Mamici de ianuarie - februarie 2005 (81)
Raspunsuri - Pagina 5
lbelciug spune:
Buna fetele,
sper ca va mai aduceti aminte de mine, chiar daca am scris mai rar. Eu va citesc zilnic si imi face placere sa aflu noutati de la fetele deja mamici, sa vad pozele cu bebicii dar si sa vad cum se simt fetele care sunt in asteptarea momentului maret. De altfel, si eu fac parte din ultima categorie, momentan fiind in a 38-a saptamana.
Eu ma simt din ce in ce mai greoaie, mi s-a lasat burtica si din cauza asta ma dor ligamentele de sub burta si de la inghinal. Practic, cand stau pe scaun, imi simt burta pe coapse. Sambata trecuta am fost la ecografie si BB avea deja 3.1 kg. I-am vazut si fetzisoara, moment care m-a impresionat pana la lacrimi. Baietelul meu este bucalat si tare frumusel. Abia astept sa-l tin in brate. Pana atunci insa mai am cca 2-3 saptamani, desi eu tare as vrea sa fie mai putin de asteptat. Cel mai greu imi este noaptea pt ca ma scol des ca sa merg la baie si in plus am dureri de oase (cele ale bazinului, ale genunchilor si ale degetelor). In fine, astea sunt simptomele ca organismul se pregateste pt marele moment, asa ca trebuie sa rezist, nu-i asa? Noroc ca sunt acasa si in timpul zilei reusesc sa recuperez din somnul pierdut noaptea.
Cat priveste cumparaturile, deja am cumparat 90% din necesar: patut, haine, cosmetice. Si ce sentiment am cand privesc acele bucatele de haine! Parca nu-mi vine sa cred ca o sa avem un BB. E clar: maternitatea se anunta inca de acum o etapa extrem de frumoasa. Sper ca momentul nasterii sa nu fie prea dificil; de altfel sunt optimista in ceea ce priveste forta mea fizica si psihica si faptul ca BB s-a dezvoltat normal imi da curaj si mai mult. Nu va ascund faptul ca am fost greu incercata acum 2 saptamani cand am pierdut-o pt totdeauna pe cea care m-a crescut si care m-a iubit timp de 30 de ani: bunica din partea mamei. Dumnezeu a fost insa cu mine si mi-a dat puterea sa trec peste aceasta durere imensa.
Si pentru ca de sfaturi e intotdeauna nevoie, as vrea sa le intreb pe mamici: pe ce criterii este bine sa alegi medicul pediatru de familie? Pana acum mi-au fost recomandate 3 persoane (de catre medicul de fam, cel ginecolog si de o prietena), dar nu stiu cum sa fac alegerea.
Si acum cateva mesaje cu tinta precisa
:
Oana, te felicit pt curajul cu care ai asteptat momentul nasterii, pt modul cum ti-ai pastrat optimismul si energia pe care o degaji prin mesajele de pe forum.
Corneliaa (si nu numai), ai de la cine sa te inspiri in ceea ce priveste rabdarea (vezi mai sus), asa ca mult calm si gandeste pozitiv. Iti tin pumnii!
Pentru mamicile active pe forum (si amintesc cateva: Crinuta, Lali, Leta, Witchie) va admir pt grija cu care va cresteti puiutii dar si pt sfaturile si sprijinul acordat viitoarelor mamici! Sustin ideea foarte buna cu crearea unui topic care sa contina sfaturi de ingrijire a bebeilor!
Va pup si nu va pierdeti optimismul! Dumnezeu vegheaza asupra fiecaruia!
Liviana
Liviana - Kinder de 33+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu
oana cretu spune:
Merci, Liviana pentru parerea buna care ti-ai facut-o despre mine. Intr-adevar, am avut mereu incredere sa merg mai departe, dar la un moment dat cazi la pamant fara sa vrei. Te pup si nastere usoara!
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
Witchie spune:
Despre Irina:)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41186
Anda, mama Irinei
Leta spune:
Shobo, iti dai seama ca, fiind vorba de un salon cu plata, ai la capul patului un butonas de chemare a asistentei (si chiar functioneaza si cind suni chiar vine cineva, indiferent de ora)
. Nu trebuie sa alergi tu dupa asistente. Nu te mai gindi acum, o sa vezi tu atunci daca poti sau nu sa tii puiul cu tine. Daca n-o sa poti, le chemi sa il ia la Neonatologie. Parerea mea (dar e parerea mea, nu e lege) e ca ii e mai bine la neonatologie. Gindeste-te ce faci daca noaptea plinge tare... Tu nu ai experienta si nu o sa stii ce sa ii faci mai repede: sa il schimbi, sa ii dai sa manince, te intrebi daca il doare ceva...si nici tu nu o sa fii in cea mai buna forma fizica (o sa fii lauza - ce ma amuza cuvintul!
). Fetele de la neonato ii manevreaza usor, ii spala la fundulet la chiuveta, le prepara laptele doar cind au nevoie (adica il papa proaspat preparat, nu facut cu citeva ore inainte).
Si oricum, in timpul zilei bebe sta cu tine, eu zic ca e mai bine sa profiti si sa te odihnesti noaptea, ca o sa ai tot timpul dupa aceea sa stai treaza pe linga patut. ![]()
Tigabitza, si cind te gindesti ca eram cit pe ce sa fim "colege" de maternitate :). Oricum, nu mai ai mult, bb e aproape-aproape :)
Liviana, multumim pentru aprecieri. Sintem toate mamici la primul copil si...ne dam si noi cu parerea. Ne sustinem reciproc si impartasim micile experiente. De fapt asta e partea frumoasa: invatam una de la alta :)
Oana
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Witchie spune:
Alina, uite ce am aflat eu:
temperatura in camera copilului maxim 22 de grade, 23-24 daca ii faci baie.
De alaptat: oriunde te simti tu confortabil. Ai grija sa ai spatele sprijinit, altfel patesti ca mine - ma rupe mijlocul acum, dar m-am invatat minte. Eu alaptez prin toata casa, profit de una din mese ca sa aerisesc in camera fetei. De dormit, dorm cu ea - eu in pat, ea in cos. Cand stiu ca urmeaza sa doarma ceva mai mult ma mai strecor in dormitor langa sotul meu. Nu am nevoie de baby monitor, fata tipa destul de convingator :)
Azi am avut o zi superba, ca si Lali si eu am iesit din casa pret de o ora jumate - din pacate nu la plimbare ci a trebuit sa mergem sa refacem actele pentru a scoate certificatul de nastere al copilei (niciodata nu ne ies lucrurile din prima asa cum trebuie:)) ). Fetita mea s-a trezit singurica din 3 in 3 ore... Sh-acum doarme ca un inger.
Anda, mama Irinei
corneliaa spune:
Tigabita....da, cam tot asa doar ca la mine nu numai astea , ci si alte vreo 20 de chestii.
Azi am plans iar vreo 3 ore incontinuu. M-am dus la spital sa dau de doctor si era control de la sanepid exact la maternitate.Nici macar nu m-am putut apropia. Doctorul n-a raspuns la mobil toata ziua...iar eu am explodat de nervi. Abia vineri dupa-amiaza o sa mai pot da de el...daca nu cumva iar pleaca creanga!!! Imi vine sa mor...
Bonus, azi nu mi-a mers netu! Asa ca...
Va multumesc pentru incurajari si urari!!! Mi-e din ce in ce mai greu sa suport.
Bine ai revenit Oana!!!! Vezi? Ti-am zis eu ca preiau stafeta de la tine...
(41 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
Alina Maria spune:
Multumesc mult Anda si Lali , imi dati incredere ca va fii bine , si eu as iesi din casa insa nu pot , singura mi-e frica iar sotul munceste mult si vine f. obosit de la lucru si nu pot sa-i cer sa stea acasa singur iar eu ce sa fac la ora aia afra , unde sa ma duc pe intuneric ca mie frica de mor. Poate sambata iesim toti trei la plimbare pana atunci astept .
Am luat 5 paracetamol si tot nu mi-a trecut durerea de cap , poate daca dorm o sa-mi treaca .
Cornelia nu mai plange o sa fie bine , nu vreau sa cred ca ai preluat stafeta de la Oana , nu gandi asa , tu esti unica si sarcina ta e la fel. Stiu ca tie greu insa fii tare o sa fie bine .
Acum puiutul meu mic doarme , cand se va trezi trebuie sa-i fac baie si sper sa doarma bine in camera ei , sunt asa de curioasa cum o sa fie sa nu o mai am in camera cu mine . Pe de alta parte ma bucur sa dorm din nou cu sotul meu , mi-a lipsit asa de mult , nu stiam ca bratele lui ma fac sa ma simt asa de in siguranta si de linistita .
O noapte placuta la toate mamicile si la burticile de pe forum !
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
claudia_maria spune:
Sunt o viitoare mamic,abia acuma am intrat si eu pe net nu stiu prea multe asa ca astept sa imi spuneti voi mai multe.Avem 37 de saptmini
.
Shobo spune:

Azi la ora 14:00 s-a nascut Bianca Maria, fetitza lui Kris 

3,850Kg si 53 cm, scor Apgar 10.
Felicitari Kris si sa va traiasca minunea!!!
si ea a avut ca si Andrutza o nastere ff usoara; naturala cu epidurala, dilatare totala in ~2,5 ore si dr-a i-a spus ca daca ar fi stiut sa se screme ar fi scapat si fara epiziotomie, dar asa, dupa 6 scremuturi de abaia a iesit cea mica si dr-a a taiat-o dupa al 4-lea scremut ca sa nu chinuie copilul. acum m-a sunat si isi revenise din anestezia epidurala si zicea ca o doare ceva cusatura dar ca la cit de usor a scapat cu nasterea suporta acum durerea asta. E intr-un salon la Filantropia cu inca 3 mamici iar bebii stau la ei in salon. va mai sta 3-4 zile in spital i-a spsu dr-a ei si apoi va fi acasa unde din pacate n-are net sa ne mai scrie. vom mai vb. la telefon.
va transmite pupicei tuturor!
Eu si bibisor sapt. 37
Dr. Tutunaru - ELIAS
oana cretu spune:
Felicitari Kris, sa va traiasca scumpa Bianca!!!
Uitati ce am gasit azi la Evenimente:
Astazi la ora 2 si 10 minute s-a nascut Albert Adrian, de 3,150 kg, scor Apgar 9, frumos si sanatos tun!!!!
Rachel a noastra a nascut!!!!! Totul a fost bine, nu au fost complicatii, minunea s-a produs, copilul cel mai dorit si asteptat a venit, in sfarsit. Dupa 9 luni de injectii zilnice , ingrijorare, teama si bucurie, astazi ne-a zambit cu fetisoara lui de ingeras!!!!
Multumim, Doamne ,ca totul a fost bine, ai Tu grija in continuare de micut si de mamica sa se refaca repede si sa poata merge linistiti acasa!!!
FELICITARI, draga mea!!!! Esti cea mai frumoasa mamica!!!!
Cornelia, ma gandesc la tine, ca si la Ubi si la toate fetele care sunt in asteptare si va tin pumnii sa fiti tari, ca dupa aceea veti uita tot, va garantez eu.
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore