Prichindei martie-aprilie 2005 (102)
Raspunsuri - Pagina 16
rrox3 spune:
Nino e mult prea devreme pentru un astfel de diagnostic. Dupa 4-5 ani poate fi pus.
Nu te mai ingrijora si pentru alte nebunii!
Gegea Continua tratamentul exact la fel. Nu cumva l-ai intrerupt vazand ca-i bine?
multi carliontatei!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
ligia13 spune:
Gegea, din cate am citit eu , uneori enterocolitele pot provoca si roshu in gat. (Nu stiu daca m-am exprimat corect, ideea e ca Daria e posibil sa aiba si un mic rosu in gat). Din cauza asta greutatea dea inghiti.
Marea problema cu enetrocolitele astea este ca mamale cand vad ca deja scaunul este mai ok, intrerup tratamentul si regimul, ceea ce este o maaaare greseala. regimul se tine inca 3 zile, la fel si tratamentul cu furazolidon.
Atentie mare mare la regim. Mancati numai: mucilagiu de orez , ceai de menta, orez cu banane, orez cu morcovi, orez cu orez
. Cum zicea Ana , eu as incerca si laptele fara lactoza . Am auzit ca bine acceptat poate fi mucilagiu de orez pasat cu banana si pus in biberon (sau paharel daca nu bea cu bibe).
De asemenea daca ai convinge-o sa ia Smecta doctoritza mea spune ca este unul din cele mai bune antidaireice.
Sanatate multa!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ligia13 spune:
nino, ma gandeam ca ziceai ca daca o lasi mai moale pierzi ce ai castigat. Scuza-ma , dar din exterior eu nu vad ca ai fi castigat ceva, mi se pare ca chiar ai pierdut teren daca a plins chiar si cand ai plecat la paine.
rrox avea dreptate ca neurochirurgul nu e neaparat medicul potrivit in astefel de situatii, ma gandesc ca "as putea face pariu" ca in spital, seara cand il vor vedea uraland ii vor da Fenobarbital sau altele din clasa lui!
Pe de alta parte mi se pare ciudat ca vorbeste de deficit de atentie la un copil atata de mic.
Te rog nu te supara pe noi ca am sarait asha pe tine! Dupa cum vezi toate am cam avut aceeasi opinie. Stim ca nu suntem in sit ta, stim ca probabil esti obosita si stresata si nu mai sti ce sa faci. Incearca sa te calmezi, sa te gandesti ca nu e un cap de tzara daca nu reusesti acum, e doar o batalie pierduta!
Cand caramella a spus ca a fost cu Alicia la neuro, am cerut detalii din aceleasi motive, parandu-mi-se o masura extrema.
Poate ma contraziceti, dar parerea mea este ca un neurochirurg sau un psihiatru poate incadra orice om intr-un doagnostic, avand in vedere ca normalitatea este atat de relativa. Si de aici pana la tratamente extreme este doar un pas!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ninocikap spune:
Ligia nu m-am suparat pe niciuna din voi, departe de mine asa gand.
dar intradevar am ajuns la o limita, chiar simt nevoia de libertatea pe care o aveam inainte... si simt ca nu mai pot...
intradevar a plans cand am plecat la paine si nu s-a oprit.. in schimb ieri a stat cu bunica de la 7 dimineatza pana la 12.30, dar apucasem sa plec inainte sa se trezeasca. pe de alta parte stau si ma gandesc ca mi s-a tot spus ca nu e bine sa plec pe furis din casa... dar doar metoda asta ar mai merge cat de cat...
si asa e... poate nu am castigat nimic... ![]()
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
ligia13 spune:
andruzza, mi-am amintit de intamplarea voastra din parc.
Si radu manifesta uneori o mare atractie catre anumiti oameni. De exemplu, femeia care face curat pe scara la noi este o femeie modesta , nu am avut de-a face cu ea in afara de Buna ziua. Radu cand o vede rade, se bucura, merge la ea, vorbeste cu ea. O adora .
Ieri il duceam la soacra-mea si in fatza blocului, a vorbit si s-a bucurat nespus si aras la niste boschetari. Si as mai avea exemple.
Concluzia mea este (am mai si citit cate ceva) ca sub hainele de boschetari sau de femeie de serviciu se "ascund" niste oameni extraordinari, cu un suflet mare, pe care el (Radu) in inocentza si puritatea lui le poate distinge. Noi, in rutina si "nepuritatea" pe care am capatat-o de-a lungul anilor nu vedem partea asta a lucrurilor.
Sunt sigura ca si Rares a simtit "ceva" la tanti garvidutza si din cauza asta a iubit-o asha!
De ce sa fi geloasa?
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
gegea spune:
Mai fetelor, nu am intrerupt tratamentul, Doamne fereste! Atata ca nu i-am mai dat Hidrasec, dar asta nu am facut-o dupa capul meu, ci la sfatul medicului, si am continuat Furazolidonul si regimul. De-aia sunt asa disperata si ma rog sa se puna pe picioare. Intre timp, a mai papat painica prajita si vine singurica sa bea ceai de menta. Mucilagiul nu l-a acceptat si nici nu vreau sa o chinui, pentru ca insistand mai devreme, a varsat imediat.
Va multumesc mult pentru suport tuturor
si sorry ca inca nu am citit ce ati scris, decat selectiv. Ma revansez de indata ce se culca Daria.
Geani
si Daria
(03.04.05)
Daria, carliontata dragalasa
Varsta Dariei
andrruzza spune:

mamacita, thx!
Chiar mi-a prins bine mesajul tau, in capul meu e un mare haos cum o sa procedam la mare, cand sa-l dau cu crema, daca sa-l dau tot timpul chiar daca o sa mergem pe plaja doar dimineata si seara... Probabil o sa procedez si eu asa cum mi-ai povestit tu ca faci cu Alex
roxx, ligia, pai am fost geloasa mai fetelor cand am vazut ca plange la mine in brate si vrea la alta mamica :)Astazi n-am fost in parc, am avut programare la Medicover la control, dar maine cand o sa iesim ma si gandesc daca se repeta figura?
ligia, ai dreptate, copiii simt imediat ce fel de oameni au in fata lor. In parc Rares zambeste, se duce sa se joace cu diverse persoane, in schimb sunt unele persoane care desi incep ele sa il bage in seama, sa vorbeasca cu el, el nu se manifesta cu bucurie cum face de obicei, priveste si pleaca.
nino, ce sa-ti mai zic si eu ca ti-au zis fetele cam tot ce as vrea sa-ti spun. Spitalul este spital. Alex este un copil sanatos, ce sa caute acolo? Nu-i cazu' de neuro, e doar un copil care-si manisfesta nevoile prin plans. Inarmeaza-te cu rabdare!
gegea, ti-am zis ca eu i-am tinut regim strict 2 saptamani si acum inca mai e la regim, exceptand fructele, dar in cantitate mai mica decat papa el inainte. Si acum, din cand in cand mai trage cate un cachi moale. Azi l-am dus iar la doctor si dupa ce am discutat despre tot ce papa, cum au debutat scaunele moi, singura chestie care ar putea ridica probleme ar fi glutenul, sa nu-l digere, desi proba de digestie este Ok. Sambata ii fac si analiza care determina intoleranta la gluten. Stiu, e exagerat, dar asa ma linistesc si elimin toate cazuzele. Continua regimul pana ies analizele, chiar daca situatia se remediaza in 2-3 zile. Multa sanatate!
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
teodora racz spune:
Nino eu nu l-as duce!Ce sa caute acolo un copil sanatos?Si nu cred ca e dramatica situatia;si eu am lasat-o mai moale si voi incerca mai tarziu;nu este vorba la tine de nici un esec;ceea ce spun acum o sa-ti starneasca rasul dar fratele meu voia sa doarma cu mama mea si in clasa a 7-a si este bine sanatos si are toti neuronii la locul lor;
Si ce daca tot tu va trebui sa-l culci?Inseamna ca la tine se simte in siguranta,stie ca asta-i ritualul inainte de culcare;
Gegea imi pare rau si va doresc sanatate!
Andruzza ciudata intamplare!Si eu as fi geloasa!
ninocikap spune:
Andrruzza chiar ca am nevoie de muuuulllttttaaa rabdare. ![]()
Teodora problema este ca trebuie sa se invete si cu altcineva... excursia mea.. hai treaca mearga o anulez.. dar in curand vine vremea sa incep serviciul... iar mama mea nu sta in oras cu mine..(e la 100 de km )ca sa zici ca pot sa il culc eu in fiecare seara... deci ce fac...? ca totusi trebuie sa ma intorc la munca...
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
teodora racz spune:
Intr-adevar delicata situatie!Eu am crezut ca mama ta sta in acelasi oras iar de mers la servici nici nu m-am gandit!
Sper totusi ca pana atunci se va rezolva problema;poate te mai ajuta Daria cu vre-un sfat!