Mamici de ianuarie - februarie 2005 (81)
Raspunsuri - Pagina 4
Alina Maria spune:
Buna fetelor , iata-ma si pe mine dupa o noapte grea continuata la fel astazi . Ma doare capul pe partea dreapta de imi vine sa ma urc pe pereti . Nu am nici o pastila si il astept pe sotul sa vina la pauza de masa sa imi aduca .
De citit v-am citit , si vad ca totul inainteaza asa cum este si normal.
Bine ati venit acasa Oana si Seb. ma rog sa va fie bine !
Viktoria multumesc de grija , Mandy e bine , a vomitat de doua ori de m-am speriat si am plans insa in rest e bine .
Fetele care vor cezariana pot sa va spun ca fiecare reactioneaza altfel , la mine a fost bine , putin traumatizata ca am vrut f. mult natural insa din punct de vedere medical a fost bine.
Ma doare asa de rau capul ca nu mai pot scie , poate maine mai multe .
Va pup si va doresc la toate numai bine .
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
Lali spune:
Kita si eu am avut cezariana si nu a fost chiar asa de rau. Acum, nu e o placere evident, dar luni m-a operat, marti am mers pe picioarele mele din reanimare in salon, miercuri au vrut sa ma lase acasa dar eu am mai dorit sa stau o zi pentru ca nu prea aveam inca lapte si asistentele ma mai invatau una, alta.
Despre revenirea dupa cezariana e important sa te misti repede eu cum mi s-au dezmortit picioarele, cam la o ora si jumatate de la operatie am miscat mereu degetele, genunchii si am incercat sa ma intorc de pe o parte pe alta. Am avut doar o perfuzie in mana pe care mi-au scos-o in seara operatiei la cererea mea ca ma cam enerva, ori curgea prea tare si se termina repede ori nu curgea deloc si nu aveam chef sa o pazesc toata noaptea. Bebele mi l-au adus dupa vreo ora de la operatie, l-am pus la san si inca de doua ori in ziua operatiei, apoi de a doua zi a fost cu mine in salon. Intr-adevar e obositor cu bebele langa tine dar asistentele il schimbau, il spalau si mi-a prins bine sa vad si eu ce si cum ii fac, am invatat multe, am intrebat multe. De cate ori le-am solicitat au venit, cu spaguta de rigoare, unele mai dragute, altele mai putin, asta e !
Dupa doua zile de la operatie, in ziua externarii am fost singura, pe picioarele mele de la etajul 5 la 1 in spital sa imi faca radiografie (e obligatoriu la lauze, ca sa se asigure ca nu au TBC). Cu aceasta ocazie am vazut ca nici mamicile care nascusera vaginal nu se miscau mai bine ca mine, doar ca de abia puteau sa stea pe scaun. Dupa 10 zile de la operatie eram in Cora la cumparaturi !
Cred ca depinde de fiecare organism cum suporta operatia si anestezia. Oricum dupa parerea mea moralul conteaza enorm si daca iti spui mereu ca va fi totul foarte bine si ca nu conteaza durerea trece mai repede si mai usor totul...
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
Lali spune:
Shinuta eu il schimb inainte de masa dar daca se intampla sa fac in timpul mesei astept o jumatate de ora si apoi il schimb asezat pe o pernuta sub care mai pun ceva ca sa stea cu capul mai sus si il manevrez foarte incet sa nu ii deranjej stomacelul prea tare.
Oana, bine ati revenit. Numai sanatate si ai grija si de tine, nu numai de bebe !
Fetelor eu am noutati: ieri a fost doctorita la noi (vine 1 data pe saptamana) si a facut controlul amanuntit de 1 luna cu masurat si verificat tot: lungime - avem 56 cm-, greutate - 4100 g-, diametru cap, burtica, verificat urechi, ochi, nasuc, gurita, ascultat inimioara, palpat, etc. E totul bine, suntem sanatosi si am stat foarte cuminti la controlul care a durat mai mult de jumatate de ora . Nu a plans Dragos deloc, a zambit, chiar daca a fost intors pe toate partile. Doctorita a spus ca se vede ca e un copil sanatos, cuminte caruia ii merge bine si care e bine ingrijit. Asa ca m-a laudat si pe mine, numai pe Dragos.
Am fost foarte mandra de puiutul meu !
Viktoria spune:
Oana insanatosire grabnica. Ai grija de tine si Seb. Sper ca ai pe cineva pe linga tine care sa te ajute un pic in treburile zilnice , macar acuma ca sinteti bolnavi.
Lali ma bucur ca Dragos e bine, felicitari si fa asa mai departe.
Alina draga bei destul de multe lichide? Vezi ca daca o alaptezi pe Mandy trebuie sa bei cam 2-3 litri de lichide. Insanatosire grabnica si tie.
tigabita spune:
Sunt atat de fericita pentru toate mamicile care isi tin in brate ingerasii....
Abia astept sa ajungem si noi acolo, insa se pare ca Andrei nu mai vrea sa iasa, ii place prea mult la mine in burtica. Suntem in saptamana 40 si nu prea da semne ca ar mai vrea sa faca o incercare. Dr Tutunaru a spus ca e de garda pe 4 februarie si poate atunci facem declansare, dar eu nu mai pot de ceva vreme deja.
Am arsuri, am inceput sa retin apa la picioare si un pic mainile si fata, abia mai merg, am 127cm la buric, spatele ma doare, la toaleta merg din 5 in 5 minute, si ce e cel mai rau e ca nu mai dorm mai mult de 3 ore pe noapte. Plus bufeurile... Pentru mine acum sunt 30C, merg in maneca scurta si transpir..
Cornelia, tu la fel te simti?
Shobo, nu am reusit sa-l conving pe Tutunaru sa-mi faca declansare inainte de termen, asa ca sigur o sa astepti peste termen. Eu tot imi spun ca e bine pt bebeii nostrii sa stea mai mult in burtica, sa creasca mari si voinici, dar e tare greu...
Va pup
Gabi si Andrei 40s
Gabi si puiutul
shinutza spune:
Lali, multumesc mult pentru raspuns. Insa in cele mai multe cazuri, la jumatate de ora dupa masuta face deja nani nani. Ca acum, am terminat de papa pe la si 15, si bineinteles ca am schimbat-o inainte fara folos, pentru ca .. she did it again. Si acum e adormita. Ieri am trezit-o dupa o ora, sao schimb, si nu mi-a mai adormit la loc. Din contra, mi-a stat maraita tot timpul...
Mari dileme mari ale existentei mele. Sper sa mi le lamuresc cat mai curand, spre binele bebelei mele:).
Va pupam,
Shinutza si dulcea Iulia
feel
Shobo spune:
Shinutza, eu am retinut ca Bepanthen nu e asa de buna... nu e eficienta! in schimb mi s-a recomandat Revuchen (sau Revichen) sau pur si simplu crema de galbenele. eu am de gind sa iau pe cea de galbenele, desi e mai unsuroadsa, face minuni.
tigabitza , si mie mi-a zis ca nu facem declansare inainte de 40 sapt. eu de fapt nici nu vreau! n-as vrea nici un fel de declansare... vreau sa-mi vina puiutul atunci cind vrea el, m-am inarmat cu multa rabdare, zic eu, ma simt ok. noi pe 18 febr de abaia facem fix 40 sapt. Tutunaru zice ca va veni pe 23 febr, deci deja avind 23 in cap, nici nu ma mai gindesc pina la 15-18 febr sa imi pierd rabdarea. dar vom vedea. de aceea eu nu sint pt cezariana, ca mi se pare ca il scot fortat, vrea nu vrea, eu vreau sa-l scot afara azi, ca mi-am programat cezariana!... mi se pare ca si cum as forta un om sa mearga undeva cu mine chiar daca el nu e hotarit ca vrea sa mearga acolo... dar asta sint eu cu ale mele!... cum ne-o fi norocul acum!
Leta nu stiu cum e mai bine pina la urma, sa=mi iau puiutul in camera cu mine la garsoniera... sau sa-l las cu ceilalti bebei... nu cred sa fiu in stare sa-i port de grija in prima noapte totusi, poate doar in cea de a 2-a... si oricum daca garsonierele astea sint in alta aripa fata de salonul bebeilor, cum chem eu asistentele de bebei in camera sa ma ajute??? las copilul singur si o iau de nebuna prin cladire??? Simona cum a procedat?
merci mult pt treaba cu actele, imi e ff clar acum si sotului la fel.
pupici
Eu si bibisor sapt. 37
Dr. Tutunaru - ELIAS
oana cretu spune:
Viktoria, din pacate nu am pe nimeni, George munceste...:((
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
Alina Maria spune:
Am revenit caci in sf. Mandy doarme foarte bine fara intreruperi . Din cauza ca imi vine foarte greu sa doarm noaptea cu ea in camera am hotarat ca in noaptea asta sa o punem in patutul si camera ei .
Vroiam sa va intreb , voi cum faceti , unde va dorm puiutii ?
Efectiv o aud noaptea si cand se fataie si nu am parte de somn , sunt egoista ? Pe de alta parte cum voi face cu alaptarea , o plimb in camera mea si inapoi sau sa o fac pe scaun in camera ei ?
Care e temperatura camerei unui bb. ?
Fetelor eu am probleme cu gasirea ritmului , nu pot sa-l gasesc sper sa ma obisnuiesc cu acest program care e asa de instabil , voi cum stati cu programul ? v-ati obisnuit ?
Oana te inteleg ce inseamna sa fii singura si sotul meu e la lucru ssi eu ma inbolnavesc de nerabdare si de frica de a fii doar cu ea .
Asta e sper sa devin mai putin grijulie altfel o iau rasna .
M-am intins la vorba , ma duc sa fac un dus cu usa deschisa sa fiu sigura ca o aud .
V-am pupat si de-abia astept sa-mi gasesc raspunsurile prin voi , ma simt asa de singura si fara de putere...
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
Lali spune:
Alina iti vei gasi ritmul, vei vedea. Si mie mi-a fost teama la inceput cand am ramas numai cu voinicelul meu acasa, dar m-am obisnuit repede si am inceput sa pretuiesc timpul acesta numai al nostru. Deja stiu de ce plange, am invatat diferitele tonalitati ale vocii lui si chiar cand sunt foarte obosita un zambet al lui ma face sa ma regasesc... si cand suntem numai noi pana si schimbatul scutecelor e o placere, il mangai, il pupicesc pe burtica si pe picioruse, radem impreuna, povestim, mai mare dragul...
Dar incearca sa si iesi din casa. Eu l-am lasat pe Dragos cu sotul meu alaltaieri seara si am mers la manichiura si am dat si o tura prin doua magazine, in total am lipsit vreo 2 ore si jumatate dar m-am simtit bine sa mai ies, sa vad lumea...