Copilasi nov-dec 2004 (113)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Pai sa-l felicitam pe Mihnea pt Victoria cu iaurtul!Bravos natiune!Radu doar apuca lingurita si o scutura cu putere,parka ar vrea sa fie sigur ca nu ramane nimic in ea .Mai avem cale lunga pana la perfrormanta lui Mihnea.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Roxana, felicitari pentru Mihnea cel manierat, care mananca singurel!

Si noi mergem pana in parc cu caruciorul si de-acolo e musai pe jos...
La 7.30-8 se trezeste si Iris si la fel ca si Bianca de Eveline.. se alinta vreo 10-15 min...
isi bea sticla de lapte si apoi incepe joaca... mancare nu vrea pana pe al 10-11. Apoi iesim putzin prin curte, cu tricicleta sau pe leagan... asta cand e vreme buna, apoi somn si cand se trezeste mananca ceva apoi plecam in parc...

La noi e f.f. urat, ploua de rupe... (probabil ca si la Suceava) dar macar se mai topeste din zapada si se pare ca inclusiv pana vineri o sa fie la fel.. asa ca IOC! plimbarici..
Speram un w-e insorit!

Aaaa sa va spun, Iris doarme singura! asa dintr-o data am incercat s-o lasam in patul ei (camera ei) si nu ne-a venit sa credem ca doarme toata noaptea!
Eu ma gandeam ca pana pe la vreo 3-4 ani nu scapam... sper ca nu e doar o perioada.
Problema e ca nu mai dorm bine eu, mereu am trezesc sa vad daca e bine, e invelita... si tot fac ture prin casa noaptea...si-mi cam sare somnul.

Dana & Iris 1an+
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Daaa, FELICITARI lui Mihnea....e baiat mare de acum, bravo inca o data!
Si FELICITARI si pentru Iris care doarme singurica in patutul ei din camera ei...intre noi fie vorba: nu-i asa ca te bucuri de performanta dar iti si plange sufletul cand stii ca de-acum e mare, puiul tau incepe sa devina independent?
Eu una asa patesc: vreau sa faca Bia cat mai multe, sa creasca si pe de alta parte parca nu mai e bb-ul meu mic, cu toate ca o iubesc si mai mult....vreau sa creasca dar vreau sa ramana un pui mic in brate la mama .....cred ca-s nebuna!!!

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Eveline, apropos de hipermarket-uri... zilele trecute s-a deschis Kaufland in BM, si sunt f. dezamagita.
Cred ca m-am asteptat eu la prea mult, stiind cum este in Germania.
Evident ca este plin de marfa romanesca absolut comuna... nimic deosebit. Deci nu seamana deloc cu un Carrefour sau Cora... din punct de vedere al produselor.
Atat, ca este raion cu produse de panificatie f. diverse si dimineatza sunt proaspete (au brutaria lor), au multa carne refrigerata, si multe mezeluri (mai ok decat la METRO).
Preturile momentan sunt f. bune, adica cu vreo 8-10.000 lei mai mici decat in rest si au promotii la sfarsitul zilei sau cu cateva zile inainte de expirarea unui produs.
Lumea e buluc acolo si e chiar enervant sa mergi la cumparaturi cand te bati intr-una de oameni si de carucioare.

De ex. un pak. de PAMPERS (mar.4) - 72 buc. este la 52 RON. (cred ca pot compara preturile din Baia Mare cu cele din Suceava) in rest nu prea ... ca de ex. la Cluj sunt preturi mai mari... de Bucuresti, nu mai zic.

Se face si Billa la noi si sper ca v-a fi mai Ok decat Kaufland.

Dana & Iris 1an+
pozele noastre

Mergi la inceput

Da da, Eveline, exact asa simt... parca incerc un sentiment de parere de rau ca vad ca doarme f. bine fara mine!
La asta ma gandeam si eu ca vreau sa cresca, sa fie mare sa faca multe.. dar as vrea sa pastrez si o bucatica din ea mica, asa pentru totdeauna... cand mi-e dor s-o scot al iveala si s-o dragalesc...

Aime, cumnatul meu a fost zilele trecute in Iasi intr-o delegatie si a fost f.f. placut impresionat de oras.
Mi-a zis si de Mall-ul de care vorbea Eveline.. ca e f.OK- el este bucurestean, asa ca e obisnuit cu mag. de tipul asta, dar chiar l-a surprins placut Iasiul- citez: oras curat cu arhitectura f. frumoasa si mule zone verzi (in devenire).
Eu cred ca am fost odata acolo cand eram mica si am facut cu parintii turul manastirilor...dar nu-mi amintesc nimic nimic.

Dana & Iris 1an+
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Dana, o sa te obisnuiesti si n-o sa te mai trezesti, e normal dupa ce-ai stat cu ea atat timp in camera instinctul de mama sa fie mai teraz. Dar ma bucur ca ati facut pasul si mai tare ma bucur ca Iris a primit bine schimbarea. Ea dormea si cu voi toata noaptea sau se mai trezea?

Felis, ca am uitat sa-ti spun de ieri, mi-a placut la nebunie poza in care doarme Mihaita rascracanat si are picioarele asezate de zici ca fugea in somn . Si sa stii ca alaturi de ceilalti copii nu pare mai deloc mai putin dezvoltat. Iar asta cu siguranta e meritul tau pt. eforturile tale de a merge cu el la terapie, dar ma gandesc ca si dupa ce problemuta la inima a fost rezolvata el a avut o curba a dezvoltarii muuuult mai buna.

Roserb ce mai performanta a realizat Mihnea...noi suntem depaaaaarte la capitolul asta. Alex mananca singur doar bucatele de paine sau cascaval. Iar painea, daca nu e rupta in bucati mici o baga in gura asa cum e: bucata mare. Nu prea stie sa rupa cu dintii o bucata ce-o are-n mana. N-a manifestat niciodata interes sa ne copieze cu lingura. El daca are o lingura in mana nu cauta sa scormoneasca prin farfurie, ci se joaca cu ea in mana, o buseste de masa (nu mai zic de gresie, e placerea lui ce-a mare sa arunce lucruri pe gresie - vine cu mingiutele lui asemanatoare cu cele de ping-pong si le arunca sa vada cu msar in sus).

Aveti grija cu crizele de nervi care au inceput sa apara. Banuiesc ca ei deja inteleg si pricep mai multe si de-aia manifestarile de genul asta: ei incearca prin toate metodele sa obtina ceea ce vor. Are foarte mare importanta cum gestionati aceste crizute pt. ca ele pot degenera in manifestari si mai neplacute mai tarziu. Cu cat le veti tolera mai mult, cu atat se vor intari aceste comportamente si vor fi mai greu de corectat mai tarziu. Ideea e sa le dati de inteles ca nu tolerati aceste crizute si nu trebuie sa cedati sa le dati ceea ce vor (daca voi considerati ca nu e un lucru care trebuie sa-l primeasca). Daca azi cedati in fatza lor, maine nu, vor invata ca daca fac un pic de crize posibil sa obtina ceea ce vor. Din nefericire ei nu stiu inca sa ceara frumos. Noi trebuie sa-i invatam.
Noi incercam sa nu-i toleram crizele lui alex (nu face des crizute, dar are si el frustrarile lui). Ii vorbesc de fiecare data calm si ii dau si-o explicatie acolo. Dar nu primeste ce vrea el (daca noi am decis ca nu are voie). Daca merge mai departe cu supararea (plange in continuare sau se tranteste) il las sa-si consume frustrarea. Trebuie sa se elibereze si de ea intr-un fel. Si poate ca in felul asta va invata sa si-o gestioneze. Alex a fost genul de copil care a renuntat dupa un timp sa mai ceara ceva daca nu a primit si daca noi am fost consecventi. Poate unii copii sunt mai insistenti, nu stiu, dar ideea e ca nu trebuie sa cedati in fatza insistentelor lor. Daca e ceva ce nu le face rau, nu pot strica etc. atunci lasa-ti-i sa se joace cu ele sau sa le atinga. Uneori ei sunt doar curiosi sa vada cum e cutare sau cutare lucru si dupa ce isi fac damblaua nu mai sunt atrasi. Imi spunea cineva cum a procedat cu copilul lui cand era vorba de pus mana unde nu trebuie. Zicea ca nu a mutat nimic din casa: bibelouri etc. Cand copilul vroia sa le atinga ii spunea uite mami, mai-mai, il lasa sa le atinga si-l invata sa le mangaie. Stiu ca nu toti copii sunt la fel, dar poate la unii merge si metoda asta.
Si alex are momente cand se enerveaza pt. ca-i interzic ceva si atunci incepe si striga: ne-ne-ne-ne-ne, ca si cand ne-ar certa.
Nu spun ca are tati niste chestii care nu i le tolereaza si atunci alex frustrat ca nu e last sa faca ce vrea, vine la mine si-l paraste pe tati. Cum? Plange enervat si frustrat (nu cu lacrimi si-n hohote) si scoate niste sunete ca si cand mi-ar spune uite mami, tati nu ma lasa sa fac cutare. Eu intr-adevar sunt ceva mai permisiva cand vine vorba de lasat copilul sa faca una sau alta. Tati insa e mai drastic un pic, dar probabil ca alex a simtit asta si de-aia vine sa mi-l parasca mie pe tati (ca sa vedeti cat de usor simt si pricep niste lucuri piticii astia). Insa eu, indiferent daca-s de acord cu interdictia lui tati sau nu, spun si fac ca tati ca altfel alex va specula in folosul lui si-n detrimentul nostru toate astea.

.......in 12+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Oti, daca e sa se intample si-a treia oara banuiesc ca-l pastram, dar cand am zis ca nul mai vreau pe-al treilea m-am referit ca nu-l planific. Bine, nu prea a fost vorba niciodata de 3 puradei la noi in familie. Ar terbui sa facem multi bani ca sa il vrem si pe-al treilea si nu cred ca vom ajunge noi la astfel de performante financiare.
Sincer vorbind sarcina asta nu ar fi existat daca nu vroiam si eu si tati al doilea bebe. Nu ne propusesem sa facem bebe in momentul ala, dar am ignorat amandoi niste reguli de protectie. Si am zis ce-o fi o fi. Acu' daca e sa se prinda, asta e. Dar daca nici eu si nici el nu ne-am fi dorit calr al doilea copil, nu mai ignoram noi asa usor niste treburi. Intelegi? De-aia pe mine ma preocupa intr-un fel acum cum o sa ma protejez dupa sarcina asta, pt ca nu vreau sa ajung sa raman insarcinata din intamplare. Iar metodele contraceptive pe baza hormonala (pastile, patch-uri, injectii la 3 luni sau mai stiu eu ce) nu-mi surad deloc. De sterilet am auzit numai de rau, iar in prezervativ nu te poti baza. Metoda calendarului, mai da si ea gres cateodata, asa ca... nu stiu sincer ce mai ramane...

Eveline, Dana, daca ati stii de cate ori nu mi-a fost ciuda intr-un fel ca alex n-a dormit cu noi in pat...De multe ori am tanjit dupa un ghemotoc care sa se cuibareasca langa mine, pe care-l sa-l strang noaptea in brate si de-un zambet de care sa ma lovesc dimineata imediat cum deschid ochii. Dar asta e cu inima, caci ratiunea imi spuena mereu ca e mai bine pt. el si pt noi sa-l culc separat. Nici el nu pare copilul care ar vrea sa se culce cu noi. Niciodata nu si-a manifesta cat de putin dorinta asta pana acum. Adoarme cateodata langa mine stand la tv., dar atata tot.

.......in 12+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Bravo, Dana, ma bucur ca Iris doarme bine singurica. Eu pe copii i-am "expediat" de la 6 luni pe fiecare in camera lui, si a fost foarte bine pentru toata lumea, nu ne mai deranjam reciproc. Oricum eu sunt fericita la capitolul somn, am avut noroc cu amandoi, nu se scoala pana dimineata decat daca-i doare/deranjeaza ceva. Cat despre sculat, cum zice Try, o sa te inveti sa nu mai patrulezi toata noaptea, gandeste-te ca la varsta asta nu se mai poate intampla nimic rau, iar daca e destul de cald in casa nu-i nevoie de invelit mereu. Eu degeaba ma chinui sa-i invelesc pe amandoi la culcare, dupa jumatate de ora dau din picioare si sunt fara paturice, asa ca ii imbrac un pic mai gros si stau fara grija.

Vad ca domnisoara Bianca a inceput sa behaie cam tare, probabil un nou virus de la gradinita, deh, ca au fost prea putini sezonul asta

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Ei, cum sa nu mai aime... am dansat noi rock cu baby Queen.
pentru Iris si Mihnea.
Eu ma bucur deocamdata ca Danutz de doua zile nu a mai supt noaptea... El se mai trezea inca de 2-3 ori si lua cateva guri de lapte. Acum se mai trezeste o data sau de 2 ori, spune mama sau se foieste un pic si adoarme la loc. Sper sa-l tina ca asa-i de bine sa dormi mai mult... Poate doarme mai bine ca l-am mutat din patutzul de bebe intr-un patutz de copii mari, poate sa ma vada mai bine cand se trezeste si adoarme linistit la loc.
Try la puiutul mic. Ce repede a miscat.

mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Mai exista si metoda definitiva. Nu, Try? Dar daca castigi la loto ziua urmatoare sau moare matusa Tamara... si ai nevoie de mai multi mostenitori...
Si eu m-am gandit de multe ori cum o sa procedez cu protectia in viitor si chiar nu am nici o idee inca.

mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput