic.
Pot sa-ti spun ce-as face eu: as ridica-o in slavi pe bunica,as lauda-o in fata copilului, i-as da o conotatie cat mai pozitiva. As imbratisa-o si mangaia-o(avand grija sa nu se transforme in gelozie, ci doar in procedura de acceptare ) as implica-o in absolut toate actiunile. In etapa asta, Alex priveste numai, doar daca vrea,se implica. Nu trebuie fortat sa actioneze la fel,ii este imposibil,mama ta fiind pentru el,un stain ce concureaza la dragostea ta. El trebuie sa ajunga sa inteleaga ca nu este in concurenta cu mama ta, ca o poate accepta si pe ea pe langa tine si mai ales, langa el. Mai e ceva: la varsta asta copiii considera ca se afla in posesia parintilor(mamei). Ii este f greu,zic eu,nu atat sa accepte de la altcineva mancarea/somnul(activitati mult prea intime,dupa parerea mea,care ar fi trebuit lasate dupa acomodarea cu jocul), cat sa priceapa ca nu mai detine suprematia ta. Adica de ce sa nu-i dai tu laptele,ca doar ii apartii si asta e treaba ta!
Ca pasi,i-as urma asa: o saptamana de pauza si pt copil si pt bunica. Timp in care l-as implica pe tata mult in activitati(Alex ar observa ca universul lui nu se restrange numai la mama,ci sunt mai multe persoane- e bine sa nu intropduci direct o persoana necunoscuta). La intoarcerea bunicii as face prezentarile(din cate stiu eu,ultima vizita a mamei tala la voi,a fost acum cateva luni)- pt ca e normal ca Alex sa nu stie de unde s-o ia. Coboara-te putin in lumea lui: apare o persoana noua(pt el nu e clar ce-i aia bunica si de ce trebuie sa-i invadeze viata) care incepe sa-i distruga ordinea. Acum ,cu siguranta de la o saptamana la alta o s-o retina,dar totusi,cand revine,fa-i o introducere: ex. "uite,a venit la noi,mama mea,care-i bunica ta. Ea o locuiasca la noi,o sa ne ajute.Noi o sa incercam s-o facem sa se simta ca acasa.. etc". Si,ca sa nu simta ca pierde teritoriu,pune problema ca si cand de el e cel care o poate face pe bunica sa se acomodeze.Traseaza-i sarcini de sef,de genu':"Alex,arata-i tu la bunica unde-i gunoiul,ca ea nu stie.Alex,ajut-o tu pe bunica sa stearga praful".
Apoi,lasa-l cateva zile,in care sa se acomodeze cu prezenta ei in casa,sa se invete sa dea de ea la orice pas. Si...cum ti-am scris si mai devreme sa inceapa sa se joace impreuna.
Mai concret as proceda cum ti-am spus mai sus, prin exagerarea imaginii pozitive a mamei, prin a o lasa pe ea sa intreprinda actiunile cele mai atractie pt Alex(ex: ii place un fluier,las-o pe bunica sa sufle in el; ii place sa deseneze,las-o pe mama ta sa-i deseneze, ba mai mult sa aduca si un element nou, sa coloreze,spre exemplu). Orice ii place in mod deosebit, sa faca bunica cu el. Ar asocia-o, pt inceput, cu activitatile placute, mai apoi ,treptat, s-ar extinde si inspre acceptarea ei in treburi care necesita mai multa incredere(mancare/somn).Somul ar fi ultimul pas.
Asa as face eu. Nu garantez solutia perfecta,nu am diploma in psiho,doar lectura pe masura

Poze frumoase cu noi
www.dedesign.ro/ludic" target="_blank">LUDIC-PENTRU COPII

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

GEGEA,mai poti sai dai si orez cu roscove cereale de la Nestle ca si astea srang la burtica.e f. bun si ceai de frunza de smochin.si nu te ingrijora ca face mult pipi ,doar a baut si multe lichide si normal ca creste diureza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

SAlutare !
iar scriu rapid doar cu adresa:
Gegea:pupici frumoasei si uite ce zice o mama patita cu diareea rau: in spital ne dadea hidrasec(5 plicuri pe zi dar nu mai putin! ca nu are efect) in combinatie cu Smecta. ceai de menta cu pojarnita (adica sunatoare)combinat si glucoza praf(il accepta mai usor). e bine ca bea lichide se hidrateaza. si parca spuneai ca suge! nu o sa accepte in veci biberon. ia lapte HN25 urgent si se poate face pireu.are reteta pe verso cutiei. e pe baza de morcovi, nu ezita, face minuni. regimul nu il tii 2-3 zile, ci chiar mai mult o saptamina pina face caca tare ca oaia!!!, apoi reintroduci alimentatia normala treptat. pune in orez mai multa sare!! o sa ii placa ca si asa nu are gust si sarea retine lichidele! in orez ii puneam stiksuri maruntite si ii placea! sau in orez pune glucoza praf ca indulceste. dr zicea ca sa fac orice combinatie numai sa manince. astea sunt metode neortodoxe, daca ajungi in spital ei eu regula generala: copilul trebuie sedat tinut la pauza de mincare si bautura, alimentat prin vena!!!deci atentie si rabdare, nu iti pierde cumpatul, trebuie sa fii lucida. daca e vioaie esti f departe de spital! crede-ma! pa te pupam cenia si David

la picnic cu colegii mamei
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

nino!
din nou te batem la cap! daca a ramas cu mama ta si nu a plins e un semn bun! a acceptat-o! daca nu avea mami la dispozitie e buna si buni!e f bun asa. e prea mic si esti singura tinta a afectiunii lui. daca asta e metoda sa pleci fara sa isi dea seama poti incerca la inceput asa. desi o sa devina suspicios. dar... e mai bine pt tine. o sa mai creasca intre timp si o sa incepi sa ii explici ca pleci si ca revii. al meu plinge de fiecare data cind ies din camera. vine disperat la usa. i se distrage atentia imediat, asta e solutia noastra. asta nu inseamna ca e un copil anormal. anormal ar fi sa nu plinga cind ramine in camera cu o persoana straina!!! al meu ar plinge de ar sparge ferestrele. asta e copilul meu! dupa 3 saptmini de stat cu tat-su non stop tot pl inge cind ies eu din camera! ce pot sa fac? sa nu ies din camera? sa nu incep serviciul? chiar azi am fost sunata sa ma gindesc daca vreau la un nou job!
pa te pupam!
cenia si David

la picnic cu colegii mamei
niste poze

Mergi la inceput