Prichindei martie-aprilie 2005 (102)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna Mamici cu pitici!
Buna Laura, bine ai venit printre noi!
Am reusit sa citesc si eu cate ceva, am mai vazut si poze: cele ale lui Marox, Ana71, Gegea. Frumosi copii! Sa va traiasca! Tinem pumnii Zuzunaki si sa veniti sanatoase acasa!
Noi am lasat-o pe Maria de mica cu mama mea, apoi cu sora, in final si cu soacra si s-a obisnuit cu toata lumea. Ba am mai lasat-o cateva minute si cu vecina mea care are un nepotel mai mic decat ea. Acum merge pe strada cu fetele din vecini, cu vecina, cu aproape orice cunoscut, ba imi face si cu mana "pa-pa mama"! Insa acum vre-o luna doua a inceput sa faca si ea crize de plans culmea cu tatal ei! Nu puteam seara sa parasesc camera sau sa plec mai departe de pat si nu mai vroia sa stea sau sa doarma cu el. Asa ca dupa unele consultari cu el si mama mea am hotarat sa o las sa stea cu el chiar daca plange, si in final dupa 2 sapt si-a mai revenit si acum doarme din nou cu el. Sincer cred ca mamicile care nu i-au lasat pe bebei cu altcineva pana acum e timpul sa incerce sa o faca, pt ca va fi din ce in ce mai greu pe urma pt ei sa se acomodeze cu cei din jur.
Acum sa mai vait si eu! Si eu sunt suparata putin. Dupa cazatura din pat de acum 2 sapt Maria a inceput tot mai serios sa ne arate cu mana la cap in locul in care s-a lovit si se tot bate. Astazi chiar spunea "a-au". Ce e ciudat ca o face cand se scoala, cand vrea sa doarma, nu are nu moment fix, ca raspuns la o actiune precisa si mereu aceeasi, deci nu stiu ce poate fi. Din cauza ca e cam zgubi, a mai luat 2 lovituri la cap, ca nu stiu cum reuseste, dar se loveste numai in cap! Acum saritura peste grilajul patului este a 3a cazatura si toate pe aceeasi parte! Sincer nu stiu ce sa fac! Poate totusi nu e nimic din cauza cazaturii! Caramella tu cum ti-ai dat seama ca ceva nu este in regula si ce o deranja cel mai mult pe Alicia? In afara de eeg, stiu ce este, ce altceva ai mai facut? Cu ce o adoarme, pt cat timp? Sper sa fie bine la voi si sa iasa al 2 lea eeg bun!
Acum va las ca sunt tare obosita si revin cat de curand!

Betilina si Mariuca (27.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

pana la mare cta sunt 120 km cu microbuzul cam 90 min ,cu trenul 4 ore
ca nu permite terenul sa mearga repede.microbuzele sunt la 30 min. iar trnul numai dim.,cred sipierdem ziua pe drum in loc de soare dim
CARAMELLa scrie EEG si monitorizeaza activ creierului,daca exista leziuni mai ales ca s-a lovit de aceea trebuie sa doarma cand il face sa nu fie in activitate.cam asta stiu eu.
si GEorge pangea cand ieseam din camera dar numai daca ma vedea.ca sa nu mai planga il pacalesc cam asa,il pun in patut cu spatele la usa co o jucarie care ii place si ies imediat.cand constata ca nu sunt nu plange da la inceput mai miorlaia lasam usa inttredeschisa si ii vorbeam poate tine si la voi in general nu plange la straini e chiar sociabil.
cu pofta de mancare cum stati? ca noi din ce in ce mai prost nu mai vrea nici fructele de leg. si carnita ce sa mai vorbim cred ca o sai dau carnea simpla sau cu iaurt ca altfel n-o mai vrea adica cu leg. cateva lingurite si gata.

am vazut ca unele dintre noi mamicile sau intors la munca cu cine stau si de cand .ia dus cineva la cresa? aici e doar de stat si sunt ocupate ma gandesc sal inscriu de pe acum pt la primavara.si cum va descurcati ca eu sunt in urma rau cu treburile casnice ban-am mancare ,ba rufe necalcate ,ba vase uite asacand plec la serviciu sper ca o sa creasca si o sa fie mai putin agitat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

buna fetelor...iara sunt in urma cu cititul... va d ca totusi avem pe cineva nou aici..

bine ai venit laura72

sa va mai zic de problema noastra...

azi dimineatza pana la urma am ajuns la o doctora de neuropsihiatrie infantila sa ma ajute cu un sfat, pentru ca sincer mi-a fost teama ca daca insist sa il las asa sa urle cu bunica-sa..sa nu il sperii tare de tot si nu sa mai reusesc niciodata. si mi-a facut o propunere pe care ma gandesc sa o accept. mi-a propus sa il duc pe ALex cu mama mea acolo la spital pentru cateva zile.. ca atunci cand are crizele de plans sa fie totusi supravegheat. ca de la atata plans mi-a zis ca poate face febra, poate varsa, sau chiar sa faca convulsii. si am zis ca l-as duce de luni... voi ce ziceti? ar fi bine...? momentan mi se pare cea mai buna solutie.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

nino, alte idei nu ti-a dat doc respectiva?
Personal, desi nu sunt in sit mea, deci nu e un sfat , e o parere personala.
Eu cred ca Alex deja e un pic panicat ca nu-i e clar ce se intimpla si de ce trebuie el sa stea cu buni si nu cu mami ca de obicei.
Daca il vei duce si fara tine si intr-un mediu strain, de halate albe cred ca se va speria si mai tare si va fi si mai greu de colaborat.In plus de asta eu sunt ca in povestea cu drobul de sare. Este totusi mediu spitalicesc, sunt si alti copii. Daca vine cu ce stiu eu ce boli de acolo.
Grea situatie.
Oare daca iei o pauza si il mai lasi sa se linisteasca, adica ramane si bunica dar tu continui sa il adormi nu ar fi mai bine?
Tati nu are timp sa preia el adormitul, poate daca va reusi tati un pas e facut si apoi reuseste bunica.
Nu dispera, dar eu zic ca prea presezi lupta. Ai inceput tarziu si acum vrei in scurt timp sa se rezolve.
Repet, grea situatie, greu de dat sfaturi!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Ligia asta e problema ca tati niciodata nu prea a avut timp sa se implice in problemele astea..cu adormitul copilului, cu mancarea..si totul a fost facut de mine... nu vreau neaparat rezultatele rapide.. dar m-am gandit ca daca tot am inceput sa fac totusi in asa fel sa se invete pana la urma.. daca fac pauza...(oricum de 2 zile eu il adorm.. deci nu l-am mai lasat sa urle..) trebuie sa o iau de la capat... si s-ar putea sa se lase si mai greu..pentru ca stie ca deja a castigat o data...

o sa trebuiasca sa ma gandesc la aspectul cu alte boli..dar e mai putin probabil..pentru ca e sectie de neuropsihiatrie infantila..deci nu sunt si boli contagioase..ma rog poate vreo raceala ceva sa ia.. zic si eu...

oricum eu am sa va citesc parerile si sfaturile pentru ca de aceea am intrebat aici...

Poze

Mergi la inceput

si ideea e ca nu facem nici un progres... adica dimineatza am iesit 10 minute sa iau paine si cand m-am intors el inca nu se oprise din urlat...

mi s-a spus ca deja e maricel si e mai greu de dezvatat de mine..mai ales ca am fost singura care s-a ocupat de el...

nu m-am dus la doctora oricum cu gandul asta, nici nu imi trecuse prin cap..m-am dus sa ma ajute cu un sfat... asta e sfatul pe acre mi l-a dat ea...

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Multumim pentru complimente, mi-a "crescut" inima , sunteti niste dragute (ca de obicei).

Noi ne pregatim sa plecam la bunici, stam pana duminica seara, sper sa fie vremea frumoasa ca sa putem sta mult afara.

Gegea, imi pare rau ca micuta e bolnavioara. Din cate stiu eu furazolidonul se da minim 5 zile (e o sulfamida). Ce am retinut eu din enterocolitele facute de copiii mei: e de preferat sa nu manance nimic, decat sa manance alimente nepermise (dar sa fie bine hidratata), dupa minim 2 zile de scaune normale se reintroduc alimente treptat (ziua si alimentul). Oricum cele mai periculoase alimente sunt:laptele, cartoful, portocala. Ai incercat sa-i dai mucilagiu de orez? Sau Humana HN. Victor m-a surprins de cateva ori, in timpul regimului: eram convinsa ca nu va manca alimentul respectiv, dar dupa vreo 2 zile in care nu vroia mai nimic, pur si simplu, de foame, accepta regimul. Si nu o forta sa manance, incearca sa-i dai, dar nu insista. In schimb insista cu lichidele. Sanatate multa!

An-k, multa sanatate Biei. Intr-adevar e neplacuta perspectiva varicelei, dar daca e sa faca macar ati scapat de o grija (da imunitate pe viata). Victor a facut o forma extrem de usoara (cu vreo 10-20 bube), Eva a facut o forma urata (avea peste o suta de bube numai in cap), dar fara complicatii. A fost mai agitata ca de obicei (nu dormea noaptea), avea chef sa se plimbe tot timpul, a facut si ceva febra. Intr-adevar mai rau a fost cu statul in casa, dar oricum nu e o boala chiar asa de grea. Mai disperata eram eu cand o vedeam cum arata, decat ea care avea un tonus destul de aproape de normal.

Caramella, sper sa fie nu fie nimic grav cu puiul tau. Poate fi mai agitata noaptea si de la dinti/masele. Eu i-as face cat mai repede al doilea control, ca sa-mi iasa din grija. Daca nu a vomat, nu si-a pierdut cunostinta sunt sigura ca nu are nici o problema.

Ninocikap, mie mi se pare cam extrema metoda cu internatul (ii mai schimbi si decorul nu numai persoana). Poti sa-l stresezi si mai tare. Cred ca trebuie sa mai ai ceva rabdare. Sa-i dea bunica lapte afara, sa-l atraga cu tot felul de chestii (in mod normal interzise si pe care el si le doreste). Ti-am zis ca si Eva nu sta deloc cu mama atunci cand ma stie pe mine sau pe taica-sau acasa (si mama sta cu noi de cand s-a nascut). Poate ar fi bine sa-i lasi singuri mai mult timp. Oare bunica nu e stresata si ea (la gandul ca va plange copilul) iar micutul simte asta? Mult succes!

Oanamaria_luiza, eu ii dau Evei apa Izvorul alb sau Bucovina

Laura, bine ai venit!

Va pup ca am atatea de facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

andruzza,pana ieri nu il dadeam cu lotiune,caci ajungeam fie inainte de 11,fie dupa 18 la plaja,deci nu mi s-a parut ca e cazul si,ca dovada,nici nu s-a rosit,cat de putin.Ieri l-am dat cu lotiune[Nivea kids],desi era 17:45,fiindca mi s-a parut ca totusi arde soarele.A fost enervant,pt.ca s-a lipit tot nisipul de el,asa ca l-am clatit in mare pe la 18:30.Alaltaieri insa,ne-a prins 12-13 pe la fantanile de la cazinoul din Mamaia si,tot zburdand noi de la o fantana la alta si facandu-ne fleasca,nu ne-am dat seama cum ne arde,asa incat ieri alexut era rosu,dar din fericire nu periculos,pe obraji si manute.
oanamaria,bine ca ai repetat intrebarea,ca uitasem sa-ti raspund;noi folosim apa de robinet filtrata printr-o cana Brita,din care bem si noi de cativa ani,si n-am avut nici o problema,nici unul din noi.La inceput i-o fierbeam,insa de vreo saptamana-doua nu i-o mai clocotesc si a reactionat pozitiv[sau mai bine zis nu a avut probleme].
caramella,nu se poate interpreta corect un EEG pe pacient in miscare,de aceea de multe ori chiar si adultii sunt sedati.Asa ca nu-ti face probleme pana la efectuarea unui EEG cum trebuie.Alicia si-a pierdut cunostinta,a varsat,a fost mai somnolenta sau a facut convulsii?

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nino sunt de acord cu Ligia. Nu cred ca e o idee buna dusul la spital, o sa-l sperii si o sa-l dezorientezi si mai rau. las-o putin mai moale o vreme, cateva zile, sa vada ca nu fugi nicaieri. Si dupa aceea lasa-l cu bunica din ce in ce mai mult. Trebuie sa ai rabdare. Ideea de a-l obisnui intai cu tati este foarte buna. In plus copii nu patesc nimic grav de la plans. Da, le creste putin febra, ragusesc eventual, pot si vomita, in cele din urma adorm doborati de oboseala. Dar nu patesc nimic grav. In plus cred ca bunica nu trebuie sa incerce sa-l linisteasca in timpul crizelor de plans, ci mai degraba sa intervina inainte de isterizarea copilului si sa-i distraga atentia cu orice descopera nou si interesant. Poate avea special pregatite diverse obiecte interzise, nouatati absolute pentru Alex. Totul e sa-i gaseasca ceva care sa-l atraga si sa uite de plans. Nu cred ca exista copil de varsta piticotilor nostrii pe care sa nu reusesti sa-l atragi cu ceva, dar e foarte important sa intervina la timp. O data declansata criza de urlete nu mai e asa usor sa-l potolesti. Succes!

Andruzza nu cred ca l-a simtit pe bebe Mai degraba a simtit modificarile viitoarei mamici. Poate nivelurile crescute de hormoni feminini, nu stiu, poate ceva gen feromonii, habar nu am. sa-ti treaca orgoliul ranit!

Oanamaria eu folosesc apa plata Borsec. Ocazional am folosit si Izvorul Alb. Borsec mi se pare mai buna.
M-ai facut sa zambesc cu intrebarea "de ce urla?" Copii urla din multe motive, in general e vorba de frustarea ca nu puterea sa decida in ceea ce ii priveste. Sunt si santajisti si iti testeaza limitele in continuu, poate te prind intr-o zi proasta si cedezi (in special bunica!). Si sunt inca prea mici ca sa-si controleze emotiile negative altfel decat prin plans si urlete. Asta cere educatie, auto-educatie. E adevarat ca nu toti sunt urlatori, sau intr-o masura mai mare sau mai mica sunt urlatori, aici intervine tipul de temperament si existenta altor supape. E mult de discutat. Am zambit fiindca si eu traiam cu impresia ca va creste Mariuca si problemele or sa dispara fiindca ea va deveni un omulet rational si gata, pur si simplu. Surpriza apare cand nu se intampla asa si observi ca are momente de maturitate absoluta si foarte multe momente de copil care nu stie cum sa reactioneze si cum sa proceseze tot ce i se intampla. Chiar daca intelege la nivel logic totul, inca nu-si poate controla si la nivel emotional toate reactiile. Sper ca n-am batut campii prea mult si ai inteles cat de cat ce vroiam sa spun.

Danuta t de ce ti se pare atat de surprinzator ca Mariuca are cateva probleme? De la an la an se inmultesc ingrijorator numarul copiilor de varsta prescolara si scolara cu deficit major de concentrarea atentiei si hiperchinetism. Psiholoaga imi zicea ca e o crestere cam de 200% de anul trecut pana anul asta. Si problema si mai mare este ca parintii lor in general nu accepta ca ar avea vreo problema si nu iau masuri. In afara de asta crezi sincer ca exista vreun om, fie el copil sau adult, care sa nu aiba de castigat in urma intalnirii cu un psiholog? Eu nu. Si sincera sa fiu m-a cam deranjat uimirea asta a ta... de parca usorul deficit de atentie al fiica-mii ar fi un soi de ciuma... dar sunt convinsa ca ai fost bine intentionata.

Caramella probabil ca e totul in regula cu Alicia. Chiar daca s-a lovit, copii au mare capacitate de regenerare si refacere. Tin pumnii ca urmatorul test sa iasa perfect.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Rrox problema asta e.. ca mama mea nu are timp sa actioneze inainte de a se declansa criza... pentru ca el incepe sa urle imediat cum ma vede ca ma ridic de langa ei si sa plec.... nici nu apuc sa ies pe usa din camera...

Ana71 probabil ca si mama mea o fi stresata..dar cine nu ar fi...? in conditiile astea...?

ma repet nu am crezut niciodata ca va fi asa de greu sa se faca acomodarea cu altcineva...

Poze

Mergi la inceput