Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 8
Monique spune:
Salutare la toata lumea !
Ne-am intors si noi... de ieri suntem ACASAAAA !!! Suntem bine amandoi, multumesc la toti cei care ne-au felicitat !...
Nu prea am timp sa intru pe forum luptandu-ma oarecum cu ...gelozia lui Vladutz... Victorash deocamdata este foarte cuminte, suge laptic de la mamica lui cat si cand vrea...
Va pupam ,
si feciorashii
adita spune:
eu tot asa am citit, ca ranile la sani apar de obicei daca bebe nu suge corect, sau daca mama are pielea foarte sensibila. altfel dupa vreo 20 de supturi ar trebui sa numai doara. poate pana trec ranile puteti incerca cu mameloane false de silicon. eu am folosit asa ceva la primul copil pt ca nu aveam sfarcuri si nu reusea sa apuce sanul. eu am folosit o pompa tip siringa de la chicco si am fost foarte multumita. acum am una tot tip siringa, dar de la baby nova, asa ca nu stiu despre alte tipuri cum sunt.
si eu am profitat de vremea frumoasa de azi si am iesit pt a treia oara cu toata trupa la plimbare. din fericire, azi a fost si tati cu noi, asa ca nu a mai trebuit sa ridic caruciorul pe treptele de la bloc.ma mira totusi ca Ioan nu doarme foarte bine afara, ceilalti copii adormeau instantaneu cum ii scoeam afara si se trezeau cand intram in scara blocului. Asta mic doarme si el afara, dar nu mai mult de o ora jumate. oricum, poate am iesit de prea putine ori ca sa-mi dau seama daca e chiar asa, sau e doar o coincidenta. cel mai bine doarme in patutul lui, invelit bine si cu geamul deschis. la baie i plac forte mult, dar numai daca e apa foarte calda. am incercat sa-l spal cu apa calda, la temperatura la care ii spalam pe cei mari, dar plange si se potoleste imediat daca e apa mai fierbinte
amary19 spune:
Hello!
Simona, mesajul tau de mai sus descrie exact prin ce trec si eu. Mai putin ca eu nu i-am dat decit de doua ori ceiut cite 10ml (ceai de fenicul) si s-a inecat si al meu. De, eu il alaptez si nu e invatat cu biberonul. Si eu m-am speriat ingrozitor pentru ca si eu stau singura cu el in timpul zilei. Si la mine plinge la schimbat, baita, si se agita ingrozitor daca nu s-a saturat. Eu alaptindu-l sta mult mai mult la sin. Si pe mine ma dor sini desi ma dau si cu garmastan (nu permanent).
I-am citit si sotului mesajul tau ca sa vada ca nu numai la noi se intimpla.
Coraly vezi ca nu esti singura!!!!!
Lasa ca o sa crestem si noi si atunci probabil ca o sa ne mai cumintim.
Leta si eu ii dau de 2 zile calciu gluconic si trebuie sa-i dau pina la 10 zile in continuu. Azi am inceput si cu vigantol. Ba mai mult lunea trecuta i-am dat si vitamina K si o sa-i mai dau inca de 3 ori, la diferenta de o saptamina. Sotul ma tot intreaba de ce ii dam asa de multe (si nu mai pun la socoteala si Bonisanul)!!!!
Crinuta la noi ochisorul este cam in aceeasi stare. Tu de cite ori il stergeai cu ser fiziologic?
Adita ma bucur ca ai revenit. Chiar intrebasem acum citeva zile de tine!!!!
Alina MAria vad ca si tu esti macar o data pe net pe zi!
Viktoria, tu cum te simti? Hai ca mai ai aproape o luna!
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
amary19 spune:
Monique bine ai revenit!
Sa fiti sanatosi, si bb sa fie mincacios.
Vladut nu trebuie sa fie gelos. O sa aiba un partener de joaca!
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
crinuta spune:
Amary, daca este in aceeasi stare nu il lasa asa, du-l la oftalmolog.
Vezi ca am deschis eu un subiect la "Parintii intreaba, parintii raspund" intreband de oftalmolog bun.
Eu am decis ca in cazul in care observ iar acea secretie la ochisor ma duc direct la oftalmolog.
Crinuta si
Rayan
Viktoria spune:
Monique bine ati venit acasa.Amary eu am avut azi niste contractii c-am toata ziua asa ca am stat in pat si am reusit si sa dorm putin.Mai am o luna insa sper ca in doua trei saptamini sa nasc. Insa stii cum e una iti doresti si altfel vine.
Leta spune:
Va multumesc pentru incurajarile cu Calciul. M-am linistit.
Simona, si a mea se ineaca atunci cind bea ceiut. Explicatia ar fi ca este mai "subtire" decit laptele si cantitatea care trece prin tetina este mai mare. Eu folosesc acelasi biberon si cind ii dau lapte si cind ii dau ceai - este un biberon de la Chicco, ei se lauda ca este anticolici; nu stiu daca datorita biberonului sau din alte motive, puiul meu nu are colici (asa sa o tina Dumnezeu). Nu cred ca a plins vreodata in reprize mai lungi de 2 minute. De regula plinge putin la baita.
Despre alaptat - citisem si eu inainte ca, pentru a evita ranile, trebuie sa ii dam bebelului in gurita cit mai mult din sin, nu doar sfircul. Dar atunci cind mi-au adus-o la pat in Maternitate, puiuta mea avea doar citeva ore si o gurita mica-mica cu care cauta disperata mincare. Si in gurita aia mica-mica n-a incaput decit sfircul, pe care mi l-a facut zdrente...Am incercat si cu mameloane de plastic, dar durerea a fost aceeasi.
Amary, vitamina K de ce ii dai?
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
amary19 spune:
Leta, vitamina k se da impotriva hemoragiilor interne. Se dau 4 doze de 0,5ml. Se da prima doza si apoi la o saptamina pina se termina cele 4.
Crinuta, pediatra mi-a zis ca daca nu se amelioreaza sa-i dau betabioptal (solutie oftalmica). Dar nu vreau inca sa-i dau. Inca mai sper. Vad si miine cum evolueaza si apoi iau decizia. La tine s-a inrosit ochisorul? La mine e putin rosu pe zona alba care da spre interior.
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Lali spune:
Cauza pentru care se ineaca bebelusii ar putea fi tetina, vedeti ca exista tetine speciale pentru ceai deoarece acesta este mai subtire decat laptele. Daca lasati sa va curga putin pe mana cu aceeasi tetina lapte si ceai veti vedea diferenta de flux. La Baby-Nova gasiti tetine diferentiate pentru 0-3 luni, ceai si lapte uitati-va pe site-ul bebelusultau la tetine si veti vedea diferenta.
Leta sa stii ca si eu folosesc biberoanele si tetinele Primigiorni impotriva colicilor de la Chicco si sunt multumita de ele, dar Dragos a facut o adevarata pasiune pentru aceste tetine si nu mai accepta altele... atentie, creaza dependenta ! Vorbesc serios, am pus deoparte celelalte biberoane si am cumparat numai din astea...
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
lu.more spune:
Buna, fetelor, vin cu vesti despre Oana:
Oana si Seb sunt bine, dar tot la spital. Daca erau acasa, nu ar fi pierdut Oana ocazia sa va informeze! ![]()
Sebastian e mai bine, cel putin in seara asta nu mai tusea si azi n-a mai vomitat. De joi vomita de indata ce manca, era chiar posibilitatea sa-l puna sub perfuzie ca sa nu se deshidrateze.
Acum elimina prin caca secretiile care i se acumulau in gat si-n stomacel, e bine. Mananca bine, doarme bine, nu are temperatura, dar nu pleaca de la spital pana nu se vindeca de tot. In fiecare dimineata are program de masaj cu fizioterapeutul, e un cuminte, nu zice nici "miau"!
Eu sunt in extaz cand ma uit la el, as sta ore intregi sa-l privesc (va imaginati, Oana)!
E un cuminte, cand ii vorbesti se uita fix in ochii tai si face niste grimase simpatice, ca ma prostesc de ras! Am vazut ceva bebelusi la viata mea, dar Seb e primul care are un chip asa de expresiv!
Se incrunta, zambeste, ridica din sprancene a mirare, si desi la varsta lui e vorba, poate, doar de reflexe, ai impresia ca ai in fata pe cineva care intelege ce se petrece in jur! Iar cand ii e foame, parca o cearta pe Oana ca nu se grabeste sa-i dea sa manance!
E un copil de toata isprava!
Iar Oana... imi cere vesti despre voi si eu nu stiu ce sa-i spun, ca nu va cunosc!!!
In orice caz, va transimte la toate gandurile ei bune!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld