Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 7
Leta spune:
kita, eu mi-am dat cu garmastan de pe la 34-35 de saptamini. Cu toate astea, in primull moment cind s-a vazut cu titica in gura, puiul meu mincacios mi-a "prestat" niste rani de toata frumusetea... Si acum mai am o cicatrice (cred ca ramine acolo forever).
Ceaiuri pt. lactatie...am baut si eu in primele doua zile dupa nastere, dar in a 4-a zi, cind am avut furia laptelui, imi doream sa nu ma fi atins vreodata de ele...
Crinutza, eu incerc sa stau linistita, dar cred ca tu intelegi cel mai bine cum e cind faci fixatie pe o idee...Ufff, e horror!
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Witchie spune:
Iaca si eu in stare sa stau pe scaun dupa 4 zile. N-am sa scriu povestea nasterii, pe scurt a fost un vis urat cu aproape 2 zile de contractii din cauza carora imi amorteau picioarele si dadeam in tremurat. Dilatatie ioc, membranele nerupte, dar pierdeam lichid amniotic, bebe avea capul mobil si nu cobora... asa ca s-au hotarat sa imi faca cezariana marti dupa-amiaza. Trezirea din cezariana a fost alt cosmar, mi-au facut anestezie generala fara sa mai stea cu mine la discutii. Asta nu i-a impiedicat sa ma lase cu cateterul de epidurala in coloana pana a doua zi dimineata dupa nastere, chit ca am primit o singura doza de epidurala inainte de operatie. Dr. care a scos cateterul s-a mirat ca nu mi-au mai dat analgezice decat prin perfuzia de la mana...Oricum, in momentele alea de agonie de dinainte de a se lua hotararea, epidurala a fost extraordinara. acum ma doare putin coloana dar e suportabil. Copilita e cumintica, si cred ca in curand isi va fi gasit singura orele de masa. azi noapte m-a trezit doar de doua ori:)
Am aceeasi problema ca si leta (parca). Fetita mea mananca foarte bine dar deja am rani pe sfarcuri si sanii au inceput sa mi se intareasca. Va rog spuneti-mi ce fel de pompa de sani vi s-a parut cea mai potrivita? Incerc sa nu ajung la mastita...
Anda, 39+ saptamani, dr. Radoi, Municipal
Leta spune:
anda, bine ai revenit, imi pare rau sa aud ca n-ai nascut tocmai uor, dar important e ca acum sinteti bine si tu si bb.
Eu folosesc pompa manuala de la Chicco. Deja ne-am "imprietenit". Ma tenta sa iau o pompa electrica, dar imi fac foarte bine treaba cu asta, e bine ca pot sa controlez eu presiunea si timpul de extragere.
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Viktoria spune:
Buna dimineata fetelor!
Adita ne bucuram ca te descurci cu cei trei copii, imi d-au seama ca trebuie sa-ti fie foarte greu. Ai pe cineva care sa te ajute sau esti singura cu ei?
Andruza bine ai venit acasa.
Crinuza eu am cumparat pentru bebelus un saculet de dormit. Doris sa simtit si ea foarte bine si il foloseste si acuma. L-am cumparat mai mare ca sa aiba si bebelusu loc sa de-a din picioare.
Fetelor care aveti rani la sin, vedeti ca exista o crema pentru asa ceva pe baze de plante pe care o puteti lasa pe sini. Sau dupa ce alaptati nu va spalati si lasati citeva minute sinii fara sutien. Pentru furia laptelui puteti face dus sau aiceea se pune brinza de vaci din frigider, astfel nu se ajunge la infectie.
Oare Oana ce mai face cu Seb? Au venit acasa sau mai stau inca in spital?
Galaxy o fi oare cu puiutul in brate sau in dureri? Oricum e important ca e sotul alaturi de ea.
Cornelia iti doresc ca saptamina viitoare sa vii cu bebele acasa. Ai folosit si tu alte metode
mia_tincu@yahoo.com spune:
URAAAAAAA!!!!
Am iesit din casa dupa 11 zile!Am fost la piata!Parca am fost in concediu, ca am prins si o zi beton!L-am lasat pe sot cu bb am luat masina si am tulit-o!(pe noi nu ne ajuta nimeni, asa ca negociem timpul cu copilul)
Stiti daca e voie de masline la alaptat?
Am un copil cumintel, i-a cazut si buricutul, si parca a mai crescut un pic...Ma topesc dupa el(normal, nu?)
Eu nu mai am sinii aceia urasi si tari ca piatra de la furie, dar odata ce curge lapte din ei dupa vreo 3 ore de la alaptat, inseamna ca am suficient lapte, nu?
In rest, cred ca m-am pricopsit cu un fir la epiziotomie care nu s-a prins, sau care a cedat, si acolo am o jena.Cred ca va trebui sa sun dr., ca nu trece de la sine daca nu a trecut pina acum(11 zile), nu?
As vrea sa scriu povestea nasterii(care nu a fost deloc ca-n povesti, seamana un pic cu povestea Oanei si a lui Seb), dar nu stiu cum sa o postez in subsolulmesajului, si nici poze nu stiu cum sa pun, ca m-as mindri si eu cu...Prislea-cel-...pitic(Cosmin David)
si sa aveti niste ingerasi de copii, sanatosi si cuminti, dar si nasteri usoare burticilor pe care le asteapta lista cu bebei.
Alina Maria spune:
Buna mamici si burtici , se pare ca sunt cam in aceasi situatie , tot obosita si nu am reusit sa va citesc . In noaptea trecuta Mandy s-a sculat din 2 in 2 ore si acum sunt obosita rupta .
Ma dor sanii foarte tare si sunt bolovan , am lapte foarte mult si Mandy mananca bine de tot .
Pt. mamicile in asteptare tin sa le spun ca parca imi lipseste burtica si miscarile ei , ma apuca nostalgia , dar privesc la ea si imi trece .
Va sarut dulce , si va promit ca decum imi revin va spun povestea nasterii !
Alina ,Wichard si bb. 39 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
simonadinca spune:
Anda, felicitari pentru minune! Sa fie sanatoasa!
Leta, neonatoloaga nu este de la Elias (ma rog, mai face garzi pe acolo dar nu este cea care a asistat-o la nastere). Eu ii dau vigantol in gurita dupa baie (cand termin cu imbracatul).
Noi suntem tare speriati...Alalataieri s-a inecat cu ceai rau de tot...Ne-am speriat ingrozitor...De atunci imi este frica sa-i dau sa manance...I-am scos ceaiul! Imi vine sa fug cand se apropie ora de masa... Cred ca nu am plans in viata mea cat am plans joi seara, noapte + vineri toata ziua... Asa ca, Leta si Crinuta ma primiti in club? Nu stiu ce sa mai fac ca sa manance mai putin lacom...Se repede in biberon de zici ca-i ultimul din lumea asta...Ar manca fara oprire...Ma rog de ea sa mai respire, sa mai faca o pauza...Dragos, sta si ne pazeste! (nu stiu ce o sa fac de luni cand ramanem iar singure!)
La baita cand o tin cu burtica in sus plange...la masaj plange...Cand o sterg si o imbrac plange...Nu plange cand doarme si cand mananca!(lapte, degete, suzeta-pe care i-o tin eu ca-i prea mare pentru ea!).
www.ioana-eleonora.go.ro
Iar scrie in dreptul meu Radoi.

pupici
bebe ioana-eleonora + simona
simonadinca spune:
Leta, si eu ii dau calciu(6ml pe zi). De ieri ii pun in laptic pentru ca imi este frica sa-i mai dau ceai...De fapt eu ii dadeam si 5 ml de vit. C...dar cum asta nu i-o pot da cu lapte am renuntat!Mai avem doua zile de calciu si scapam pe luna asta!
pupici
bebe ioana-eleonora + simona
crinuta spune:
Simona, te inteleg, si noi am trecut prin asta si mi-au trebuit aproape 3 saptamani sa inteleg ca tetina era de vina, asa ca pana am gasit un biberon care sa ii convina lui a durat ceva timp,si nu va spun ca numai alea scumpe ii plac.
Te-ai gandit sa ii schimbi biberonul?
De ce i-ai dat ceai? Tu mi-ai spus ca nu se amesteca laptele cu ceaiul.
Lui Rayan oricum nu ii place ceaiul, bea maxim cateva inghitituri pt a scapa de sughit. Sughite saracul cel putin de 2 ori pt zi.
Crinuta si
Rayan
caro spune:
Anda, rani la sani apar datorita unei tehnici gresite de apucare a sfarcului de catre bb.
Pentru toate fetele care au nascut acum, pentru informatii despre alaptat http://people.clarityconnect.com/webpages3/wiessinger/bfing/index.html
sau
http://www.kellymom.com/bf/index.html
doua resurse excelente de sfaturi.
In ceea ce priveste pompa, pentru mine a fost excelenta Avent Isis (www.avent.com).
Sanatate si copii cuminti.