Nazdravani de aug-sept 2003 (69)
Raspunsuri - Pagina 9
ankalaura spune:
Irinuca mama, noi pupam chinezul mic
- cat despre burtica, imi amintesc de mine, Eliza a miscat, cat sa simt eu, destul de tarziu, prin aprilie, si stateam "cu urechea ciulita" nu cumbva bebe misca si eu n-am habar? E adevarat, n-aveam habar, dar sunt sigura ca a doua oara nu mai e nici un dubiu la mijloc! Puricelul dansator ![]()
Cu gradi, mai, eu zic asa: tu nu poti sta intr-o zi mai mult cu el acolo? Sau nu e voie? Sa ii ceri sa iti arate "imprejurimile", jucariile? El ce face peste zi la gradi? Au un caiet unde sa scrie educatoarea? Facem vreo sedinta, ceva?
Persoanele cu sfaturile.. stim si noi care e treaba, dar sa stii ca oricat de enervat e sa primesti sfaturile, exista si un adevar...
Eu din ce am observat, cu cat e copilul mai mare, cu atat acomodarea la gradi dureaza mai mult. Cu cat copilul a stat mai mult cu mama, cu atat mai greu accepta despartirea de ea, chiar daca nu e un copil cocolosit. Acasa e mediul lui, unde mama e prezenta. Tu acum, nu numai ca l-ai privat de prezenta ta, dar l-ai mai si dus intr-un loc strain, unde nu mai e el centrul atentiei (nu conteaza daca acasa el statea singurel si se juca,... stia ca ESTI acolo). Apoi, s-ar putea ca si venirea lui bebedoi sa conteze, sa aiba el in minte ca treaba asta coincide cu plecatul lui la gradi, i-ai mai schimbat si patul..., poate el nu se gandeste atat de departe, dar mai stii?
Activitati acasaSi Eliza se plictiseste acasa, si mai nasol e ca noi avem atat de multe de facut, incat nu prea pot sa ma ocup de ea, isi face de lucru prin casa sau ne innebuneste pe noi de cap. Dar nu ma agit, ca vine obosita de la gradi si doarme bine seara, mai nasol e in weekend, mai ales cu frigul asta cand iesitul in parc e limitat. Ea deseneaza (cu creioane simple, cerate, mai putin cu carioci, cu pensula niciodata acasa, ca nu pot sta langa ea), face puzzle, sare cu mingea, se plimba cu bicicleta, vrea plastelina, uneori se joaca cu papusile, dar asta putin. Face des "mancare" si plimba un bebelus cu caruciorul, mai nou da atacul la gentuta mea cu vopsele de ochi si de buze. Nu ma astept de la ea sa se concentreze la acelasi lucru prea mult, pentru ca e specific varstei sa nu poata sta concentrati la un singur lucru mai mult de 20 de minute. Altfel, isi face joaca din orice, se joaca cu mancarea, se joaca la baie, se joaca si cand sta pe toaleta, foarte mult la toaleta citeste, si o uita Dumnezeu acolo citind cu intonatie, cu cartea intoarsa cu susul in jos. Evident, cere desene, si nu s-ar satura de ele, pentru ca la gradi nu se uita deloc. Si evident noi o lasam, ca n-avem prea mult de ales. Dar stie singura, are voie un film inainte de nani, si cand se termina pune capul pe perna si face nani. Uneori merge, alteori nu. Evident, e mult mai pasionata cand ne implicam si noi impreuna cu ea - a propos, am vazut o reclama la un joc tare interesant pe Minimax, un fel de piticot dar cu culori, nu cu cifre... si Georgiana Elena-Teodora, ce tablou i-ai luat fetei? vrem si noi!- Sigur, mereu imi propun sa facem ceva impreuna, pana acum nu mi-a reusit decat in mica parte, adica n-am timp deloc sa lipim impreuna, sau sa facem diverse papusele, am vazut niste sugestii tare interesante pe net, sau mai sunt niste chestii interesante cu niste limbi lungi de hartie, cu zilele saptamanii si cu niste smiley, tare dragut, sunt glisante si copilul fixeaza smiley-ul potrivit la fiecare zi, astfel stie si cand merge la gradi si cand sta acasa, pricepe cum vine treaba cu weekendul, iti arata daca e trist sau vesel dupa ce smiley alege, tare misto, da' zau daca am timp... Si multe multe altele pe care tare imi doresc sa le pot face cu fata si nu pot

Sa revin la gradinita. Parerea mea, Irinuca, e sa incerci sa il convingi treptat, daca ai sta tu putin acolo cu el cred ca ar fi ok. Daca insa tu crezi, sau daca alti parinti iti vor spune, ca lucrurile nu se petrec asa cum trebuie, adica stiu eu, copii sunt neglijati sau certati, parerea mea e sa schimbi gradinita. Nu cred ca e o parere grozava sa il tii acasa, pentru ca apoi va fi si mai derutat, si va plusa, ca sa il retragi din nou. Din pacate, la voi in zona, oferta de gradinite e destul de redusa fata de centru. A propos, ai incercat sa cercetezi printre alti parinti cum sta treaba? Ceea ce pe mine m-ar nemultumi e totusi treaba asta cu mancarea....chiar asa, orez zilnic, voi ati manca zilnic orez?? Nu poti sa ii dai dimineata acasa micul dejun?
Anca - glumeam soro cu serviciul :)) Eu iti doresc succes in viitor si sa ajungem pe culmi nebanuite
Las' ca vine soarele si pe strada mea, pun eu de un bebedoi sa stau acas'
si sa citesc cum voi vorbiti de la scarbici 
Aa, inca un lucru, a propos de gradi. Cred ca v-am spus, educatoarea Elizei este insarcinata, si a intrat in prenatal. Eliza a plans dupa ea. Deci copilul reactioneaza la multe chestii, nu numai la faptul ca nu mai e acasa, in mediul lui. E vorba de tot ce inseamna pentru el stabilitate. Acum, dimineata cand o duc, Eliza mai miorlaie putin, scanceste nu plange, ca acum se ocupa de ea o alta educatoare, si atentie, schimbarea nu a fost brusca, pentru ca si aceasta noua educatoare era veche, erau doua la grupa, numai ca asa stia eliza, ca de ea se ocupa Lidia, care acum nu mai e. i s-a explicat ca Lidia va avea un bebe, si ca ea va ramane cu Mada, care are si ea un bebe, care chiar e prieten cu Eliza si mai mic cu o luna, au fost mult timp in paralel, un timp a stat numai cu Mada, SI CE DACA??? Tot a plans si inca scanceste si acum, dupa 3 saptamani. Bine, acum doua zile nici n-am apucat sa ii pun papucii, ca ea fugea spre ceilalti copii razand, dar vreau sa spun ca urme sunt. Ei si? Face talente 5 secunde apoi imi intoarce spatele.
Hai va pup, ca azi mi-am pus praf in cap!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
Alex_2003 spune:
Irinuca draga, uite ca nu ai ramas singurica, vin si eu cu o veste cu doua liniute!
Dana Ene, sa iti traiasca fetele si sa te bucuri de ele.Nerabdatori sa vedem poze.
Anca, unde anume ai descoperit chestiile alea interesante? da-ne si noua adresa.
Fetelor imi este rau de nu mai pot.Apa cu lamaie dar parca degeaba.
Si Alex este tare alintat, strica jucarii si e parca tot mai greu sa ii fac fata.Este un scumpel cum vorbeste "mami faci dormi aici cu mine, nu pleca", "te rog frumos laptic", "mami, mai incet, fii atenta","telefonul e mea", etc.
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.
Elena-Teodora spune:
Ankalaura, tabloul l-am luat de la un magazinas din Floreasca (aici dau eu cu sapa – pana pe 24 martie, cand ne mutam in Piata Victoriei), dar nu mai au... M-a rugat si o prietena sa-i iau unul, dar nu am mai avut ce... Tipa de-acolo mi-a zis ca vor mai aduce, asa ca te informez indata ce aduc. Pot sa ti-l iau eu, daca vrei, si ne intalnim pe undeva, daca Floreasca nu ti-e la indemana.
Noi facem bine, dupa cum v-am spus, mergem din toamna la gradi (sper sa fie bine!); cand am vreo zi libera, incerc sa o obisnuiesc pe teodora cu gradi, ducand-o pe acolo. Vad ca pana acum ii place, nu stiu insa cum va reactiona cand e singura, desi ea nu este obisnuita sa fie cu mine tot timpul, avand in vedere ca de la 8 dimineata si pana la 18 sta cu bona. si asta de la 5 luni!
Vorbim mult de tot, facem baie de 5-6 ori in intervalul de timp 18- 23 (m-a innebunit cu asta!), papam bine. Nici ea nu desfasoara vreo activitate mai mult de 20-30 de minute, se plictiseste... In ultima saptamana am vazut-o jucandu-se mai mult cu papuselele Barbie, ceea ce pana acum era o minune daca se uita mai mult de 1 minut la vreuna! acum le dezbraca, le imbraca, ma rog, incearca sa le imbrace – la bluze si fustite, e bine, dar la pantalonasii papuselelor... Jale mare, ca se enerveaza si le tranteste pe jos!
E foarte sociabila cand nu e cu ben afara, Ben fiind catelul nostru, altfel, la fel, jale, daca incearca sa se apropie vreun copil de el. Striga de departe: "ben e al nostu!"
Am vazut si eu multe dintre pozuci, frumoase foc!
va pup,
Georgiana
Elena-Teodora spune:
Ankalaura, tabloul l-am luat de la un magazinas din Floreasca (aici dau eu cu sapa – pana pe 24 martie, cand ne mutam in Piata Victoriei), dar nu mai au... M-a rugat si o prietena sa-i iau unul, dar nu am mai avut ce... Tipa de-acolo mi-a zis ca vor mai aduce, asa ca te informez indata ce aduc. Pot sa ti-l iau eu, daca vrei, si ne intalnim pe undeva, daca Floreasca nu ti-e la indemana.
Noi facem bine, dupa cum v-am spus, mergem din toamna la gradi (sper sa fie bine!); cand am vreo zi libera, incerc sa o obisnuiesc pe teodora cu gradi, ducand-o pe acolo. Vad ca pana acum ii place, nu stiu insa cum va reactiona cand e singura, desi ea nu este obisnuita sa fie cu mine tot timpul, avand in vedere ca de la 8 dimineata si pana la 18 sta cu bona. si asta de la 5 luni!
Vorbim mult de tot, facem baie de 5-6 ori in intervalul de timp 18- 23 (m-a innebunit cu asta!), papam bine. Nici ea nu desfasoara vreo activitate mai mult de 20-30 de minute, se plictiseste... In ultima saptamana am vazut-o jucandu-se mai mult cu papuselele Barbie, ceea ce pana acum era o minune daca se uita mai mult de 1 minut la vreuna! acum le dezbraca, le imbraca, ma rog, incearca sa le imbrace – la bluze si fustite, e bine, dar la pantalonasii papuselelor... Jale mare, ca se enerveaza si le tranteste pe jos!
E foarte sociabila cand nu e cu ben afara, Ben fiind catelul nostru, altfel, la fel, jale, daca incearca sa se apropie vreun copil de el. Striga de departe: "ben e al nostu!"
Am vazut si eu multe dintre pozuci, frumoase foc!
va pup,
Georgiana
cristinamh spune:
of, am scris un mesaj, l-am pierdut...
pe scurt, ca acum nu mai am timp, felicit proaspetele posesoare de liniute, gianina si roxana, sa aveti fetelor sarcini usoara, sa scapati de greturi, sau sa tina putin(
giani...), si sa va incuscriti iar la toamna, ca sa vedeti si cum e ca soacra mare, si ca soacra mica...![]()
noi maine ne ducem la vaccin, cred ca suntem primii pe lista... o sa va povestim cum a fost, si sper sa scapam usor.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
mihaela_s spune:
gianina felicitari! 
cristina, ti-a scapat porumbelul cu roxana, asa ca o felicit si pe ea! 
Silvia se joaca acasa cu papusile, le dezbraca si apoi le imbraca, pana la maneci pe care nu le prea nimereste si atunci ii dau o mana de ajutor. Se joaca de-a harry potter, adica merge la scoala de vrajitori sa invete sa mearga pe "matula" si sa faca "vaji". Se mai joaca cu Diana, mai stau impreuna si Diana ii citeste povesti. Acasa nu o las cu "playdough" sau acuarele, aproape in fiecare zi se ocupa cu ele la camin, au sortulete speciale acolo si nu se murdaresc. Acasa se mai manjeste cu carioci sau cu creioane cerate. La desene animate sta putin, se plictiseste repede. Se mai joaca destul de mult cu animalute, vorbeste la tf. de jucarie, e mama animalutelor si le culca, spune ca le duce la camin(lor le spune, vorbeste cu animalele) si isi ia la revedere de la ele, le spune sa fie cuminti.
Ca e mamica lor si ea merge la serviciu.
Ii place tare mult sa se joace cu tati-gadaleli, invarteli, intors peste cap, acrobatii.
E foarte curioasa si ne termina cu intrebarile. Si e innebunita dupa muzica, cunoaste cativa cantareti si are melodii preferate. Iar cantecele de copii canta toata ziulica.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
NicoletaF spune:
Iata ca am ajuns si eu sa va mai citesc ...
va salut pe toate,
DanaEne / inca o data iti spun sa iti traiasca fetita cea noua
, sa fiti fericiti 

si sanatosi.
Freia felicitari si Casa de Piatra! tot ce va doriti
Felicitari celor care au doua liniute 
Despre Andrei:
Vad ca Andrei inca mai seamana mult cu copilasii din grup:
- vorbeste la fel de mult
ca si baietelul nascut in aceiasi zi cu el , adica Radu- Stefan,
- a inchis-o pe mama in balcon si noroc ca era usa de la intrare descuiata si o vecina trecea pe sub balcon...
- arunca tot ce gaseste prin casa,
- e foarte rasfatat si o iubeste pe mami
- cu bona inca se mai intelege, dar nu o mai asaculta ca inainte,
/ a stricat calculatorul, astazi l/am reparat, el stie ca a fost stricat si azi a venit nenea sa il repare si nu mai avem voie la calculator decat in prezenta parintilor![]()
- doarme bine, mananca bine, ar sta numai afara
- e topit dupa zapada
Cam atat, sper ca de acum sa intru mai des, nu ma dati disparuta,![]()
Va pup pe toate si
pentru toata gasca de pitici
Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)
http://community.webshots.com/user/andrei_catalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
danat spune:
Dana-ene bine ati ajuns acasa! Sa va traiasca pitica Sansana, sa fie norocoasa si sanatoasa, alaturi de surioara "mare" Speedy! Tie refacere usoara si rapida!
NicoletaF mi-a mai venit si mie inima la loc daca aud ca "colegul" de zi de nastere e "deosebit" de vorbaretz ca si Raduc
.
Noilor burticute le spun si aici sa le fie usor si sa vina bebedoii cu noroc si sanatosi!
Raduc se joaca si singurel, chiar frumos, insa ii place si sa ma acompanieze in bucatarie, ia laveta si sterge toate dulapurile, ii place sa se faca util. Observ ca cel mai mult ii place sa bage/ scoata rufele din masina de spalat. E mortal cu isi scoate funduletul inafara ca sa se lase in jos si se cazneste sa bage rufele ![]()
Mai frate da' stie toate fazele cum se succed, intai deschide sertarul, stie unde e detergentul, in care sertar intra, apoi calgonul, apoi balsamul. Si are o placere deosebita sa schimbe programele masinii din mers daca e nesupravegheat 
Altfel, puzzle-ul e la mare iubire si lego-ul. Ieri a spart si el un tablou mic cu o mingiuta din cauciuc, caci el nu da tintit, ci unde apuca! Ii plac desenele animate, nu toate, cele de pe Minimax mai ales, are deja personaje iubite: Maia, Nodi (sau asa ceva), ii mai place sa se uite la Tom si Jerry in we cand apucam. Nu are rabdare sa se uite la desene lungi, gen Alba ca Zapada. I-am cumparat niste dvd-uri cu desene, dar mai mult ne-am uitat noi parintii. El se "decupleaza" dupa cam 15-20j de minute. Cred ca-i cerem prea mult. La varsta asta am inteles ca nu le poti cere sa se concentreze mai mult de 20j de minute.
In orice caz, nu pierdem nici o seara, cat de obositi am fi, sa nu ne jucam putin, sa radem si sa ne harjonim impreuna, toti trei. Cred ca asta face mai mult decat orice jucarie! Deja se pare ca ne simte lipsa, caci se bucura tare mult cand ajungem acasa si cel putin la mine, vine de-acum zilnic si ma imbratiseaza peste picioare cand intru in casa, de ma topesc una-doua ![]()
Hai pupici tuturor!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
cristinamh spune:
nicoleta, e bine daca pricepe ca nu mai are voie la pc... la noi nu exista![]()
mihaela, cu rox n-am scapat nimic, atat ca n-a intrat ea pe-aici.
si pt ca tot ziceti de ocupatii pe-acasa, cand aavem chef facem "tzerc" pe unde apucam, prefera tablita lui, dar si creioanele is bune. facem inventarul la animale, ca avem o traista de-alea de plastic, le aseaza in sir indian pe covor... le cautam si prin carti...
cand are chef, lipeste abtipilduri. acum am pe perete. noroc ca se dezlipesc usor. si ocupatia de baza e "plimbator de trenuri"... azi ca premiu ca a fost "curajos" a mai primit unul...
ne-am intors de la vaccin

...dupa un urlet infiorator, de-ala de si-a pierdut glasul si era vanat la fata... am plecat pe picioare. am fost la tati la servici, a alergat acolo cat a putut. in masina a adormit, si cand am ajuns acasa n-a mers pe jos, ca schiopata si plangea.
am pus supozitor, a dormit un pic... nu vrea comprese pe picior. s-a dat jos din patut, dar s-a mutat in patul celalalt. sa vedem cum evoluam. are un pic de febra, dar nu arde tare si nu-l chinui cu termometrul deocamdata.
avem indicatie ca de la 38.5 sa punem novocalmin, pana atunci paracetamol...

asta inseaman ca ne asteapta zile grele???in rest, iris e ok, arata f bine, +950g luna asta. si suntem inca pe vacutza milka-mami exclusiv. asa ca ne declaram fericite si norocoase, am ajuns la 3 luni cu laptic "de casa"
va tinem la curent cu evolutia...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
NicoletaF spune:
quote:
Originally posted by danat
Raduc se joaca si singurel, chiar frumos, insa ii place si sa ma acompanieze in bucatarie, ia laveta si sterge toate dulapurile, ii place sa se faca util. Observ ca cel mai mult ii place sa bage/ scoata rufele din masina de spalat. E mortal cu isi scoate funduletul inafara ca sa se lase in jos si se cazneste sa bage rufele
Mai frate da' stie toate fazele cum se succed, intai deschide sertarul, stie unde e detergentul, in care sertar intra, apoi calgonul, apoi balsamul. Si are o placere deosebita sa schimbe programele masinii din mers daca e nesupravegheat
Dana / parca aici il descri pe Andrei
De vina sa fie oare astrele din ziua de 17 septembrie 2003?

La Multi Ani !! si pentru maine,
de la colegu"Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)
http://community.webshots.com/user/andrei_catalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro