Exista suflete pereche ??

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Primavera spune:

eu nu cred intr-un singur suflet pereche.Cred ca poti fi compatibila cu mai multe persoane,nu doar cu una.
Am avut si eu un suflet pereche, nu am putut ramane impreuna,acum am pe altcineva pe care il simt tot un suflet pereche...
Si ce trist ar fi sa existe doar un suflet pereche si sa nu-l gasesti in veci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soledad spune:

Pentru mine a fost socant sa-mi intalnesc al doilea suflet-pereche...caci se presupune ca fiecare om are doar un suflet-pereche, nu ?! pe vremuri eram buna la matematica si aplicand regula reducerii la absurd (sau cam asa ceva ii zicea...)am tras concluzia ca nu exista suflete-pereche ! deci iata-ma dintr-o extrema in alta !

Trebuie sa stiti ca eu am fost printre cei mai inflacarati sustinatori ai acestui mit cu sufletul-pereche...era steaua mea calauzitoare, sensul meu de a trai, as putea spune.

Ei, pana la urma m-am casatorit cu primul suflet-pereche, intre timp am si divortat, dar de dragul copiilor am ramas in relatii prietenesti si ne intelegem mai bine chiar ca inainte in aceasta noua formula - dar asta e deja alta poveste.

Cu al doilea S-P - era ceva atat de ideal, de nepamantean...nici nu ne-am atins vreodata. Dar toate astea s-au intamplat de mult...

Acum, ma straduiesc sa inteleg cauza acestor esecuri ale mele in iubire, unde anume nu am gandit ce trebuie,sau poate nu am avut suficienta iubire in suflet. Ceea ce am putut sa fac intre timp a fost sa citesc, sa cercetez, sa ma gandesc la acest mit, al sufletelor-pereche.

Daca am considera ca sufletul-pereche e acea fiinta care te completeaza din toate punctele de vedere, langa care te simti un om intreg, atunci poate ca ar fi bine sa luam in calcul si faptul ca noi ne schimbam de-a lungul vremii, evoluam sau...involuam. Deci:

1) persoana care era complementul meu acum 10 ani, poate acum nu mai este asa, fiindca eu m-am schimbat (interior) intre timp, iar el nu -

sau, in cazul fericit:

2) am evoluat alaturi, impreuna si inca formam o unitate, un cuplu reusit, care se completeaza de minune.

Asta ar putea explica aparitia mai multor suflete-pereche in viata unui om, fiecare completandu-l pe acesta intr-o anumita perioada a vietii sale.

Dar acum cred ca o relatie adevarata poate aparea intre doi oameni puternici, impliniti, ce pot trai si singuri, dar aleg sa traiasca impreuna, sa isi intemeieze o familie. Deci fara relatia de dependenta, de complementaritate intre ei. Asta inseamna ca daca la un moment dat, unul dintre ei ar hotari sa plece, sa o ia pe un alt drum, celalalt sa nu ramana distrus, sa-si piarda identitatea, etc., ci sa aiba puterea sa mearga mai departe, ca un om intreg ce e.

Poate aveti ocazia sa cititi cartea lui Scott Peck - "Drumul catre tine insuti", el explica acolo lucrurile astea mult mai bine si mai clar decat incerc eu aici. (Se gaseste la Diverta in magazinul Unirea).

Sau Eric Fromm - "Arta de a iubi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LadyC spune:

Eu mi-am dorit dintotdeauna o familie frumoasa si fericita.
Am avut multe incercari, puteam de foarte multe ori sa fac alegeri gresite, dar la Dumnezeu sa mi-l scoata in cale pe cel care imi este predestinat. Am fost la Duhovnic, la spovedanie si am primit canon pentru asta Mi l-a dat exact asa cum l-am dorit. Dumnezeu stie ca nu am ce-i reprosa (poate doar faptul ca este prea realist). Il simt ca rupt din mine. Afirm din toata inima ca EXISTA suflete pereche.

LadyC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

exista suflete pereche.

insa, exista si miraje. uneori ne dorim atat de mult sa credem ca cel de langa noi ne e predestinat si ca nimik nu poate sta in calea fericirii noastre, incat ajungem in asa zisa saptamana oarba. mi s-a intamplat si saptamana mea oarba a durat vreo 3 luni de vis plus alte 9 de cosmar de rupere din mrejele lui.

eu am trecut prin ambele experiente.

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu cred ca nu toti avem suflete pereche.
Vedem cu toate (totii) in jurul nostru oameni care nu fac decit rau sau care sunt atit de uriti pe dinauntru ca nici bunul D-zeu nu le gaseste sot.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sasuke spune:

Shi eu cred cu tarie ! Insa... mi-e teama ca , pentru multzi, e foarte greu sa-l gaseasca...altora, in schimb, li se intampla sa gaseasca chiar...doua !

SaSuKe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea42 spune:

Nu cred ca exista suflete pereche, sau cel putin in acceptiunea ideii de la douj'de ani.
Este o pacaleala a speciei, care ne tine aproape pina se prinde bine spermatozoidul de ovul.
Ramin insa sumedenie de ani pe care e pacat sa-i traim aiurea, bombanind la adresa sexului opus (si muuulti o facem!). In asta situatie, exista o mina de insi fericiti care stiu sa faca compromisuri. In sensul bun. Astia sint si pricepatori ale chitibushurilor umane, dupa cum au o idee despre evolutia in timp a omului, de la pupicul in parc la reumatisme.
(Eu nu fac parte din cea categorie.)

Mi-aduc aminte aici de o personaja a lui Camil Petrescu: "Sintem tare proaste cind sintem tinere", spune ea unui inflamat Stefan Gheorghidiu. Bineinteles ca alde constatarea poate veni si de la un mascul, legat de urmasii lui Adam.

O sa spuneti ca vad lucrurile in negru si ca ce ceara masii mai ramine de trait. Dar lumea nu se termina acceptind-o asa cum e. Ba chiar isi descopera un oarecare farmec nebanuit anterior.
Cel mai neplacut lucru insa mi se pare sa nu accepti lucrurile. ma uit pe strada uneori si vad doar fiinte tinere, cu rpecadere. Ceilalti ce-or face, ma intreb. Pai ceilalti se jeneaza sa iasa, se jeneaza cu netineretea lor, cu faptul ca lumea nu e asa cum banuiau (si cert e mai urita decit banuiam initial!...).
Teodor Mazilu avea o vorba, reprodusa iar din memorie> "Ma feresc ca de dracu sa fiu un refulat". E, si semnatarul astor rinduri se fereste ca de dracul sa zaca scirbit, dezolat prin casa, asemeni unei mari parti a celor mai mult sau mai putin virstnici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gweno spune:

Conform astrologiei sufletul pereche este asa cum este si definitia lui opusul tau sau mai bine zis + si - =intreg.Sufletul pereche poti sa il intalesti intr-o existenta pentru a te ajuta sa evoluezi si poate fi un copil,mama,sotul,colegul sau chiar un caine.Toate sint suflete!!!Si cum omul evolueaza cel mai bine cind este in situatii limita se pare ca ne intalnim sufletul pereche atunci cind avem cea mai mare nevoie de el.EL ne ajuta sa mergem mai departe si sa ne autodepasim!Nu este neaparat sa ne casatorim cu sufletul pereche caci el poate fi orice,ci sa simtim spiritual ca sintem un intreg.

LORY mamica gemenilor ERIC SI FILIP -20 August 2004 http://community.webshots.com/user/gweno110

"On ne voit bien qu'avec le coeur...l'essentiel est invisible pour les yeux" Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Mik,dar cum ramane cu acele persoane care sunt blande,bune,dar nu-si gasesc jumatatea?Am intalnit cateva astfel de persoane de-a lungul timpului si tare rau imi parea pentru ele,ca sunt singure,fara un suflet alaturi.Eu nu l-as implica neaparat pe Dumnezeu aici,ar insemna ca alege dintre noi.....si nu vreau sa cred asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by bia

Mik,dar cum ramane cu acele persoane care sunt blande,bune,dar nu-si gasesc jumatatea?Am intalnit cateva astfel de persoane de-a lungul timpului si tare rau imi parea pentru ele,ca sunt singure,fara un suflet alaturi.Eu nu l-as implica neaparat pe Dumnezeu aici,ar insemna ca alege dintre noi.....si nu vreau sa cred asta.

dori

Dori, nu pot sa te contrazic ! si asta e adevarat, ca unii nu gasesc sufletul pereche. Si e trist.

Mik.

Mergi la inceput