Mamici de ianuarie - februarie 2005 (81)
vol 80: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40649
Raspunsuri
Lali spune:
Multumim pentru poze Cornelia, frumusica foc fetita Cocai. Transmitei gandurile noastre bune !
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
aurelursu@k.ro spune:
Fetelor, spuneti mi si mie cam cat ar trebui sa ia in greutate un bb de trei saptamani? Al meu nu prea a luat in greutate si sunt disperata, nu stiu ce sa mai fac.
Felicitari pentru noile mamici si asteptare usoara pentru viitoarele mamici.
pupici
crinuta spune:
Amary, daca nu trece total la ochisor du-l la oftalmolog.
Eu il schimb pe Rayan numai inainte de masa, si inainte de baie. Singurele exceptii sunt atunci cand vomita si se ude pe haine si trebuie sa ii schimb toate hainele, nu numai pampers-ul. Atunci nu mai tine cont, inainte de masa, dupa masa, stiu ca nu poate sta cu hainuetele ude si gata.De obicei o rog pe mama sa ma ajute, deoarece incerc sa il schimb tinandu-l pe genunchii mei ( nu e bine sa stea pe spate sau sa fie manevrat prea mult dupa masa).
Rayan se trezeste singur de foame si atunci incepe foiala si incet, incet plansul. Daca e foarte somnoros nu plange la schimbat, si de regula nu am probleme la schimbat, insa e nerabdator sa manance, si atunci da din picioare si nu prea ma lasa sa il schimb, dar m-am invatat eu sa il schimb repede.
Leta, ziua de ieri m-a epuizat complet. De dimineata de la 10 pana seara la 23:00, printisorul meu nu a dormit mai mult de 20-30 de minute, in rest mancare din jumatate in jumatate de ora, apoi sughit dupa fiecare masa, etc, si tine-o tot asa toata ziua, de nu am apucat sa fac nimic pt mine.
Seara picam, nu mai puteam, eram finished, in schimb, nu stiu prin ce minune a adormit dupa masa de la 23:00 pana la 6 dimineata. Macar am avut o noapte intreaga.
pupici
Crinuta si
Rayan
crinuta spune:
Gabiu, Rayan nu a luat nimic in greutate in primele 12 zile. Adormea mereu cand trebuia sa manance, si manca cam jumatate din cantitatea necesara.
De atunci l-am cantarit acasa, si daca cantarul nostru e bun are peste 4 kg.
Ieri a mancat cel putin 835 ml, ceea ce pt el e record. Mai mult de 600-700 nu a mancat in ultima saptamana.
Tu cum il hranesti, exclusiv la san? Ii dai si completare?
Eu stiu ca unii bb iau mai putin in greutate la inceput. Pediatrul ce spune?
Crinuta si
Rayan
Shobo spune:
Leta, multumesc de raspunsuri. asa sper eu sa poata sta sotul mai mult cu mine in acele 2 zile sa nu ma apuce vreo depresie ceva... dar noaptea chiar nu m-am mai gindit, in capul meu era ca poate doarme si el cu mine pe acolo cumva, habar n-am cum. poate isi aduce un pat pliant, oare l-or lasa aia la spital sa stea cu mine?
fetele, si eu experimentez ceva senzatii de vreo 3 zile: am senzatia de "bat in fund"
... mai ales uneori noaptea in pat la orizontala, ma apasa (de fapt mai mult ma inteapa parca) intre vagin si anus undeva, in zona perineului, de parca asa sta in capul copilului... uneori ma doare tare dar ma mai misc in pat si-mi mai trece un pic. chiar si acum pe scaun la computer simt ceva pe acolo... parca ar cauta usa de iesire
...
o prietena mi-a zis ca asa a simtit si ea cam cu 2 sapt. inainte sa nasca... mai stii, chiar ma gindeam eu ca in sapt. 39 e perfect sa nasc si chiar am o presimtire ca in a39-a va fi! voi ati simtit asa ceva inainte sa nasteti? cam cu cite sapt/zile?
Cocolino
pupici, e scumpa foc cea mica! si mamica are o raza de frumusete aparte, vine din interior! am auzit ca toate mamicile au aceasta raza imediat dupa ce nasc, si nus cit tine exact... dar devin clar mai frumoase! ce insemna mama natura, mai!
Eu si bibisor sapt. 37
Dr. Tutunaru - ELIAS
corneliaa spune:
I-am transmis Cocai urarile voastre si va multumeste din suflet si va pupa. Teo este extrem de cuminte: doarme bine, papa bine, n-are nici un fel de probleme medicale. Rade, ii place la baie si e ...minunea familiei!!!
Pentru fetele care nu stiu, repet ca pozele cu Teo sunt in albumul meu.
Eu am niste dureri ciudate undeva sus si pe partile burtii de nici in fund nu pot sa stau. dar nu prea seamana cu ce-mi spuneati voi ca sunt dureri de nastere. Doctorul meu iar e la conferinte pana maine asa ca sper sa nu ma pocneasca tocmai acum. Desi....as vrea sa scap odata si sa-mi tin si eu bebelina in brate.
(41 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
PatriciaArdeleanu spune:
Cornelia, poate ne dai o veste buna cit mau curind!!
Am vazut si eu pozele cu fetitza, este tare dragalasa si frumusica.
Amaya, cum te mai simti? si eu am cam aceleasi simptome ca si tine. Chiar aseara am avut nsite dureri de burta si mijloc de nu mai puteam sa stau. DAr s-au ameliorat dupa o baie calda, azi au revenit din nou, dar trec, dupa ce ma odihnesc, ceea ce inseamna ca sint false. DAr citeodata simt ca ma pasa atit de jos si de tare ca nici nu mai pot pasi.
La dr ai mai fost? cind mai mergi?? eu tb sa ajung saptamina asta.
Shobo, si eu simt acele dureri, eu m-am plins mai de mult de ele, dar nu sint permanente, sint ca niste junghiuri care ma trec prin zona aia de nici nu ma mai pot misca in momentul ala. tot contractii cica sint.
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 38
Leta spune:
Shobo, nu stiu daca ii dau voie sotului cu pat pliant, dar cred ca nu ... sint destul de stricti in privinta obiectelor "in civil" (adica s-ar putea sa nu fie ok sa aduceti un pat pliant de acasa).
Dar de ce nu te interesezi de apartamente - cred ca acolo sint doua paturi si poate sta si sotu' cu tine (cu voi :) )
Crinutza, stiu cum e, asa am patit si noi. Doar ca azi-noapte n-a dormit asa bine ca Rayan - s-a trezit de doua ori, dar a stat treaza cite 2 ore

; nu plingea, dar nu reuseam s-o adorm.
Acum problema zilei: i-au aparut pe tot corpul mici bubite rosiatice (nu se simt pe piele, adica nu e vorba de iritatie). Ce poate fi? Prin telefon pediatra a zis ca pot fi de la sapun si sa-i dam cu Bepanthene, dar nu prea am cum sa-i dau cu Bepanthene din cap pina in picioare...
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
kita spune:
Buna seara!
Eu tocmai am venit de la controlul de rutina saptamanal; dr. a spus ca am un bebe bine dezvoltat.
Mi-a luat mainile si m-a apasat pe burtica si m-a intrebat ce simt.
I-am spus ca simt o "galma", iar el mi-a spus ca galma aia este capul bebitului, si ca galma aia o sa-mi faca zile fripte si o sa ne controleze de acum viata.
Si eu am usoare contractii, asa cum le-a descris Shobo mai devreme, insa mi-a spus ca in caz de nevoie, pot sa iau pama la 4 No-spa pe zi si cu supozitoare cu scobutil!
Viktoria de pup! Merci mult!
Cornelia iubeste-ti mult burtica, acum pe ultima suta de metri (eu una asa fac!), pentru ca ai vazut ca multe mamici au clipe de melancolie, si tanjesc dupa ea!
Patricia am incercat sa te sun azi pe la pranz, dar nu a mers tel. cu 031..
Ubi?
Kita (Alina)
PatriciaArdeleanu spune:
Kita, am avut probleme cu cablul pina pe la ora 1-2, dupa care s-au rezolvat.
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 38