Copilasi nov-dec 2004 (114)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cassandra spune:

Buna seara mamici si pitici, azi am scos si noi capul din nameti si am iesit la o plimbarica exact ca in toiul iernii. In sfarsit Dragos a reusit sa doarma mai bine, pt ca in zilele cand stam in casa e super agitat si adoarme destul de greu dupa o ora de tumbe prin pat.
Speram si noi sa vina primavara si pe aici.
Maine e o zi mare pentru noi pentru ca pentru prima data vom fi nasi de botez pentru o minune de fetita pe nume Miruna. Fiind prima data incerc sa ma mai documentez cam ce trebuie de facut la biserica. Sunt sigura ca si voi ati fost nase de botez. Poate imi dati cateva sugestii despre ce trebuie de facut, poate si niste tarife.

Alexandra, mami lui Dragos (14 noiembrie)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sirghialex/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Corina, eu nu i-as mai da pur si simplu lapte. Cand se scoala si cere ii spui ca nu mai papa noaptea lapte si sa se culce, acum toata lumea face nani. Normal ca o sa ai scandal un timp si plansete, dar dupa o vreme, daca tu nu cedezi deloc, trebuie sa accepte. Spune-i si ziua si seara inaitne sa-l culci ca merge sa faca nani, bem laptic seara, dar noaptea nu mai bem (copii sunt mai receptivi treji decat noaptea de-abia scualti din somn). Ideea e sa puteti sa rezistati acelor nopti de scandal pana cand el se va obisnui cu noile reguli. Da-i mai multicel sa pape seara ca sa atenueze senzatia de foame de noaptea. Caci formandu-se reflexul de a manca noaptea, normal ca la el stomacelul la ora x incepe si forfoteste si-si cere drepturile.
Sau o masura lenta si dupa parerea mea sigura e sa-i reduce in fiecare saptamana cant de lapte din sticla pana dispare de tot. In felul asta si stomacul are timp sa se ajusteaza in timp. Psihologic e mai putin traumatizanta o astfel de metoda. Scoti cate 10-20 ml la fiecare 4-5 zile din ratia de supt noaptea. Cate putin ca sa nu simta bebe si nu prea des ca sa nu provoci nemultumiri. Spre ca in felul asta bebe nici nu va sesiza cand va ramane fara lapte. Sa vezi ce rasu ldupa lume o sa fie cand ii dai cate 30ml sa bea .

Eveline, patul ala are o mamica in el, asta are in plus fatza de patutul ei. Nu e chestie decat de puterea obisnuintei. Ai cedat odata ,de doua ori si apoi a devenit obicei/regula. Copila normal ca vrea sa nu se schimbe nimic, orice copil e rezistent la schimbari care vin din afara lor…Insa eu sunt genul de persoana care crede ca orice invat are si dezvat .Tine insa de fiecare parinte ce vrea si ce urmareste. Daca nu e o mare problema pt. tine acest mutat si vrei s-o scutesti de plansetele de rigoare, poti sa inchizi ochii si sa faci asta cum ai facut si pana acum si sa astepti sa vina momentu lde la sine cand va accepta sa ramana numai in patutul ei far ainsa sa provoci scandaluri si plansete.

Dama, intotdeauan e mai usor cand inca de la inceput copiii dorm separate e parinti. Dar cand bebe a fost obisnuit impreuna e greu de dezvatat. David al tau sau alex al meu n uau cu ce compara, eu nu au cunoscut o alta situatie decat singur in patut si in camera (bine, alex a dormit singur in camera de la 4 luni, dar era inca mic sa capete deprinderi puternice). Insa pt. mamele care au dormit cu puii in camera sau in pat e diferit. Nu e vorba numai de rezistenta micutului la schimbare. De multe ori mamele sunt cele care nu pot fi consecvente. Sufera si ele si sunt si ele rezistente la schimbare, desi ratiunea le spune ca trebuie sa se instaureze odata dormitul separat.

Voi va vaitati ca nu se joaca copii cu voi sau ca nu va dau atentie! Da’ sa-l vedeti pe fi-miu cand are chef de spus poezii sau cantecele (adica sa I le spuna altii) si dupa vointa lui ar trebui sa turui neintrerupt. Cand fac opauza scoate un eeeeeee suparat si nervos ca de ce m-am oprit. Dar mai vorbesc si eu cu mama, cu tati si ma mai intrerup. Iar daca imi continui conversatia si nu-l bag in seama sau raman cu ochii cascati la tv. face eeee di nce in ce mai tare si incepe apoi si trage si de mine. Se enerveaza ca sa-mi atraga atentia ca l-am lasat balta…Sau are momente cand eu as vrea sa e jaoce singur si el vien saracu’ si trage de noi ca vrea companie. Vine si ne ia de mana de pe canapea si trebuie sa mergem si sa facem ce vrea el. Iar eu cum in ultima luna cu greturile-astea n-am fost buan decat de zacut….
De-aia am zis ca-i lipseste un partener de joaca.

.......in 12+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Cassandra cred ca e cam tarziu sa-ti raspund avand in vedere ca maine e evenimentul, dar oricum: tariful il afli la biserica (in ceea ce priveste preotul), n-o sa-i fie rusine sa-ti spuna cat cere (noi am botezat o singura data dar preotul ce a oficiat botezul era nasul nostru de cununie si nasul fetitei noastre, asa ca nu a cerut nika....am dat noi ceva, caci ne mustra constiinta, pentru biserica, chipurile). Apoi mai pui tu cat crezi de cuviinta fie la cumatrie (daca face) fie dupa baita.
Baita se face a doua zi dupa botez, dimineata....dar cred ca stii si tu, doar si tu ai avut baietel botezat....gandeste-te ce ti-au adus nasii:hainute cap-coada (de la papucei pana la caciulita, plus haine de casa, de afara, si ce mai vrei tu), jucarii, cosmetice, bani.
La biserica iti trebuie lumanarea si o sticluta de ulei (si parintii sa nu uite certificatul de nastere....cum am patit noi)...si prajiturele si ceva de (tarie).
Din cate stiu eu, obiceiul pe la noi e sa ai a doua zi dupa baita o sticla de tarie dulce (lichior) sa cinstesti pe cine e pe acolo. In cadita se pune copilul in crisma si tot felul de chestii simbolice: argint, banut, pana, petale, ce-ti mai vine prin cap ca ar semnifica ceva....apoi apa din cadita sa o dati la radacina unui copac, intoarceti cadita cu fundul in sus si invitati o "doritoare de a deveni mamica" sa se aseze pe ea. N-am crezut in ruptul capului in chestii din astea. Eu insa ma chinuiam de ceva timp sa o proiectez pe Bia si nu iesea nika....am fost invitati la botezul fetitei nasilor nostrii si am facut-o si pe asta (m-am asezat pe cadita)...si luna urmatoare, surprise: 2 liniute .
Uneori se mai obisnuieste ca nasii sa aduca cadita....noi n-am vrut, caci botezul l-am facut cand Bia avea o luna si-i luasem deja cadita (doar nu era sa nu spalam fata pana atunci).
Multa bafta si sa ne povestesti cum a fost!
Sa-ti traiasca finuta si sa-i joci la nunta!

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Si noi am fost azi la plimbare....am intepenit de frig, Bia avea nasul rosii si obrajii bocna....dar ce i-a mai placut, nu puteam s-o bag in casa.
Aseara a dormit TOATA NOAPTEA in patul ei.....sper sa nu fi fost o intamplare si sper ca asa va fi de-acum....va anunt maine cum va dormi seara asta...

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

quote:
Originally posted by andreap

Sa vedeti ce a facut aseara fata mea:dupa ce-i fac baita,imi dau seaman ca nu stiu unde-i telecomanda de la TV.Ii dau sa pape si ma apuc sa caut telecomanda aia..peste tot..nimic.O pun in patutul ei(in acre cautasem inainte)si ii spun"stai un pic acolo,mama trebuie sa gaseasca telecomanda......" si alte bla..bla.Ea la mine"a.a.aaaaa"eu tot ii dadeam inaite cu "mami cauta telecomanda"ea tot asa"aaaaaa"Cand ma uit la ea,intindea manuta spre mine cu telecomanda in ea!M-am topit de dragul ei!Si l-am sunat pe al meu sot imediat sa-i spun ce isprava a facut fata mea!
Pupici si va doresc sanatate si un WE minunat

POZE
PETRECERI..PETRECERI
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Andreea , pupici pt Mariuca si week-end placut.

Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

si we placut fetelor

monica
http://community.webshots.com/album/526201867odZHaD
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Buna buna!

Cassandra,sa-ti traiasca finuta si sa va fie de bine!

Eveline, Biencuta imbujorata.

Un week-end perfect va doresc!

Va pup pe toate!

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Buna fetele...
Cassandra... sa aveti o zo frumoasa si petrecere frumoasa... Sa-ti traiasca finutza...

Eveline... hai ca vine vremea frumoasa...

Miag... ce bine ca ai mai aparut... ce mai faceti?

Astazi am fost la biserica din curtea spitalului Gr. Alexandrescu, l-am impartasit pe Mihai, ne-am intalnit cu Gandacelu si Ioachim care e un scump, ne-am intalnit si cu Sabina compozitoarea..... Mihai a mers putin prin curtea bisericii dar si in biserica (la subsol unde e locul de joaca al copiilor)... si am primit si de la Gandacelu niste banuti pt ghetutze ortopedice... Asa ca saptamana viitoare mergem la dr sa ne dea trimitere sa ni le facem...

Sa aveti un week-end frumos...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

ce am scris eu de nu mai vrea nimeni sa posteze?

Silviu... bafta maine la prima ta zi de la camin....Sa fii baiat cuminte, ascultator, mancacios

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

felis multumim

Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
poze
party 1 an

Mergi la inceput