Copilasi nov-dec 2004 (114)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

am si eu 2 intrebari
1. voi le dati bebicilor cereale nestle cini minis de ex? ca eu am capiat si le-am dat sa rontaie din ciniminis-ul meu si le-a placut de numa'. acum ma gandesc sa le pun si in lapte poate-i fac sa mai manance niste lapte cu ocazia asta
2. ce fel de peste le dati copiilor. mi-a zis medicul sa le dau peste slab dar...nu stiu care e. eu le-am dat file de salau ca dintr-ala aveam si nu stiu daca e slab sau gras

[maron]Adriana & Bianca si Tudor
[/maron]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Eu ii dau chocapic. Ii plac tare mult dar fara lapte. Le rontaie asa prin casa.

Pupici,

Flory 27+ si Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ROSERB - LA MULTI ANI!!!
Numai bucurii si sanatate!!

O zi frumoasa tuturor fetelor si piticilor!
Intru rar ca am unele probleme, dar ma gandesc mereu la voi si la puiutii vostri! Ma uit la a mea si tare as vrea sa o vad printre ceilalti prichindei! Am dus-o ieri in parc si parca cersea afectiune de la ceilalti. Si de la mari si de la mici. Se lipea de ei. Se agata de cate un nene si se uita la el cu o fetisoara de parca-i cerea: "baga-ma si pe mine in seama!". Cu copiii era asa de fericita de numai gura ei se auzea in tot parcul. Si asa face ori de cate ori e in preajma vreunui copil. Se bucura zgomotos si se lipeste de el si topaie pe loc de fericita!

Pupici, inca o data la toate

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Bonjour!

Da, a venit primavara , cu siguranta...noi am iesit la plimbare azi si ne-am scos bereta ca erau 19 grd

Flory, eu am intrat mai devreme in concediu, tot asa din motive ... la mine de placenta praevia si am procedat asa: CO, apoi medical vreo 2 sapt ca sa pot lua apoi prenatal. Prenatal+postnatal tre sa iasa 126 zile, cum au zis si fetele. Intreaba de risc maternal, se da, inainte de prenatal sigur. Mai e putin, sa-ti fie bine

Da, Vaporub se da de la 2 ani in sus, insa eu am gasit o varianta care se administreaza de la 6 luni, cand a fost puiul racit prin toamna...si efect...aproape 0...Karvolul e tare bun.
Roxana, sanatate la pui....mey, a nascut nasica (e cea careia baietelul mare ii seamna leit, nu?)?

Adriana, peste slab este: crapul, pastravul, salaul, stiuca. Eu ii iau in general crap, ca sa fie proaspat, dar i-am dat si salau (acu tre sa vina sezonul lui) si pastrav. Al meu e "pestar" mare, eu ii fac si ciorbica de peste.
Cat despre crantanele...eu nu-i dau, in mod deosebit, doar sticks-uri, grisine, biscuiti si rar cereale de la noi, asa unul doua...si inca nu cu cacao (ca tot se discutase)...are timp sa-i prinda gustul

Try sanatate multa si tie si bebicului si mamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Ca veni vorba de peste...eu i-am dat numai congelat....file de merluciu...nu ma doare capul de oase!

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

damutza, va invidiez mey...cum ati mai petrecut voi in week-end......david al tau are deja pleata de motz
la noi a plouat tot week-endul asi acu la fel...nici nu putem iesi la plimbare si am o stare de nervi din cauza asta...

adriana, eu i-am dat lui David numai peste de la borcanele (hipp)...imi este lene sa il curatz de oase(ia timp si rabdare) si eu tot am o obsesie ...ca daca nu il curatz bine si ramane copkilu cu osu in gat...de! fiecare cu pasarica lui
cum ii mai e lui Tudor cu dermatita? ca vad ca lui David i-a trecut pe spate(ii aparuse acu 2 sapt) si i-a aparut un pic pe fatza

mami try, tinem pumnii sa fie bine!

roserbitza, multa sanatate copkiilor...off, ca asa e cu copii astia, scapi de una, dai de alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Eveline, merluciul ca si macroul, e ideal dpdv al oaselor, dar e un pic (mai mult!!!) mai gras si ficatelul lor e supus la cazne mai grele... Incearca ceva mai usor, cand mai creste treci si la oceanice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Buna iubitele mele mamici, multi si sanatate, mami Try cu burtica (speram sa fie alarma falsa si sa ramai numai cu spaima...)....si multi copilasilor bolnaviori...se vede ca a venit primavara (colcaie virusii..)

Noi suntem bine, bb Andrei e o maimutica, se catara peste tot, avem probleme cu iesirea premolarilor de sus (roade tot ce prinde), ca jos avem si premolari si canini..
Ma gandeam intr-o zi ca pe al meu nu l-ar primi la cresa mi l-ar trimite acasa pachet la cat e de zvapaiat si bataus...

Otilico, asa-i mai, am 2 baietzi..., al mare are buletin....ar fi trebuit sa-l fac la 17 ani....

Flory draga, numai bine la burtica, asteptam vesti mai des. Uite ce stiu eu (printre altele fac si salarii in firma la care lucrez...cu program facut de altii, dar am acces la date si ma pot interesa exact exact...).
Deocamdata: daca nu vrei sa-ti 'strici' concediul de 126 zile sarcina si lauzie, poti sa-ti iei concediu de risc maternal, care se plateste 75% si nu se impoziteaza (deci castigi cam ca la boala platita 100% care se impoziteaza...). Trebuie sa vb cu doctorul de familie....cu cel de 126 zile..e obligatoriu sa-ti iei 42 zile dupa nastere, dar poti sa ti-l iei tot dupa, sau 63-63....
Stagiul de cotizare e de 6 luni realizate in ultimele 12 luni
anterioare lunii ptr care se acorda concediul medical
Concediul asta de risc maternal se da maxim 120 zile calendaristice, in intregime sau fractionat, gravidelor, lauzelor sau mamicilor care alapteaza....

Nu stiu cam ce te-ar mai interesa....intreaba-ma...

Cuscritza, ard de nerabdare sa vad pozele noi!!!!!!!

Corina si bb Andrei 24.11.2004

daca vreti sa ne vedeti, aici sunt pozele noastre: Andrei

Pozici din martie 2006 aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Corina, concediul asta de risc maternal poate fi luat pana la nastere sau numai pana la 7 luni si 10 zile?

Nu inteleg cum 75% nu se impoziteaza si 100% da? Sunt mai grea de cap.....

Merci mult de info.

Pupici,

Flory 27+ si Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Flory, C de risc maternal (ca si cel de sarcina+lauzie si ingrijirea copilului bolnav) nu se impoziteaza ptr ca se suporta integral din FNUASS (Fondul National Unic de asig. soc. de sanatate).
Cele de boala (incapacitate temporara de munca) sunt suportate partial de firma partial de FNUASS (fct de nr de angajati) si se impoziteaza. Asa-i regula (de la 01.01.2006)

In lege scrie 'Concediul de risc maternal se acorda maxim 120 zile calendaristice, in intregime sau fractionat, gravidelor, lauzelor sau mamicilor care alapteaza....', deci nu apare nicaieri vreo conditie de varsta a sarcinii....eu inteleg ca se poate da oricand, daca esti inainte sau dupa nastere (in per alaptarii)...cred ca este in functie de doctorul tau de familie...
Trebuie sa-ti faci si tu niste socoteli, in functie de salariul pe care il iei acum: in concediul de sarcina si lauzie iei 85% din media celor 6 luni luate in calcul ca stagiu de cotizare....CIC-ul este acum 8 mil si va fi 6 mil de la 01.01.2007 (dar creste alocatia ptr bb de pana la 2 ani la 2 mil, deci tot aia..) Deci s-ar putea sa-ti convina sa intri mai repede in CIC...adica sa nu lasi 126 zile dupa nastere....
De ex, eu mi-am luat CO in 5 nov 04, in 24 nov am nascut (si am ramas cu 2 zile CO report). Practic cele 126 zile au inceput sa curga odata cu ziua nasterii lui bb, ca eu CIC n-am vrut...m-am intors la munca...ca pierdeam o gramada de bani...si n-am avut incotro...(mai ales ca bb sta cu bunicii, e pe maini bune...)

Te , te-am mai lamurit sau te-am bagat de tot in ceata???

Corina si bb Andrei 24.11.2004

daca vreti sa ne vedeti, aici sunt pozele noastre: Andrei

Pozici din martie 2006 aici

Mergi la inceput