Exista suflete pereche ??

Exista suflete pereche ?? | Autor: Elena

Link direct la acest mesaj

Exista suflete pereche ?
Sincera sa fiu, mie imi e greu sa cred in teoria predestinarii, si anume ca Dumnezeu a creat un om, un suflet special pentru alt suflet...nedumerirea mea cea mai mare este ca, daca intr-adevar ar fi asa, de ce oare atit de putini oameni reusesc sa-si gaseasca sufletul pereche ??
Ceea ce cred eu este ca exista compatibilitate si afinitati (si...si...aici lista continua), care pot face o casnicie reusita, dar nu neaparat ca cei doi au fost creati ca jumatati exacte a unei sfere....

Voi ce parere aveti ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Elena, ce dor mi-a fost de tine! Ma bucur ca te-ai intors, desi stiu cat de multe ai de facut si cat e de greu sa le impaci pe toate.
hm... suflete pereche... cred ca asta merge si cu "Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista". Eu cred ca este pe lumea asta cate un sufletel pt fiecare ditnre noi, dar uneori ne complacem intr-o situatie care nu ne face fericiti dar ne multumeste cat de cat. Intram intr-un cerc vicios si apoi numai cu multa vointa si putere mai reusim sa iesim. Daca am avea puterea sa cerem mai mult de la viata, sa nu trecem de limita suportabilitatii cand incercam sa gasim o cale ... de mijloc, atunci cred ca mai multi dintre noi si-ar gasi sufletul pereche. Si totusi nu toti, nici macar toti cei cer mai mult si isi urmeaza calea, unii raman singuri o viata intreaga... cine stie, poate asta e soarta lor. Dumnezeu nu da mai mult decat putem duce... poate asta e ceea ce pot duce ei/ele. Desi, uite, in ultima vreme am intalnit 2 persoane singure dar care isi doresc mult de tot sa-si intemeieze o familie. Totusi nu atat de mult incat sa se "muleze" pe partener/a. Gasesc defecte, cauta nod in papura. Au trecut in cealalta extrema, nu lasa deloc de la ei ca sa gaseasca o cale de mijloc. Cine o fi de vina? ... cine stie? Dumnezeu pt ca nu i-a facut mai flexibili desi le-a facut un suflet pereche, sau ... cine?
Grea intrebare, greu raspuns...
Elena, tu ti-ai gasit sufletul pereche?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Am vazut secvente dintr-un film, cunoscut cred, dar nu stiu cum se numeste. Tipa era prietena cu un evreu care ii cita din "Cabala" si ii spunea ca fiecare om are suflet pereche. Ea a intrebat cum se explica divorturile si neintelegerile, sau viata amara, iar el a spus "pt ca nu si-au gasit sufletul pereche". Eu m-am gandit la asta, e frumos dar nu prea cred nici eu. Cred ca exista multe la mijloc si putina intelegere, munca...nu stiu.

zepelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Servus fetelor!
Eu cred cu tarie in sufletul pereche... Dar mai cred ca numai cu multa rabdare si credinta poti sa il gasesti.... Trecand prin multe incercari... Nu poti obtine ceva "adevarat" usor, sper ca sunteti de acord...
Si mai exista o vorba: "Sa iti gasesti persoana compatibila tie inseamna sa ai noroc... Dar sufletul pereche e un dar de la Dumnezeu..."

Asta e doar parerea mea...
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu nu cred ca exista asa ceva. Este foarte frumos si foarte romantic sa cerzi asa, dar nu este adevarat. Daca avem noroc gasim pe cineva care sa ne faca fericiti, care sa ne iubeasca asa cum suntem, si fata de care sa simtim la fel , dar nu e nimic "predestinat" in asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

Da , exista. M-am intalnit cu sufletul meu pereche dar intr-o alta forma, de unde pana atunci radeam in nasul oricui ca astea-s tampenii crase...iaca! sotul meu este persoana unica langa care traiesc, il iubesc si suntem o echipa deosebita din multe puncte de vedere, foarte compatibili. Dar probabil ca totusi am trait intr-o alta viata altceva, pentru ca m-am intalnit cu fiinta asta (deci nu sotzul meu) si am stiut ca este ireal, ceva dincolo si de moarte, prea puternic sa fie uitat sau dat la o parte.

cu subiectele astea ma faceti sa scriu prostii (in mod cert unora li se va parea o stupizenie fara margini), dar asta e, forumul asta a auzit destule si fara mine.
hai sa traim, si nu oricum!

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
nechezol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Eu nu vreau sa cred ca NU exista sufletul-pereche. Asta neaga tot sensul existentei mele. Eu cred ca exista acel cineva special pentru fiecare dintre noi. Dar cum suntem prea grabiti, prea speriati de singuratate, prea prinsi in tavalugul asta de zi cu zi - nu prea mai avem rabdare/kef sa il asteptam/cautam...Si zicem ca "n-a fost sa fie", ne multumim cu un partener oarecare (pe care in cel mai bun caz ajungem sa il iubim asha, domestic, fara scantei) si din cand in cand in ceasurile de insomnie ne intrebam "cum ar fi fost daca".
Ideile mele se cam bat cap in cap in ultima vreme. Am oscilat mult intre exista si nu exista. Eu cred ca da, pentru ca Doamne Doamne nu ne-a facut sa fim nefericiti. Ca noua ne e frica sa ne prelungim cautarea...asta ii altceva. Da, am o viziune super mistica a lucrurilor, cum zice energy - numa' prostii imi vine sa scriu la subiectul asta.

Don't get mad, get even!
Jazz mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

eu nu m-am multumit deloc cu un partener oarecare, ma indoiesc ca as putea trai cu un alt barbat, sa-l mai si iubesc mi s-ar parea de neimaginat!!!au fost si scantei si domesticism.....dar uite....mai exista si altceva, nu neaparat in trup de barbat.

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
nechezol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxane spune:

sa va spun o poveste...s-a intamplat odata demult, pe cand oamenii se numeau androgini (aveau doua perechi de maini, doua perechi de picioare si un cap) ... s-a intamplat ca acesti oameni sa se creada egali cu zeii si sa inceteze in consecinta sa le mai aduca ofrandele obisnuite...,zeii insa tare s-au suparat si au decis sa injumatateasca nesupunerile oamenilor prin injumatatirea lor (i-au taiat in doua); ei bine…incepand de atunci, se spune ca fiecare om isi cauta jumatatea si ca, pana sa isi gaseasca adevarata jumatate, ei se cupleaza cu alte pseudojumatati... Nu reusesc insa sa fie fericiti decat atunci cand isi gasesc jumatatea compatibila...legenda androginului e veche ...dar pare actuala...

Roxane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

energy, sunt perfect de acord cu tine... stiu cum e sa simti asa... suntem norocoase...

off topic... aveti un copil MINUNAT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Pai asta ziceam energy, tu ti-ai gasit THE ONE. Dar stii bine ca exista si relatii nefericite, sau relatii "multumitoare" - dar departe de perfectiune..

Don't get mad, get even!
Jazz mic

Mergi la inceput