Prichindei martie-aprilie 2005 (102)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nino daca vrei un sfat profesionist, cere-l unui psiholog specializat in psihologia infantila, nu unui neurochirurg. Asti-s mai mult cu hard-ul din cate stiu eu, de aici si sfatul doamnei doctor. Problema lui Alex e de natura soft, asa ca intreaba un psiholog. Vezi ca este unul si pe forum, intra pe topicul cu psihologia si o sa vezi un subiect (cred ca-i primul) cu Psihologia Copilului.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nino pai sa-l atraga cu nebunii inainte sa iesi tu. Ideal e sa nu se prinda cand dispari, sa fie captivat puternic de ceva anume.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

rrox deja am postat si pe acolo... sa vad ce raspunsuri primesc.

doctora este de neuropshiatrie infantila...am zis ca o fi buna...

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

laura,bine ai venit!
nino,am vrut sa-ti scriu...EXACT ce ti-a scris Ana;poate te ajuta si Daria,sunt convinsa ca a citit mult mai multa psihologie a copilului decat mine.Eu cand plec ii spun pa,nu ma lungesc nu stiu cat,sa-l apuce plansul,dar nici nu plec pe furis,sa-si piarda increderea in mine si sa se astepte ca dispar imediat ce intoarce spatele,iar tati/buni/bunu ii distrag atentia cu ceva care il atrage,ii povestesc ca ma intorc repede,ii arata poza mea si-l indeamna sa-mi spuna ca ma asteapta[asta cand se cam apropie sosirea mea,ca sa creada ca a avut efect,ca si shamanul ecuadorienilor folosit la fotbal contra nemtilor si englezilor].Plecarile au fost progresive,dar e adevarat ca n-am lipsit noaptea,desi am mai ajuns tarziu de la cabinet si l-am gasit culcat de tati
betilina,si eu cred ca un control ar fi binevenit,ca sa nu stati cu frica in san si ganduri negre.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Mamacita se pare ca al meu se lasa mai greu... poate si pentru ca nu l-a adormit altcineva in afara de mine... nici macar tati... iti dai seama ca si mama mea il ia la geam sa ii arate pisicile, la jucarii...diverse chestii... nu stiu ce sa zic...

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

quote:
Originally posted by rrox3
Si sunt inca prea mici ca sa-si controleze emotiile negative altfel decat prin plans si urlete. Asta cere educatie, auto-educatie. E adevarat ca nu toti sunt urlatori, sau intr-o masura mai mare sau mai mica sunt urlatori, aici intervine tipul de temperament si existenta altor supape. E mult de discutat. Am zambit fiindca si eu traiam cu impresia ca va creste Mariuca si problemele or sa dispara fiindca ea va deveni un omulet rational si gata, pur si simplu. Surpriza apare cand nu se intampla asa si observi ca are momente de maturitate absoluta si foarte multe momente de copil care nu stie cum sa reactioneze si cum sa proceseze tot ce i se intampla. Chiar daca intelege la nivel logic totul, inca nu-si poate controla si la nivel emotional toate reactiile. Sper ca n-am batut campii prea mult si ai inteles cat de cat ce vroiam sa spun.

Aproape toti adultii pe care-i cunosc nu-si pot controla la nivel emotional toate reactiile

Danuta t de ce ti se pare atat de surprinzator ca Mariuca are cateva probleme? De la an la an se inmultesc ingrijorator numarul copiilor de varsta prescolara si scolara cu deficit major de concentrarea atentiei si hiperchinetism. Psiholoaga imi zicea ca e o crestere cam de 200% de anul trecut pana anul asta. Si problema si mai mare este ca parintii lor in general nu accepta ca ar avea vreo problema si nu iau masuri. In afara de asta crezi sincer ca exista vreun om, fie el copil sau adult, care sa nu aiba de castigat in urma intalnirii cu un psiholog? Eu nu.

Absolut de acord,iar statisticile sunt mult mai ingrijoratoare decat a relatat dr.respectiva exact din aceasta cauza,a lipsei de adresabilitate,ba si a lipsei de diagnostic[ii spunem noi subdiagnosticare].

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salut! va citesc de citeva zile dar nu am timp sa raspund!
Nino! nu duce copilul in spital. al meu a iesit asa de traumatizat de acolo!!!! a regresat! apoi vroia numai in brate, nu mai era asa de jovial cu necunoscutii, o evidenta retragere in sine! mediu strain, persoane straine, ti-l consulta, analizeaza, studiaza e enervant pt un copil.nu vine doar dr respectiva, vin rezidenti, asistente, medic de garda, si altii. ce poate intelege la virsta asta? ca "tantile" cu halat alb ii vor binele? seful clinicii a zis ca ma trimite cit de repede poate acasa, ca in spital sunt toate bolile, desi eram la cea mai curata si eleganta sectie la Terapie intensiva.imi era frica sa plec acasa cu el ca nu era complet stablizat si totusi m-a externat mai repede din cauza altor boli.
oricum faci ce vrei!
mai bine un psiholog, doi ,trei decit o internare

la picnic cu colegii mamei
niste poze

Mergi la inceput

si mie mi-a zis dimineatza ca Alex ar avea un deficit de atentie... mi-a aratat o carte despre ADHD..si mi-a spus ca deja multi copii sunt hiperkinetici ....

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Daria a luat-o de la capat cu scaunele proaste si a varsta tot ce m-am chinuit sa-i dau sa pape.
E vioaie, se joaca, striga dupa noi, rade la fel de mult, numai ca e slabita. Imi e frica sa nu ajungem la spital. Nu inteleg de ce a luat-o de la capat, ieri ii fusese mai bine... O vad ceva mai insetata si cere singurica apa, dar nu poate sa pape, o vad cum totul ii provoaca greata. Imi e atat de teama, nu stiu cum sa reactionez, imi e asa mila de ea, desi, repet, e la fel de vioaie si de vesela.
Ce sa-i mai fac? Maine ii duc kaki la analiza (ma bucurasem ca ieri a fost bine si nu l-am dus ), dar ce ma fac peste noapte? Vai, ce depasita de situatie ma simt...

Geani si Daria (03.04.05)

Daria, carliontata dragalasa

Varsta Dariei

Mergi la inceput

Gegea poate ca Daria are ceva la gat..si de aceea nu poate inghiti.. Alex cand avea rosu in gat varsa tot... multa sanatate.

Poze

Mergi la inceput