inseminare cu banca de sperma?

inseminare cu banca de sperma? | Autor: lucia1

Link direct la acest mesaj

fetelor,este posibil sa se faca inseminare cu sperma donata?Care sunt conditiile si cat costa?as dori toate informatiile pe care le stiti in aceasta privinta.Astept raspunsurile voastre.PUPICI!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

La noi in tara pot sa-ti spun cum e cu banca de sperma (la Giulesti este asa ceva): donatorii sunt investigati medical inainte de a se recolta sperma, apoi (daca sunt acceptati, de obicei vin elevi si studenti pt ca sunt platiti) li se intocmeste o fisa cu toate caracteristicele fizice... In cazul in care cuplul este matrimonial se cere acordul scris al sotului pt aceasta... Se pun la dispozitia cuplului fisele donatorilor, pt selectie.
In Germania nu stiu care e procedura... dar banuiesc ca nu difera mult, poate doar in sensul bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

Daca la mine e totul ok,pot face inseminare cu sperma donatoare sau trebuie sa fac neaparat fiv?Pupici!

Mergi la inceput

Daca sotul isi da acordul, poti face inseminare sau FIV cu sperma donata. Succes!

Mergi la inceput

avalon,iti multumesc mult de tot pt raspunsuri.e cale lunga de strabatut,cred.pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salut
inseminarea la medsana costa 500 euro

Mergi la inceput

Procedura nu e deloc complicata la noi in tara, din cate stiu eu, Lucia... o cunostinta a mea facea IAD (inseminare artificiala cu sperma de la donator) la giulesti lunar, pana a ramas insarcinata... pur si simplu medicul ei era din giulesti si nefiind casatorita, nu avea nevoie de acordul nimanui pt a face aceasta inseminare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

lucia: eu sunt una din cele care incepand cu aceasta luna sau cea viitoare vor trece la IAD (inseminare artificiala cu donator). Din cate stiu, asa cum au spus si fetele si asa cum mi s-a spus si la spital, la Giulesti, daca sunt casatorita am nevoie de acordul scris al sotului meu pentru aceasta procedura. Dat fiind cazul dnie. Iliescu, am inteles ca s-a schimbat legislatia si ca o femeie necasatorita are drpetul de a face IAD doar daca partenerul ei este de acord cu asa ceva. Trebuie insa sa demonstreze ca intr-adevar este partenerul ei (mi se pare ca este nevoie sa demonstreze ca sunt impreuna de cel putin 2 ani de zile). Daca nu ai partener, eu stiam ca nu ti se face IAD. Ideea este ca viitorul copil sa aiba si mama si tata. Asa stiu eu. La Giulesti IAD cost 2 milioane lei, adica tot atat cat costa si insemniarea artificiala cu sperma de la sot. Nu se plateste nimic in plus. Cei doi parteneri (sau soti) aleg dintr-o lista donatorul. O fata a zis la un moment dat ca dr. le-a recomandat un anumit donator, care semana cu sotul. Dupa ce voi avea alte informatii, te tin la curent. Eu sper sa reusesc sa raman insarcinata din putin incercari, dat fiind ca la mine se pare ca totul va fi in ordine daca la laparo vor reusi sa-mi desfunde trompa dreapta.

Mergi la inceput

Multa bafta, Lucia, Tabitha!

Mergi la inceput

va rog mult de tot sa ma tineti si pe mine la curent.La mine sotul este deacord sa facem inseminare cu sperma donata,dar prb este ca nu stim unde sa facem.In ro sau in germania.Imi recomanda cineva un doctor de la giulesti bun,in afara de marinescu?ma bate gandul sa vin in ro sa fac inseminare cu sperma donatoare in giulesti.va rog mult de tot sa imi raspundeti.Tabitha.vrei sa vb la tel?daca da,da-mi nr teu de tel pe Pm.Te rog sa ma ajuti.Va pupic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Lucia: dat fiind ca voi locuiti in Germania, trebuie sa luati in considerare toate riscurile venind in Romania. 1. este posibil ca in acea luna sa nu ai ovulatie. 2. este posibil ca endometrul sau foliculii sa nu fie atat cat trebuie. 3. sansele de reusita la IAD sunt mici, de circa 15-20%. Eu, care sunt din Romania, chiar mi-am pus problema sa ma mut in Bucuresti pentru o perioada mai lunga de timp, ca sa fac aceste IAD pana s-o prinde vreuna. Nu vreau sa te descurajez, Doamne fereste, vreau doar sa iei in considerare absolut totul. Nu stiu in Germania cat costa sau daca se face IAD, asta ar trebui sa afli tu sau poate mai stiu celelalte fete de pe forum. Eu, la Giulesti, merg la dr. Dracea (sau cel putin mergeam). Dr. mi-a zis ca din ian. pleaca pt. o perioada mai mare de timp in strainatate si mi-a zis sa ma duc la dr. Cezara Bucur, tot de la Giulesti, desigur. acum am aflat de la o fata de pe forum ca dr. Dracea inca este in tara. Luni, daca imi vin musafirii, voi suna sa verific si sa ma programez pt. laparo, fie la dr. Dracea, daca mai este, fie la dr. Bucur. iti trimit link-ul catre site-ul spitalului Giulesti si vei vedea ce doctori sunt pe acolo. Din cate stiu, la IA dr. Moisa pregateste materialul iar baza de date cu donatori tot ea o are.
http://www.psarbu-fiv.ro/
Intr-adevar, Marinescu stiu ca e f. aglomerat si nu am auzit ca el sa faca IAD. O sa-ti trimit maine sau luni PM, ca azi o sa fiu putin cam ocupata, ok?
Bafta multa si sa dea Domnul sa reusim.

Mergi la inceput