Prichindeii martie -aprilie 2005- 101

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira Felicitari!!! Sa va traiasca micuta comoara si s-o ajunga pe Irina la falcute cat de curand Si tu sa te refaci rapid si fara complicatii! si bine ai venit in clubul mamicilor de doua fetite!

Elibui Felicitari!!! si tie! Sa-ti traiasca printesele Mai da-ne o veste cand ai timp!

Bine ati revenit pe la noi An-k, Danna, Betilina!

Multa sanatate Raducului si lui Alexut si lui Mihai! Scuze daca am omis vreun micut bolnavior, n-am citit decat pe sarite... Multa sanatate tuturor!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Incerc sa recuperez si eu din urma, asa ca sa raspund pe rand.

Elibui, felicitari pentru piticuta. Sa creasca frumoasa si desteapta, sa va bucure. Ce familie tanara si draguta sunteti acum.

Ionela, groaznic ce ai patit cu bona. Trag concluzia ca nu sunt eu o ciudata, ci chiar exista situatii din astea. Daca preferi totusi o bona decat o cresa, incearca una care a mai avut in grija copii de-ai cunoscutilor tai. Noi asa am incercat, dar nici una nu era disponibila sa schimbe.

Pt servetele umede, noi folosim Bella si sunt multumita (raport pret/calitate). Desi preferatele mele sunt cele de la Bubchen, apoi cele de la Nivea.

Mamacita, pacat ca nu v-a priit vacanta la munte. Iar cu drumul, te inteleg perfect pentru ca nici Mihai nu doarme in masina (respecta doar programul lui normal de somn). Am fost de cateva ori in Sibiu si de fiecare data a fost GROAZNIC. Ore de plansete si urlete si indiferenta totala la maimutarelile noastre.
Ligia, noi vrem totusi sa mergem la mare, chiar si in aceste conditii. Ne gandim sa optam la un drum de noapte, somnul lui Mihai e mai lung si mai adanc, si poate asa razbim. Dezavantajul va fi ca ne va lua odihniti, nu cred ca o sa aibe mila din cauza noptii albe.

Adseana, m-am mai interesat si pe la alti colegi de dr, concluzia mea e ca sau mergi la homeopat sau primesti antibiotice. Iar cu mersul la n medici, probabil va trebui sa ma aliniez si sa o fac si pe asta. Pana la urma, cred ca cel mai bine e sa te documentezi tu insuti si sa faci cum crezi tu ca e mai bine. Adica, "medicina dupa ureche". Si iata cum pe langa priceputi in masini si fotbal, devenim si in medicina.

Mihai parca e din rau in mai rau. Azi nu i-am mai facut nici dus (cica nu e indicat in raceli ????) - treaca de la mine. I-am dat antibioticul, Panadolul, Pikovit-ul. Lapticul. Nici bine n-a terminat biberonul, ca a varsat absolut tot. Firicel de lapte cred ca n-a mai ramas in burtica. Asa ca treci la curatat, schimbat de haine, baita de care scapase, etc, etc. Cred ca doar antibioticul mai ramasese in burtica, ca trecuse vreo ora de la administrare. Acum doarme de vreo ora, nici nu se aude respiratia, dar asta doar din cauza ca i-am dat ser efedrinat dupa cum gasisem in carte, ca cu ce mi s-a prescris, nu vad nimic.
Daca in 2 zile nu se vede vreo imbunatatire, o sa mergem la un alt medic, care e laudat pe-aici la noi, dar si el da antibiotice. Sa scapam de raceala asta, apoi cred ca incercam la homeopat.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

wellcome Nati! felicitari Andira pt minunea cea mica si mancacioasa!multa sanatate si sa se faca mare,frumoasa si desteapta!

multumesc pt raspunsurile cu privire la servetele si jucarii.si Matei la fel face cu jucariile-daca le ating eu subit este si el interesat,altfel numai ocazional si pentru foarte putin timp.

multa sanatate la prichindeii bolnavi:Raducu,Alexutu',Mihai.(sper ca nu am uitat-ca din pacate nu am apucat sa citesc tot-maine iar am examen).

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dantje spune:

Elibui , Andira FELICITARI!!! Sa va traiasca ingerasele sanatate maxima si sa va bucure fiecare clipa din viata.

Andira , emotionant,pacat ca sunt si asa doctori,dar bine ca sunteti ok.
Adseana,multumim ingerasei .
Mamacita sa-ti spui sincer nu mi-am umplut bine sufletul,am luat un rucsac dar sper sa ajungem la C-ta vara asta si atunci chiar imi umplu bateriile de tot.
Vazut poze manca-l-ar Dana de cercetas ,pupici cercetasului.Printesa nisipului inca nu s-a aratat...
Ma 'strangea 'rau timpul si am pus doar 5 pozici,am mai atasat cateva.
Si noi avem in dotare 4 maselute cu care mestecam de zor,acu mai abitir ca m-i s-a stricat blenderul.
Azi a incercat sa-si bage piciorusul in unul din pantofii mei si spera ca va si merge dar stupoare mult prea mari si a renuntat repede,mi-am adus aminte ca nici un pantof,sanda de-a mamei n-a scapat de insistentele mele.
I-a revenit interesul pentru masina,a domontat o parte din scaun si acum incearca sa se urce in picioare ,dar ar vrea in acelasi timp sa-si faca si vant si se chinuie sa gaseasca o solutie...astepteptam.

fug ca sunt zombi.
Am mai atasat cateva pozici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danaready/album?.dir=9758re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Sanatate bolnaviorilor,

Dantje & Martijn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici!
Felicitari Andira! Pupici multi Nati si sa te faci mare, sanatoasa, voioasa si norocoasa! Ai dreptate Andira cu cezariana. Si eu am tinut mortis sa fac cezariana si trebuia sa merg luni pt ultimul control, eventual chiar internare, dar duminica seara nu a mai avut rabdare Irinuca Mariuca si m-am trezit ca s-a nascut in cca 1 ora jum, dupa un travaliu concret de numai 45 de minute. Cand am ajuns in salon aveam colege care numai se vaitau de dureri dupa cezariana.
Danuta_t noi am avut probleme f mari din cauza secretiilor din nas si pana nu am luat antibiotic nu am rezolvat nimic. De fiecare data (2) am facut otita din cauza lor. Iar pt curatatul nasului daca nu reusesti cu ser fiziologic, incearca spray cu apa de mare (Marimer sau Sterimer). Pe mine asta m-a scos din belea.
La capitolul servetele am folosit la inceput Pampers si s-a umplut toata de bubite si eczema. Atunci cei din maternitate ne-au recomandat produsele Sanosan, pe care le folosim si azi cu incredere. Acum o luna nu a gasit tati cand a fost la cumparaturi si s-a gandit sa ia Johnson, drept urmare am avut 2 zile carne vie la fundulet, cand stergeam uneori era si cu un pic de sange. Cum am revenit la Sanosan, ne-am vindecat, asa ca eu nu mai fac experiente pe copil, desi sunt mai scumpe.
La mancare nu facem mofturi, chiar a inceput sa manance totul nemixat sau pasat. Pasam un pic cu furculita sa nu fie bucati prea mari, in rest mestecam tot.
La capitolul cumintenie stam f prost! Am trecut parca de faza pe care o povestiti voi cu datul capului de pereti sau cu certatul simultan cu noi, dar nu a scapat de incapatanare. Aventurile de ieri au pus capac la multe. Ieri dupa ce s-a trezit a inceput sa strige sa o iau din patut, dar cum nu puteam, am plecat catre baie explicandu-i ca revin imediat, ca ma duc la baie. Nu am reusit decat sa ajung pana la baie si sa incerc sa ma spal, ca am auzit o mare bubuiutura urmata de urlete! Maria mea escaladase patul si sarise peste marginea lui, peste grilaj si zacea lata intinsa pe jos! Sa nu spun ce-am simtit. Si a mai avut ghinionul sa fie si in ziua de curatenie si tipa luase mochetele groase de pe jos, asa ca s-a dus in cap direct in podea. Asta a fost doar prima peripetie, de la 13, ca la ora 15 a spart o jucarie in dinti si era cat pe ce sa inghita bucatica de plastic. Pe seara cand sa iesim la plimbare cu tati, a cazut din senin cu fata intr-o jucarie si podea, asa ca si-a facut un mare cucui in frunte si vanat. Drept urmare in loc de plimbare am ajuns la farmacie dupa Lasonil. Cand am venit acasa a mai cazut o data, de am zis ca-mi vine sa ma mut de acasa! Este prima oara cand cade mergand pe jos, ca din paturi mai avem experiente. Data trecuta si-a taiat un pic urechea de a avut semn bine. Mai nou experimentam tractiunile la usa de la aragaz, numai ca usa nu are chef tot timpul sa ne sustina si uneori mai alunecam cu ea. Singura modalitate de a o face sa stea cuminte sunt desenele animate. Sta si cate o jum de ora nemiscata si se uita la ele si canta, gesticuleaza sau comenteaza desenele. Le-a invatat pe unele si e bine ca am si eu o posibilitate sa mai rasuflu cumva.
Danna j si An-k spor la intrecere si sa invingeti Kg! Ionela decat asa o bona mai bine la gradinita!
Daria multumim pt link-ul cu tae-bo. E tare bun, sper sa ma pot tine de gimnastica! Cameron felicitari pt examene si bafta in continuare! Te-am admirat de la inceput pt puterea pe care o ai sa faci atat de multe si atat de bine!
Mamacita pacat de asa vreme la Bv, si noi trebuie sa ajungem vara asta pe acolo, poate chiar de 2 ori, sper sa se razgandeasca vremea asta mai repede. OanaMaria Luiza si noi am patit la fel cu Maria si era de la dinti. Foloseste Calgel sau Dentinox.
Wow, ce mult am scris! Sper ca nu v-am plictisit, dar intram mai rar si nu vreau sa uit pe nimeni!
Simonela multumim de primire si felicitari pt primii pasi! Sper sa fie cu noroc!

Acum va pupam si va dorim sa fiti sanatosi si sa speram ca va veni in curand vremea buna sa bantuim prin parcuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Hello Hello!

Continuam seria vaitaturilor:
cred ca fac oreion.

De 2 zile ma doare o ureche, de azi dim chiar tare. Si imi vine mie ideea in drum spre serviciu sa ma pipai langa ureche. Si supriza, in fata urechii , nu sub ureche , am un nodul cam cat buricul degetului, tare si nedureros .
O sun pe doc si imi spune ca e epidemie de oreion in Brasov.

Ma rog, zice ea ca daca pana diseara nu ma umfu tare si fac febra , nu e oreion , e numa un ganglion, daca ma umflu, D-ne ajuta!

Asha ca sunt cam suparata.

Intrebarea mea este : daca D-ne fereste am oreion si a luat si Radu , la el cat e de nasol daca face oreion la varsta asta?
Uf , si mai aveam un pic si faceam vacinul!
Dar la mine, e periculos tare?

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

adseana,din fericire nu la noi sunt monstrii grosi si verzi,ci la Mihai[era sa zic Mihaita,dar mi-am amintit ca nu-i place Danutei],desi probabil vor aparea si la noi.Normal,in evolutia unei raceli,la sfarsit secretiile se ingroasa foarte mult si devin ori albe,ori galben-verzui.danuta,tot ce ti s-a spus si prescris este corect[mai putin chestia cu dusul:poti sa-i faci baita calda,numai bine mai moaie secretiile,dar ai grija sa il invelesti repede si bine apoi si sa nu-i intre apa in urechi].Nimeni nu-si asuma responsabilitatea sa faca altfel decat a fost invatat,asa ca e normal sa primesti antibiotic profilactic contra otitei si sinuzitei.Din cauza asta se spune ca un doctor de exceptie trebuie sa aiba,pe langa bagaj de cunostinte,aptitudini etcsi mult curaj si un pic de nebunie
Eu,cand a fost Alexut racit,o singura data,pe la 8-8,5 luni,si a ajuns la faza asta,am optat sa ma abtin de la antibiotic,dat fiind ca,tot ca Mihaita,nu facea febra,rosu in gat,tuse,iar secretiile i le aspiram constiinciossi a fost ok,dar nu te pot sfatui dpdv medical sa faci asa.Eu personal sunt foarte circumspecta cu antibioticele,ptr ca vad zilnic la ce duc-si bine si rau,si stiu exact avantajele si dezavantajele[apropos de alte intrebari pe care ti le puneai,danuta:da,exista tratamente de luni de zile,si cu cate 4 antibiotice,si da,se poate capata rezistenta si dupa 1 saptamana de tratament],dar asta nu inseamna ca dr.ti-au prescris gresit tratamentul.Te-am bagat in ceata,nu?Pe scurt,ca deja Alex si-a pierdut rabdarea aici,langa mine:ca medic te sfatuiesc sa urmezi tratamentul,personal cred ca va trece fara antibiotic[daca nu are mai mult de 2 saptamani de raceala!!!daca da,.musai antibiotic]

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Mamacita ...cred ca si neuronul meu e pe cale de disparitie...si am retinut gresit...

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Ligia offf...sper sa nu fie oreion...stiu cat e de dureros...tzinem pumnii sa fie doar un mic ganglion...

Danuta nu stiu daca sunt eu in masura sa iti dau sau nu sfaturi, eu iti spun doar ce am facut noi...si Alexandra a facut ffff des rosu in gat, si dr. pediatra ne-a dat aproape de fiecare data antibiotic...de cateva ori i-am spus ca nu ii mai dau, si a trecut si asa...dar pana la urma ne-am dus la un dr. homeopat pentru ca in ultima perioada, pe langa rosu in gat, vomita aproape tot, nu mai lua in greutate...si de atunci (din aprilie), sa nu zic cumva intr-un ceas rau, dar nu am mai avut asa probleme cu ea...acum, fiecare face cum vrea si cum crede ca e mai bine...noi am incercat si asta si pana acum, sunt super multumita!

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa noastra

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabu20050415_1_Alexandra++is.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Mama ce activitate aici,
Multumim tuturor pt urari! A fost ok, a fost muuult, dar nu foarte greu si s-a terminat cu bine, azi mai am un examen oral si gata pana pe 30 iulie cand va mai fi un examen dar fff usurel- vreau eu sa cred, si apoi in aceeasi perioada traseul pt carnetul de conducere, pt ca eu am carnet provizoriu- asa se da primele 9 luni dupa teorie- in fine, sper ca va fi bine!

Multumim si pt sustinerea pt concurs! Eu am rusii si am scazut doar 200g de luni asa ca o banui pe Dana castigatoare. Eu intentionez sa fac si dupa ce slabesc, iar acum ca a dat caldura vreau sa iesim cu bicicletele, i-am luat si Biei scaunel, si o punem pe bicicleta lui Hugo, ca eu nu am curaj sa merg cu ea in spate, si maine seara poate facem un tur mai lung, cam 40 km avem un traseu in zona, prin padure, e superb! Deabia astept

Andruzza, wow! felicitari!, nu lasi kg alea deloc sa-si faca de cap, bravo tie! si nu uita de bicicleta, eu acum o sa fac, diseara ajung la 10 si ceva si nu mai sunt in stare.

Adseana, lasa ca o sa pape ea si bucatele, Bia le papa dar cantitativ mult mai putin decat daca-s blenduite... am intrebat dr si mi-a zis ca si eu mananc un pure mult mai usor decat cartofi natur si intra mult mai mult, asa ca e normal, plus ca ei nu mai iau asa de mult in greutate, dar parca imi e greu sa vad, din 3 fructe blenduite acu mananca doar jumate taiat bucatele cu furculita, si dupa un biscuite si un iaurt. Asta este, o sa vina si vremea cand vor manca doar ca noi

Dantje, eu tin acum regimul scarsdale www.eva.ro/dietafitness/articol183.html" target="_blank">http://www.eva.ro/dietafitness/articol183.html, nu e foarte grea si combinata cu sport da super rezultate vreau eu sa cred, eu am fost si la dr pt pastile de slabit si iau Reductil care taie foamea- si inca cum o taie!

Ligia, eu cred ca e ok sa mergeti la salina din moment ce se recomanda aparatul salin in camera bebelusului, mama ne-a dus pe noi cand am fost mici la Slanic Moldova, cred ca eu aveam 2 ani si fratele meu 5. Sanatate Raducului

Danuta t, noi am avut monstrii verzi de multe ori, si i-am tratat cu succes de fiecare data in acelasi mod- intai curatarea nasului bine bine, apoi picaturi de nas cu antibiotic corespunzatoare varstei, de 4 ori pe zi. Muci verzi indica o oarecare infectie dar picaturile cu antibiotic sunt de ajuns nu trebuie si pe cale orala. Zic din experienta. Pupici si multa sanatate.

Elinia multumesc de indicatii o sa fac din cirese asa cum ai zis tu sa vedem ce iese, pup si Stefanut

Ionela, ufff, cred ca va e tare greu fara comoara langa voi, dar mai e putin si implineste varsta in care poate merge la gradinita, cred ca e mai in siguranta acolo decat cu cine stie ce bona.

Ligia, tinem pumnii sa nu fie oreion, multa sanatate!

Noi suntem bine, bia e la cresa, si eu sar repede pe bici cateva minute, nu mult ca nu am timp, si fug spre scoala sa vaz ce mai fac si azi

V-am pupat.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput