Nazdravani de aug-sept 2003 (69)
Raspunsuri - Pagina 8
oana_noemi spune:
helau, helau!
Felicitari Dana Ene pentru Roxana, va dorim multa fericire si va pupam de zor si va asteptam cu vesti si povesti!
Am citit oarecum pe diagonala, sunt cam zombioata, jobul asta imi haleste cam 11 ore pe zi, cu indulgenta si cand ajung seara la 8 acasa, nu's ce sa fac mai intai!
Erik si-a mai dat drumul la gura, tot slabut e, cand avem vreun amic milostiv ne mai ia in weekend si ne duce la mall unde Erik sta numai in bile si ii place tare mult.
Felicitari Ankalaura, ce bine ca ai scapat de la nenorocitii aia, bafta aici la noul job!
Va pupam pe toti si reven cat de curand!
iuliana spune:
Anka, Emma intelege engleza cit de cit...nu am pretenii ca dupa 4 luni de mers 10 ore pe saptamina sa inteleaga tot pentru ca stiu ca nu e logic. Deci ea intelege comenzi, intelege atit cit poate sa intelegeaga. Dar stiu SIGUR ca expresia "You wanna be a bad girl" nu a inteles-o. Eu nici in romaneste nu ii zic asta sau o intreb "de ce esti rea?, dar in egleza 100% a fost prima data cind a auzit expresia. A facut un progres mare cu Engleza de cind e acolo. Educatoarea ei a fost extraordinara si o tipa excelenta. Daca nu ar fi fost asa, Emma nu ar fi placut-o. Copiii sint cei mai cinstiti judecatori si imediat inteleg diferentele. Cit despre invatat, mi-a zis educatoarea ei ca a invatat multe comenzi, ca nu mai sint probleme, ca stie ce inseamna "circle time", "let's paint", cuvinte ca glue, colors (mi le zice acasa, le zice in engleza si nu romaneste), chiar si, cind ii cer sa imi dea celalalt picior sa o incalt, am testat-o. I-am zis sa imi dea the other one si imediat s-a excutat etc. Mi-a zis ca acum nu mai asteapta pe ceilalti copii sa vada ce fac, ci se duce din start unde trebuie. De ex ieri, am intrebat educatoarea daca a mincat ceva. A rugat-o pe Emma sa se duca sa ii arate farfuria din care a mincat. S-a dus Emma imediat. E clar ca intelege, problema e ca nu vorbeste f. mult:((, nu mai zic ca sa imi povesteasca ce a facut. Probabil ca ei se bazeaza mult si pe asta:( si profita. Si cintelecele le stie, le intelege clar. La "the wheels on the bus", stie ce trebuie sa faca si, daca ii zic versurile amestecate, face gesturile pe intelesul versurilor. Stie Hokey Pockey si toate cintecelele astea. Nu stie cintecele in romaneste pentru ca nu am invatat-o. Ar fi fost si mai mare handicapul. Cel putin, cind s-a dus la gradinita, stia aproape toate cintecelele si gesturile pe care trebuie sa le faca. Mi-am scos de pe internet versurile, am dus-o la balet, la playgroup numai ca handicapul limbii sa fie cit mai mic. Totusi are 2 ani jumate, nu pot sa cer prea mult de la ea, avind in vedere ca 90% din timp a auzit numai romaneste. Eu, care aud engleza in fiecare zi si tot nu vorbesc nici pe departe pefect ca un pur american.
Cit despre toata chestia cu avocatii, nu vreau sa ne lasam calcati de altii in picioare numai pentru ca sintem romani. Avem aceleasi drepturi ca toti ceilalti, Alex chiar si de vot, si trebuie sa ii facem sa inteleaga ca sint obligati, mai ales cind e vorba despre un copil care nu stie sa se apere, sa le repecte. Nu vor cu vorba buna, atunci cu legea in fata. Aici in Sacramento sint putini emigranti, 90% sint albi blonzi cu ochii albastri (exagerez un pic) si sint mai rasisiti. Stiu sigur ca nu as fi avut probleme in Bay area (zona din si din jurul San Francisco-lului unde immigrant-pure american ratio e incontestabil in favoarea emigrantilor. Acolo aproape ca americanii sint in minoritate:)). Orcit se dau astia cu cu-ru de pamint ca respecta drepturile omului, America e una dintre cele mai rasiste tari. Daca ai ghinionul sa ajungi prin centrul Americii si sa traiesti acolo, vin astia cu gun-urile la usa.
Am slabit 1 kil in ultima saptamina din cauza asta. Nu ca nu ma bucur, dar as fi preferat mai degraba sa nu decit sa se fi intimplat asta.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6
dana_ene spune:
Va multumesc tuturor pentru incurajari si felicitari
!!!!!!!!!!
Promit sa pun si poze cand ma mai intremez putintel si-oi putea sa stau mai mult timp pe scan.
Am sosit si noi acasa ieri (sambata).
Suntem bine amandoua.
Incercam sa ne odihnim cat mai mult pentru ca sunt restantiera cu somnul si apoi speram sa ne intram cat mai repede intr-un program.
Oana a reactionat foarte bine, a parut foarte emotionata la vederea Roxanei. Nu-mi dadea voie decat mie sa pun mana pe ea. Ii spunea intr-una SANSANICA MEA, SULIOALA MEA, o mangaia pe capsor si o dragalea. A fost fascinata sa vada ca ALE MAINI, ALE LIMBA, ALE PAL (are par)...
Ii dadea ceai ca sa nu planga, noroc ca am domolit-o repede.
Deci una peste alta suntem bine, promit sa revin cu vesti si poze !
Va pup pe toate si pe toti !
Daniela
(38+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
ankalaura spune:
Dana_Ene: Ce minune, ce minune si ce grozav trebuie sa fie cu amandoua buburuzele acasa! Abia asteptam poze, cum spuneam - unaaaa, macar unaaa, pliiiz
Odihneste-te bine mami - cum e cu criza post-partum? A inceput? Poate nu apare, sau daca apare, sa treaca repede. Pup
Iuliana - nu te intrebam de treaba cu limba ca a propos la "you wanna be a bad girl", asta imi era clar. Adica, mi se pare normal, indiferent de cum si cat vorbeste copilul engleza in raport cu romana. Adica indiferent de limba in care ne exprimam, orice parinte transmite copilului informatii pozitive, nu? Ma gandeam ca e totusi ciudat, de ce au pus ei atata accent pe diferenta, bun, sa spunem ca Emma a muscat sau i-a tras vreuna altui copil, sa zicem, ma rog, Emma sau alt copil, nu conteaza! Pai tu, educator, ce masuri iei? Cum procedezi? Mutand copilul? Indiferent ca parintii aluia sunt ce sunt. Adica eu cred ca s-au spalat frumusel pe maini, cred ca n-au avut nici o intentie de a media conflictul, care sa admitem ca a existat, desi poate foarte bine n-a existat deloc, nu? Pai cum adica tu educator, ii spui copilului "you wanna be a bad girl?" Ce informatie e asta? Adica nu inteleg, e o intrebare care asteapta raspuns? de la cine? De la un copil de 2 ani? Adica tu educator, intrebi daca vrei sa fii rau ca atunci cand intrebi daca vrei sa te faci doctor cand o sa fii mare? hai ca deja aiurez, ceea ce vreau sa spun e ca eu nu cred ca limba a fost problema, mi se pare pur si simplu imposibil, indiferent daca Emma se exprima sau nu in engleza (uite-te la a lu' Hornoiu ca nu se exprima deloc :))))) - pup Cris, nu te supara...) Pai nu de-aia merge copilul la gradinita? Clar, mergeti inainte si aparati-va drepturile - ce bine ar fi fost sa se mai aplice si pe la noi treaba asta cu drepturile....
A venit si Eliza de cateva ori capsata anul trecut, dar erau mici, era si normal sa se mai capseze reciproc. Insa acum a inceput sa separe "grupurile de interese" E un baietel pe care ea nu-l place, si mi-a explicat educatoarea si ce se intampla, asta mic are acasa o surioara, si vede acasa lumea ciupind obrazul copilului, ei, si face si el asa la gradinita, ori Elizei nu ii place treaba asta. El e mai mare cu destul de mult, si cred ca mai des reactia ei este a plange in loc de a-i trage una astuia... (ea e cea mai mica din grupa ei, sunt si copii mai mari cu un am jumate) Dar nici daca ar avea in intentie sa ii traga una nu cred ca ar reusi, pentru ca sunt foarte corect supravegheati, si convietuiesc in aceeasi incapare.... Deci se poate!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
mihaela_s spune:
dana-ene, bine ati ajuns acasa! E si Oana ccu voi, sau mai sta la bunici pana va intrati in ritm? 2
mari-mari de la noi!
iuliana, iti tin pumnii sa iesiti cu bine din problemele cu caminul Emmei. Mie mi se pare normal sa se mai "ciondaneasca" copiii asa mici, pricep ei ce pricep, dar nu e chiar limpede in capsorul lor. Silvia e cuminte la camin, n-a incasat-o de la altii, dar acasa e o batausa....si musca! Pe diana si pe tati, desi de mai bine de un an ii spunem necontenit ca doare si sa nu mai faca asa ceva, a stat si in colt, apoi stie ca "a fost lea" macar ca nu noi i-amm spus...noi am insistat doar ca nu e voie sa facaa asa ceva, ca provoaca durere. Nu stiu de unde a scos ca e rea...
Apoi sa va spun o chestie de la camin...unn baietel-coleg cu Silvia, a auzi acasa niste vorbe urate(ceva cu "gula matii"!), le-a reprodus la camin si acum toti copilasii din grupa spun asa si se distreaza...educatoarea ne-a annuntat si ne-a spus ca e cel mai bine sa nu-i bagam in seama, sa-i lasam in pace ca o sa uite. ei, acuma ce era sa facem? Sa-l exmatriculam pe copil, ca doar e evident ca parintii sau undeva in anturajul lor a auzit asa ceva, e mai grav decat sa se bata, doar agresivitatea nu o invata in familie...
Mie mi se pare exagerat sa spui ca un copil de 2 ani, 2 ani jumate poate pune in pericol viata altui copilas, doar pentru ca loveste...apoi Emma si-a imbunatatit comportamentul, o spun educatoarele, nu? E aiurea de tot! Iuliana, va tin pumnii!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
cristinamh spune:
danuta, bine ati veni acasa!!! sper sa te descurci cu fetele, ca la tine e mai greu, si cu cezariana... eu abia astept povestirile cu "surorile ene"![]()
si vorba lu anka.. o poza miiiiica , cat de mica...![]()
mei anka, nu ma supar ma, ca doar stiu ce mutulica am acasa
.
iuliana, si daca faci gradi in provincie, tot iti trebuie un spatiu adecvat... dotarea si avizele costa la fel. atat ca in afara bucurestiului nu prea poti pune preturi asa mari ca in capitala.
va bate gandul sa ve intoarceti!?!?!?!
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
cristinamh spune:
si am pus acum ceva poze noi... recomand "balaioara"![]()
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
iuliana spune:
Anka, exact la asta ne-am gindit si noi si ne-am si plins la district manager-a si ne-a dat si ea dreptate...ne-a si intrebat cum o cheama pe educatoare. Tare mi-e sa nu se razbune educatoarea pe Emma, ca ea o sa ii ia locul lui Miss Cori. De aia as prefera sa o ia si rusoaica pentru ca stiu ca aia nu ar face deosebiri. Cum adica intrebi un copil de 2 ani juma asa ceva? Pai, ce raspuns vrei sa iti dea, mai ales ca Emma nici nu ainteles. Sint curioasa sa vad ce zice miine cucoana mare ca o sa avem discutie. Oricum, nu ne lasam, mama lor. Asta e educatie?
Cristina, am vazut si noi balaioara pletoasa:)). Bucata leita fra-su:).
Emma si Diana au mucii pin'la briu. Emma nu vrea sa manince nimic, iar ajunge ca o schija. A avut si febra ieri si alaltaieri. Doarme cu noi de vreo 2 nopti, dar pe la 4 dimineata se scoala si spune ca vrea in patul ei cu printese:). Azi dimineata, nici nu am mutat-o bine la ea in pat, ca am adus-o pe sor-sa care facea scandal. Pe Emma reusesc sa o pacalesc cu medicamentele (siropel cu paracetamol) ca ii pun in suc si nu stie
. Nu ii place sa ia medicamente, cu toate ca au gust de cirese sau capsuni, nici sa o tai. De multe ori ma pacaleste ca o doare ceva, si atunci ii zic "hai sa luam pastilute daca te doare". Ii trece instantaneu:)). Si asta mica face figuri la mincare. Nu mai vrea deloc mincare de bebelusi. Scuipa tot afara. Mincare de oameni mari baga imediat, adica din asta cu gust. Si la fructe face figuri. De Emma nici nu mai zic, e trasa prin inel...probabiil ca ii mai vin inca hainele de anul trecut
. Diana, in schimb, poarta haine de 12 luni. Cred ca la vara va trebui sa ii cumpar garderoba noua ca nu stiu cit o sa ii vina hainutele Emmei. Oricum ii cumparam si ei, dar Emma are hainute pe care le-a imbracat numai o data sau de 2 ori. Diana e tapaligoasa, poarta nr. 3 deja (Emma pe la 10-11 luni) si nu pentru ca are talpitele lungi, ci pentru ca e bolovanel si nu ii intra piciorul in pantof:).
Dana, bine ai venit acasa!!! Sper sa iti mai gasesti timp sa ne mai scrii de fetele Ene:).
Cristina, noua ne-ar place sa ne intoarcem si miine, dar nu ma intorc pina nu am ceva banisori mai multi pusi deoparte. Alex in nici un caz nu vrea sa fie inmormintat aici:).
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6
Sasha.p spune:
Am si eu net la servici !!!! Acum pot intra si eu sa va mai spun noutati, daca exista bineinteles !
Noi acum suntem destul de bine, saptamana trecuta Sasha a fost foarte deranjat la stomac, mi-a facut intr-o seara si 37,9 temperatura, abia ieri am reusit sa il duc la cabinet la pediatra si cica a avut o forma usoara de entero-viroza, dar ii trece repede.
La noul servici e bine, cel putin deocamdata nu pot sa ma plang, doar eventual ca incep la 8.30, in loc de minim 10.00 ca pana acum, daer macar la 17.00 pot sa plec, iar vineri, daca nu sunt urgente, la 14.30.
Anka - ca te intrebai unde gasim servicii de astea cu program bun - in afara de faptul ca am cautat mult, salariul e destul de bun, dar nu la fel cu cel oferit de alte firme dar care nu aveau limita la program. Din pacate, eu nu ma pot baza pe tati ca il poate lua pe Sasha de la gradinita la 17.30 - 18.00 si apoi sta cu el pana as veni eu. Din acest punct de vedere eu sunt persoana de " sacrificiu" ..., asa ca pentru a avea program fix accept si salariu mai mic decat as putea avea in alta parte.
cristina - ce fetita blonda ai ! Si ce a crescut!
Irinuca - ai ramas singura pe baricade ..., eu inca nu m-am hotarat sa ma inscriu in cursa si din cauza de serviciu nou, dar si din cauza ca n-am reusit inca sa ajung la greutatea la care vreau.
Promit ca recuperez la citit cat pot de repede !
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
irinuca spune:
Buna!!!
Ce dragutz e!Uitasem cat e de minunat sa miste "puricelul" in burtica!DE 2 zile a inceput sa se foiasca tare si sa dea shuturi si asa-mi placeee!!!
Radu cu gradi nu face mai bine.Plange dimineata cand il las si-mi spune printre lacrimi " Sa nu pleci, Mami!"Avem probleme cu constipatia acum caci la gradi mananca orez aproape zilnic.Chinezu' lu mama!
Altfel..nu stiu ce sa zic.E agitat, nervos, irascibil, obraznic si razgaiat.Si asta de cand cu gradi.Lumea din jur (mai ales cei fara copii care se pricep cel mai bine la sfaturi !!!)imi spune ca se va obisnui, ca nu exista copii traumatizati de la gradinita, si ca toti copiii trec printr-o perioada de acomodare mai scurta sau mai lunga.
Acum..eu ma intreb...oare sa perseverez?Se va obisnui sau il chinui?Sa il mai dau si luna viitoare?
In afara de nervozitate nu pare sa aiba nimic.E vesel cand il iau si nu scoate o vorba despre gradi.Noaptea doarme bine.
Acasa se plictiseste rau.Nu mai are rabdare sa se uite la desene pana la sfarsit, nu citeste din cartile lui mai mult de 5 minute si jucariile lui au devenit cam antipatice.Le arunca, se strica, le sparge..dupa cere vine cu ele si ne roaga sa le reparam...
In schimb, se duce pe furis la acvariul lui cu pesti si le arunca diverse jucarii acolo si apoi ne cheama sa vedem "cat de fumos am facuttt!".
Se mai joaca cu placere cu plastilina si coloreaza.
Ai vostrii ce mai fac prin casa?
Acum va pup ca ma grabesc acasa.I-am promis dimineata ca daca nu plange, il iau cu saniuta de la gradi.Of,of,of!
Irinuca 17+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza