Copilasi de mai 2003 (38)
Raspunsuri - Pagina 23
DanaMario spune:
Dana_d dar cum ti se pare Toronto?
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
dana d spune:
Toronto.. ce sa zic, impresionanta o parte, usor dezamagitoare alta parte. Sa spun ce ma dezamageste putin. Vad multe zone care seamana cu zonele noastre industriale, numai ca aici inteleg ca sunt chiar in oras, nu pe la periferii ca la noi.
Mi se pare putin ciudat pentru ca sunt foarte multe zone unde pare ca nu e nimc dar totusi suntem in oras,parca ar avea pauze, asa mi-a facut prima impresie. Ma uit de la balcunul surorii mele si vad palcuri de bloruri inalte si frumoase, acoperie cu sticla, dar intre ele pare ca e padure si autostrazi care le leaga. Mi-a spus Doina ca acolo sunt statii de metrou, dar numai pe langa statiile de metrou e viata aici? Va spun ca ssta e doar prima impresie si facuta de la distanta. Am fost aseara in Downtown. Acolo arata ca un oras american vazut prin filme. Am ramas impresionata pentru ca e foarte diferit de ce stiu de acasa. pe langa cladirile de sticla miderne si altele de caramida cu aspect mai clasic, tot asa de mult m-a impresionat si adunatura de rase si culturi de oameni ce circula pe strada. Aaa, si politetea si bunavointa lor din spusele surorii mele pentru ca eu inca nu am luat contact.
Inca nu am vazut mai in amanunt centrul pentru ca eram si foarte obosita de pe drum si am trecut doar cu masina fara sa coboram. Abia astept sa il iau la picior si sa vad mai de aproape totul. Azi ne-am plimbat doar pe malul lacului unde puteam sa ne ducem singure pentru ca Simona lucreza.
Ca sa fiu rea cum am inceput: si aici nu ma asteptam sa fie la fel de murdar ca la Bucuresti. Malul apei plin de mizerii care plutesc sau sunt deja pe uscat. Din loc in loc am vazut si gunoaie aruncate pe jos pe iarba desi sunt cosuri peste tot. Am zis ca pentru ca sunt atat de multi romani aic, dar cred ca sunt si altii necivilizati prin lume. In rest frumoase locuri de joaca pentru copii, nu leagane stricate, bazine de balaceala pe langa locurile de joaca, cam putini copaci adica cam mult soare prin parcul asta. Am umblat mult in soare pe alei si abia din loc in loc cate un copac mare cu umbra racoroasa. Multa lume pe role si pe biciclete, oameni care fac gimnastica pe iarba fara inhibitii ca la noi... bine, si nici nu fluiera nimeni dupa gagci ca la noi.
Dar ce mi-a mai placut e cartierul unde sta sora mea. Ea spune ca e destul de rau famat, adica nu e din cele bune dar mie imi plac foarte mult strazile cu case tip toate acoperite cu caramida rosie si aliniate de aceeasi forma cu acelasi petec de gazon in fata. E adevarat ca in fata caselor mai vezi vechituri aruncare sau casele arata ca nelocuite cu gemuri murdare si carpe decolorate in geamuri, asta doar daca te uiti mai atent, in ansamblu ain Bucuresti asta ar fi cartier rezidential din astea care se vand acuma cu sute de mii de euro vila.
am vazut ca am facut o gramada de greseli dar nu le corectez pentru ca daca scriu o litera se sterge urmatoarea si nu ajung nicaieri. Nu integeg ce s eintampla dar nu e prima data si nici nu sunt la calculatorul meu
V-am pupat si revin cu noutati eventual si cu poze
Fetele mele
DanaMario spune:
O Dana dar nu esti prea critica eu cind am venit in prima zi vroiam sa iau avionul sa plec inapoi
Acum nu stiu cum dar a inceput sa-mi placa asa mult aici mai ales vara eu am sentimentul ca am conceidu 3 luni
Imi plac asa mult parcurile de distractii , plajele , pe insula, festivalurile
Eu lucrez linga primarie City Hall si acum vara sint fel si fel de festivaluri
Azi a fost deschiderea festivalului Caribana dupa ce stau pe acolo vreo ora muzica, mincare, lume fericita, vesela efectiva ma cred in vacanta ca greu ma conving sa ma mai duc in birou
Apropo pina ne punem de acord cu Parpa unde si cind ne intilnim haideti venit saptamana viitoare sa visitati City Hall si mergem la lunch undeva
Dana si Joshua
dana d spune:
Vreau si eu la festivaluri si distractii campenesti. Simona zice ca nu prea prind nimic festiv in perioada asta, am pierdut ziua Canadei, am mai pierdut ceva ce nu am retinut. Zica ca ar fi doar we lung dar in ala ea lucreaza toate zilele
. Poate ne adoptati voi si ne scoateti la distrat cand suntem orfane.
Ieri am fost la Mall. Placearea mea cea mai mare
. Am cumparat cate ceva, nu cine stie ce dar m-a facut sa ma simt bine si sa-mi placa aici de-a binelea. Constat ca majoritatea preturilor sunt comparabile cu cele de la noi, ba unele lucruri merita luate de aici, bani sa fie.
Aseara am fost la o aniversare romaneasca in Missisaga (sau cum se scrie). O gramada de romani, veseli, prietenosi, degajati, fericiti. Am inceput sa imi doresc sa stau si eu aici. Nu credeam ca am sa simt asta dar tanjesc dupa degajarea, nonshalanta, relaxarea oamenilor de aici. parca toti sunt senini, siguri pe ei si lipsiti de angoase, complexe.. si alte sentimente care ne fac pe noi romanii nefericiti acasa. Aici toata lumea zambeste, e senina, calma, binevoitoare. La noi exact invers, fiecare se uita urat la ceilalti gata sa se certe pentru orice sau sa rada de altii sau sa arate cu degetul. Pentru asta m-as muta aici.
Ziceam ca m-am obisnuit cu fusul inca din prima zi dar uite ca azi m-am sculat la 5:30 si nu am mai putut sa dorm. Cand m-a apucat si foamea am renuntat sa mai stau in pat si acum umblu incet prin casa sa ne le scol si pe ele.
Nu stiu ce facem azi. Simona zicea sa mergem la Zoo, dar vremea se anunta foarte calda si poate ar fi mai bine sa mergem undeva in interior (eventual magazine ceva...
, nu indraznesc sa-i propun lui Simona ca cred ca ma si bate).
Constat ca aici soarele este mai puternic decat acasa, doar cateva ore m-am plimbat pe afara si arat ca o tziganca. Noroc ca nu am o piele sensibila dar Alexa cam are probleme si mi-e teama sa merg cu ea la plaja. Mi-a facut deja destule probleme de sanatate si am avut o zi groaznica din cauza ei mai ales ca nu aveam unde sa cerem ajutor. Nu stiu inca cum este cu asigurarea asta medicala. Platim noi sau aratam asigurarea. Am inteles ca platim si recuperam acasa ceea ce nu mi se pare normal. Daca nu avem destui bani la noi, ce facem? Pana la urma tot doctora noastra de acasa ne-a scos din incurcatura.
Fetele mele
DanaMario spune:
Dana uite asta e cel mai frumos mall
http://www.vaughanmills.com/static/node959.jsp;jsessionid=ayayPjhuu9C_TotI3X
La zoo mie nu-mi place DELOC si mai e su scump biletul pt nimic
Daca Alexa are probleme cu pielea da-i cu crema protectoare eu nici in parc la balaceala nu-l las fara
Ieri Josh a stat 10 ore la plaja si nu are nimic dar l-am tot dat cu creama
Va puteti duce pe insula sau pe un fel de faleza Harbourfront e asa frumos
Da Dana ne putem intilni atunci in long we
Uite aici citeva festivaluri o sa ma mai gindesc si revin
http://www.caribana.com/
http://www.beachesjazz.com/home.html
Dana si Joshua
parpalak spune:
Cam acuma ar trebui sa fie si festivalurile alea de jazz de pe King. Tin minte ca in fiecare au fost cind a fost canicula mai mare, si uite-asa se face ca n-am vazut nici un festival. Ce-i drept, nici nu ma omor dupa jazz. Poate reusim sa mergem impreuna in mall-ul ala nou, ca nici eu nu l-am vazut.
Noi facem progrese cu olita. Acu isi scoate singur pampersu. Iar dupa ce face kk, se pune repede pe olita!
Cred ca va trebui sa incep sa-l iau in serios, ca altfel o sa ajunga la concluzia ca olita e subiectul favorit de amuzament pentru maica-sa, si nu obiectul care trebuie sa inlocuiasca scutecul cind vine vorba de kk..
In afara de prima zi la Niagara cind cred ca era cam rapus de foame, n-am reusit sa-l mai conving sa se-atinga de inghetata pe post de desert. Ce ma fac eu cu copilul asta? Cred ca pot sa tai de pe lista "daca esti cuminte capeti inghetata"...
Si alta, de vreo doua-trei saptamini il apuca o jale de ma usuca cind e vorba sa mearga la gradi. I se innoada lacrimile sub barbie, la gradi se agata ca un scai (de-aia-l duce tati). In juma de ora sau 5 minute se potoleste, dar nu mai am curaj sa trec pe-acolo in timpul programului. Odata m-am dus sa-i duc banii, ca sa nu uit iar, si cum m-a vazut, Paul a inceput sa-si puna incaltarile, credea ca am venit sa-l iau. Si tot numai cu urlete s-a terminat episodul.. Are si-acolo masinute si jucarii, asa ca nu pricep ce-l doare asa tare. Saptamina trecuta s-a apucat aia sa-i cumpere jucarii ca sa-l domoleasca, si e drept, in ziua aia n-a mai urlat, doar a fost bosumflat un pic. Dar nici asta nu mi se pare o solutie buna...
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
Daiopri spune:
Hai ca nici nu imi vine sa cred ce citesc:) Chiar mai Dana_d asta a fost prima impresie? Ca atunci trebuie sa ma felicit ca am ales Vanc, caci la noi aici de obicei cine vine ramane f. impresionat de cat este de verde si cuaratel. Deabia mai incolo incepi sa vezi si cum e cu adevarat:)
Pana una alta bine ca ati ajuns cu bine, ca se pare ca ai avut ceva experiente.
Apoi acolo esti pe maini bune, DanaMario si Parpa, las ca te alearga ele, si iti arata partea frumoasa a locurilor. Cel putin mie DanaMario mi se pare tare umblareata (in sensul bun) si se bucura de tot ceea ce e in jur.
Parpa mama, ce ai cu Paul, las ca o sa treaca. Mie mi se pare normala reactia lui, dat fiind ca tati a fost mai mult plecat, iar acum dupa ce ati fost si in vacanta, normal ca nu mai vrea la gradi. Pai ce tu ai vrea la servici?:)
Al meu in fiecare seara zice ca nu la "pii" (copii). Da eu zic ca el si fac ca mine. Si ca sa vezi cat e de cuminte, sambata a tras alarma de incendiu d epe holul cladirii. Eu m-am dus la rufe si el a iesit pe usa, dar i-am zis sa stea acolo. Cand deodata incepe alarma sa sune, si m agandesc, la naiba, tocmai acum cand am rufele la spalat. Pe masura ce ma apropiam de apartament, vaz ca nu mai e copilul meu langa usa, iar cand ajung la chestia aia din fata usii mele o vad trasa, si m-am prins. Cand intru in casa pisoiul plangea, si il intreb ce ai facut, ai tras de alarma si el da. Am zis, na ca am facut-o, la care sotul iese afara, curajos sa le zica la toti ca al meu a facut-o dar noroc ca l-am Calmat, ca unul din vecinii nebuni cu care m-am certat era foc si para pe copilul care a facut asta, si ca I rupe degetele si mainile, si las ca le-ar zice el si la parinti, etc, ca sa vedem cat de indulgenti sunt canadienii. Oricum cred ca s-au cam prins ei cam care putea fi vinovatul, dar s-a mai intamplat si alta data, de catre alti copii, asa ca....
In rest noi ne distram prin imprejurimi, mi-am luat si eu 2 zile liberi, vineri si luni, sa mai merg pe la un lac doua sa stau cu burta la soare.
Cu olita, noi am mai progrsat nitel, ca i-o las la el in camera si ii pun pampersul mai tarziu, dupa ce se tot foieste, ca pana la urma daca nu are pamp, face in olita.ia-l incep si explicai, ca eu am fost surprinsa sa constat ca de acum chiar si pricepe:) Ca inca mai selecteaza ce sa urmeze e alta poveste:)
Hai numai bine tuturor.
DanaMario spune:
Parpalak pai iti spun eu ce are Paul de plinge cind il duci dimineata, ce are si Josh dar de un an de zile :)
Si stai linistita ca te obisnuiestu tu cu plinsu lui si el tot nu se potoleste.
Cred ca de la atita plimbat Marineland,Wonderland,Ontario place li se trage ca-i mult mai atractiv.
Eu am facut un experiment asta iarna am stat 2 weekenduri acasa si n-a mai plins cind l-am dus dar n-am mai rezistat eu sa stau WE acasa si a inceput sa plinga iar si plinge si acuma
Lui Josh acuma i-au pus la gradi un melc si l-a pus sa aiba grija de el sa-i duca frunze si azi a fost prima zi dupa un an de zile cind nu a plins
Daiopri si-n Toronto e verdeata, curatenie nu stiu unde gasise Dana parcu ala fara verdeata eu nu cunosc cartierul unde sta Dana.
Dana e plecata acum la Lac Erie 2 zile.
Parpalak festivalul de Jazz e July 27-30 nici eu n-am fost pina acum dar anul asta vreau sa merg daca concertele sint pe plaja
Ma atrage ideea daca concertele sint pe plaja daca scenele sint pe strazi alea pe linga plaja nu-mi place.
Daiopri plimbareata sint de fel dar acum daca-ti poti imagina n-am plictisit de plimbat sint in cautare de alte preocupari
Dana si Joshua
parpalak spune:
OK, deci urmatorul obiectiv e sa invatam zilele saptaminii si sa-l verific daca stie care-s simbata si duminica..
Ca mergem numa-n alea.. Ce-i drept, ne cam dau peste cap weekendurile lungi, dar ne descurcam noi pina la urma.
DanaMario, sa stii ca weekendul asta am stat numai in casa, am intrebat copilul daca vrea sa iasa in gradina si a declinat vehement. In casa aveam climatizarea, ce-i drept, si de-afara venea un val de aer fierbinte, de cite ori iesea tati la gratar.. Si azi dimineata tot a urlat.. Dar weekendul urmator nu cred ca mai rezist eu in casa..
Da' de care plaja pt festival vorbesti? Nu cumva de faleza Harbourfront? (nu prea-i nisip p-acolo). Sau pe insule? Sa stii ca cu melcu-n dinti il trimit miine pe Paul la gradi.. Sa vad cum ii improvizez "cusca"...
Daiopri, uite cum incep eu sa vad avantajele statului la casa. Daca venim la Vancouver ne lasi si pe noi sa tragem alarma? Ca s-or fi obisnuit vecinii de-acuma..
Da' sa stii ca vecinu tau e defect, nu canadian.. Io cred ca de la ala ti se trag toate starile nervoase, si tu credeai ca de la traznaile lui Stefan.. Apropos, a fost gratis trasul de alarma? Ca la Toronto costa 300 trasul fara incendiu..
Mai mamici, io sper ca nu asteptati toate sa scrieti din Canada... Ce mai fac prichindeii? ![]()
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
dana d spune:
Daiopri, fara verdeata in sensul ca cam fara copaci. Adica prea mult soare pe alei. Si mizerie daca vreti si nu ma crede cineva, am in poze destul de clar, dar numai de pe malul lacului. asa, cate o sticla aruncata pe gazon nu le-am mai fotografiat ca am si acasa.
Azi am fost la Kingston, la Fort Henry si am facut si croaziera printre cateva din cele o mie de insule. Foarte frumos! Mi-a placut mai putin fortul ca cladire, e mic copil pe langa ce cetati si ruyine avem noi in Romania, dar organizarea si toata punerea in scena a ritualurilor si activitatilor din acea vreme, asta da. Foarte frumos si impresionant cu oamenii aia imbracati in soldati de acum 150 de ani si in neveste si copii de soldati, incercau si reuseau sa redea intocmai viata de atunci. Au tras pana si cu tunul si a fost o intreaga ceremonie pentru asta. Am facut multe poze si multe filme cu care am umplut memoria de apoi in croaziera a trebuit sa mai sterg cate ceva ca sa iau si de acolo amintiri.
Am venit la 1 noaptea si sunt atat de obosita ca nu pot sa va povestesc si despre ce am vazut pe lac si in oras. Maine iar avem o zi plina asa ca astpet una mai libera ca sa pun si poze.
Va pup si va doresc sa va distrati la fel de bine.
Fetele mele