Copilasi nov-dec 2004 (106)
Raspunsuri - Pagina 8
try spune:
Fetelor, multumesc de urari si sa va dea Domnul si voua tot ceea ce va doriti. Probabil ca mi-am dorit prea tare al doilea bebe de s-a-ntamplat si cineva acolo sus a avut grija sa aranjeze lucrurile pentru noi.
De ce iau tratament? pentru ca si la alex am luat. Pe alex l-am avut dupa o pierdere de sarcina in luna a 3-a si apoi gin. mi-a dat progesteron sa iau pana in luna a 3-a la alex. Plus baby aspirine (care e aspirina in doza scazuta ce are rolul de a fluidiza sangele sa nu se intample cheguletze si alte minuni care ar putea fi fatale unei sarcini in primul trim.). Si la sarcina asta nu am stiut ce-o sa fie si am dat tel. si medicul mi-a zis ca repetam figura ca la sarcina cu alex.
Nu-i nici un tratament special, progesteronul se prescrie oricarei gravidute care a avut antecedente nefericite in trecut si tzine, zic eu, si de medic daca e mai precaut sau daca vrea sa lase lucrurile sa se desfasoare dupa legile lor, fara suport.
Sunt mai impacata sa iau progesteronul (azi ma duc la farmacie sa-l ridic, ca e reteta customized).
Ele, pentru copii, cel mai potrivit e sa-i faci cat mai apropiati ca varsta, atunci comunica ei cel mai usor si cel mai bine, indiferent la ce varsta ar fi. Cand distnta e mare intre copii poate parea potrivit cand sunt mici (intr-adevar e mai usor pt. parinti), dar mai tarziu, odata ce ajung la adolescenta si dupa, apare o distantare intre ei, sfera proecuparilor e diferita. Nu inseamna ca nu se vor iubi si nu vor tine unul la altul, insa e mai simplu cand sunt mai apropiati ca varsta. La fel, daca au acelasi sex, comunicarea intre ei e mai usoara decat daca au sexe diferite. Insa, chiar daca vor comunica mai dificil fiind de sexe diferite, cred ca au de invatat foarte multe unul de la celalalt.
Intotdeauna am considerat ca distanta favorabila intre copii sa fie de maximum 2 ani, desi pentru pariti nu-i deloc usor. Mai ales ca ma confrunt cu situatia de a o trimite pe maica-mea in tara cu cateva sapt. inainte de a naste (biletul de avion are valabilitate 1 an de zile si pierdem banii pe bilet daca o mai tin in plus) si apoi o sa stau acasa un an singura cu amandoi. Si cu toate astea nu-mi fac probleme. Copiii nu raman toata viatza bebelusi si nu o sa schimb pampersi 20 de ani de-acum incolo. Timpul trece repede.
Dana, ma bucur tare mult ca reconsideri ideea celui de-al doilea bebe, mai ales ca stiu ca tu erai cea reticenta, nu sotul. Oricum, mai bine mai tarziu decat sa nu-l mai faci deloc. Parerea mea e ca e destul de greu sa realizezi cat de castigat e un copil de a nu fi singur la parinti. De-abia dupa ce-l ai pe-al doilea, realizezi cu adevarat ce mult conteaza pentru primul, ce schimbari in bine aduce. Dar ideea de baza e ca trebuie totusi sa ti-l doresti. N-am intalnit nici o mamica pana acum care sa regrete ca a facut al doilea copil. In schimb am vazut o gramada de mamici care l-au facut pe primul si timpul a trecut, copii s-au marit si din ce a trecut timpul din atat au fost mai convinse ca nu va mai fi un al doiela...
.......in 5+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
ionela roxana spune:
Try felicitari si o sarcina fara probleme!!!; uite ca ti-ai dorit taaaare mult bebe 2 si cineva acolo sus te-a ascultat si ti-a indeplinit visul; multa sanatate
fetelor scrieti cu repeziciune nemai-pomenita; nu apuc decat sa citesc caci de postat pauza, asa ca azi la o ora atat de inaintata mi-am luat inima in dinti si mi-am propus sa mai dau si eu un semn de viata, in speranta ca nu ne ve-ti uita, sau ne-ati uitat, daca da va re-amintim de noi CUCUIETELE!!!
Ave-ti dupa cum bine stiti si voi niste copii superbi; pe toti i-am admirat cu mare placere, dar atat de multi am vazut incat sa-i insir acum mi-e sa nu-i incurc si-apoi sa ma
, ptr. ca le-am vazut in pauze, stiti voi de ce![]()
Fulgule multa sanatate lui Daivid
Carmen
si servici usor!; m-am uitat la foto. fetitei tale cea mare ceea ce face cand mananca si mi-am dat seama ca nu sunt singura care suferim de aceasi problema, numai ca a mea copila cea mare spune clar pe la mijlocul mesei "da-mi sa mananc mami!!!", si credeti-ma ca am incercat toooooate pedepsele posibile, si luata cu periuta TOT de geaba; daca ii i-au farfuria din fata urla de ma stie un intreg cartier, si culmea de-mi vine sa mor de ciuda daca este in afara se comporta perfect, de fapt mi-a si spus ca ea cat ii acasa sa-i dau EU sa pape ca ea daca mananca singura oboseste
In schimb Emily papa singurica
; este teroare cand pun masa, inainte, de fapt si acum baga mana, dar de la un timp mananca si cu lingurita, si va pute-ti da seama ce tapeturi originale pot avea PESTE TOT!, si daca Emily manca singurica, (vrea ea ca nu o obliga nimerica, iar daca vreau sa-i dau eu da din cap in semn de NUUUUUU, si se ridica pe varfurile picioarelor si se enerveaza si incepe sa topaie, iar eu pregatesc castronul si stau in spatele ei si o pandesc cand deschide gurita sa-si vare ea boabele de orez, si var si eu lingura cu haleala; la inceput maraie cu mancarea in gura, uneori mi-o scuipa, dar dupa vre-o 10 lingurita se da pe brazda); asa si cum va spuneam daca Arisa o vede pe Emily ca papa singurica i se face rusine si incepe sa pape dar inainte de a termina cu maxim 3-4 linguri incepe circul
; lui Emily ii place orezul si painea la nebunie, iar in ultimul timp a descoperit ca si mamaliga este buna
; asta-seara le-am facut la amndoua mamaliguta cu smantana si branzica si unt, plus masline; nu stiu cat de mult ia placut Arisei, mai mult cred ca a halit sa nu piarda in fata lui Emily, dar cert este ca lui Emily i-a placut la nebunie; deschidea ciocul mai ceva decat pelicanul, iar maslinele cand le-a vazut numai putea de bucurie, rontaia ca o soricioaica si era fff. fericita; ma pardon cand spoieste totul in jurul ei se opreste la un moment dat si face curatenie singurica lingand TOT!![]()
vad ca intelege muuulte lucruri dar nu prea vorbeste; oricum se comporta altfel fata de Arisa la 1 an, insemnand ca, copii nu se aseamana ca stil de comportament; am incercat s-o invat unde este nasul, gura, etc. dar nik ea refuzand total, tratandu-ma cu indiferenta; se uita fff. frumos la TV, la emisiunile ei preferate, in special reclamele, se joaca si singurica fff, frumos si vorbeste cu jucarelele pe limba ei, ba dupa ce termina, parca stie, parca este un robotoi programat le strange la loc in cutii, la ora mesei cauta mancare si apoi la ora de somn cauta salteaua; pai Arisa n-a fost asa in veci, de-am alergat dupa ea mereu de-am facut bataturi la picioare(Ele cand spui tu de Denisa parca mi-amintesc de persoana mea acum 3ani); iar daca Emily si-a format un program al sau de la un timp Arisa a devenit si ea la fel.
pup
dulcic pe mamici, bebici si pe noile burtici si va spun somn usor si fug si eu in patul conjugal rapit de cucuiete, langa a mea soata care sforaie acu`, si mai vorbim alta-data!
.
http://photos.yahoo.com/nlroxana
eveline spune:
Gagici....am luat 10 la examenul de sambata...![]()
![]()
![]()
![]()
Da' vine altul sambata asta

Ana si Bianca-iubita
poze noi
Sandwichele dragutze
mikimi spune:
TRy ura !!!!! visul s-a implinit, ma bucur asa tare pt voi !!! sa fie bebe sanatos si tu sa te simti zi de zi cea mai fericita mamica.
Doamne cat as vrea si eu ..., dar mai trebuie sa mai asteptam cateva luni..ca altfel vom sta toti in paturi supraetajate intr-o camera.Oricum eu nu ma las pana nu am si eu o fetita scumpa ca Sabinuta, Iris si celalalte scumpetele din grupa.
Cand ma uit la pozele voastre parca vad copilasi de 3 ani fata de al meu, care fara par, inca are fatzuca de bebe de 9-10 luni.Noroc ca-mi arata urechiusa sa o pup, capul destept, rata, pestele si altele ca sa nu am impresia ca am bebe mic.Deja cand mergem in magazine de jucarii isi alege preferata si se bucura foarte tare daca-i dau ce a ales.NU mai vrea seara sa manance decat cu mana lui, vorbeste ca si ceilalti mult pe limba lui, il adora pe ta-su desi il vede juma de ora pe zi, danseaza pe orice muzica si canta si tipa cu cea mai mare placere.
Cici nu ai voie sa faci abdomene, abtine-te pana nasti, acum poti face bicicleta, stepper usor, inot.
II mai place baiatului meu sa-l jughinesc, sa-l dau peste cap, sa-l invart, sa-l gadil pana nu mai respira.Dar banuiesc ca asa sunt toti.Se catara peste tot, se arunca din pat pe covor sa vada cat face pana jos, daca se loveste nu zice nimic.
Cookie Seful tau e minunata !!!harnicuta si inspirata.
Risi la fel e o dulcica foc iar carliontii sunt dezarmanti.
mot
Miki si Alexander (12.12.04)
Jasmine spune:
Pai bravo mai Try,uite ca nu te-ai lasat pana n-ai reusit!Felicitari!Sper sa fie totul Ok si sa faci o bebelina frumoasa si desteapta.
Radu are iar bronsiolita acuta.Sunt cu nervu' la pamant,n-am dormit de ieri dimineata.Nici el,saracu',n-a prea dormit pt ca nu poate sa respire.Nici nu doarme,nici nu mananca,nici ceai nu vrea.Azi toata ziua am reusit sa-i dau cam 90ml lapte si un borcanel de fructe Hipp.E marait,ba plange de parca se jeleste,ba urla ca din gura de sarpe.
Pediatra n-a facut decat sa ma incurce ca cica "nu e nimic de facut,da-i Salbutamol si stai si asteapta ca o sa-i treaca".Aiurea!Era din ce in ce mai rau asa ca ne-am dus la Grigore Alexandrescu unde de la camera de garda mi s-a spus ca ar trebui sa ne internam dar nu sunt locuri decat daca vrem sa stam 2 in pat (adica eu cu inca o mamica si Radu cu inca un copilas).Am plecat acasa pe raspunderea mea si acum incerc sa-i dau Salbutamol si Ospamox.Dupa ce m-am chinuit juma' de ora sa ia 3 linguritze de mancare si Ospamox,in 5 minute a vomitat tot.Acum doarme si eu il astept sa se trezeasca,sa incerc din nou sa-i dau medicamentul.
Daca vad si vad ca e rau,o sa chem un taxi si o sa merg din nou la spital sa ne internam.Suntem singuri acasa,sotul meu lucreaza.
Sunt tare suparata si speriata,nu stiu cum sa fac sa scape bietul de el de chinul asta.
In plus a devenit limpede ca trebuie sa schimb pediatra asta care nu face decat sa ma scoata din pepeni de fiecare data.Nu ma pot baza pe ea de nici o culoare.
Fetele din zona Drumul Taberei...Roserb...help!Ziceti-mi si mie la ce pediatru sa merg.
Jasmine si
Radu (26.10.2004)
onitza spune:
Buna. AM si eu o rugaminte la voi!!! imi puteti da si mie o reteta cu prajitura de regim???? dar nu ma refer la dieta, adica nu e pentru mine, ci pentru tata, care are probleme cu fierea si cu colesterolul si sincer, nu stiu exact cenu are voie, de aceea apelez la voi si va intreb , daca stiti o prajitura sa o fac eu in casa, dar sa nu ii afecteze!!! multam, astept pareri...pupici.
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!
carmen spune:
Jasmine sa dea Dumnezeu sa fie bine, eu te inteleg perfect. Am trecut prin asta de multe ori dar ma rog pentru voi. Pupici lui Raducu, poate ia medicamentele dupa ce doarme si poate nu mai vomita. La un mom a avut gripa nu? Nu i-a trecut sau cum se face ca acum are bronsita? Sa ne tii la curent.
Poze cu mandrutele;fetele mele
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
carmen spune:
Ionela la fel sunt si mandrele mele Ana fuge de mancare si Daria ma trage de pantaloni si daca beau apa. Ana ia o gura in timp ce Daria devoreaza 3 in timul asta
. Fiecare in felul ei, acum sanatoase de ar fi ca de restul ne putem ocupa noi.
Ma bucur de fiecare data cand postezi si ma revad pe mine in intamplarile tale.
Poze cu mandrutele;fetele mele
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
Otiliav spune:
Mira, felicitari si multa sanatate, refacere rapida dupa cezariana si o fetita cuminte si mancacioasa. Cred ca esti prima mamica de 3 copilasi, iti doresc multa putere, mai ales ca Daria este la varsta nebuniilor!
Jasmine, multa sanatate lui Radu, poate ii trece repede.
Eveline, bravo mami, uite ca se poate daca exista ambitie si vointa!
Deci in final, mamicile de pe listuta cu 2006, s-au pus serios pe treaba.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
Otiliav spune:
Am si eu o intrebare, stiti care este linkul catre listele cu dosarele CIC aprobate sau incomplete?
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)