Copilasi nov-dec 2004 (106)
Raspunsuri - Pagina 13
dama spune:
Hai ca m-a luat valul sa ma laud ca am timp liber, dar parca tot nu am suficient desi nu-l mai am pe David agatat de mine…de ce ? pt ca de mai bine de 2 sapt David merge la o nanny, o tanti care se ocupa de el si inca 2 copii 10 ore pe zi, se joaca, le canta, povesteste, ii plimba, etc + 2 mese si siesta… Lui ii place acolo, cu toate ca plange un pic cand il las si mai are si ceva probleme la somnic, deh nu e patul lui…dar speram ca se va adapta…mai greu mi se pare mie careia imi e un dor nebun de el… asa ca si eu trebuie sa ma adaptez cautandu-mi de lucru si la propriu si la figurat…cam asta e noutatea
La cap. vorbarit , in vocabularul lui David cel mai activ este TATA cu dim TATI (cu destinatie precisa), apoi DADA (prin deducere David) si apoi foarte rar MA-MA, urmat de PAPA, banuiesc ca zice MAMA VREAU PAPA…turuie mult in lb lui…nu imi fac probleme insa pt ca si eu am vbt tarziu si apoi el e derutat de cele 2 limbi pe care le aude…btw in fr zice tiens (=tine) si imi intinde un obect si « che » (pe scurt « ce e »)…ne imita in toate cele, intelege tot, dar culori, animale si altele de prin carti nu le sstie pt ca nu sta locului sa vada ce si cum…degeaba miaun ca pisica sau mugezsc precum vaca, ca nu-l intereseaza si pace…lui ii place sa cerceteze singur locuri si lucruri interzise (masina de spalat, cosul rufe, dulapuri, lampi, becuri, etc) Cam cu atat ne laudam…
Nu stim sa bem cu paiul si nici nu vrem sa invatam…cand i-l dau incepe sa roada la el, desi ii arat ce tre’ sa faca cu el…ei, o sa vina si asta…
Jasmine, sanatate lui Raducu…iti inteleg ingrijorarea ca si noi am avut o mica bronsiolita, da ram tratat-o fara antibiotic…btw, acum ca ni te-ai aratat, mi se confirma ideea ca Raducu iti seamana, sunteti frumosi amandoi…
Miria, ai talent mama si rabdare…si eu ma indeletniceam intr-o vreme cu ceva asemanator, dar nu mai am rabdare acum deloc…
quote:
...ha! ca sa fiu la subiect..vocabularul lui David consta in ma-ma(si striga doar ca sa imi arate ca a dat drumul la aragaz sau facut alt pocinog) si alo(cand duce termometrul la ureche, pe post de telefon) si..cam atat......dar e suficient , zic io ...In rest, vorbeste intr-o bebeluseasca revizuita si avansata...
desigur ca tzip la el, ca doar sunt si eu oama, nu? oricum, de cand cu David, parca am mai invatat sa mai imi tzin nervii in frau...
dar DA, tzip la el , in special cand sunt bolnava sau obosita sau cine stie ce problema pe creier am
Fulgu

si eu tip si imi pare rau apoi, dar asta e uman, nu?...ideal ar fi sa ne putem stapani, dar nu e usor si o stim cu toatele...asa ca la cat mai putine ti
Bits, cum e cacuta, din plastic sau din lemn, sau e gen cort...pe mine ma tenta sa-i iau una gen cort, tot asa animata de personaje etc...pune poze s-o vedem
andreap spune:
buna dimineata..inm sfarsit dupa 3 zile am si eu net

Mi-a fost greu fara,mai ales ca acasa nu am,nu am cum sa recuperez cu cititul tot ce ati scris voi..asta e
Am citit doar ca Try e garvidutza din nou??????mai,felicitari,sarcina usoara si un BBlus sanatos si norocos!Se cam ingroasa randurile viitoarelor mamici de 2 puiuti....
Am multe sa va spun..dar spper sa ma si timp
Incerc sa o dezvat pe fata mea de dormitul in pat cu mine;de fapt eu o luam in apt cu mine dimineata pe la 4-5,sa dorm si eu linistita
.Nu mai vreau,asa ca incerc s afac pe insensibila la strigatele ei de "mama..mama..mama"..si la urlete,nu-mi prea reuseste
!Asa ca pana la urma eu cedez si o iua..stiu ca nu-i bine,dar sunt asa obosita cand suna ceasul la 7 sa plec la scarbici....offff..pana se marita cu mine doarme!
Plus ca d-ra Mariuca s-a facut foarte..foarte..rea
!Adica face numai ce vrea..cu proteste maxime daca incerc sa nu o las.Plus ca daca nu resuseste sa faca ceva(de ex.sa se urce in fotoliu sau sa ia o jucarie)tipa fetelor si e plangacioasa..de ma dispera!Toata ziua se smiorcaie
..eu care aveam o fata asa zambareata.Bineinteles ca daca o urc eu in pat,sau ii dau lucrul pe care-l vrea inceteaza cu urletele
.Plus ca ainceput sa se tranteasca(nu pe fund,pe burta)daca nu o las s afaca ce vrea si incepe sa dea din maini si din picioare de zici ca-i oparita cu apa clocotita![]()
M-am plans destu????De fapt nu ma plang,dar ma gandesc ca poate gresesc eu ceva in ..educatia ei.Am incercat sa nu o ating si incerc cu greu nici sa nu tip la ea.Mai nou ii spun ca e pedepsita si o trimit la "zidul plangerii",un fotoliu din camera.Se duce,trage portia de plans(fara lacrimi de obicei)si apoi vine la mine ca si cum nimic nu s-a intamplat...
Mai pateste cineva asa ceva????
Pupici si vb mai incolo ca v-am facut capul calendar
POZE
PETRECERI..PETRECERI
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
FELIS spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Dar confunda termenii! Adica eu sunt "bau" si taica-su e "ma-ma".
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)ianuarie 2006
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
danette spune:
Andreea si noi patim la fel, in unele zile, fiindca d-soara are zile bune si zile rele...
De exemplu ieri am avut o zi nasoala, a fost ingrozitor de dificila si plangacioasa! Uneori nici nu stiu ce sa fac cu ea, o pun in tarc (drept pedeapsa) ca nu stie cum sa iasa de acolo... dar urla frate de zici ca o arzi, si plange urland tusind, innecandu-se... ca mi-e frica mie ca se intampla ceva rau pana la urma... Pur si simplu poate sa fie terrorista de nota 10 +
Si a mea tropaie si se tranteste pe jos, numai ca n-o bag in seama.
Dana & Iris 1+
pozele noastre
cookie spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
p.s am pus-o pe Sabinutza (cookie) sefa de trib de puradei. sa ne traiasca sefa!
Mai, Fulgu, mai, da' ce-ti veni?
Ele spune:
quote:
Originally posted by danette
Andreea si noi patim la fel, in unele zile, fiindca d-soara are zile bune si zile rele...
De exemplu ieri am avut o zi nasoala, a fost ingrozitor de dificila si plangacioasa! Uneori nici nu stiu ce sa fac cu ea, o pun in tarc (drept pedeapsa) ca nu stie cum sa iasa de acolo... dar urla frate de zici ca o arzi, si plange urland tusind, innecandu-se... ca mi-e frica mie ca se intampla ceva rau pana la urma... Pur si simplu poate sa fie terrorista de nota 10 +
Si a mea tropaie si se tranteste pe jos, numai ca n-o bag in seama.
Dana & Iris 1+
pozele noastre
Nici noi nu am gasit alt mod de a pedepsi decat sa o pun in tarc.Si acolo plange si urla normal dar deja stie cand ii zic ca o pun in patutz se cuminteste imediat. Si da, Dana, ai dreptate, au zile bune si zile proaste ca si noi de altfel

A mea nu e plangacioasa numai ca face numai ce NU are voie. Deja nu-i mai zic ce nu are voie si o ignor ca asa ii trece repede. Daca aude cuvantul NU insista sa faca lucrul respectiv.
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Deny..si altii
Jasmine spune:
Aime,mersi mult pt info,o sa iau si eu Fluimucil si vitamina C.Radu e asa si asa,tot se mai aude haraiala aia,tot mai are muci,de fapt stiu ca dureaza pana-I trece.I-am mai facut aseara inca o injectie cu Dexametazona si cred ca e suficient.Spun “cred” pt ca practic in momentul asta nu mai am medic pediatru,pe nesimtita asta nu o mai “deranjez”.Pur si simplu nu i-a pasat,mi-a zis ca nu are timp si cu asta basta.Nu m-a sunat nici pana acum sa ma intrebe ce am mai facut,n-o intereseaza decat sa fie lasata in pace si sa vina doar la vaccin,prilej cu care sa-i dau spaga.
Ionela,medicamentul i-l dau oricum,atunci m-am incapatanat ca am vrut sa nu-l ia pe stomacul lor.Stiu ca trebuie sa-l ia.
Bits,daca nu reusesc sa-i dau medicamentul la ora stabilita,il mai las un pic si incerc din nou,nu astept sa mai treaca inca 6 ore ca stric toata treaba.
Daniela-Gina,bine ai venit cu bebe Matei.
Ad_rianna,ce mai face Didutza?Dar gemeneii ei?Nu stiu din ce cauza tot face bronsiolita,incepe ca o raceala banala si brusc ne trezim in stadiul asta.
Carmen si Ad_rianna,ce e cu IRS19?Pt ce faceti inhalatii?Am auzit si eu de nu stiu ce aparat de aerosoli,asta o fi?
Diana2004,cum adica nu indraznesti sa mai scrii?Evident ca ai cu ce sa te lauzi (desi nu asta e idea,sa ne laudam,eu mai mult ma vait aici).Andrei are 8 dinti si 3 masele?Ei bine,Radu are 4 dinti si un premolar.Vezi?![]()
Miha,sigur ca cineva care a facut o facultate de medicina stie mai multe decat mine in acest domeniu,dar trebuie sa aiba si un dram de bun simt si o minima dorinta de a practica asa cum se cuvine meseria asta,nu sa fie vesnic grabit,siktirit si avid de bani.
Miria,misto ca-ti zice tie “bau” si lui taica-su “mama”.Haioasa faza!
Si Radu urla ca din gura de sarpe cand vrea ceva si nu-i dau sau ii zic ca n-are voie.Da’ urla de zici ca-l taie cineva si-i pune sare,nici nu ma mai aude,transpira imediat si se potoleste greu.Inca n-a ajuns la faza cu trantitul pe jos,dar ma bazez pe el.In general e nervos si imperative cand vrea ceva.
Jasmine si
Radu (26.10.2004)
ad_rianna spune:
quote:
of...of...te inteleg perfect!
nu stiu, ma intreb si eu, daca ai incerca cu elidel? doctorul tau ce zice, schimbati tratamentul, sau ?
eu am citit ca, din cand in cand e indicat sa ii schimbi tratamentul (unguentele, etc)...
va tin pumnii sa fie bine!
i-ai mai dat ceva nou de mancarica? intreb si eu, poate asta sa fie motivul...Sau poate a facut vaccin de curand...
David e mai bine, a avut si el perioade mai gri dar ii dau cu un pic de elidel si ii trece...
si ditamai vlajganu' David (1 dec. 04)
GALA PURADEILOR NOSTRI
"Cand tot ce ai e un ciocan, totul in jur iti pare cui"
stai linistita ca eu sunt "mama cremelor cu cortizon". fac colectie deja. am asa: advantan, advantan milk, elocom, locoid si elidel, insa am citit undeva pe net ca elidelul ar fi nociv...chestii cu studii facute in SUA si risc de cancer mai mare daca se utilizeaza elidel...nu mai stiu ce sa cred. elidelul era bun pt. ca mi-a zis dermatologa ca se poate folosi pana la 3 luni neintrerupt, nu ca celelalte cu cortizon. parca mai stiu ce sa cred

si tudor a avut perioada cand am si uitat de probleme lui dar acum...nu stiu ce s-a intamplat...uite AICI cam cum arata ieri barbitza lui
adriana & bianca si tudor (03.11.2004)
ad_rianna spune:
dana nici nu-ti inchipui ce m-am bucurat cand am vazut ca e miriam al doilea nume al lui risi. tot din cauza de "a" la sfarsit am vrut si eu miriam (si nu numai, chiar mi se pare un nume deosebit) pt. ca la mine e blaga numele de familie si la cati "a" sunt acolo...acum o iubesc si mai tare pe iris
diana nu am incercat homeopate fiindca medicului care il trateaza nu-i place sa vin eu cu idei. eu nu am incercat nici pt.mine asa ceva. crede-ma ca nu mai stiu ce sa fac. pana pe la doi ani cand se pot face teste de alergii cred ca mai trebuie sa astept
jasmine didutza e bine si gemenii ei sunt niste frumosi si nazdravani. tot ne planificam intalneli dar nu ne iasa...cu copiii,
ca noi doua ne intalnim des la "o poveste".
IRS19 este un spray din categoria vaccinurilor bacteriene, tratament imunostimulant. sunt pentru bebei si se dau ca si "puf-uri" in nasuc. e din cauza dermatitei atopice, rezistentei scazute la alergii...
treaba care ma necajeste pe mine si mai ales pe tudor.
la bianca nu se manifesta atat de violent
adriana & bianca si tudor (03.11.2004)
Daniela_Gina spune:
Draga Andreea (andreeap), si Matei, care are 1 an, 2 luni si 3 sapt., ne innebuneste atunci cand vine vorba de... educatie! Pentru el "Nu e voie" e o sentinta abstracta, presupun, care functioneaza numai cand si cand in functie de... nu stiu ce... Probabil de starea lui de moment. Vreau sa spun ca uneori, daca ii interzic ceva (de regula trasul de sertare, apasatul pe toate butoanele care ii ies in cale etc), ma asculta, dar, de cele mai multe ori parca nici nu ma aude (si, crede-ma, ridic tonul de nu ma mai suport nici eu!!!). Alteori se uita fix in ochii mei si face ceea ce eu ii interzic, ba mai mult, imi si explica in limba lui aratandu-mi cu degetelul ceea ce face sau vrea sa faca! Am inceput sa-l plesnesc usor, apoi mai tare peste manute, dar, pentru ca inainte l-am invatat sa salute ca baietii, ridicand manuta (gen "give me five, man"), atunci cand il plesnesc crede ca ne salutam, asa ca nu am nici o autoritate cu plesnitul... A ramas pedeapsa cu patutul: Cine nu-i cuminte merge in patut, si imediat cum face o prostioara il bag in patut. Daca, dupa un timp il scot de acolo, o ia de la capat cu nebuniile, semn ca nu si-a insusit lectia... Ce pot sa fac?
Pe de alta parte, stiu ca e foarte important pentru ei sa le lasam o libertate cat mai mare in explorarea spatiului, mai ales cand acesta este foarte mic (o garsoniera, adica...). Asa ca ma temperez, si, atunci cand face ceva ce nu-mi convine, incerc sa-i distrag atentia catre altceva. De exemplu, apasa pe butoanele de la combina, iar eu ii cer locomotiva, sau il intreb unde e aspiratorul, si, crede-ma, chestia asta functioneaza! Cat o mai functiona si ea, pentru ca sunt lucruri care ii plac atat de mult incat nu-l misc de acolo decat luandu-l efectiv in brate si punandu-l in patut!
Una peste alta, asa cresc mari si frumosi si destepti!
Te pup si iti urez succes!
PS Eu nu stiu daca fac bine cand il pedepsesc punandu-l in patut... Mi-e teama sa nu inceapa sa considere patutul ca pe un loc indezirabil... Asa ca raman la a-i distrage atentia catre alte zone atunci cand face ce nu-i voie...
Paaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Succes!!!!!!!!!!!
Danette, ma bucur sa aud ca avem puiuti de aceeasi varsta! Chiar am intrat la pozele voastre si m-am delectat privind mica minune - Iris! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
Daniela

amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
. sa ne traiasca sefa!
si