Copilasi de iunie-iulie 2003 (69)
Raspunsuri - Pagina 11
romana_74 spune:
Bine ai venit PAPADIA, sa iti creasca mari si sanatosi baietii, i-am vazut... faini baieti ai, cred ca esti tare fericita!
Fetelor, Matei are la picior 27 si ma distreaza ca parca e Gulliver! I-am luat niste pantofi mai inalti pentru gradi de la ECCO si au numarul 27 si ii sunt numai buni. Bine, si eu am numarul 40 si tata-su are 43, asa ca... traim pe picior mare cu totii. Asta micu are niste picioare minuscule, nu stiu cu cine seamana, dar Matei a avut la nastere piciorul pe care il are Lucu acum la 7 luni!!! Sa va spun noutati, Matei incepe sa prinda drag de gradi si suntem mai veseli dimineata cand plecam inspre gradi, sper sa il tina. A facut o viroza vioneri pe care a luat-o de la mine, dar pana luni i-a trecut. In schimb Luca are de 3 zile febra, iar ieri nu am reusit sa i-o scad cu nici un antitermic pe care il pot da unui BB de 7 luni. Asa ca, m-am chinuit pana seara iar seara pe la 8 i-am mai dat o doza de Nurofen si apoi i-a scazut bine, adica treptat de la 40 grade la 37 cu 2 intrarectal. Ce sa va mai spun ca si eu si al meu sot am comis o colita pe fond nervos de am crezut ca ne dezhidratam. Asa e cu copiii mici... ar spune mama care din femeia care m-a necajit enorm pe timpul sarcinii ca l-am conceput pe Lucu asa de repede dupa Matei, a ajuns sa faca diferente in favoarea lui Luca si Matei deja simte.
O noutate... am scapat de pamper si sunt tare bucuroasa... nu avem nici cel mai mic accident de 3 saptamani! Dar... problema spinoasa e la kk pe care il face tot in pampers, adica striga...: "Mamiiii, pune-mi repede un pampers ca asa de tare ma trece kk de nu mai pot tine!"![]()
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by alexandrueduard
Dana: unde este Happy Kids in Bucur? Nu e cumva Andy Kids? I-ai luat din acelea de la Ortopedia?
Da, Andy Kids... asa m-au trimis si pe mine. Dar pe firma luminoasa scrie Happy Kids si am zis sa stie Mihaela unde sa se uite
Eu mi-am luat pantofi de la Otter, mai nou sunt fan, este singurul magazin de pantofi unde ma duc si gasesc mai mult de 1 model care sa imi placa. Azi erau vreo 4 modele. Sunt de calitate si comozi. Au mai multe magazine, pe Mosilor, in Plaza, la Orhideea... Pe tine cand te aud de Dika imi faci o pofta, era si unul dintre magazinele mele preferate...
madic spune:
Buna fetelor,
Uauuuu, Andra, m-ai dat gata cu lista de jucarii. Se vede ca-ti prieste la noul/vechiul loc de munca, pentru ca ai redevenit sursa noastra de inspiratie in materie de shopping
.
Am fost si noi sambata in Carrefour, dar oferta e limitata, ne-am ales cu un fier de calcat si un aspirator in miniatura, care au (inca) ceva succes.
Mi-a revenit si mie cheful de hoinarit pe-afara, acum, c-a mai dat un pic soarele, totul e sa fac rost si de ceva timp...
La capitolul pozne, va spun ca a mea copila "cuminte" a scris ieri un perete intreg cu creioanele cerate - care nu se spala, sau nu se spala cu ce-am incercat eu pana acum - iar, la intrebarea mea " de ce, mami, ai scris pe perete, nu stii ca nu ai voie?", mi-a raspuns, senina, ba da, dar a fost o greseala
.
Noi stim semaforul, care e cam asa:
la rosu, ne opim
la galben, ne pagatim![]()
la verde, polnim!
si Doamne fereste sa mai intarzie careva la verde, ca incepe si tipa: polniti, polniti!, de ne stricam de ras.
Perlute:
Eu zic: "uite, ti-a mancat tati toate cerealele daca tu te invarti de colo-colo". Mariuca se duce in fata lui tati, face o fata serioasa si zice tati, o sa-ti para rau!
Ieri vin acasa, o pup, alea-alea, si o intreb "ce-ai facut azi, mami?", iar ea zice mami, am avut un cosmar ingrozitor . Zic "ce cosmar, mami?", iar ea de colo ma transformasem intr-un morcov urias si m-a mancat iepurasul
. Asta cu transformatul a preluat-o din Cenusareasa, mai ales dupa ce i-am cumparat (de la circ) o bagheta de-aia luminoasa cu steluta in varf, care zice ca e "bagheta fermecata"
si ne transforma in fiecare seara: pe tati- de obicei - in pasarica, iar pe mine, in broasca
.
In rest, cu Yahoo msn m-am laudat degeaba, ca tre' sa vina baietii de la IT sa mi-l instaleze, eu n-am nici un drept, dar o rezolv eu pana la urma.
Va pup si hai sa ne vedem si cu piticii daca se mai indreapta vremea.
Madi si Mariuca
cgaby spune:
buna!
wow, andra, ce de cumparaturi....ar cam trebui si eu sa innoiesc jucariile, dar am zis ca mai intai haine, dupa...jucarii!![]()
aditzu - of! multa sanatate irinei!
pupici tuturor. ar fi bine sa ne vedem prin parc...![]()
cgaby (mama lui stefan nazdravan)
Papadia spune:
Multumesc ptr urari Cgaby si Romana_74.Sunt intradevar fericita si implinita.Intradevar pozele sunt cam vechi deja am sa pun altele mai recente ca deja au crescut si sunt baieti de baieti
.Sa iti traiasca si tie puii si sa fiti sanatosi.Acuma ii dau trat.lui Calin si e mai bine un pic.Dar noaptea imi face febra de numa.Sper sa isi revina cit mai repede.Sanatate multa la toate si toti.
moldovan
crisotexa spune:
Mai fetelor,
Nu puteam sa nu intru sa-i urez Magdei drum bun!!!! Sa-ti ajute Dumnezeu si sa auzim in curand ca o canadiana mica isi va face aparitia in familia voastra. O sa ne lipsesti de la intalniri, ca pe forum stiu ca vei fi alaturi de noi

Andra, vad ca iti scoti parleala pentru zilele fara de targuieli, de care ai avut parte in ultima vreme. Suna bine ce spui tu despre gradinita vizitata. Insa pretul e cam mult pentru mine.....
Noi plecam maine in concediu, insa revin in forta, promit.
Tudor este in continuare un dulce si mi-e deja dor de el desi nici nu am plecat in concediu.
La ghetute avem nr.25.
La intalneala a fost tare fain. Am inceput cu suc, am continuat cu ceai si apoi am trecut la inevitabila bere.... Super fetele.....
Pupa crisa
alinuta spune:
hop si io cu vestea mare ca mi-am inscris odrasla la gradinita! inscrierea am facut-o acum, inceputul e la toamna. cum si ce va fi, ramine de vazut. am vizitat o multime, si de stat si particulare, si ne-am oprit in final la una particulara, cu 12 copii in grupa si 2 educatoare. sint tare incintata de gradinita asta, parca mi-aduce aminte de vremea cind eram si io copilas si ma pregateam de zor sa merg la "scoala" in grupa mica! nu ca mi-as aduce aminte, dar am asa un feeling de bucurie amestecata cu emotie, nerabdare, oleaca de tristete...tristete pentru ca n-o s-o mai am pe alex linga mine tot timpul (desi nu va merge decit 2 zile pe saptamina, 3 ore pe zi), si pentru ca imi dau seama ca bebelusa mea e copilas mare, si incet-incet incepe sa ia viata in piept, asa, ca pentru virsta ei...
sint gaina fetelor, si daca de pe-acum chicotesc in batista numai gindindu-ma, ce-o sa fac cind va veni septembrie? eh, mai e nitel pina atunci!
in alta ordine de idei, duduia nu mai poarta pampers, de nici un fel, am trecut la chilotei de bumbac, pe care nu va mai spun ca si-i alege asortati la tinuta! daca poarta pantaloni/fustita roz, apai e musai ca si chilotii sa fie roz, si eventual cu inimioare, ca sa "fie mai bine la poponeata!" si n-are decit 2 ani si 8 luni...
vorbeste din ce in ce mai mult in engleza, de cind cu grupul de mamici cu copii o da pe engleza in public, iar acasa face un mare ghiveci, si ma cam ia cu pareri de rau gindindu-ma ca poate nu va mai vorbi romaneste dupa ce va merge la gradi. io insa nu ma las, turui doar in limba noastra romaneasca! ca exemplu de ghiveci, iaca ce-a scos din cerebel:"mama, ajuta-ma por favor, vleau sa climb in tree!" (sa-mi scuzati transcrierea in spaniola, nu-s asa avansata).
acu' sa ma ierte Doamne-Doamne, dar de unde le scoate nene pe 3 limbi? ca sa nu mai zic ca daca o apuca strengareala, numara ceva la genul "one, two, tlei, patu, cinqo, six, seven, ocho, noua, doipe gata mama". voila cultura!
activitatea ei favorita e in continuare "pictula", dac-o intreb cu ce vrea sa se joace, imi spune ca "aze vlea sa pictese" - si ca atare isi ia ustensilele, care inseamna vreo 12-13 pensule cu tot atitea borcane cu vopsea, coli, si se-apuca de pictat. mai nou imi cere si-o basca, ca asa a vazut ea la film pe nenea. si imaginati-va duduia cu sort de bucatarie, basca pe cap, dind la pensoane...
a, a invatat sa-si scrie numele pe calculator. doar alex ce-i drept, dar imi cere ca literele sa fie la fiecare rind de alta culoare, ca sa "fie mai fumos". si da-i si la butoane!
stie numele rubedeniilor mai apropiate, numele citorva puradei din grupa de joaca si a mamicilor aferente, ba chiar si numele pisicii il stie, in schimb pe ta-su il cheama Titi! mai fetelor, din Titi nu-l mai scoate! nu vrea sa spuna Adrian sau Adi macar sub nici o forma! macar al meu are o multumire ca nu-l striga asa si prin casa sau doamne-fereste, afara, chit ca n-ar intelege poporul bastinas ce-i cu titi asta!
a, mai are o activitate preferata, facutul prajiturilor cu mine! teribil ce-i place sa-si puna si ea un sortulet, sa-si suflece minecutele asa cum face subsemnata, si daca mai e si sucitorul in poveste, e si mai fericita! la mixer ii spune mestecator, si zau de stiu de unde-a scos denumirea asta stiintifica, cert este ca mestecatorul unealta de baza!
iar m-am intins cit o zi de post, dar trebuie sa-i urez si eu lui Magdone bafta multa-multa, zbor usor si acomodare cit mai linistita, rapida si lipsita de peripetii!
bobi, sa stii ca si pe mine ma mai ia cu lesinaturi, prima oare cind am patit-o la fel am zis ca gata, pina aici mi-a fost, dar medicul mi-a spus ca e de la glicemie + oboseala, stress.
va pup si sanatate la copilasii cu raceli, sper sa vina caldura mai repede sa pot sa hoinaresc cu Alexandrusca mea pe-afara cit mai mult!
Alina si Alexandra
poze alex
pojogam spune:
Dana multam de idee, imi iesise zona Obor din minte ...
Am gasit ieri ceva pentru Flaviu si am luat ghetutele dar sunt marimea 28 casa se poata lungi in ele; in iarna asta am cumparat doua perechi de incaltaminte cu numere diferite;
Poate ajung azi pe acolo sa imi cumpar si mie ceva... ma dadeam de ceasul mortii cu costumas, fustite si uite ca nu am deloc pantof... chiar sunt desculta la acest capitol.
Andra sa stii ca daca nu ma desteptai cu "Casa Retro" nici nu stiam ca exista asa ceva; intrevare Buribon unde se afla ca nu l-am localizat pe harta acestui oras? Multumesc de toate informatiile!
cgaby spune:
neatza..ce zi frumoasa!
crisa - concediu placut! distractie maxima!
si stefan e mare pictor, ii place sa picteze cu acuarelele..la desenat nu prea are rabdare...
stef e "masura mica"...are 23 care sunt cam stramti...trebuie sa-i cumpar 24.
azi am reinceput gradi dupa boala....bineinteles cu tipetele de rigoare! e consecvent!
![]()
pupici si sanatate tuturor.
magdone - drum bun si sanatate...sa fie asa cum va doriti!
cgaby (mama lui stefan nazdravan)
Andra_ spune:
Buna fetele,
Luca are 25 la picior, 16 kile si 98 cm, ca sa va fac o descriere completa ![]()
Pojo - Boribon e la intersectia strazilor Viitorului si Vasile Lascar; din piata Galati o poti lua pe linia tramvaiului 5 sau 16 (sper ca astea sint, correct me if I'm wrong) spre centru si cred ca la prima intersectie este, oricum tine minte intersectia cu Viitorului. Dar ptr baieti mie mi se pare mai bun Casa retro, la Boribon au papusile alea de cirpa misto, seturi de canute de ceai, oale micute-micute din metal emailat, plus spumiera, polonic si lingura de atirnat pe perete, seturi ptr facut margele...
Alinuta - Alex va fi o mare poliglota
, dar musai sa stie romaneste sa se inteleaga cu restul gastii de copii atunci cind ne veti vizita, desi, preventiv, eu il dau pe Luca sa invete si el engleza ![]()
Madic - si Luca e in faza "transformarilor", doar ca el se uita amenintator la noi sau la vreun copil aflat in raza de actiune si zice "te transform intr-un iepure/ broasca/ pui si te bag la cuptor..."
Aseara a fost amica lui Ioana pe la noi, si s-au jucat fain, dar spre final cind si ea era deja obosita i-a spus ceva gen "o sa te duc la doctor daca nu esti cuminte si o sa-ti faca o injectie", la care ea a inceput sa urle, noi nu mai stiam cum sa calmam circul, cind o mai linistise maica-sa, dar tot cu lacrimi in ochi era, apare Luca de ne-unde si-i zice pe acelasi ton solemn "vine salvareaaaa sa te iaaa..."
iarasi urlete etc....
Si va jur fetelor ca eu nu l-am amenintat ever cu asa ceva, desi e drept ca aseara chiar tatal Ioanei si-a dat in petec in acest sens, dar Luca nu s-a speriat, din contra s-a hlizit fara nici o problema. Uf, uf, usor sadic copilul asta al meu, chiar se vede ca ii place sa stirneasca astfel de reactii celor mai mici si mai fraieri ca el.
pup u,
Andra