Mamici de ianuarie - februarie 2005 (81)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Ce bine Leta si Shobo ca m-ati mai linistit un pic ! Am fost asa deprimata canfd pe 17 ian la 36 saptamani dumnealui bb nu avea decat 2200g ! MA gandeam ca e tare micut pentru varsta lui!

Eu tot cu serviciul si alergatul! Va citesc zilnic si chiar ma apuca un pic frica ! Domane ce de probleme !

Eu ma gandesc ca daca patesc ca Simona si se ineaca cred ca il iau in brate si ies pe strada ca nu fac fata! Sper sa stea cineva cu mine ca cine stie!
Cineva de incredere! Pentru ca bnica sotului meu astazi nu stiu ce mi-a zis ca in noaptea i care se naste bb, sau ma rog in sera de dupa ce s-a nascut trebuie sa pregateasca ceva pentru ursitoare! E PRIMA DATA CAND AUD ASA CEVA! M-am si speriat! Pe urma m-au apucat si ceva nervi!E uite ziceti si voi!

Tare as vrea sa ma impartasesc si sa chem preotul sa faca sfestanie ca pur si simplu m-a apucat frica!Dar simt ca parca nu mai am timp!

Il iubesc asa mult pe bb ca este asa de intelegator si nu imi creaza probleme!!

Dar initiativa bunicii a reusit sa ma dea peste cap si sa ma gandesc la alte alea!
Va pupcaesc mamici si burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Leta, oare fotoliul acela de oaspeti o fi extensibil?
ma gindesc ca e bine sa iau garsoniera pt confortul propriu, insa daca voi dormi singura chiar ca nu stiu cum ma voi simti...noaptea trebuie mers la alaptat la bebei? de cite ori/noapte? garsonierele astea sint departe de ei? te intreb fiindca mi-ai zis ca ai fost la Simona, deci stii unde sint astea. eu inca nu le-am vazut, sint tot in cladirea cu maternitatea? tot la et.2?
de apt. dr-ul mi-a zis ca nu merita, probabil sint prea scumpe pt ce ofera... si nici bugetul nostru recunosc, nu e chiar asa mare, mai bine ii luam bebeului ceva decit sa dam cine stie cit pe apt.

inca ceva: Leta si fetele care ati nascut la Elias: cum se procedeaza cu declararea copilului? ce tb. facut in maternitate si ce tb. facut la primarie? in 2 vorbe ma puteti lamuri? eu banuiesc ca maternitatea iti elibereaza un act doveditor de nastere al copilului, act cu care merge tatal la primaria de sector (si aici ma intreb a cui primarie? a spitalului sau a domiciliului parintilor-in cazul nostru sect. 1 sau respectiv 6?) si declarat copilul. ce acte mai exact tb. la primarie si cam in cite zile se ridica certificatul de nastere? poti iesi din maternitate fara certificat de nastere al copilului?

Patricia, nici eu nu am aceste senzatii continue, ma iau si ma lasa... dar destul de des. nu credeam ca sint contractii, credeam ca e bebe care s-a lasat mai jos si apasa pe acolo... dar e posibil sa fie cum spui tu, desi burta in rest nu mi se intareste deloc! ba chiar experimentez niste zile/sapt. in care burta rareori mi se mai intareste... fatza de alte luni. de multe ori cind mi se intinde burta si cred ca e o contractie, de fapt e bebe care se impinge tare intr-o anumita zona...

Eu si bibisor sapt. 37
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Patricia, eu ma simt cum am spus si mai devreme, iar burta a coborat vizibil, nu mult, dar a coborat.
La doctor m-am programat vineri, sper sa nu am surprize pana atunci...

Oana si comoara 36+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Corneliaa din decembrie? Cum mai rezisti?Acum i-ti inteleg nerabdarea, la mine durerile sunt doar de o sapt. si ma ingrijoreaza de fiecare data cand apar pt. ca nu stiu daca este un inceput de travaliu sau altceva .Tu ai vorbit cu doctorul despre aceste dureri ca eu abia joi merg la ginecolog si nu stiu daca mai rezist pana atunci?

Gabica mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Eu sunt in asteptari...la primul semn, oricat de mic sa fug la spital. Off...ca nasterile astea nu au si ele o reteta....Nu tu dop cazut, nu tu apa rupta si nici macar contractii regulate...
Bebeta da din maini si din picioare, am ceva dureri de burta (surde, ca la ciclu) dar in rest nimic....
Pupici si sa dea Domnu' sa se intample ceva pozitiv cat de curand,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Gabi, da, i-am spus doctorului de atunci si mi-a spus ca atata vreme cat nu sunt regulate si dese, sunt false si ca multe pot fi pe sistem nervos. Burta mi-e atat de jos incat si cand merg ma lovesc in ea.Despre durerile de jos mi-a spus ca sunt perfect normale, deoarece se departeaza oasele, pregatindu-se pentru nastere. pana si la cele de spate a spus ca sunt normale deoarece se modifica centrul de greutate al corpului care trebuie sa sustina burta (si crede-ma ca a mea e imensa).
Una peste alta toate sunt normale...numai ca eu nu mai pooooooot!Si-i strig asta din 20 decembrie.

Pupicei.

(41 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Ne-am intors si noi acasa, nu suntem complet vindecati, dar acum putem sa ne lipsim de spitalizare, doar nasul mai e infundat si ii pun ser fiziologic de fiecare data, innainte sa manance. Daca revin problemele mai grave, mi-au zis sa ma intorc. Si azi, ca sa se puna capac, innainte de iesire, m-au apucat niste dureri de cap cu ochi, frisoane, ma durea carnea pe mine, cum am intrat in casa am vomitat o gramada...
Lali, nu te mira ca la 4 saptamani stie cand nu e in brate si plange, ca al meu, la 10 zile doar fara tzatza in gura nu doarme, trei zile si trei nopti nu am dormit din cauza asta. Si mi-au zis dr ca e hot, sa-l las in patut sa planga, ca va face asa mereu daca nu il dezobisnuiesc. Uite, acum urla de nu mai poate ca l-am lasat jos. Problema nu e ca vrea in brate, ci vrea si sanul in gura in plus. Cred ca de aia m-am imbolnavit, asta e si parerea dr, de oboseala.
Kita, sper sa nu patesc si eu ca prietena ta, caci, intr-adevar, aici e foarte mare umiditate.
Felicitari proaspetelor mamici si le tin pumnii celor care asteapta, sa scape cat mai repede!

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Shobo, fotoliul nu parea extensibil... Bebelusii nu vin noaptea la alaptat, cel putin in saloanele clasice; dar daca tu stai in garsoniera si ceri sa il lase cu tine, ti-l lasa si peste noapte. Dar ai curaj?
Garsonierele sint tot la et. 2 dar din pacate intr-o alta aripa (se trece prin sectia de cardiologie, si pe-acolo accesul e pe baza de cartela). M-am intilnit si cu sotul Simonei in Maternitate si ne spunea ca, pentru a ajunge la ea, trebuie sa iasa din cladire si sa intre prin alta parte. Eu am mers la ea impreuna cu dragutul nostru doctor si am ajuns repede pentru ca avea el cartela. Altfel nu ma incumetam sa bat drumul pina acolo.

In privinta declararii copilului – se duce sotul tau jos, la receptie, cu buletinele si cu certificatul de casatorie si primiti o adeverinta cu care mergeti la Primarie. Atentie, trebuie sa fiti hotariti asupra numelui copilului, ca nu va puteti razgindi. Ce scrie pe adeverinta de spital va scrie si la primarie. Iar primaria la care il declarati e a Sectorului 1. Nu ai nevoie de certificatul de la Primarie pentru a iesi din spital – noi l-am luat cind eram deja acasa.

Bestutza, bebe poa’ sa ia si 700 g in 2 saptamini (la mine asa a fost), asa ca nu-ti face griji.

Leta
dr. tutunaru - elias

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Pentru acelea dintre voi care au optat pentru cezariana: eu cand m-am trezit cu copila langa mine, a doua zi dupa operatie, am fost disperata! Nu ma puteam da jos din pat si mi s-a parut o cruzime faptul ca mi-au plantat-i in brate pur si simplu. E drept ca din cand in cand treceau pe acolo asistentele pentru bebelusi, dar intre vizitele lor, plansul fetei imi rupea inima, si eu nu eram in stare sa ma misc pana la ea, jumatate de metru...

Pana la urma ideea asta cu copilul langa tine atat de repede si externarea la doar 2 zile jumatate dupa o cezariana nu mi se mai pare atat de grozava. Or maybe it's just me:)

Anda, mama Irinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Witchie, sa iti spun cum a fost la mine.
Din prima zi l-au adus pe Rayan cateva minute. Asistenta era langa mine. Eu eram cu perfuzii si nu puteam face nimic.Tin minte ca vroiam sa ii vad cu ardoare fata, si tot ce vedeam era parutul acela care statea in toate directiile.
Din prima seara m-au mutat in salon. M-am ridicat ( sprijinita), m-au pus in scaunul cu rotile si gata.
Mi s-a spus ca e bine sa incepi sa te misti cat mai repede.
A doua zi mi-au scos perfuzia si sonda, si l-au adus de cateva ori pe Rayan, insa doar pt 5 minute. Asistenta era mai mereu cu noi, daca a plecat pt cateva minute, nu mai mult.
Seara m-au intrebat daca vreau sa imi aduca puiul in camera, deoarece celorlate fete le-au adus copiii, insa ele erau operate cu o zi inaintea mea.
Le-am rugat sa nu il aduca inca, deoarece mi-e greu sa ma ridic de multe ori, sa il schimb, sa ii dau sa mannce, mai ales ca nu aveam lapte, doar cateva picaturi, iar el nu avea rabdare sa apuce sanul.
In urmatoarea zi mi-am revenit spectaculos, mergeam fara nici o problema, toata lumea se mira si ma intreba cum pot.
Bineinteles ca ma mai tinea ceva, mi-era greu sa ma ridic si sa ma asez, insa, mai mult ma tinea ceva, nu era o durere propriu zisa.
Patul mi-a fost de un real folos.Cand ma asezam si ma ridicam apasam pe un buton si schimba pozitia cum vroiam.Cat mi-as fi dorit sa am asa un pat acasa, mai ales in prima sapt, cand a fost mai greu.
De dat mi-au dat drumul deoarece eram intr-adevar refacuta, mergeam f bine ( Simona m-a vazut, a venit la mine) si nu vroiam sa mai stau in spital nici o zi. Nu se putea dormi noaptea, bb-ii plangeau foare mult.

Leta, te inteleg cu dormitul singura. De aceea mi mi-a convenit de minune cum e la CFR2. Saloanele sunt de 4 paturi ( nu intotdeauna sunt toate ocupate), paturi super moderne, curate, baie in camera.
Am stat de vorba cu fetele, nu ne-am plictisit deloc, si totul fara plata.
Am vazut la tv cum arata alte saloane din alte spitale, insa diferenta e uriasa.
Nici sa fi fost garsoniere nu as fi stat. Mi-e frica sa dorm singura.
Vezi Leta mama, si aici ne asemanam.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput