inseminare cu banca de sperma?
Raspunsuri - Pagina 3

dinah spune:
Tabita pentru mine e foarte greu sa aleg intre IAD si adoptie. Tu cum te-ai hotarat? Ce argumenteai? Mersi

Tabitha spune:
dinah draga:
ADOPTIE:
dezavantaje
1. nu cunosti parintii naturali, nu ai nici un fel de informatii despre ei, nu stii ce a facut mama in timpul sarcinii, daca a fumat, a baut alcool, daca a fost sau nu batuta, daca a suferit traume etc.
2. copilul va sti ca este infiat: fie ii spun parintii, fie afla el singur mai devreme sau mai tarziu
3. este posibil ca prietenii, vecinii, anturajul sa te priveasca cu alti ochi vazand ca a trebuit sa infiezi. Chiar daca nu o vor spune pe fata, vor barfi pe la colturi.
4. in conditiile de azi din Romania este relativ dificil sa adopti. Numarul copiilor care pot fi adoptati este de 5 ori mai mic decat al familiilor care au obtinut statutul de familie adoptatoare
avantaje:
1. nu vor fi niciodata discutii de genul "este al tau". Adica nici mama si nici tatal nu au contribuit genetic cu nimic la acel copil.
2. daca reusesti sa gasesti un copil pe care sa il adopti, faci o mare pomana.
IAD
avantaje:
1. toate dezavantajele de la adoptie sunt avantaje la IAD. Stii ca donatorul a fost supus unor teste, tu, fiind insarcinata, te vei proteja, vei face totul pentru a avea un copil sanatos
dezavantaje:
1. este posibil ca sotul sa accepte cu greu aceasta idee si sa se ataseze mai greu de copil. Dar traind 9 luni alaturi de tine si vazand cum creste burtica, e imposibil sa nu-l iubeasca pe ala micu.
2. nu cred ca Biserica este de acord cu IAD, dar deocamdata nu i-am cerut parerea direct .
Cam asta ar fi pt. moment. Daca imi mai vin in minte altele, iti scriu.
Eu voi face prima IAD in febr, dupa operatia de laparo, care sper sa se termine cu bine.

lucia1 spune:
tabitha,sigur se va termina cu bine.Eu sincera sa fiu,de cand am vb la tel cu d-na Cezara Bucur.eu sunt foarte optimista in legatura cu IAD.Sa auzim numai de bine.Pupici!

luli spune:
Tabitha - ai dreptate IAD e mult mai bun decat adoptia.
Stiu ca ai facut FIV+ ICSI , si eu am facut si fara succes ca si tine insa noi ne-am hotarat sa mai incercam inca o data si pentru a doua incercare avem o reducere de aproximativ 500 euro deci daca vom face tot FIV+ICSI vom plati cel mult FIV-ul daca vom face numai FIV - mai punem ceva deoparte pentru rambursarea creditelor care s-au cam marit .
Behind every love is a great story
Luli

Tabitha spune:
Iuli: iti tinem pumnii ca sa iasa bine a doua oara, indiferent daca e FIV simplu sau ICSI. Mie mi s-a spus ca daca mai incerc o data la ei am o reducere de 100 dolari, ceea ce nu e f. mult... Tu cand faci din nou FIV (sau ICSI)?

luli spune:
Cam mica reducerea - asa e.
Noi vom incepe probabil luna viitoare, daca vin uratii da' ... poate nu vin si nu vom mai fi nevoiti sa facem
Luli

Tabitha spune:
Iuli: Ar fi super sa nu mai trebuiasca sa faceti FIV + ICSI ! La ce clinica si la ce medic mergeti voi? Nu v-au ramas embrioni de transferat de la primul ICSI?

danyalo spune:
Desi va citesc de mult timp m-am hotarat sa sparg si eu gheata
scriind la acest subiect.
Nici noi nu avem prea multe optiuni.Variantele date de dr. Matei in care am maaare incredere sunt in ordine: FIV+ICSI,IA,IAD,si in final adoptia.FIV-ul +ICSI cade pt. ca nu avem atatia bani,as incerca IA de cateva ori dar nu stiu sincer cate sanse avem...dar citandu-va ma bate gandul sa fac IAD.Problema noastra e la sot care este oligospermist...de cale lunga..Deci vom apela la IA si pe urma la IAD.Problema mea mare e la cine sa merg.Variantele sunt: 1)dr. Mihalache(pt.ca am incredere in Matei dar nu o cunosc pe Mihalache); 2)Moisa( desi la o spermograma facuta la Giulesti i-a spus verde-n fata ca nu are nici o sansa...decat fiv...) sau 3)Dracea si Cocei..insa la Dracea nu stiu daca mai pot apela...nu prea va mai fi de gasit pe la spital.
O alta mare problema a mea va fi cu spit. Giulesti(pe care il urasc)...e oribil...dar cred ca in final tot acolo voi ajunge cu IA sau IAD.
TABITHA
te pup
esti o scumpa..te admir si te apreciez....nota 10 pt. avantaje si dezavantaje.sper sa vb. mai des..eu nu prea am curaj...dar va simt f. aproape desi nu va cunosc...
LUCIA 1 si pe tine te pup...si iti urez sa te intorci din RO. cu
.
Sper sa iasa soarele si pe strada noastra iar la sf. anului sa ne aduca moshul un cadou si pt.bb.
DANY
Speranta moare ultima

luli spune:
Noi am facut la Medsana la Prof Ancar (s-au prins 2 embrioni din 4 dar s-a oprit din evolutie din motive de sindrom). Nu mai avem alti embrioni din pacate. Initial am vrut sa schimbam medicul (de suparare - singurul repros pentru Ancar este ca nu mi-a depistat la timp sindromul - asta e) insa am zis ca a 2 oara stim (SPERAM) tot .
Am produs 21 de ovocite da' numai 9 foliculi si din motive de prosti am avut pana la urma doar 4 embrioni viabili. Asta e - nu pot sa-mi condamn acum sotul...
Luli

Tabitha spune:
Iuli: ai intru totul dreptate. Nu ne putem condamna sotii, dupa cum nu ne putem condamna nici pe noi. Asa a fost sa fie. Si la noi se pare ca materialul spermatic nu a fost asa cum se spera. De aceea am zis sa facem IAD. Ma rog sa nu-ti mai vina uratii, ca sa nu mai fie nevoie sa faci FIV / ICSI.